Foto's, verslagen en uitslagen 2009


(Terug naar Foto's overzicht.)


Zondag 27 december - Leuven
Op de dertiende editie van de Leuvense Corrida was onze club weer goed vertegenwoordigd.
Ongeveer 50 lopers van onze club stonden aan de start, zowel voor de 4, de 8 als de 12 km. Traditiegetrouw droegen we allemaal dezelfde t-shirt, dit jaar een wit exemplaar. Bedankt Leo, voor de sponsoring vanwege Sfinx Consult!
Voor de Start to Runners was het hun eerste officiële wedstrijd. Het parcours was anders dan we gewoon waren en voor onze beginnende lopers heel wat moeilijker dan het vlakke Veltem. Maar aangemoedigd door een massa supporters behaalde iedereen de finish. Bekijk de resultaten maar! Vorig jaar stond Yvette nog te bibberen naast het parcours, dit jaar liep ze de 4 km... en had het helemaal niet koud.
Enkele leden konden owv ziekte niet deelnemen, hun borstnummer werd op het laatste moment nog doorgegeven aan iemand anders. Bieke vandaar je prachtige prestatie....
Helga

Uitslag: www.racetimer.eu
Info: http://corrida.dcla.be/indexNL.php


Zondag 20 december: 20e Eindejaarsjogging - Kampenhout
Anais en Pascal Paeps trotseerden de sneeuw, en liepen de 5,3 km.

Uitslag: www.joka.org


Donderdag 26 november: Start to run test 5 km
Vrijdag 27 november: Start to run - diplomauitreiking
Na tien weken trainen stonden uiteindelijk 37 enthousiaste Leren Lopers aan de start van hun 5 km test. Ze werden in de regen aangemoedigd door familie, vrienden en (ex)-leden en kregen bij aankomst een welverdiend sportdrankje.
Vrijdagavond volgde dan de "officiële" diploma uitreiking. Het was een zeer sfeervolle avond: toespraak van de voorzitter, bruisende Cava, heerlijke hapjes (suggestie van Bea) en pittige paprikasoep (bedankt, Helen). De foto's zeggen meer dan woorden.
En hier blijft het niet bij: 27 Leren Lopers zijn lid geworden van onze club. Voortaan vertrekken we dus met een grote groep aan de sporthal. Ook voor de Corrida zijn we al met 50 ingeschreven.
Helga


Zondag 22 november: Scott Jogging - Sterrebeek
Zondag ben ik met enkele clubgenoten de nieuwe jogging in Sterrebeek gaan lopen.
Ons groepje lopers bestond uit Marc Magits, Luc Havet, Rudy Vanhalle en zoon Stijn, Francois Freys, Hilda Buekenhoudt en Marc Doucet. Wij hadden ook twee supporters mee : Sonja en Ingrid Vandessel.
De organisatie was prima en de aandenkingsprijs voor ieder loper was meer dan verwacht : portefeuille van merk Scott. Ook de aanwezigheidstombola was de moeite : verschillende fruitmanden.
De jogging was vrij zwaar : praktisch nergens een vlak stuk en in de velden zeer veel wind en soms een modderig stuk. Gelukkig geen regen en hadden wij ons ingeschreven voor de korte afstand : 6,100km.
Na de jogging trakteerde de jarige Rudy ons op koffiekoeken en een drankje.
Een geslaagde sportieve voormiddag.
Marc D.

Uitslag: www.cxl6.be


Zondag 15 november: 6e Marathon Kasterlee
Het was een grijze, druilerige zondagochtend...toch zijn we vroeg naar Kasterlee vertrokken. Voor Lieve, Carolien, Tinne en Yvonne was het hun eerste halve marathon. Wie denkt dat het daar in de Kempen vlak is, heeft het mis, het was een vrij zwaar parcours, met vooral op het einde enkele kuitenbijters. De regen en de plakkerige modder maakten het gevaarlijk glad. Bart, Peter en Jan eindigden binnen de 2 u en stonden ons aan de finish op te wachten. Even later kwamen de dames over de streep, een prachtige prestatie!!
Helga

Uitslag: www.marathonkasterlee.be


Zondag 15 november: Kortenbergse Veldloop “Memorial Jef Bogaerts”
Ik wou deze winter eens iets anders proberen: een veldloop.
Daarvoor moest ik een VAL-nummer hebben, dus me gauw lid gemaakt van AC Bertem - met bijhorend gele singlet, aargh! - en op weg naar Kortenberg. Spikes heb ik (nog) niet, ik dacht eens te proberen op mijn gewone loopschoenen, maar dat bleek niet te doen in de modder.
Ik ben echter voor het geluk geboren, want 10 minuutjes voor de start liep ik een vriendin op het lijf, die zei: "Ik heb twee paar spikes bij, je mag ze gebruiken."
Yes! Ze waren wel een maatje te klein, maar daarom heb ik extra snel gelopen, zodat ik ze rap weer kon uitdoen!
't Was plezant, dat gaan we nog doen. Wel even gaan shoppen voor een paar spikes ;-)
Helen

Uitslag: www.acko.be/cross.php


Woensdag 11 november: 11.11.11 Solidariteitsjogging - Vossem
De organisatie had duidelijk haar lessen getrokken uit de ervaringen van vorig jaar. Deze keer was het helemaal tóp!
De inschrijvingen waren perfect georganiseerd, alles verliep vlotjes. Het was fris, maar mooi herfstweer, en stipt op tijd vertrokken we: Dieter, Helga, Marc D. en ikzelf voor de 12 km (die er uiteindelijk amper 11 bleken te zijn), Rob, Laurens en de debuterende Peter V. voor de 5 km.
Het schitterende parcours voerde ons langs de vijvers en over de glooiende bospaden van het park van Tervuren.
Ook de aankomst verliep zeer vlot: geen ellenlange wachtrij zoals vorig jaar, toen de uitslag volledig in de soep draaide.
Na afloop was het gezellig nakaarten met pannekoeken en het nodige nat. Alles vlot geserveerd aan democratische prijzen. 's Avonds stond de uitslag al op de website.
Dikke pluim voor de organisatie, volgend jaar komen we zeker terug!
Helen

Uitslag: http://www.11.be/11/index.php?option=com_11comite&id=3081


Zondag 18 oktober 2009: Winterduathlon - Olen
EINDELIJK!
Olen winterduatlon run-MTB-run bestaat uit 3.26km lopen, 28,9km mountainbike om dan te eindigen met nog eens een rondje van 3.26km lopen. Uitstekend voor iemand die eens wat meer wilt dan alleen maar lopen of fietsen en bovendien zijn de afstanden een haalbare kaart. Het blijft nog steeds recreatief!
Voor mij was dit geen onbekende en wist wat er kon van verwachten. Een vlak parcours, hoofdzakelijk op goed begaanbare paadjes op een volledig afgesloten domein. M.a.w. alles geven ...
En dat hebben we gedaan.
De eerste ronde (lopen) ging bijzonder snel. Ik probeerde ook een iets hoger tempo aan, maar moest toch doseren. Nog wat krachten overhouden voor het fietsen (en het lopen daarna). Helen was uiteraard na de eerste bocht niet meer te zien. Die ging ook wel hard.
Eenmaal op de fiets had ik nog wel de benen. De rug voelde niet helemaal OK aan, maar we zien wel hoever we geraken. Opgeven is niet aan mij besteed. Na de 1e ronde op de fiets (er zijn er 4) kwam ik Helen tegen. Even vriendelijk lachen maar toch niet te lang blijven hangen. Ik moet zoveel mogelijk voorsprong halen bij het fietsen, want straks bij het lopen verlies ik weer veel tijd.
De laatste ronde is aangebroken. Vlug de fiets langs de kant. Oei, hoeveel voorsprong heb ik op Helen en is dit voldoende? We zien wel. Het begint moeizaam (die overgang weer!), maar toch voel ik dat er nog wat energie over is om het tempo te blijven houden. En ja, ik zie de finish voor mij. Nog een kleine aanmoediging van Jan (die was al een stuk eerder binnen, straffe gast!).
EINDELIJK het is mij gelukt, ik ben voor Helen. De 1e keer dat wel, maar de enige keer??? We zien wel. Zo blijft de competitie onder elkaar toch nog een beetje hangen.
William

Uitslag: http://www.akolen.be/duathlon/resultaten/2009solo.xls


Zondag 18 oktober 2009: Run and walk for Congo - Kortenberg
Robin deed mee aan de kinderjogging en eindigde 68 van 259, Milan liep 5 km in 25 min, ikzelf in 34 minuten en Dieter liep de 10 km in 43 minuten. Niet slecht denk ik hé.
Enfin, ik moest toch trainen en dit was wel leuk.
Rebekka

Uitslag: http://runforcongo.come2me.nl/1064061/Uitslag--Run-2009


Zondag 11 oktober 2009: Herfstjogging - Huldenberg
Start van de 10,6 km was aangekondigd om 14u, maar gezien de 5 km pas vertrokken was, zouden we nog ’n kwartiertje wachten. OK. Ik ben dus nog wat aan ’t tetteren met lopers van Bertem als toch ineens de startfluit gaat. Wat verwarring, maar toch vertrekken, meer achteraan weliswaar. Wat zigzaggen zodat ik toch meer op mijn tempo kan lopen. Maar al snel de eerste (en langste) kuitenbijter. ’n Paar km’s later zie ik de eerste keer mijn supporter: William, die na zijn sportieve activiteiten dadelijk naar Huldenberg was afgezakt. Halfweg volgt er ‘n 2e bergop, zoals men me heeft verwittigd, dan is ’t zwaarste voorbij. We lopen met enkele vrouwen dicht bij elkaar... Na meerdere wedstrijden van de Watermolencup beginnen we mekaar wel te kennen ;-) Geen concurrentes: Huldenberg is de slotwedstrijd van dit Criterium, en voor geen van ons zal de uitslag van vandaag nog ’n verschil maken.
Ik eindig – ook vandaag – 2e vrouw in mijn categorie, net zoals in het eindklassement. Zeer blij en enkele kilo’s witloof, en ’n cadeaubon rijker, gaan we naar huis.
Merci Swoike voor de tip van dit Criterium: mooie joggings, nuttige prijzen en ’n mooie criteriumprijs (dit jaar met ’n fleese vest).
Katrien

Uitslagen:
http://users.telenet.be/WATERMOLENCUP/20091011_Herfstjogging_km10.pdf


Zondag 4 oktober 2009: Marathon Brussel
Met 3 leden van onze club stonden we zondagochtend aan de start van de Marathon van Brussel, Peter, Bart en ik.
Peter en Bart hadden al eerder een marathon gelopen en stonden toch onder lichte druk om een betere tijd te halen. Voor mij was het de eerste keer. Het weer was prachtig, frisse temperatuur en veel zuurstof in de lucht. De eerste 32 km was echt genieten, het ging fantastisch. Veel aanmoediging van supporters: tante Gabrielle, Rob, Goedele en Bart, Lukas en Tijs met spandoek, Marjan en Laurens, Ward en Flore, Helen en Tinne op de fiets, Katrien, Fanny, Marina.
Maar nadien werd het loodzwaar, er kwam geen einde aan de helling, en ik heb een stuk gestapt... Dan stonden Bea en Frank, Stan en Fien te roepen dat het 'nog maar 4 km' was, maar dat leek nog eindeloos. Toen kwam Tinne fris aangefietst en heeft me de laatste kilometers aangemoedigd, merci!!
De aankomst was prachtig!
Peter en Bart waren al lang over de streep, zij liepen allebei onder hun limiet, een ongelofelijke prestatie.
Helga

Ook Peter is in zijn pen gekropen, en er bijna niet meer uitgeraakt! Lees alles over de “Fabry Support Group”, gewrichtspijnen, blauwe nagels en ontstoken blijnen, en over hoe u de man met de hamer te slim af kan zijn.
Het geheime wapen van Peter in: Brussels Marathon 2009
Helen

Uitslagen: www.sport.be/runningtour/brusselsmarathon/2009/nl/uitslagen


Zaterdag 3 oktober 2009: Stratenloop Steenokkerzeel
Steenokkerzeel... vlak parcours, met veel draaien en keren in een woonwijk in de buurt van de sporthal.
Om 14u30 start van de 5 km. William en ik kwamen iets later toe, de start van de 10 km was immers pas ’n uurtje later. Nog wel op tijd om Marc M., Luc, Eric, Hilda en Ingrid te zien finishen.
Ondertussen was ook Marc D. toegekomen die ook voor de 10 km had gekozen. Snel ’n groepsfoto dus. Even opwarmen met Marc M. en Luc (uitlopen voor hen). Truitje uit en klaar voor de start.
Veel wind, en grootste deel wind tegen (gaat ’t zo niet altijd?). Zwoegen dus. Maar ’t is ’n wedstrijd en die loop ik toch steeds voluit. Laatste km toch nog voorbijgestoken door Carine, maar geen erg: zij zit in ’n hogere categorie voor Watermolencup. Ik blijk uiteindelijk zelf 1e vrouw te zijn in mijn categorie :-).
Katrien

Uitslagen: http://users.telenet.be/WATERMOLENCUP/WMC-uitslagen.htm


Zondag 20 september 2009: Marathon van Berlijn
Marathon in Berlijn, we hadden besloten er ’n weekendje van te maken. Fijn! In ’t hotel zijn we met ‘n 100-tal Belgen waarvan ongeveer 60-lopers. Dit zorgt voor ’n speciale sfeer.
Zaterdagochtend doen we mee aan de Früstücklauf (+/- 6 km) met aankomst in het Olympisch stadion. In de namiddag is er ’n stadsbezoek gepland, maar ik besluit niet mee te gaan nadat ik vrijdagavond allergisch reageerde op eten (?). Ik heb de rust extra nodig.

En dan zondag: dé dag. Ze geven 25°C! Opstaan om 5u20, ontbijten om 6u en tegen 7u15 vertrekken we aan het hotel. ’t Valt nog wel mee met de zenuwen. Om 8u afscheid van de supporters aan Brandenburg Tor. We zullen mekaar zien bij km 24 en 36.
Aan de ingang van ’t park nog even naar de wc: ’t is aanschuiven! Ik doe ondertussen mijn tubes (kuitsokken) al aan. Ik heb nog ’n half uur voor de start als ik uit de wc kom.
En dan... (pechweek) blijf ik met mijn duim in de klink hangen: duim begint te zwellen, bloeduitstorting aan de nagel. Ik giet er wat koud water op, voor meer verzorging heb ik geen tijd. Trui uit, lange broek uit en dan naar mijn startvak (D). 5 minuten later wordt het startschot wordt gegeven....

Wat ’n massa (in totaal meer dan 40.000 lopers)! De eerste 10 km loop je nog heel dicht bij mekaar. Ik probeer me niet te ergeren aan de ‘wezzel’ en daardoor sneller te starten. Dit heeft me in Antwerpen immers wat parten gespeeld.
Ik houd mijn tijd per 5 km in ’t oog. ’t Gaat goed. Ook mijn eten en drinken valt uiteindelijk beter mee dan tijdens de trainingen. Maar ik weet ondertussen ook dat de marathon pas gedaan is als je over de finishlijn bent.

Op km 24 zie ik de Belgische vlag....zwaaien zodat zij ook mij zien in de massa. Doet deugd de aanmoedigingen. Volgende afspraak op km 36: neen, ik hoef geen extra drinken. Ik begin af te tellen en hoop dat mijn gespannen kuiten en hamstrings ’t houden....

Jawel, ik kan mijn tempo vrij goed houden....en finish in 3:14:03!! Supercontent. Dit had ik niet durven dromen na mijn allergische reactie en de ‘gekneusde’ duim. ’n Emotioneel moment waar ik graag nog wat mensen had bijgehad.

Resultaten: http://berlin.mikatiming.de/2009/index.php?content=detail&id=00000005C9A...

Zondagavond de traditionele bubbles en dan nog ’n dagje nagenieten in Berlijn. Maandagavond toch langs spoed om duim te laten controleren: barst in bovenste kootje. Gevolg: een weekje gips om te fixeren. Maar och, ik mag deze week toch niet lopen...
Katrien


Zondag 13 september 2009: Jogging de Namur
Paul Tisaun, onlangs grootvader geworden van Elin, heeft net voor hij met vakantie vertrok nog een inspanning geleverd: '11 km in de jogging ville de namur'.
Zal hij binnenkort een wedstrijdje lopen met Yvette, zijn vrouw? Ze heeft zich ook ingeschreven voor de start to run..."
Helga

Uitslag: http://namur.lameuse.be/sports/sport_regional/namur/2009-09-13/jogging-n...


Zondag 13 september 2009: Off-Road Triatlon Rotem
13 september was de dag dat het allemaal moest gebeuren. Hiervoor heb ik maanden getraind, ervaring opgedaan, geluisterd naar een heleboel tips, kortom mij klaargemaakt voor de uitdaging van dit jaar. En ik was overtuigd dat ik er gereed voor was en keek er dan ook enthousiast naar uit.
Maar je hoort me al afkomen: het is niet allemaal van een leien dak gegaan ...

Wie kan er nu geen 1500 m zwemmen, 32 km stevig MTBen en 10 km boslopen waar het woord "vlak" uit het woordenboek geschrapt werd :) ?

Het zwemmen ging goed, het water was al sterk afgekoeld, maar dat was OK. Vorige keren had ik het veel te warm, nu dus niet. Ik kon gemakkelijk mijn tempo aanhouden en vond direct de juiste ademhaling. Een rechte lijn aanhouden in het water blijft nog wel een probleem. Weer iets geleerd: in het midden van het kanaal heb je meer stroom dan langs de rand. Wist ik dus niet en heb er geen voordeel uitgehaald, integendeel zelfs.

Uit het water, naar de fiets. Ik voelde al direct pijn in de onderrug. Had er de laatste 2 weken al wat last vast en het werd niet beter. De fietsers onder ons weten het dan al hé ... pijn in de rug is benen weg. Kon geen enkele helling nemen en zo heb ik 32 km rondgereden zonder echt voluit te kunnen gaan. Spijtig, 't was anders een fantastisch parcours om je uit te leven. Stevige beklimmingen en van hetzelfde in de afdaling.

Maar het was nog niet gedaan, nu het lopen nog. Ik voelde al direct dat ik me teveel had moeten inspannen om de pedalen rond te krijgen. De benen waren op. Ik kreeg er geen snelheid in. Na ongeveer 3 km kreeg ik tegelijk kramp in mijn heup en dijbeen. Blijven staan dus, stretchen, wachten en terug vertrekken. Hoeveel tijd heb ik verloren? Dit is niet belangrijk meer. Na ongeveer 7 km weer kramp. Nu in mijn ander dijbeen. Miljard, dat doet pijn! Gaan liggen, stretchen, wachten en ja ... terug vertrekken. Ik zal niet opgeven!

En ik heb het gehaald. Ik was niet de laatste maar het scheelde niet veel :) :) :). Och ja, eigenlijk ben ik blij, ik heb het gedaan. Het was een avontuur, absoluut. En tussen al de miserie door, heb ik zelfs, af en toe, kunnen genieten dat ik er was, erbij kon zijn, en het gedaan heb. En ik heb mijn besluit genomen, dit was niet mijn laatste wapenfeit in de triatlonwereld. Volgend jaar sta ik er weer!

En zeker niet te vergeten, een dikke proficiat voor Helen (4e vrouw) en Jan (1e Veteraan 50+) die met glans hebben deelgenomen. De echte atleten onder ons.
William

Uitslag: www.xterra.be/LD1.html
Info: www.xterra.be


Vrijdag 4 september 2009: Waterloop - Aarschot
Op de 10,2 km: Marc D., Marc M., Maria, Martine G.

Uitslag: http://www.knoet.be/2009waterloop.html


Zondag 30 augustus 2009: 6de Teussersjogging Bertem
We waren er met veel, zowel om te lopen als om te helpen!
Peter verzorgde de tijdsregistratie, bijgestaan door Helga, Bea, Rob en Laurens.
Geen JC Veltem op de 10,6 km. We liepen allemaal de 5,3 km: Marc D., Maria, Marc M., Martine G., Martine L., Ingrid, Hilda en Helen.
Helen

Uitslag: www.bertematletiekclub.be


Zaterdag 15 augustus 2009: Dodentocht - Bornem
Om 18u25 neem ik de trein in Wespelaar, 40 minuten en een paar verhalen later komen we aan in Bornem. Zo vlug mogelijk naar de start om een beetje vooraan te staan. De maag nog eens goed vullen en wachten tot de klokken 21u00 u luiden.

Aangezien men warm weer voorspeld heeft heb ik me voorgenomen om een snelle start te nemen want de zon put je lichaam veel sneller uit. Na 17 kilometer een welgekomen rijsttaartje en sportdrank. Alles gaat goed en er is veel ambiance en belangstelling langs de weg. Voor je het beseft is het middernacht. In elk dorp is er een feest, heel de nacht lang zitten mensen bij kaarsen en kampvuur langs de straat met optredens, trommels en andere muziekinstrumenten. Kortom iedereen geeft het beste van zichzelf. Na 40 km hoor je het feest weerklinken bij den Duvel (brouwerij).

Voor den Duvel passen we... maar soep met brood daar nemen we even de tijd voor. Dan naar de volgende brouwer : Palm. Net voor de brouwerij het bord van de 50km, halfweg tijd voor een sandwich en wat druifjes. Hop naar Merchtem met in gedachten: "we zijn al over halfweg". Buggenhout en Lippelo volgen ondertussen 76 km achter de rug en nu komen de drank en controleposten om de 5 km wat zeker geen luxe is als het warmer wordt. St. Amands nog 10 km waarvan 5 km op den dijk langs de Schelde die bij warm weer zwaar zijn. We verlaten de schelde en gaan op zoek naar het bord van de laatste 5,... 4,... 3,... 2 en 1 km het einde komt in zicht en na 16 uur en 19 minuten hebben we het weeral gehad voor de derde maal.

Hop naar 13 augustus 2010 met een delegatie van JC Veltem?
Benny

Foto's en info op www.dodentocht.be


Zaterdag 15 augustus 2009: Dwars door Zaventem
Al begin van de week hadden ze ’t voorspeld: zaterdag wordt ’n heel warme dag. Voor velen zal ’t BBQ geweest zijn, William en ik kozen om naar Zaventem te trekken voor ’n loopje. Voor mij de 21 km en start om 14u aan ’t park. De andere afstanden (5 en 10 km) vertrekken later en worden met de bus weggebracht naar hun startpunt. Einddoel voor elke afstand: Park Zaventem.
Omdat ze zo’n warm weer voorspeld hadden, heb ik dan toch maar gekozen om met mijn drinkbelt te lopen. Gelukkig: want aan de (eerste) bevoorrading was ’t toch wat drummen om water te krijgen of een spons. En ik weet ‘t ondertussen van voorgaande jaren: dit is geen vlak parcours! Na ruim 10 km kom ik aan de startplaats van de 10 km waar William ondertussen gedropt is en nog even mag wachten om te vertrekken. Even later nog 2 supporters: Marc en Helen die nadien ook nog met de fiets meerijdt en af en toe ’n foto neemt. Ongeveer ’n half uur na mijn aankomst, komt ook William toe. De 10 km waren ook voor hem genoeg.
We blijven nog wat zitten en hebben 2x geluk met de tombola: goed voor ’n nieuw paar loopschoenen, sokken en 2 looptruitjes.
Katrien

Uitslag: http://users.telenet.be/WATERMOLENCUP/WMC-uitslagen.htm


Vrijdag 14 augustus: 19e hagelandjogging – Tielt-Winge
Goed op tijd bijeengekomen aan de sporthal en samen naar Tielt-Winge vertrokken voor de jaarlijkse stratenloop van Pegasus.
Terwijl lopers Martine, Maria, Marc M en Rudy zich inschreven voor de 6 km begonnen supporters Danny, Luc en Andre de omgeving al te verkennen.
Wat later kwam Marc D nog toe om zijn 6 km te lopen, en ook Helga en Rob die al vooringeschreven waren voor de 12 km.
Gehoord na het lopen:
- hele mooie omloop, maar zwaar
- heb het op 't gemakske gedaan en onderweg efkes gestapt
- 't was romantisch
Een warm doesjke, wat terrassen met de supporters, een parolleke met de organisator, poseren voor de lokale fotograaf, wat babbelen met ander lopers, niks speciaal maar toch kontent terug naar Veltem.
André

Uitslag: http://www.pegasustielt.be/pegasus/?id=34


Zaterdag 8 augustus 2009: Sterke Peer Triatlon - Wuustwezel
Na ons debuut als triatleet vorige week, hadden William en ik de smaak te pakken. In Wuustwezel startten we opnieuw in de 1/8 triatlon. We moesten 2 rondjes zwemmen, waarbij we tussenin even op de kant kwamen. Leuk voor de foto!
Deze keer was ik de tip niét vergeten om, vooraleer uit het water te komen, water te scheppen via de halsopening, zo zou het pak makkelijker uitgaan. Een goeie grap: al het water bleef hangen in mijn rechterbeen: ik sleurde tien liter water mee in een olifantenpoot!
Dan het fietsen: in tegenstelling tot Antwerpen geen brede lanen, maar smalle asfaltweggetjes met 90° bochten (en los zand ernaast). Ik maakte kennis met het stayeren, bochten nemen in groep, kortom... wielrennen!
Tijdens het lopen kreeg ik weer het bekende gevoel van "Waarom doe ik dit toch!", met dan de verlossende aankomst.
William kwam even later ook binnengelopen, een beetje groggy. Hij had in de "wasmachine" van het zwemmen nogal wat klop gekregen. Ik had steeds aan de buitenkant gezwommen, om zo de grote drukte te vermijden.
Een leuke verrassing: als 1e vrouw in de categorie D40 mocht ik de "Sterke Peer" in ontvangst nemen!
Helen

Uitslag: http://www.3athlon.be/timing/pdffiles/2009/wuustwezel2009/wuustwezel2009...


Zaterdag 8 augustus: 12e pleinkermisjogging - Holsbeek
Ook in Holsbeek waren er lopers van JC Veltem.

Uitslag: http://www.kwb-holsbeek-plein.be/


Zondag 2 augustus 2009: Excuusjogging - Kortenberg
Het schitterende warme weer van gisteren had vanmorgen plaats moeten maken voor regenbuien. En als ik kan kiezen... toch ook liever niet nat.
Maar ik had me vooringeschreven én het is een jogging van het Watermolencriterium, ik moest dus al ’n goed excuus ;-) hebben om niét te gaan.
Wat opwarmen en ik was toch blij dat ik mijn topje had aangedaan, want de warmte was er nog wél. En tegen de tijd dat wij (oa. Swoike en ik) van de 12 km moesten vertrekken was ’t zelfs gestopt met regenen en begon de zon te schijnen. Zonnebril had ik evenwel niet voorzien.

Het parcours was toch wat zwaarder dan ik me kon herinneren: bij het uitlopen van de Abdij was het opletten om niet uit te schuiven over de kasseien, dan richting Prinsendreef (toch lichtjes bergop), om wat verder de bos in te gaan. Daar wat stijgen en dalen, maar door de smalle paadjes en toch ‘vettige’ plekken niet echt om door te lopen. We komen de bos uit aan achterzijde sporthal, dan nog ’n kleine km op straat en we kunnen aan de tweede ronde beginnen. De tweede ronde loop ik net even snel, ook al gaat de bergop in het bos veel moeilijker. Blij dus als ik bos uit kan en nog slechts 1 kmtje op straat mag ‘uitlopen’ naar de finish.
Katrien

Uitslag: http://users.telenet.be/WATERMOLENCUP/20090802_Excuus_km12.pdf


Zaterdag 1 augustus 2009: Antwerp Iron Sprint - 1/8e recreatieve triatlon - de test
Na maanden bloed, zweet en tranen is het zover. Tijd om onze training te toetsen in een tussentijdse 1/8e triatlon (tussentijds, want het uiteindelijk doel ligt op 13 september voor een 1/4e OFFROAD triatlon). Zwemmen, fietsen en lopen komen aan bod. Elk onderdeel vraagt inspanning van een specifieke spiergroep maar er is een gemeenschappelijk iets: het doet allemaal evenveel pijn. Het is duidelijk, je gaat tot het uiterste.
Tot mijn grootste verbazing kon ik mijn zenuwen onder controle houden, want ik wist dat ik het kon. Tijd speelde voor mij niet zoveel van belang. Ik moest uit deze triatlon vooral veel leren, ervaring opdoen, hoe verloopt een wissel, welk onderdeel moet ik nog meer trainen ...

Uiteindelijk was het zover. We hadden ons ingeschreven (Helen en ik), ons startnummer werd op beide armen aangebracht, de zwemmutsen werden genummerd, ... Al het materiaal stond op zijn plaats in de wisselzone en gerangschikt volgens een patroon om zo weinig mogelijk tijd te verliezen. De wetsuits werden aangetrokken. Tijd om ons naar de start te begeven.
Gelukkig we zijn niet alleen :) . Blijkbaar zijn er nog andere "atleten" die zich willen wagen aan deze uitdaging. Met zo'n 300 zijn we. Het is mooi om te zien. Alle mannen hebben een oranje muts aan en de vrouwen een groene. Nog snel even langs onze fanclub en dan naar de startlijn. Er is geen weg meer terug. De zon staat hoog en het zweet breekt onvermijdelijk uit. De spanning is te snijden.

Ik had me achteraan gezet, want blijkbaar wordt er nogal geslagen en geschopt in het water. Dus toch even plaats laten voor de snelle jongens. De vrouwen stonden achter ons want die vertrokken 5 minuten later. Ik zie Helen niet meer. Verloren in de menigte. Och, het zal wel lukken.
Uiteindelijk het verlossend startschot. De eerste meters gaan traag, maar dan uiteindelijk komt er wat beweging in de meute. Al gauw merk ik dat de armen toch niet meewerken zoals ik had gehoopt. Waarschijnlijk omdat ik toch wat tempo maak, want systematisch zwem ik de trageren onder ons voorbij. Ik kan het tempo houden en kom na nog geen kwartier uit het water (na 750 m zwemmen).

Terwijl ik naar de fiets loop begin ik al met het uittrekken van de wetsuit. Dit gaat vrij gemakkelijk (ik had mijn polsen en enkels ingevet ...). Aan de fiets de rest van de spullen aantrekken en vertrekken. Oeps, mijn zwembrilletje vergeten uit te doen. Te laat om terug te gaan. Niets aan te doen.
Op de fiets, eindelijk mijn ding. Snelheid maken gaat gemakkelijk. Stayeren (in iemand zijn wiel hangen) is toegelaten dus nu zo vlug mogelijk een groepje vinden om aan te sluiten en laat het spel maar beginnen! 2 rondjes van 10 km op een vlak parcours, dat moet lukken. En het ging dan ook goed vooruit. Pieken tot 45 km per uur en een gemiddelde van ongeveer 34 km per uur. Niet slecht! Na iets meer dan 35 min. ben ik er. Ai, nu het lopen!

Inderdaad, het lopen. Niet onmiddellijk mijn sterkste onderdeel. Na een paar honderd meter zie ik Helen al toekomen met de fiets. Oei, dat kan nog spannend worden. Helen loopt immers veel sneller dan ik. Met de grootste inspanning en volharding probeer ik de 5 km af te werken. De benen zijn moe en willen niet verder. Er staat nergens een km aanduiding. Hoever nog?

Ik loop binnen op 1:18'24". Het is me gelukt. Zelfs het lopen (tegen ongeveer 11 km per uur, beter dan ik kon vermoeden). Ik ben super tevreden. Helen loopt maar een paar minuutjes na mij binnen. Bij haar is het ook goed gegaan en ze is zelfs voor mij. Proficiat. Nu nog wachten op de uitslagen om de statistieken bij te werken ...

Maar het voornaamste is dat ik dingen heb geleerd: de armen moeten sterker voor het zwemmen, het lopen moet nog beter (vooral de overgang van het fietsen naar het lopen). Er is nog werk aan de winkel. De 13e september is niet ver meer!
In ieder geval, dit was een geweldige ervaring. Of ik dit nog zal doen, wie weet ... kom ik op terug na de 13e.
William

In tegenstelling tot William was ik wél idioot zenuwachtig voor de start. Vervelend was vooral dat we lang moesten wachten om ons gerief te installeren in de wisselzone.
Eens vertrokken, was de stress weg. Zwemmen in een wetsuit gaat me véél beter af dan in zwempak. Tot mijn verwondering kwam ik als 4e vrouw uit het water!

Snel gewisseld: geen sokken aandoen, da's alleen tijdverlies. Het fietsen ging vlotter dan verwacht. De geleende koersfiets vloog vooruit. Ik moest weliswaar enkele plaatsen inleveren, maar de schade bleef beperkt. Bij het lopen voelde ik na 2 km helaas weer de bekende pijn aan de bekkenkam. Toch op de tanden gebeten en nog twee vrouwen ingehaald. Ik finishte in 1:16:56 als 5e vrouw (van de 40).

Het was een fantastische ervaring, ik denk dat ik het nog vaker ga doen! Bij het fietsen en zwemmen heb ik nog wat groeimarge. En als de loopblessure niet te veel aansleept, ben ik al lang content...
Helen

Uitslag IronSprint / Recreatief: www.chronorace.be/web2/Files/4281.pdf
Website: www.sport.be/antwerpironman/2009/nl/ironsprint


Zaterdag 1 augustus 2009: Stratenloop Gelrode
Begin augustus is er steeds de stratenloop in Gelrode, ‘n jogging van ‘ons’ Goovaertscriterium.
En of je nu 2, 6 of 12 km loopt: steeds mag je een mooie bergop trotseren (1 of meerdere keren! ). Op de uitslag vonden we volgende leden terug: Stijn Sommerijns, Marc Doucet, Maria Vanderslagmolen, Sonja Vandessel, Ingrid Vandessel, Hilda Buekenhoudt.

Uitslag: http://www.gelrode.be/stratenloop/uitslagen.php


Zaterdag 25 juli 2009: Zavelenborrejogging - Overijse
Net zoals we gewend zijn voor de Watermolencup: ’n mooi, maar pittig parcours. Swoike en ik liepen de langste afstand (13 km) en mochten 2 rondjes lopen. Klimmetjes op de baan, de afdaling voornamelijk op gras en bos. Dus toch wel opletten dat we de voetjes niet omsloegen. Gelukkig eindigde het rondje met een afdaling op de asfalt, mijn ‘betere’ ondergrond.

Uitslag: http://users.telenet.be/WATERMOLENCUP/20090725_Zavelenborre_km13.pdf


Vrijdag 24 juli 2009: Baalse Kermisloop - Baal
Martine en Maria liepen er de 5 km.

Uitslag: http://roba-atletiek.be/basic/organisaties/documenten/uitslagen/BAAL%202...


Maandag 20 juli 2009: Hertberg Natuurloop – Herselt
Een mooi, maar zwaar parcours door het bos, helemaal "offroad".
Ingrid Vandessel, Sonja Vandessel en Hilda Buekenhoudt liepen er de 4 km, Marc Doucet de 8 en Helen koos voor de langste afstand: 12 km.
Wegens de kapotte computer was het wachten tot de volgende dag voor de uitslag...

Uitslag: http://www.kvvv.be/uitslagen/uitslag_hertberg_2009.xls


Zaterdag 18 juli 2009: 10de Sea Life Run, Blankenberge
Zaterdag trokken heel wat leden van onze club naar Blankenberge. Daar kregen we het gezelschap van Mai (voor even niet aan het runnen in het hotel...) en Peter (schoonzoon).
Mai, Martine, Maria, Helen, Peter (x2), Cois, Rob en Helga trotseerden wind en zand, en liepen onder een stralend blauwe hemel de 8 km. Het was ploeteren in los zand, de trappen op door de duinen, een zware wedstrijd!! Trouwe supporters Danny en Andre keken af en toe in het glas, en soms naar de lopers:-). Zoe, Lennart en bomma Van der Spiegel supporterden van op het strand.
Onze honger werd 's avonds gestild door een heerlijk buffet (hier ontbrak ook Hugo niet!!), daarna nog even een drankje in het hotel van Mai en Hugo.
Het was een zeer leuke dag.
Mai, we komen volgend jaar zeker terug!!
Helga

....En daar kwam Veltem!!!!
Helga, Rob, Peter, Helen, Zoe, Lennart, Maria, Martine en Coike als moedige lopers, Danny en André als trouwe supporters.
Moedig van hen om het binnenland met zo'n slecht weer te verlaten en af te zakken richting kust, speciaal voor mij èn om te joggen natuurlijk ;-)
In de namiddag maakten de wolken plaats voor de zon, maar de wind bleef van de partij. We werden zowat gezandstraald daar op het strand. En als je geen "haas" voor je had, ging je nèt niet achteruit althans zo voelde het bij mij aan. Na een gevecht van zowat drie kwartier was onze strijd toch gestreden, en was iedereen over de finish. Na ons drankje mochten we van coike mee gaan uit lopen (wéér tegen de wind), maar de man had , zoals gewoonlijk, gelijk: geen greintje spierpijn 's anderendaags (ondanks de verwaarloosde training de laatste weken).
Na een verkwikkende douche en een lekker buffet, trok de Veltemse delegatie weer terug naar huis. Zelf heb ik nog een nachtje nagedroomd- en genoten van een mooie namiddag in goed gezelschap.
Bedankt iedereen en tot ziens,
Mai

Wij waren met de kinderen en Bomama al wat vroeger gekomen voor een "stranddagje". Helaas, de rode vlag hing, zwemmen was verboden. We trotseerden de stormwind, en het bijgeleverde zand, en picknickten hardnekkig op het strand (behalve Peter, die was allang naar de dijk gevlucht). Toen we een meeuw een klein stukje sandwich gaven, werden we belaagd door een hele zwerm, die pal voor ons stil zweefde in de strakke wind. Indrukwekkend, en op de duur schrikwekkend!
Na de middag werd de wind gelukkig iets minder, en klaarde het helemaal op. Het werd nog lekker warm voor de strandloop.
Ik heb het wel verstandig gespeeld: zoveel mogelijk in de bestaande voetstappen in het zand gelopen (daar zakt het veel minder in), en in de tegenwind-stukken altijd achter een haas gelopen. Telkens een sprintje van 10 m naar de volgende man, even uitrusten achter een grote rug, en dan hop! naar de volgende ;-)
Helen

Uitslag en andere foto's van de duinenloop: www.acb-vzw.be


Zondag 12 juli 2009: 10 mijl Glabbeek
Toegekomen in Glabbeek was de 5 mijl (+/- 8km) net vertrokken. De mannen (Marc D, Marc M en Luc) liepen mee en vertelden ons bij de aankomst hoe warm ’t wel was, én bovendien wind tegen.
Niet echt ’n oppepper, maar ze hadden wel gelijk, ondervonden Helen en ik nadien zelf. Wij kozen voor de 10 mijl, en mochten 3 toertjes lopen met doortocht (en finish) in de school. Daar zaten de mannen (terecht) te genieten van ’n donkere Leffe (colaatje voor Luc?).
Katrien

Uitslag: www.glabbeeksejoggingclub.be


Maandag 6 juli 2009: The Classic - Tessenderlo
Geflankeerd door Veerle Dejaeghere en Stef Wauters (VTM), stonden we met 3400 aan de start van de 10 km Classic run in Tessenderlo. Aangemoedigd door 30 000 supporters liep het parcours dwars door de stad, afwissselende geuren van frit, hamburgers en smoutebollen.
De randanimatie was sfeervol: een groepje djembespelers, een harmonie-orkest, kermismuziek....voor elk wat wils.
Binnen het uur bereikten we voldaan de aankomst in het atletiekstadium waar Tia Hellebaut met haar baby ons opwachtte. Jammer genoeg had Rob zijn chip verloren en staat hij dus niet in de uitslag.
Tinne, Helga, Bart, Rob

Uitslag: http://www.sport.be/runningtour/theclassic/2009/nl/


Zondag 5 juli 2009: Zatopek Urban Tour - Brussel
Zondag heb ik deelgenomen aan de jogging van het blad Zatopek "Urban Tour" in Brussel.
De sfeer was gelijk aan de 20 km van Brussel maar "in het klein": 500 deelnemers. Toffe muzieksfeer, opwarmingscursus, spa waterflessen elke 5 km, 2 appelen bij de aankomst, het tijdschrift Zatopek gratis, constante begeleiding politie, rode kruis, Belga pers,... de moeite waard !
Op de link hieronder vindt u mijn tijd. Ik ben er fier op.
Ciao!
Christine Germain

Uitslag: http://www.chronorace.be/web2/Classements/classement.aspx?eventId=335007...


Zondag 5 juli 2009: Groentejogging – Schriek
Groentejogging Schriek...elk jaar is het daar warm. Ook dit jaar. Toch waren er enkelen van JC Veltem die de warmte trotseerden.
Uitslag: www.vocschriek.be


Woensdag 24 juni 2009: kinderlopen
De laatste woensdag van het schooljaar, en dus ook de laatste keer kinderlopen voor de grote vakantie.
De fotograaf kwam langs, en na het lopen was er als verrassing: hotdogs!


Zaterdag 20 juni 2009: Jogging van Machelen
Zaterdagnamiddag... 15u was aangekondigd. Maar toen we in Machelen toekwamen, hoorden we de speaker (ook ‘onze’ speaker) afroepen dat de start met ’n half uur verlaat werd wegens file. Voor William ’n reden om zich nog even in de zon te leggen...
Om 15u30 de start van de 10 km (9,5km bleek achteraf). Twee toertjes: vlak, maar wel ’n varierende ondergrond: start op de piste, dan wat moeilijker lopen op grasveld, de straat op en voordat we terug op de piste kwamen, liepen we nog even door ’t park.
Voor William bleek dit toch te belastend, want de knie deed echt pijn na de finish. Katrien en ik liepen toch nog ’n toertje uit om zo de spierpijn morgen niet te voelen.
Terug in het stadion, mocht Katrien direct op het hoogste schavotje, voor de eerste prijs in haar categorie.
Helen

Uitslagen:
http://users.telenet.be/WATERMOLENCUP/20090620_MAC_km10.pdf


Vrijdag 19 juni 2009: Ramselse Routeloop - Ramsel
Marc D en Hilda liepen de Ramselse Routeloop.

Uitslag: www.ramselseroutelopers.be/routeloop/uitslagen.html


Zondag 14 juni 2009: Aardbeijogging - Wezemaal
De Aardbeijogging probeer ik meestal niet te missen: ‘t was de eerste jogging die William, de kids en ik 5 jaar geleden meeliepen.
Ook vandaag meerdere lopers van JC Veltem. En ik ben er zeker van dat iedereen zéér hard aan ’t twijfelen door de regen.
Maar tegen 15u was ’t gestopt met regenen en werd ’t warmer.
Iets nadat we toekwamen, werd de start van de 3 km gegeven. André, Martine, Hilda, Ingrid en Sonja liepen mee.
Helen, Maria, Marc M, Marc D, William en ik waagden ons aan het zware parcours van de 10 km: eerste de 2 rondjes zoals de 3 km en dan via de trapjes naar het beeld. Daarna komen er nog 2 serieuze hellingen. En met de regen lag ’t parcours er niet echt droog bij :-(
Moe, voldaan en vuil komen we aan de finish. Naast ons bakske aardbeien, krijgen we nog ’n zak met lekkers. Maar daarvoor doen we ’t niet hé!
Katrien

Uitslagen: http://www.aardbeijogging.be/


Zondag 14 juni 2009: McBride-Run Halve marathon Ieper-Poperinge
Vroeg uit de veren voor een lange rit naar Ieper en daar aangekomen waren we vast besloten NIET mee te lopen: het regende pijpenstelen en daar waren we niet op voorzien. Maar ja, we hebben ons toch laten ompraten en bij de start was het droog. Een prachtig parcours van Ieper naar Poperinge, en dan met de bus terug naar de startplaats. Gelukkig kregen we een exclusieve Mc Bride handdoek om ons af te drogen. (Mc Bride is geen oorlogsheld, maar een Iepers bedrijf gespecialiseerd in detergenten.)
Met het resultaat waren we allebei tevreden.
Helga en Peter

Uitslagen: http://extreme.kewl.be/mcbride-run/


Vrijdag 12 juni 2009: Schouffel Run - Neerwinden
2de Editie van de Schouffelrun. Gezien een ex-lid van onze club (Guido) mee in de organisatie zit, trokken we met enkelen naar Neerwinden. Lopers ‘van dienst’: Martine, Maria, Katrien, Luc, Marc, William. En deze werden aangemoedigd door: André en Danny.
Start van de 5 km en 10,3 km om 19u30. Na ‘n 2 km splitsing van de afstanden. Terwijl voor Martine – die de 5 km liep – de finish in zicht kwam, mochten wij van de 10,3 km afzien bij een km-lange bergop. Ja: plat kan ’t parcours niet genoemd worden, maar wel mooi: je loopt grotendeels op betonbaantjes tussen de velden.
In ruil voor je borstnummer: een zak met oa. een fles ‘La Chouffe’. Voor mij een fles extra én beker voor 1e vrouw op de 10,3km.
Katrien

Uitslagen: http://users.skynet.be/toony/deschouffeleers/frame.htm


Zondag 7 juni 2009: 3e tweejaarlijkse BOA-jogging - Herent
De oproep in onze nieuwsbrief heeft zijn effect niet gemist: JC Veltem en sympathisanten ;-) waren goed vertegenwoordigd op de BOA-jogging in Herent.
Josse liep (en won!) de kinderjogging. André, Helga, Martine, Pascal, Anaïs, Beatrice, Stijn, Hilde en Ingrid liepen de 3,55 km.
Maria, Bea, Katrien, Bart, Rob, Jens, Marc D, Marc M, Luc, Paul en William mochten hetzelfde toertje 2x afleggen.
Tijdens de kinderjogging begon ’t echt goed te regenen: iedereen verzamelde in de hal van Oostrem, hopende dat de start wat zou uitgesteld worden... Neen :-(
Dus dicht tegen mekaar: zo’n 110 lopers volgens Swoike die ook vandaag een van de vrijwillige helpers was.
De prijsuitreiking was minder uitgebreid dan 2 jaar geleden: de crisis?! Maar ook nu vielen we in de prijzen: Als eerste werd Martine afgeroepen om haar beker te komen halen als 1e vrouw op de 7,1km en jonger dan 50j. “Ik heb helemaal geen 7,1km gelopen, maar de 3,55”, ging Martine uitleggen. ’n Vergissing dus.
Wél terecht: Maria. Zij kreeg ’n medaille als 1e vrouw op de 7,1km en ouder dan 50j.
Club Demarsin kreeg ’n extraatje omdat ze met de meesten waren. Wij hebben ze niet geteld, maar veel met onze club zal ’t niet gescheeld hebben ;-)
Katrien

Uitslag: http://www.joggings.be/uitslagen/2009/Boa%202009%2006%2007.xls


Vrijdag 5 juni 2009: 4de langdonkenloop - Herselt
Luc, Marc M en Rudy trokken er met hun drietjes weer eens op uit: Langdonkenloop in Herselt was de bestemming. 10 km was het doel.

Uitslag: http://www.herselt.be/sport/kalender/SPLangdonken.xls


Zondag 31 mei 2009: 20 km door Brussel
Vandaag de 30e editie van de 20 km door Brussel. De felbegeerde ... want de laatste jaren is het steeds moeilijker om ’n plaatsje te bemachtigen.
Ook verschillende leden van onze club liepen mee (sorry moest ik iemand vergeten zijn):
Maria Vanderslagmolen, Helen Van der Spiegel, Katleen Clysters, Christine Germain, Katrien Kinnaert, Leo Eelen, Peter Van Hirtum, William Coosemans, Peter Clerix.
’t Was warm. Blij dus als we af en toe even in de schaduw konden lopen. En met dit weer werd ’t water al evenveel gebruikt om zich te verfrissen als er van te drinken.
Tijdens ‘t lopen genieten van de verschillende orkestjes langs de weg en de vele supporters: Merci voor de aanmoedigingen!
Pechvogel van de dag was Helen: zij viel reeds in de Wetstraat, in de eerste km. Naast enkele schaafwonden (van schouder, knieën en horlogeglas) verstuikte ze ook haar pink. Voor Katleen en Christine was Brussel dan weer ’n nieuwe ervaring. Benieuwd naar hun verhaal.
Katrien

Mijn objectief was : nooit stappen en uitlopen.
Volledig geslaagd ! Ik ben fier. Ik heb maar 2 maanden tijd gehad om mij hiervoor te bereiden. Bedankt aan Helga !
Ik heb 2u14 opgedaan. Op zich geen wonderbaar resultaat maar toch ben ik trots op mij. Dit geeft mij de nodige motivatie om samen met jullie verder te lopen.
Christine

Even mijn verhaal over de 20 km van Brussel…
Algemene indruk: geweldige sfeer, enorm veel volk, warm.
Doel: al babbelend zonder stappen of stoppen de eindmeet halen samen met mijn collega’s.
Resultaat: doel bereikt, niet ziek geweest, tijd 2 u 16 minuten.
Leukste stuk van het parcours: de tunnels (ook nu was er file, dus bijna stapvoets verkeer) waarin iedereen opgezweept werd en natuurlijk de aanmoedigingen onderweg van onze supporters !
Voor herhaling vatbaar?: ja!, ik heb de smaak te pakken!
The day after: niet stijf, wel moe maar vooral voldaan, het was een schitterende ervaring!
Katleen

Uitslag: www.20kmdebruxelles.be/20km/set_nl.htm
Opm. Zoek best op ‘lastname’ gezien niet iedereen loopt onder ‘JC Veltem’


Zaterdag 30 mei 2009: Vorsendonkloop - Gelrode
Twee oude knarren van JC Veltem trokken op zaterdag 30 mei naar het lieflijke Gelrode alwaar een natuurloop op het programma stond.
De ene gesterkt door een paar glaasjes uitstekende Spaanse Rioja, de andere door enkele uitgelezen kwaliteitssigaartjes...
Stipt om 17h werd de wedstrijd op gang gefloten (4,3-8,6-12,9), het was warm, zéér warm en er werd wat afgezweet. Na exact 23’08 kwamen beide heren perfect samen over de lijn.
Leuke loop in een prachtig natuurgebied. Na afloop werd nog wat verbroederd met de plaatselijke duivenmelkers in een lokale herberg! Zij leerden ons ondermeer te drinken uit een ‘boerke’.
Helaas is het onmogelijk om hier uitgebreid verslag te doen over de andere zéér interessante conversaties die er nog gevoerd werden...
Rob

Uitslag: http://www.joggings.be/uitslagen/2009/VORSDONKLOOP%2030052009.xls


Zondag 24 mei 2009: Zwemloop - Scherpenheuvel
Weer een nieuwe ervaring, eerst zwemmen en dan lopen!
Zoë ontlokte bij het publiek spontane opmerkingen over haar mooie loopstijl. Lennart liet zich door niets tegenhouden, ook niet door een ontsnappende badmuts.
Zelf eindigde ik de 600 m zwemmen een van de laatsten, maar het wisselen ging al aardig snel!
Beginnen lopen viel niet mee: starten aan een 5 km loopwedstrijd met het gevoel dat je net een 5 km loopwedstrijd gedaan hebt :-(
Ik kon nog 3 dames inhalen (en werd zelf ook door eentje ingehaald), en eindigde tevreden 5e.
Helen

Uitslag: http://scherpenheuvel.golikehell.be/Joomla/index.php/zwemloop-2009/78-ui...


Zondag 24 mei 2009: Parkloop - Tervuren
Op deze zonnige zondagmorgen reden we richting Tervuren: een mooi heuvelachtig parcours in het bos en rond het park waren de uitdaging voor vandaag.
William en Katrien vertegenwoordigden JC Veltem.
Wat onduidelijkheid over de afstand: aangekondigd als 14km, ter plaatse hoorden we 10,2km en 11,2km. Zelf gaf mijn Garmin 10,33km aan. En de uitslag meldt 10,8km ;-)
Soit: ’t is een aanrader!
En als ‘beloning’ kregen we ’n klein flesje Shiraz Cabernet van Jacob’s Creek.
Katrien

Uitslag: http://users.telenet.be/WATERMOLENCUP/20090524_Parkloop_km11.pdf


Zaterdag 23 mei 2009: Marathon - Luxemburg
Bart liep schitterende eerste marathon: 3u14’14” en dit op ’n moeilijk parcours in Luxemburg.
http://www.ing-europe-marathon.lu/fileadmin/user_upload/images/Ergebniss...


Zaterdag 16 mei 2009: Wijgmaalse Feesten
Wijgmaal feest en JC Veltem was er ook: André, Marc D, Sonja, Swoike, Paul, Maria.

Uitslag: http://wijgmaal.be/wijgmaal/files/www/doc/nieuws/2009-stratenloop.pdf


Zondag 3 mei 2009: Kinder & Jeugd Triatlon - Maasmechelen
"Er is meer dan lopen alleen!"
Met jeugdig enthousiasme stortten Lennart, Zoë, Milan en ik ons in het triatlon-avontuur. We waren erg verrast van het professionalisme, dat je al zag bij de triatleetjes van 8 of 10 jaar: lichtgewicht koersfietsen, triatlonpakjes, snelbind-veters, ...
Niettemin gaven onze kinderen het beste van zichzelf, met verbeten gezichtjes, op hun gewone fiets.
Zoë liet zich niet uit het lood slaan toen ze struikelde bij de fiets-loopwissel: hop, fiets weer recht en vóórt!
Lennart probeerde zijn rugnummer over de fietshelm heen te trekken, en toen dat niet lukte, vertrok hij maar gewoon, met de "vlag" aan zijn helm. Een bereidwillige medewerker hielp hem toch maar even om het rugnummer op zijn plaats te trekken.
Even later vertrok ook Milan op de fiets, met sokken aan, want dat zat lekkerder. Al in de eerste ronde sloeg het noodlot toe voor Milan: de derailleur van zijn fiets brak finaal af. Einde oefening. Doodjammer! Hij was er het hart van in.
Zoë en Lennart hadden het soms kwaad, maar bleven dapper doorlopen tot de finish.
En toen was het aan mij, om 16u dacht ik. Een flater van jewelste. Naderhand bleek dat ik in de laatste jeugdreeks was vertrokken, in plaats van de "Just For Fun"-reeks voor volwassenen. Raar genoeg hebben ze me bij de start niet direct uit het zwembad geplukt, als rijpere dame tussen al dat jong geweld, dat moet toch opgevallen zijn? Het pleit voor mij :-)
Zuinig op mijn nieuwe mountainbike, had ik hem voor de zekerheid met een fietsslot vastgemaakt. Merkte ik bij de overgang naar het fietsen. Stom! Weer een minuutje verder :( De jonge triatleten waren geen partij voor me, op het einde van het fietsen moest ik ook de laatste lossen.
Erg jammer dat ik niet in de juiste reeks gestart was, dan had ik me kunnen meten met mijn "concurrenten" die net als ik in hun looptenue zwommen, of in badpak op een mountainbike of stadsfiets hun rondjes aflegden. Een tweede plaats zat erin...
Beginnersfouten, zullen we maar zeggen. Gelukkig heeft de organisatie véél mooie foto's gemaakt!
Helen

Uitslag: www.xterra.be/Maasmechelen/kraftman-triathlon.htm


Vrijdag 1 mei 2009: Bosloop - Oud-Heverlee
Vrije dag, mooi weer, prachtig parcours in het bos. Dus veel volk in Oud-Heverlee: 1080 deelnemers. Ook JC Veltem was zeer goed vertegenwoordigd!
Maria en Bart startten als eersten voor de 16km. 10 minuten later start voor de 5 km (Matthias, Rob, Laurens en André) en de 8km (Leo, Danny, Marc D, William, Luc, Marc M, Tine, Martine en Karine).
Na het loopje nog even napraten en genieten in ’t zonnetje...
Katrien

Uitslag: www.svk-oh.be/?item=bosloop2009/bosloop2009


Zondag 26 april 2009: Marathon - Antwerpen
7u: ’t Regent. Maar volgens de buienradar zou ’t tijdens de marathon niet regenen (dat zag ik gisteren op de buienradar). We rijden naar Metropolis. Daar kan je met de pendelbus naar Linkeroever waar de start is. De bus laat op zich wachten... Toegekomen aan Linkeroever is het dan echt dringend op zoek naar een wc. We blijven in tentje schuilen tot het bijna tijd is om te starten.
We plaatsen ons tussen de ballonnen voor 2u59 en 3u15. Geeft ons wat ruimte. Ik loop niet graag in de ‘wezzel’ rond de ballon. Al vrij snel merk ik dat ’t toch niet OK zit. En ben blij dat de supporters er staan en me aanmoedigen. Halfweg zit ik nog op tempo.
Maar km 25 lopen de ballonnen van 3u15 me voorbij. Meermaals overweeg ik om te stoppen: maar dan zal ik natuurlijk nooit weten welke eindtijd ik zou gehaald hebben.
Uiteindelijk finish ik in 3u19'13": een kleine minuut meer dan Eindhoven, maar wel meer afgezien. Thuis meet ik de schade op: naast de reeds gebruikelijke schuurwondes, nu ook een dikke blaar op linkervoet. En de beentjes voelen stijf. Ongetwijfeld heeft dit regenweer daar dan toch mee te maken.
Straks genieten met een glaasje bubbles en (minstens) weekje rust. En de volgende marathon...daar heb ik nog wat tijd voor om over na te denken ;-)
Katrien

Uitslag en filmpjes (van de organisatie)


Vrijdag 24 april 2009: ROBA Dijkloop - Betekom
Het was een prachtige avond om naast de kronkelende Demer te lopen. De ene bocht na de andere, er kwam geen einde aan... hoewel voor sommigen toch wel na 3,5km, voor anderen na 6 of 11 km en voor Maria en Helga eindelijk ook na 10 mijl.
Helga

Op de 3,4 km: André
Op de 6,5 km: Rudy, Marc D., Luc, Marc M., Swoike, Martine
Op de 10 mijl: Maria, Helga

Uitslag: Uitslag


Zondag 19 april 2009: Drie Kastelenloop - Melsbroek
Vandaag met 4 gaan lopen in Melsbroek.
Marc M, Luc en ikzelf de 6 km, Swoike de 12 km.
De 6 km draaide uit op een spannende spurt tussen de drie JC Veltem-leden. Marc Magits bleek over de snelste benen te beschikken.
Op de 12 km liet Swoike zich hazen door een paar dames en kwam na 1 uur binnen.
Rudy

Uitslag: http://users.telenet.be/WATERMOLENCUP/WMC-uitslagen.htm


Zaterdag 18 april 2009: 19e Lentejogging
en 29e Halve Marathon Ivo Van Damme – Veltem-Beisem

Zwaar bewolkt, maar droog hadden ze voorspeld. Maar ’t zonnetje begon zelfs te schijnen :-)
Dit speelde waarschijnlijk toch ’n rol in de massale opkomst: 600 lopers!!

Om 14u15 startten we met de kinderjogging: 250, 500 of 1000 m in functie van hun leeftijd.
Winnaars: Hannes Eggerickx, Wannes De Neve en Laura Verhoeven. Maar in totaal zagen we 99 tevreden lopertjes wanneer ze na de finish een goed gevulde zak kregen met tombolaprijsjes en lekkers én een ijsje erbovenop.
Foto's van de kinderjogging
Om 15u00 werd de start gegeven van zowel de Lentejogging over 4,2 km, 12,6 km als de Halve Marathon.
In totaal waren er 501 deelnemers over deze afstanden.
Na 13’36” was de winnaar van de 4,2 km (Koen Penninckx uit Grimbergen) bekend. Ruim een half uur later, na 43’15” finishte Stijn Jacobs uit Vorselaar als 1e voor de 12,6 km.
Gille Coeckelbergs uit Heist op den Berg toonde zich met 1u12’24” de sterkste voor de Halve Marathon. Eerste vrouw in deze reeks was Karen Peeters uit Schriek in 1u33’29”.

Nadat de winnaars in de bloemetjes werden gezet, werd de namiddag afgesloten met een aanwezigheidstombola. Hoofdprijzen waren 2 cadeaubons Runningcenter van 125 euro. Deze gingen respectievelijk naar Koen Van Roey uit Kortenberg en Koen Beullens uit Herent.
Katrien

Uitslag
VIDEO'S
FOTO'S [Frank Bulens]
FOTO'S [Rob Van Acker]


Vrijdag 17 april 2009: Running with Wolves - Wolfsdonk
Luc, Marc M. en Rudy liepen de 5,5 km in Wolfsdonk.

Uitslag: http://roba-atletiek.be/basic/?pagina=uitslagen


Maandag 13 april 2009: Paasmaandagjogging - Erps-Kwerps
‘n Zonnige dag: 23°C! Een groot contrast met de sneeuw van vorig jaar.
Met velen van de club: Tim liep mee met de kinderloop. Marc D, Luc H, William, Martine en Hilda kozen voor de 6 km. Maria, Koen en Katrien liepen de 12 km.
Langs de weg ook verschillende supporters/fotografen: Lucienne, Ingrid, Danny, André en Peter. Altijd fijn wat aanmoedigingen te krijgen onderweg.
De lopers naar huis met wat wasmiddel – voor onze stinkende loopkledij :-)
Katrien kreeg nog ’n paashaasje extra: 2de vrouw Veteranen A.
Katrien

Uitslag: http://users.telenet.be/WATERMOLENCUP/WMC-uitslagen.htm


Zaterdag 11 april 2009: Gijmeljogging - Langdorp
Dit jaar op ’n zaterdagnamiddag (i.p.v. vrijdagavond). Als afstand kon je kiezen tussen 5,1km of 10,2km.
Rond 14u30 begon ’t te regenen: ze hadden toch droog gegeven?! Gelukkig kregen we door de opwarming ook effectief warm. Nog wat miezer tegen 15u, toen we gingen starten. Swoike, Marc D, Luc, Marc M en Katrien kozen voor de langste afstand. De 5,1km-lopers waaronder ook William moesten 2 minuutjes langer wachten voordat startschot gegeven werd. Maar hij was dan wel als eerste binnen J.
Iedereen (moe en) voldaan dat we toch nog ’n loopje gedaan hebben. Na ’n douchke nog wat op ’t terras blijven zitten in ’t zonneke met ’n Tongerloo of colaatje. Maar voor onze club geen winnaar van de aanwezigheidstombola dit jaar ;-)
Katrien

Uitslag: www.kvvv.be/uitslagen/uitslag_G-J_2009.xls


Zaterdag 11 april 2009: Sint-Maria-Oudenhove
Rudy liep de 5,25 km.
http://home.scarlet.be/~gvc1963/jcerwetegem/haze2008.htm


Zondag 5 april 2009: Furaloop - Tervuren
Zon, prachtig parcours en veel volk in Tervuren. Een aanrader!
Peter en Katrien liepen de 16km mee. William en Helen waren mee voor de morele steun.

Uitslag: http://users.telenet.be/WATERMOLENCUP/WMC-uitslagen.htmVrijdag 3 april 2009: Appelbloesemjogging - Gelrode
Het was zalig in Gelrode, zwaar, maar 't ging goed. Rustig begonnen en dan stilaan opgedreven. We kregen onderweg een schouderklopje van (lange) Herman, aanmoedigingen van André, Danny en Martine, en nog een claxon-aanmoediging van een passerende vrachtwagen... (túúrlijk was dat voor Mai en Maria!)
Aan de aankomst nog een babbeltje geslagen met oude bekenden en daartegen was Maria ook gearriveerd. Ondertussen hadden de vier musketiers Marc, Marc, Rudi en Luc (die maar 7(!) km deden, de watjes) een tafeltje mét view over de velden bemachtigd en hebben we ons nog een lekkere Tongerlo laten smaken. Daarna was het koud genoeg om naar huis te rijden, moe maar voldaan zoals dat dan heet.
Mai

Zondag 29 maart 2009: KWB-jogging en halve marathon - St-Jozef OLEN
5 rondjes voor de Halve Marathon. Onderweg zon, wind en zelfs even hagel.
Toch een nieuw PR voor Katrien!

Uitslag: http://home.scarlet.be/~hemanist/kwb_joggings/2009/olen/21100m.htm

Zaterdag 28 maart 2009: Reet
Rudy liep de 6 km.
Uitslag: www.kwbreet.be

Zaterdag 21 maart 2009: Dworp
Dworp had schitterend weer voor de openingsjogging van de Watermolencup. Katrien testte haar wedstrijdgevoel nog ‘ns op dit heuvelachtige parcours.

Uitslag: http://users.telenet.be/WATERMOLENCUP/WMC-uitslagen.htmWoensdag 18 maart 2009: Studentenmarathon - Leuven
Ook op de studentenmarathon in Leuven was er toch nog ‘n loper van JC Veltem te zien: Koen Schoofs. Hij finishte op de 21 km in 1u40’38”.
Mai zorgde voor de morele ondersteuning.
http://studentenmarathon.ulyssis.org/timeList.php?t=1&d=3


Zaterdag 14 maart 2009: Hofstade
Rudy liep voor het goede doel in het Bloso-domein in Hofstade.
Uitslag
Meer info op www.loopwedstrijd.tk

Zondag 8 maart 2009: Flitsrun - Averbode
Veel volk op de jogging van Demarsin: 650 deelnemers over de verschillende afstanden. JC Veltem was er met 14 lopers. Start in de regen. Swoike, André, Martine, Laurens, Hilda, Ingrid en Sonia hadden gekozen voor de 4 km en konden na 20 à 25-tal minuutjes schuilen. Danny, Marc D. en Maria deden er nog ’n toertje bij. Luc, Mai, Marc M en Helga kozen deze keer voor de langste afstand (12km).
Katrien

Uitslag: www.joggingdemarsin.vermaelenprojects.net/flitsrun.html

Zondag 1 maart 2009: Volksloop Putte-Grasheide
Op de eerste mooie lentedag van het jaar was het fijn lopen op het asfalt, de Finse piste en de akkervelden van Putte-Grasheide. Helaas moest Katrien zich beperken tot het nemen van de foto's, vanwege haar onzachte ontmoeting met moeder Aarde tijdens de training van dinsdag...
www.freewebs.com/volksloop/uitslagen2009.htm

13 februari 2009: Ledenfeest
Op deze vrijdag de 13e kwamen we bijeen voor het jaarlijkse ledenfeest in de kantine van H.O. Veltem.
Er ging niets mis, integendeel, het was zeer geslaagd!
De drank vloeide rijkelijk, het Zuiders buffet was overheerlijk, en de sfeer was top!

18 januari 2009: Winterjogging - Kortenberg
Marc, Marc, Luc, Helen en Katrien kozen om het vettige parcours van Kortenberg te trotseren. Oppassen was de boodschap (Helen heeft ’t geweten).
De 5 km was dan ook genoeg.
Stijn vertegenwoordigde de jeugd van JC Veltem.
Dank ook aan supporters: Danny, Martine en William.
Uitslag: www.acko.be/winterjogging.php