Foto's, verslagen en uitslagen 2010


(Terug naar Foto's overzicht.)


Zondag 19 december 2010: Eindejaarsjogging - Kampenhout
Vandaag heeft de winter pas echt toegeslagen. De ganse namiddag heeft het gesneeuwd. Zo heb ik het zelfs op mijn skiverlof niet meegemaakt. Gisteren liepen we in een mooi zonnig en winters landschap. Vandaag was het proberen de ogen open te houden.

Toch waren we met 3 leden van de club: Rudi, Lucienne en Emiel. Normaal had Marleen meegelopen maar ze koos ervoor om mooie foto’s te nemen.
Ondanks de weersomstandigheden was het parcours redelijk goed beloopbaar. De truuk is om licht al zwevend te lopen naar de aankomst in de sporthal.

Voor iedereen was er een mooi aandenken, een plant of fruitkorf en voor degenen die wilden wachten nog een tombola.
De catering was goed verzorgd en georganiseerd. Ik heb er lekkere pannenkoeken gegeten en Marleen verse soep. Zelfs spek met eieren was mogelijk. In de grote sporthal was het een gezellige drukte maar toch nog voldoende zitplaatsen. Blijkbaar een jogging organiseren in putje winter kan een succes zijn.
Emiel

Uitslag: http://joka.org


Zaterdag 18 december 2010: Aflossingsmarathon - Kampenhout
Zaterdag 18/12/2010 was het dan zover, de aflossingsmarathon te Kampenhout waar JC VELTEM deelnam met 3 ploegen van 6 lopers !!!!!!!!!!! Wie dacht dat de echte FLANDRIENS niet bestonden, wel die had het behoorlijk mis want de deelnemers aan deze wedstrijd verdienen wel om voor één keer zo genoemd te worden. In uitzonderlijk winterse omstandigheden ging deze loop door en dan moet je ijzeren wil hebben wil je dit trotseren hoor.

Om 10 u was het dan zover. Met start op de parking van de sporthal vertrokken dan al de moedigen aan hun deel van deze marathon. Naargelang de tijd verstreek werd de ondergrond wel iets beter beloopbaar, doch bleef het uitkijken.
De wisseling gebeurde telkens in de sporthal en daar kon je zo van de gezichten aflezen dat dit een inspanning was om U tegen te zeggen. De ene sneller dan de andere zag je de lopers met mondjesmaat de meet overschrijden en met deze wil ik een speciaal woordje van dank neerschrijven aan de ATLETEN van JC VELTEM die dit tot een goed einde brachten met name: MARC CLAES, THIERRY WYLLEMAN, ROB VAN ACKER, EMIEL LUYTS, RIK DE WINNE, KOEN SCHOOFS, HILDA BUEKENHOUDT, ANNELIES DE BLAUWE, MURIELLE WIJNANTS, MIEK DE BUSSCHERE, HELGA CEUNEN, MARIA VANDERSLAGMOLEN, INGRID VAN DESSEL, MARC MAGITS, LUCIENNE HAVET, BEA BOLLENS, MARC DOUCET en PAUL TISAUN.

Ook wil ik onze supporters bedanken nl. André, Peter (onze voorzitter kon er spijtig genoeg wegens ziekte niet bijzijn, doch kwam ons met zijn aanmoedigingen een hart onder de riem steken), Melissa en Tom. Nog een speciaal woordje van dank naar het bestuur van JC VELTEM die ons met hun bijdrage een steuntje in de rug gaven. Tevens wil ik Rudy Vanhalle bedanken om samen met mij dit evenement tot een goed einde te brengen.
Luc

Uitslag: http://www.joka.org/marathon


Zondag 12 december 2010: Marathon - Spijkenisse
Zes weken na mijn marathon in Etten-Leur (met een te-Leur-stellende eindtijd), trok ik naar Spijkenisse voor een herkansing! Ik wou graag binnen de 3:30 eindigen. Twee marathons zo kort na mekaar is natuurlijk niet ideaal, en ook niet slim, en het koude weer helpt ook bepaald niet.

Maar kijk, ik had geluk! Deze zondag was de "warmste" dag sinds weken, en bij een 7°C durfde ik zelfs een driekwart broek aan en een mouwloos loopshirt. Ik droeg wel aparte mouwtjes, zo inconsequent ben ik dan weer :-)
Mijn moeder was mijn trouwe supporter en waterdrager op de fiets.

Bij de start voelde ik al direct dat de benen nu wél goed zaten. De eerste helft ging een stuk sneller dan vorige keer, en ik had weer zeer fijn gezelschap. Met de snijdende polderwind was dat heel welkom.
Iets over de helft hoorde ik dat ik zowaar 3e dame was. Een medeloper, die de marathon als training liep voor zijn ultralopen, bood zich spontaan aan als "haas". Voor zover dat ging, kon ik toch enigszins schuilen voor de wind.

Mooi weer duurt niet zo lang in december, en op km 35 gingen de hemelsluizen open. Als kers op de taart gingen de laatste 5 km pal tegen de wind in, met de snijdende regen erbovenop. De pijntjes in linkervoet en rechterknie werden groot, en lopen was niet meer vanzelfsprekend. Ik had schrik om door mijn knieën te zakken.
Maar dan weet je weer waarom je een marathon loopt: het doet zo'n deugd als je mag ophouden met lopen. Vooral als dat dan al mag na 3:28:48. Yes!!!

Deze keer liet ik de massage niet staan. Heerlijk om de spieren los te laten kneden door warme handen. Helaas had ik daardoor een stuk van de prijsuitreiking gemist: ik was derde dame (overall). Geen nood: daarna kwam nog het podium "dames trimloop" en daar mocht ik op het hoogste schavotje staan. Met een dubbele portie bloemen, en twee goedgevulde envelopjes.
Wat wil een mens nog meer...
Helen

Uitslag: http://www.uitslagen.nl/uitslag?id=2010121209236


Zondag 12 december 2010: Kerstloop - Burcht
Zondag 12/12/2010 trokken we met ons vieren (Marc M., Rudy Vh., Lucienne H. en Luc H.) naar het Antwerpse Burcht om daar aan de tiende kerstloop deel te nemen. Wat me zoal opviel van de vorige edities was dat hier snel gelopen werd! Misschien hebben de geldprijzen hier wel iets mee te maken, maar niet getreurd er moet toch iemand de laatste zijn. Parking vonden we in de nabije omgeving (Carrefour op loopafstand), en vandaar ging het richting het plaatselijke schooltje waar we onze nummers konden afhalen. Gezien we vooringeschreven waren moesten we daar al niet wachten, want het leek er mij toch wel redelijk druk aan toe te gaan.

Met een goeie 300 vertrekkers begonnen we om 15 u 10 dan aan onze 10 km, waar we ons alle 4 voor ingeschreven hadden. De omloop zelf was helemaal vlak doorheen het centrum van Burcht dat voor deze gelegenheid volledig verkeersvrij gemaakt was De aanwezige supporters konden hier wel genieten want een groot gedeelte van het parcours konden zij de lopers meermaals zien daar er in een soort van acht-vorm gelopen werd.

Na afloop waren we allen tevreden en konden we lekkere warme douches opzoeken, want dit hadden we toch wel verdiend na zulke prestatie. Met een gezellige nababbel tijdens de terugweg kunnen we ons nu toeleggen op de aflossingsmarathon van volgende zaterdag te Kampenhout.
Luc

Uitslag: http://http://www.zwat.be


Zaterdag 11 december 2010: Verkenning aflossingsmarathon - Kampenhout
Zoals gemeld verzamelden we zaterdag 11/12/2010 aan de sporthal te Kampenhout om het TOERKE van de aflossingsmarathon van volgend weekend eens te verkennen. Stipt om 11u vertrokken dan Hilda, Ingrid, Koen, Swoike, Rudy en Luc aan hun avontuur. Gezien de huidige weersomstandigheden kan je u al inbeelden dat het onverhard gedeelte er niet al te PROPER zal bijliggen, en inderdaad het eerste gedeelte door het bos ging nog, maar naargelang de finish dichterbij kwam werd ook de ondergrond VETTIGER. Doch niet getreurd, om zulke ATLETEN tegen te houden zullen ze zaterdag 18/12/2010 met andere hindernissen (bv. 1 meter sneeuw) voor de pinnen moeten komen.
Nog een goeie raad aan iedereen : HOU HILDA IN DE GATEN WANT DIE IS IN "FORM" HOOR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Supporters welkom.
Tot zaterdag
Luc


Zaterdag 27 november 2010: Natuurlopen - Lier
Zaterdag 27/11/2010 stonden de natuurlopen te Lier al langer op mijn agenda geschreven. 's Morgens bij het ontwaken zag het landschap er schitterend uit, doch geen decor om een jogging in af te werken. Niet getreurd echter, naarmate de voormiddag vorderde werd het toch nog een lekker loopweertje, wel fris maar daar kleden we ons wel tegen. Om zulke FLANDRIENS thuis te houden moeten ze wel met andere andere dingen afkomen!!!!!! Lucienne en ikzelf reden dan naar Lier om daar respectievelijk de 10,6 en 16 km (10 mijl) mee te lopen.

Daar aangekomen liepen we onmiddellijk al iemand bekend tegen het lijf nl. Maria Vanderslagmolen en ventje André. Maria had zich ook ingeschreven voor de 10,6 km. Om 13u30 ging dan de 10 en om 13u40 de 16 km van start. Daar ik hier de voorbije jaren al enkele malen aan de start stond, wist ik al wat me hier te wachten stond, nl. lange rechte stukken met de nodige wind als bondgenoot. Doch niet getreurd ditmaal, van wind was er weinig sprake.

Ik had voor mezelf vooropgesteld van rond 1u30min binnen te zijn, wat me aardig lukte met nog enkele minuten overschot zelfs, dus super tevreden. De dames waren ook in hun nopjes met de behaalde uitslag, dus onze zaterdag was dan al niet meer stuk te krijgen, dit allemaal na een vrijdagavond genieten tijdens de uitreiking der diploma's van de Start To Run en algemene vergadering waar ons alles gratis (zowel een natje als een droogje) werd aangeboden door het bestuur. BEDANKT HIERVOOR !!!!!!!!!!
Luc H.

uitslag: http://www.aclyra.com


Donderdag 25 november 2010: Start to Run - 5 km test
Vrijdag 26 november 2010: Diplomauitreiking


In het najaar organiseerde JC Veltem een sessie Leren Lopen. 20 mensen schreven zich in. 11 lopers legden met succes de 5km test af. Hun tijd varieerde tussen de 27 en 37 min.
Het bestuur trakteerde de lopers, de supporters en de overige clubleden met een hapje en een drankje tijdens de feestelijke diploma uitreiking.
Helga


Zondag 21 november 2010: Floreal Run - Lichtaart
Zondag 21/11/2010 stond de Floreal run te Lichtaart op ons programma. Dit dorp, of moet ik zeggen deze stad, was mij alleen bekend om zijn pretpark, met name Bobbejaanland. Met z'n vieren, Marc M.- Rudi VH. - Lucienne H. en ikzelf, begaven we ons naar de inschrijvingen. Lucienne en Marc kozen voor de korte afstand (6km), Rudi en ikzelf schreven ons in voor de langste afstand nl. 12km. Daar de organisatie niet voorbereid was op het, tegenover vorig jaar, groter aantal deelnemers aan de inschrijvingstafel, werd de start met een kwartier uitgesteld.

Om 15u15 vertrokken dan al de afstanden samen om aan hun calvarietocht door de Kempense bossen te beginnen, want inderdaad deze jogging verliep voor 100% over boswegen. Echt een aanrader voor iemand die graag eens op zachtere ondergrond wil lopen. Onderweg kwamen we geen enkele seingever tegen wat ook niet nodig was daar de omloop afgebakend was met pijltjes als communicatiemiddel. Eén nadeel, er was geen kilometeraanduiding.

De aankondiging over een licht golvend parcours was echt niet gelogen, de omloop was inderdaad pittig te noemen!!!!!! Al naargelang de gekozen afstand kwamen we (na 1 of 2 toertjes) voldaan over de eindstreep waar ons een natje en een droogje (stukjes fruit) aangeboden werd. Na een verkwikkende V.I.P. douche begaven we ons op de terugweg naar brasserie De pot van Keizer Karel waar onze jarige (Rudi) trakteerde.
Luc H.

Uitslag: http://www.hetric.be


Zondag 14 november 2010: (Halve) marathon - Kasterlee
Ondanks de extreme weersomstandigheden van de voorbije dagen, spreken me z’n vieren (Peter Clerix, Jan Vandenhout, Bart Vandevenne en ikzelf) af om de kletsnatte heide van Kasterlee te trotseren voor de jaarlijkse natuur- (in ons geval halve) -marathon van Kasterlee.
Na wat schoenperikelen van Jan en mezelf, komen we met een kleine vertraging aan in Kasterlee. Opvallend, meteen valt de vlotte doorstroming van toch 1.200 deelnemers en de strakke organisatie tout court op.

Stipt om 10h vertrekken we met z’n vieren voor de 21 km, weliswaar met verschillende ambities. Op Bart na die in goede conditie verkeert (en uiteindelijk aankomt na een zeer scherpe 1h24), heeft niemand een goede, gerichte voorbereiding gehad. Jan mikt op 2h à 2h 15 terwijl Peter en ik besluiten om voor een tijd onder de 2h te gaan. Bijgevolg beslissen we om samen met z’n twee van start te gaan en te zien hoever we komen.

Onmiddellijk worden we geconfronteerd met het extreme parcours. Nog nooit heb ik zoveel en zo vaak in de diepe modder gelopen, afgewisseld met (gelukkig) af en toe een verharde strook of zelfs bij momenten stroken waar het pad enkel herkenbaar was omwille van de prikkeldraad links en rechts en waar je alleen maar kon hopen dat je niet in een diepe put trapt onder 10 à 20 cm staand water. Al dit afzien werd echter ruimschoots gecompenseerd door een enthousiast publiek, de prachtige natuur, de royale bevoorradingen (water, cola, AA-drink, banaan en sinaasappel om de 5 km), een 6-tal live bandjes rondom het parcours en het feit dat het slechts licht regende en er bovendien quasi of geen wind stond waardoor de omstandigheden niet nog zwaarder werden gemaakt dan wat ze al waren.

Uiteindelijk komen Peter en ikzelf samen de streep over na 1h43 waarmee we beiden meer dan tevreden waren, zelfs nadat de organisatie liet weten dat het parcours met iets meer dan een km ingekort was wegens een strook die absoluut niet beloopbaar was. Gezien het vlotte tempo dat we de laatste kilometers aanhielden, zouden we dan over een volledige halve marathon toch nog uitgekomen zijn net onder de 1h50. Ook Jan slaagt erin om uiteindelijk tot z’n tevredenheid na 2h03 over de finish te komen. Maar zoals zovelen opmerkten, omwille van het continu springen op het parcours van links naar rechts naar het midden en terug, op zoek naar de best beloopbare strook, tellen de 20 km uiteindelijk voor bijna 21 km…

In elk geval staat Kasterlee, omwille van het unieke parcours en dito sfeer, met stip in mijn agenda genoteerd voor 2011. En de in de 20€ inschrijving inbegrepen spaghetti bolognaise en Leffe die nadien met veel smaak werden verorberd, hebben daar niets mee te maken :-). Santé!
Dieter

Uitslag: http://www.chronorace.be/web2/Classements/ListeRapports.aspx?eventId=600...


Donderdag 11 november 2010: 11-11-11 loop - Vossem
Op een kletsnatte en bij een soms stormachtige wind zakten de "DIE HARDS" van JC Veltem af naar het nabije Vossem om daar hun bijdrage te leveren aan de 11-11-11 solidariteitsjogging, editie 2010. Met een bedrag, afhankelijk van voorinschrijving of niet, van 6 of 8 euro hebben we onder deze erbarmelijke weersomstandigheden meer dan ons steentje bijgedragen. Om 14u30 gingen dan beide afstanden (5 of 12 km) van start.

Bij de korte afstand hadden we van onze joggingclub de meeste vertrekkers met o.a. (VERGEEF ME A.U.B. ALS IK IEMAND VERGEET)Hilda B. - Ingrid Vd. - Soike Fr. - Marc D. - Marc M. - Ilse - Stijn Vh. - Rudy Vh. - Lucienne H. - Luc H.. Op de 12 km. waren de Veltemse KRAKKEN o.a. Emiel L. - Helga C. - Rob V.A. - Marian. Ook mogen we onze trouwe supporters ditmaal niet vergeten(Laurens en mevr. Luyts). Na een op-en-af eerste kilometer doken we het park van Tervuren binnen om aldaar bij de eerste afslag over de vijver terug te keren en ons zo naar de aankomst te begeven, waar ons na deze toch wel zware jogging een verkwikkende hete douche stond te wachten, en ik kan U verzekeren, ditmaal was de douche net alsof er een ENGELTJE OP ONZE TONG ......... (vul de rest maar zelf in).

Maar niet getreurd onze AFTER_PARTY mocht er ditmaal wezen!!!!!!!!!!!! In Vossem is er een cafeetje waar ze nog tappen aan voorhistorische prijzen en daar hebben we nu wel eens van geprofiteerd hoor. We gaan hier wel geen reclame voor de horeca beginnen maken maar ik had Hilda beloofd om te schrijven dat hare warme choco superlekker was en bij deze heb ik dat dan ook gedaan. Uiteindelijk en na een "VERGADERING" van een paar uurtjes zijn we heel voldaan teruggekeerd naar Veltem.
Luc H.

Uitslag: http://www.11.be/vossem


Zaterdag 6 november 2010: Zilvermeerloop - Mol
Samen met Rudy en Stijn Vanhalle en mijn vrouw Lucienne reed ik (Luc) naar Mol om daar deel te nemen aan de 8-ste Zilvermeerloop, de "Kleine Cross-Cup" editie, want deze klassieker is nl. op zondag en op dezelfde lokatie als vandaag, juist dat deze over het strand loopt en wij langs de wandelpaden van het Zilvermeer.

Om 15u. gingen dan de 5 en 10 km van start met rond de 500 deelnemers aan deze lopen. Met de smalle bospaadjes konden we pas na een halve minuut beginnen lopen, en dan nog. Na veel draaien en keren passeerden we een eerste maal de finish en dit dan na 2.5 km waarvoor Rudy, Stijn en ikzelf (Luc) ons hadden ingeschreven. Lucienne liep vandaag de 5 km.

Na onze inspanning begaven we ons naar de prijsuitreiking in de verwarmde tent waar we alsnog hoopten om van de aanwezigheidstombola ons graantje mee te pikken, maar tevergeefs. Niet getreurd echter, volgende donderdag ( 11/11/2010) krijgen we te Vossem terug de gelegenheid om van de koek te proeven tijdens een jogging aldaar.
Luc H.

Uitslag: http://www.vmol.be


Zondag 31 oktober 2010: (Halve) Marathon Brabant - Etten-Leur (NL)
Na het triatlonseizoen had ik me weer terug aan het lopen gezet, om vandaag mijn derde marathon te lopen. Gisterenavond nog een kort loopje gedaan, maar dat bleek achteraf misschien niet zo'n goed idee.

Ik wou deze keer onder de 3:30 eindigen, dus een gemiddelde snelheid van 12 km/h. De eerste 20 km lukte dit, maar ik voelde dat het zwaar werd. Een eind voor me liep een groepje van drie man, en ik heb een flinke versnelling geplaatst om erbij te geraken. De volgende kms was het aanklampen: mijn gezichtsveld vernauwd tot het stel kuiten voor mij, met als enige doel : die in beeld houden! Spijtig genoeg begon het tempo te zakken. De rest van het groepje bleek ook moeite te hebben met de snelheid.

Uiteindelijk heb ik de mannen achter me gelaten, en kon de schade nog ietwat beperken. "Graceful degradation" heet dat dan :-)
Ik finishte in 3:34:20, toch een verbetering van mijn PR met 4 minuten! De 3:30 zal voor een volgende keer zijn.
Helen

Vandaag is het voor mij een mijlpaal: mijn eerste halve marathon. De datum is geschikt: met een vrije dag in het vooruitzicht, kunnen we ons aan het zwaardere werk wagen. Om 13u40 is het zover: in het gezelschap van Rob (heel even) en Helga (het grootste deel van de 21 km) komen we in beweging. Ook hier zijn de weergoden ons goed gezind: de regenbuien hebben plaats gemaakt voor zonnig, aangenaam herfstweer. Het parcours is mooi: na een stukje door het stadje Etten-Leur (buurt van Breda) komen we in een landelijke omgeving met mooi verzorgde boerderijen en bossen. Typisch Nederlandse langschappen: weinig hoogteverschillen. Langs het hele parcours staan er mensen om de lopers, bekenden zowel als onbekenden, op diverse wijze aan te moedigen: met (al dan niet live) muziek, applaus, bemoedigende woorden, ratelaars, halloweenfiguurtjes. De verzorging is eveneens uitstekend: om de vijf kilometer drank en fruit en meteen daarna is er, voor wie het nodig heeft, een verzorgingspost. Voor we terug het stadje in lopen, dienen we nog één keer de brug over de snelweg over te steken. Om bij de brug te komen, moeten we een lange, weinig bemoedigende aanloop langs de snelweg nemen. Hier is het op de tanden bijten. Maar eens we die hindernis hebben genomen, komen we het stadje binnen en stijgt het enthousiasme bij de toeschouwers. Dat is dankbaar: want mijn benen beginnen naar de eindstreep te verlangen. Gelukkig staat Laurens ook langs het parcours en informeert hij ons over wat ons te wachten staat: er komt maar één bocht meer. Tactisch als hij is, vertelt hij er niet bij dat de weg na die bocht nog behoorlijk lang is. Ruim een kilometer voor het einde moet ik Helga loslaten: mijn snelheidslimiet is bereikt en ik ben een beetje licht in het hoofd. Tijd dus om mijn krachten wat te sparen. Helga heeft echter nog een portie power over: ik zie ze voor mij de dame in het zwart die we al een tijdje als de volgende in te halen loper in het vizier hadden, voorbijsteken. Daarna wordt Helga aan mijn oog onttrokken. Ergens hangt een banner: nog 985 m! Mooi, denk je dan, dat moet kunnen. In de laatste rechte lijn word ik nog aangemoedigd door Rob (die dus al lang is aangekomen) en door Helen (die de hele marathon tot een goed einde heeft gebracht): dat is een onverwachte opsteker. En daar is dan eindelijk de eindstreep. 1 minuut na Helga loop ik binnen en kan ik mij laven aan drankjes en fruit.

Na het weerzien met Helga en Rob zijn Helga en ik recht naar de massagepost gelopen om er alle stram- en stijfheid uit onze benen te laten wrijven. Ik ben nog nooit zo grondig onder handen genomen; het heeft deugd gedaan. (De dag erna heb ik inderdaad nauwelijks ergens last van.) Zodra we weer met zijn viertjes verenigd zijn (Laurens is zo goed geweest, om de auto die een eind ver geparkeerd stond, te verplaatsen tot vlak bij de kleed- en doucheruimte), trakteren we ons op een drankje in een gezellig café; wij zijn er niet de enige (Vlaamse) lopers. Het wordt donker: tijd om terug huiswaarts te keren en na te genieten.
Marian

Uitslag: http://uitslagen.nl/uitslag?id=2010103112904


Zaterdag 30 oktober 2010: Cross der Jongeren - Westerlo
Zaterdag 30/10/2010 met 6 JC VELTEM lopers naar Westerlo om daar in domein De Beeltjens deel te nemen aan de jaarlijkse Cross der Jongeren. Zoals de naam laat vermoeden was het dit jaar inderdaad een Cross, de rest "der Jongeren" laat ik aan anderen over om daar een oordeel over te vellen. Met alle regen tijdens de voormiddag kon de bosloop niet veel goeds voorspellen doch voor zulke "Atleten" mag dat geen probleem zijn.

De vrouwen - Hilda B., Ingrid V. D. en Lucienne H - schreven zich in voor de 4.610 m, de mannen - Marc M., Rudi V.H., Stijn V.H. en Luc H. - voor de 8.470 m. Na het geploeter door de Westelse bospaadjes kwamen we na ofwel 1 ofwel 2 rondjes voldaan, doch goed besmeurd over de eindmeet waar ons een terecht verdiend frisdrankje werd aangeboden. Hierna begaven we ons naar de sporthal waar we konden schrobben om die Kempense modder van ons te verwijderen.

Achteraf was het leuk om bij een natje en een droogje (bedankt Lucienne om de lekkere cake en misschien wel voor herhaling vatbaar !!!!!!!!!!!!) ieder zijn avontuur nog eens te beleven.
Luc H.

Uitslag: http://www.falos.be


Zondag 23 oktober 2010: Vredesloop - Ieper
Rond de middag ben ik met Laurens en de kinderen vertrokken richting West-Vlaanderen voor de 14e editie van de Vredesloop in Ieper. Aanleiding voor deze verre tocht: een uitnodiging van de Alumni van Leuven (campus Kortrijk) om aan deze vredesloop mee te doen, een uitnodiging voor een reünie - 's anderendaags - van de klasgenoten van mijn lagere school, een gelegenheid om één en ander te combineren met een bezoek aan mijn ouders, en meteen een goede training voor ik mij, volgende zondag 31 oktober, aan mijn eerste halve marathon zal wagen. Vier vliegen in één klap, dus.

Het begin van onze reis richting Ieper zag er somber uit: veel regen. Maar wij behielden ons vertrouwen in de weermannen - en vrouwen. Die hadden na de middag opklaringen vanuit het Westen voorspeld. En inderdaad: tegen de tijd dat de wedstrijd van 10 mijl begon (15u00) hield het op met regenen en zagen we hier en daar al wat blauwe lucht tussen de grauwe wolken. Ik ben met goede moed aan de 16 kilometer begonnen. En ik kijk er met tevredenheid op terug. Het parcours was mooi: veel door bos en langs jaagpaden, hier en daar een kluchtje omhoog én omlaag, zelfs de zon kwam af en toe onze kuiten verwarmen, en met mijn tijd kon ik ook vrede nemen.

De organisatie van deze loop liet wel wat te wensen over: te weinig seingevers, waardoor sommige lopers - en dat vlak voor de eindstreep - verkeerd liepen. Ik kan begrijpen dat de gedupeerde sportievelingen er niet konden mee lachen. Maar deze ervaring maakt ook dat wij met enige trots naar onze eigen lentejogging kunnen kijken: dat doen wij in alle geval niet slecht!
Marian


Zondag 17 oktober 2010: Run for Congo - Kortenberg
Als het voor het goede doel is dan doen we maar een extra inspanning. We doen mee aan de 10 km run voor Congo.
Vroeger veel zilverpapier ingezameld voor de zwartjes en nu lopen we er voor. Het kan keren. Tot mijn verbazing geen enkel zwartje gezien. Ik heb ze wel op den tam-tam zien kloppen.

En nu serieus. Het was opnieuw heel frisjes maar eenmaal de start gegeven kan de koude ons niet deren. Snelle bijna vlakke omloop van 2 x 5 km met een stukje bos in de afdaling. Voor iedereen een mooie T-shirt - goede sfeer - mooi kader.
Tot volgend jaar.
Emiel

De loop viel heel goed mee. We waren allemaal gemotiveerd en hebben ervan genoten. De organisatie was OK maar de opkomst was zeker minder dan 1 jaar geleden.

Robin maakte zijn wedstrijddebuut en liep de 1km uit in 5:14 waardoor hij 22ste jongen was op 42. Hij liep wel tussen jongens van 2000 en 1999 die dus allemaal 1 of 2 jaar ouder waren. Ik hoop dat hij de loopmicrobe een beetje te pakken heeft en dat hij gemotiveerd blijft doordoen.

Milan daarentegen beschouwde op zijn 11 jaar de 5km als routine. Hij wou heel graag de 5 km (die er eigenlijk maar 4,7 was) samen met mij lopen maar moest na 1 km vaststellen dat mijn ritme toch nog wat te hoog lag en we beslisten dan samen dat hij ze wel alleen zou uitlopen. Finaal eindigde hij 39ste op 95 mannelijke deelnemers in een goede tijd van 23:58 of gemiddeld 11,7 km/h. Slechts één iemand van de deelnemers onder 12 jaar eindigde voor hem.

Wat mezelf betreft heb ik gekozen voor de 10 km (of 9,4 km) als voorbereiding voor de 1/2 marathon van Kasterlee van zondag 14/11. Alhoewel ik pas een drietal keren ben gaan trainen de voorbije weken na een stilstand van meer dan 3 maanden deze zomer, was ik toch niet ontevreden. Ik klokte de 2 rondes af na 43:28 (gemidelde snelheid van 12,9 km/h) en eindigde daarmee als 47ste op 103 mannen. De bedoeling is om binnen 4 weken de 1/2 marathon te lopen aan minimum 12km/h dus ik heb zeker nog wat trainingsarbeid te verrichten.

In elk geval heb ik ervan genoten om een winderige, eerder kille zondagnamiddag op een sportieve manier met mijn twee oudste zonen door te brengen. Op naar de volgende training!
Dieter

Uitslag: http://runforcongo.come2me.nl/1064061/Uitslag--Run-2010


Zaterdag 16 oktober 2010: Loop Zonder Dope - Kessel-Lo

Zaterdag ruilden Lucienne, Luc, Emiel en Helga het vlakke Winksele -Veltem in voor de bergen van Kessel-Lo.
Deze Loop zonder Dope is een solidaire loopwedstrijd, samen met vele jongeren,
(ex- en bijna ex-drugsverslaafden)...
in elk geval een bont allegaartje van lopers.
De kick zat hem deze keer in het trotseren van een kuitenbijter net voor de aankomst. Luc en Lucienne liepen samen over de streep van de 5km, Emiel en ik liepen het parcours tweemaal (al heb ik hazewind Emiel niet meer gezien!) Luc was na de eerste 5 km goed op dreef besloot dan maar mijn haas te zijn tijdens de tweede ronde!
Helga

Zaterdag 16/10/2010 trok ik samen met mijn vrouw Lucienne naar Kessel-Lo om daar deel te nemen aan de 2de loop zonder dope, een inrichting van VZW De Spiegel.
In de buurt parking gezocht en meteen een bekende ziel tegen het lijf gelopen, nl. Emiel. We konden bij het wandelen naar de inschrijving al dadelijk kennismaken met de laatste honderden meters van het parcours. Zoals de voorafgaande geruchten de ronde deden waren het geen leugens, dit werden nog zware laatste meters naar de finish toe nl. een goeie 400m klimmen.
Bij de inschrijvingen aangekomen werden we door één van de vele (zeer vriendelijke) medewerkers perfect begeleid en daar liepen we nog een bekend JC Veltem gezicht tegen het lijf nl. Helga. Ik ging samen met Emiel een tiental minuutjes opwarmen en zo konden we ons al een beeld vormen van wat er ons zoal te wachten stond. De vrouwen sloegen ondertussen een babbeltje in afwachting van het vertrek dat met 15 min. vertraging gegeven werd gezien de toeloop op het laatste ogenblik.

Om 15u15 was het dan zover, met een 420 deelnemers begonnen we eraan. Helga en Emiel hadden zich ingeschreven voor de 10 km, Lucienne en ikzelf voor de 5 km. Ik had beloofd om bij het vrouwtje te blijven en eens voor "Haas" te spelen, wat ik dan ook gedaan heb. Onderweg waren er een tweetal optredens van plaatselijke muzikale artiesten en dat deed de pittige omloop toch een beetje verzachten. Er was geen tijdsregistratie, maar na 26 min.35 sec. kwamen we samen over de aankomst en Helga begon op dat ogenblik net aan haar 2de ronde. Omdat ik er nog enkele kilometers wou bijdoen besloot ik om haar gezelschap te houden en er een tweede toertje bij te doen. Na een 54 min. kwamen we binnen en waren we dik tevreden over ons "OPTREDEN" hier te Kessel-Lo. Emiel was zich reeds gaan verfrissen zodat we mekaar gemist hebben, doch niet getreurd: een volgende keer maken we dit wel goed. Er was voor iedereen een T-shirt voorzien en samen trokken we dan richting Veltem City waar we na een verdiend douchke konden genieten van een verdiend natje en droogje.
Op naar volgende jogging zou ik zeggen!!!!!
Luc H.

www.loopzonderdope.be


Zondag 10 oktober 2010: Dwars door Hasselt
1uur25minuten op de 15km.
gezien het trainingsniveau toch tevreden
het weer was in elk geval uitstekend
er wel niemand bekends ontmoet behalve ... Elodie Oudraougoe
groeten
Paul T.
http://sport.be.msn.com/runningtour/dwarsdoorhasselt/2010/nl/


Zondag 10 oktober 2010: Herfstjogging - Huldenberg
Na wekenlang op de sukkel te hebben gezeten met mijn beenvliesontsteking ben ik de laatste weken begonnen aan een heropstart. Gelukkig heb ik weinig van mijn conditie moeten inleveren.

Ik dacht hier aan mijn zevende deelname te zitten van het scott2run criterium, helaas waren het er maar zes dus ik val niet in de prijzen. Maar het was echt wel de moeite om hieraan deel te nemen. Onmiddellijk van bij de start was het klimmen om dan eenmaal boven te recupereren en proberen te genieten van de landelijke omgeving. De jogging had ik goed opgebouwd en slechts enkelen hebben mij voorbijgelopen. En dan nog wel bij het bergaflopen. Er zat nog een tweede kuitenbijter bij die echt wel bleef duren. Mijn tijd was 48min22’.

Na de nodige verfrissing nog kennisgemaakt met een vertegenwoordiger van de Scott loopschoenen die volgens mij nog te prijzig zijn om ze te meten met andere bekende merken.

Achteraf nog een leuke babbel gehad met François, Katrien en William. Tof om met hun kennis te maken. Het enthousiasme wanneer ze praat over het lopen is geweldig en bewijst dat ze dit enorm graag doet. Ik ben een absolute fan van haar blog.
Emiel

Uitslag: http://www.scott2run.be


Zaterdag 2 oktober 2010: Herfstjogging - Betekom
Samen met mijn vrouw (Lucienne) reed ik naar de sporthal van Betekom om daar deel te nemen aan de Herfstjogging, ingericht door de plaatselijke school De Klimroos, in samenwerking met Roba atletiek. Lucienne schreef zich in voor de 3,3 km en ikzelf voor de 6,6 km. Op een pittige omloop was het soms wel uitkijken want er lagen nogal "vettige plekjes" tussen. Na de aanwezigheidstombola keerden we met ledige handen, doch met voldaan gevoel terug naar huis.
Luc H.

Uitslag: http://www.gbsbetekom.be


Vrijdag 24 september 2010: Loop Je Te Gek - Diest

Lucienne (3,25 km), Rudi VH en ikzelf (beiden 6,5 km) namen deze titel voor wat het was en reden naar Diest. En inderdaad, zoals de titel liet vermoeden, was het niet van de poes met per ronde de beklimming op kassei van de citadel van Diest, maar zoals Coiske het zo mooi kan verwoorden, da bergske is maar tot ge boven zijt!!!!! Achteraf gezien keerden we met een tevreden gevoel terug naar Veltem.
Luc H.

Uitslag: stad Diest sportraad
http://www.joggings.be/index.php?pagina=joggingsgegevens&functie=uitslag...


Zondag 19 september 2010: Herfstjogging - Boortmeerbeek
Samen met mijn vrouwtje (Lucienne) en Luc reden we naar het nabije Boortmeerbeek om daar deel te nemen aan de jaarlijkse Herfstjogging. Daar aangekomen liepen we Maria Vanderslagmolen tegen het lijf die vandaag al terug paraat was na haar prachtprestatie op de marathon van 12/09/2010 (Nieuwpoort -Ieper) en dit onder het goedkeurend oog van haar manager André. Vandaag ging ook voor de eerste maal mijn vrouw ( Lucienne ) als nieuw lid van de joggingclub meelopen en dit pas na 2 weken trainen! Maria en Lucienne schreven zich in voor de 3,5 km en ikzelf voor de 7 km. Op een vlak parcours waren we alle drie tevreden over onze prestatie en achteraf hebben we samen met Maria en haar manager de wedstrijd nog eens tot in de puntjes ontleed, waardoor mijn sportief weekend met drie wedstrijden weer tot het verleden behoorde.
Luc H.

Uitslag: Joggingclub Icarus


Zaterdag 18 september 2010: Hanewijkjogging - Werchter
Deze namiddag maakte ik (Luc H.) een korte verplaatsing naar Werchter om daar alleen van de club deel te nemen aan de 4e Hanewijkjogging. Ik schreef mij in voor de 5 km en dit over een landelijk parcours langs de Dijlekant. Met een tijd van onder de 25 min was ik tevreden en na een doucheke kon ik naar huis om me voor te bereiden op de volgende afspraak nl. op zondag te Boortmeerbeek.
Luc H.

Uitslag: http://www.hanewijk.multiply.com


Vrijdag 17 september 2010: Wijnbergloop - Rillaar
Op deze mooie vrijdagavond trokken de 3 musketiers ( Marc M.-Rudy V.H.-Luc H.) richting Rillaar om daar op de voetbalaccomodatie deel te nemen aan de jaarlijkse Wijnbergloop ingericht door de plaatselijke voetbalploeg. We schreven ons samen in voor de 5 km wedstrijd op dit toch wel heuvelachtige parcours. Voldaan trokken we samen richting wasgelegenheid om daarna van een natje te genieten in de kantine.
Luc H.

Uitslag: http://www.fcrillaarsport.be


Zondag 12 september 2010: In Flanders Fields Marathon -
Nieuwpoort-Ieper

12 september 2010 was D-day voor mij.
Samen met een 500-tal andere marathonlopers zouden wij in Flanders Fields de frontlijn volgen van de Eerste Wereldoorlog (1914-1918). Vertrek in Nieuwpoort en aankomst in Ieper. Langs de Ijzer, de Dodengang (loopgrachten van WOI), de IJzertoren in Diksmuide, langs het kanaal Ieper-IJzer om uiteindelijk onder de imposante Menenpoort (waarin 44900 namen van gesneuvelde Engelse soldaten zijn gegraveerd)de stad Ieper en de Grote Markt op te lopen tot aan de Lakenhalle. Een prachtig parcours, een mooi natuurlandschap was het, met een stil makende historische achtergrond.

Er werd dus ook gelopen voor het goede doel: tegen de landmijnen en het werven van kindsoldaten. Wie het doel steunde kreeg op zijn borstnummer 2 namen vermeld: je eigen voornaam én de naam van een gesneuvelde topsporter. Tijdens WOI hebben immers massaal veel atleten (uit Engeland, Schotland, Canada...) zich als vrijwilliger gemeld om in deze oorlog te vechten en velen ook jammer genoeg te sneuvelen. De naam van "mijn" sportman was de Schotse Ernest Ellis, voetballer bij de Hearts Football Club van Edingburgh, die gezamenlijk inschreven voor deelname aan WOI.

Mijn loopgenoot (tijdens de eerste 20km) had de naam van een Canadese atleet op zijn borstnummer, finalist van de 5000m tijdens de Olympische spelen in Stockholm van 1912. Ook James Duffy, winnaar van de Bostonmarathon, vocht mee en sneuvelde in 1915, ook drie winnaars van de Ronde Van Frankrijk sneuvelden. Ter nagedachtenis van deze mannen en de vele andere "minder bekende" gesneuvelde soldaten zouden wij deze marathon proberen uit te lopen.

De regen die wel eens spelbreker zou kunnen zijn tijdens de marathon hebben we niet gezien: het was ideaal loopweer! (behalve venijnige wind tussen Diksmuide en km25)
Langs het parcours hingen spandoeken met citaten die betrekking hadden op WOI en vreemd genoeg ook op de marathonlopers. Aan km 25 hing "I want to go home" verwijzend naar het soldatenliedje. Ja, dat wou ik ook, maar ik had eerst nog wel zo'n twee uurtjes te lopen!

Maar het is mij gelukt, ik ben als derde vrouw in mijn leeftijdscategorie (V55+) aangekomen in Ieper aan de Markthalle, in 4u39min43sec. en daar ben ik blij om.
Mijn training voor de marathon begon ik vanaf januari 2010. Tijdens deze periode liep ik op 28/3 mijn 5e halve marathon (in Olen). Op 30/5 liep ik mijn 10e 20km van Brussel en op 12/9 dan mijn eerste (en waarschijnlijk laatste) marathon. Ik geef mezelf een schouderklopje en ben een tevreden vrouw.

Bedankt Helga voor het loopschema en de goede raad, en aan iedereen die mij gesteund en bemoedigd heeft.
Bedankt aan mijn supporters, onze erevoorzitter van de club Rik Van Meerbeeck (die sinds een 7-tal jaar in Nieuwpoort resideert) en vrouw Christiane, die mij toegejuicht hebben tijdens het hele parcours en aan de aankomst. Dat deed echt wel deugd. Na een verkwikkende massage en een frisse douche (koud water!) tussen een groep kwebbelende Engelse dames (de Belgen waren gevlucht denk ik) zijn we nog een grote portie lekkere mosselen met friet gaan eten in Nieuwpoort. Na al die pasta, rijst, couscous, pannekoeken en bananen, heeft mij dat enorm gesmaakt.!!!
Maria.

Uitslag: http://www.marathons.be


Zondag 5 september 2010: "Cologne 226 half" - Keulen
Dit weekend was het eindelijk zover, mijn eerste halve triatlon! Ik had er heel het jaar naartoe gewerkt: beetje gezwommen en gelopen, maar vooral véél gefietst, want dat bleek toch mijn zwakste onderdeel. Ik hoopte binnen de 6 uur te finishen.

Peter en ik kwamen zaterdagavond toe in Keulen, nog net op tijd om mijn nummer af te halen en de fiets in de eerste wisselzone te zetten. Tegen 21u belandden we dan toch in een Italiaans restaurantje voor de verplichte pasta. Helaas, we waren niet alleen. Om 22u30 kregen we dan eindelijk ons bord spagetti. Ondertussen had ik al een mand broodjes binnen en een glas wijn. Niet ideaal als voorbereiding, maar het verzacht het wachten ;-)

Zondagochtend kreeg ik van de spanning amper iets binnen. Niet goed! Nog een pistoleeke meegenomen van ’t buffet, misschien straks nog.
Dan met Peter de shuttle-bus op naar de start 15 km verder, tussen de andere halve triatleten. De héle triatleten waren ’s ochtends al vertrokken.

Iets voor 12u30 sprongen 800 wetsuits in het frisse water van de indrukwekkende roeibaan. Het startschot zette even later de wasmachine in gang. Als je de meppen kan ontwijken heeft het ook voordelen om in zo’n menigte te zwemmen. Je wordt immers meegetrokken in het zog van de voorgangers!

Vroeger dan verwacht kwam ik uit het water, om snel op de fiets te springen voor 90 km vlakke Duitse asfalt. Voor de gelegenheid was zelfs een stuk autosnelweg afgezet voor de triatlon! Een fantastisch gevoel: fietsen op de autosnelweg, terwijl op de andere rijbaan de auto’s in de twee richtingen stonden aan te schuiven in een kilometerslange file.
Heerlijk weer: 22°C, amper een windje. Het bolde lekker, en ik trok me er niets van aan dat ik geregeld gepasseerd werd door snellere triatleten. Dit was míjn dag, ik genoot!
Straks kon ik me nog moe genoeg maken bij het lopen. (Achteraf bleek ik ruim 31 km/h gemiddeld gereden te hebben)
Peter moest zich reppen om op tijd aan de tweede wisselzone te geraken. Ik had hem gezegd te voet te gaan (gezien de verkeersellende), maar het bleek verder dan gedacht.

Tijd om de fiets in te wisselen voor de loopschoenen. Een organisatie van dergelijke omvang is toch net iets anders dan de kleinere triatlons die ik tot hiertoe had meegemaakt. Bij de wissel werd de fiets aangenomen door medewerkers, en moesten we doorlopen om onze zak met loopspullen op te pikken. Snel van schoenen wisselen, fietshelm en –schoenen in de zak en vertrekken voor 21 km lopen.

Mijn benen voelden “tweedehands”. Tot mijn verwondering bleek ik niettemin nog goed vooruit te komen. Aan de lopende band stak ik de andere lopers voorbij! Dat was wel een fijn gevoel. Een beloning voor het niet-kapot-rijden van de benen bij het fietsen. Om de 2 km was er uitgebreide bevoorrading: water, iso, cola, bananen, meloen, ... Helaas geen WC’s. Dan maar een “Radcliffe” gedaan, en lekker licht weer verder!
Peter had ondertussen nog extra (Vlaamse) supporters gerecruteerd die me luidkeels aanmoedigden.
De benen wogen, en elk slokje water was als een engeltje dat op mijn tong plaste. Ik droomde al van de finish, waar ik emmers water zou gaan drinken!

Nog een laatste keer over de Deutzer Brücke, en dan over de finish in 5:17:30!
En toen: geen water, enkel een medaille en een mooie T-shirt.
300 m verder door de menigte was er dan eindelijk drank: alcoholvrij bier!!
Duitsers...
Helen

Uitslag: http://cologne-tria.r.mikatiming.de/2010/
Info: www.koelntriathlon.de


Zaterdag 21 augustus 2010: 4e Voerhoekjogging - Vossem
Wat een zwoele dag. Dat belooft! Een naar horen zeggen “zwaar parcours”.
Van de club waren we met François, Martine en Maria, en de supporters André en Marc.
De start van het vernieuwde parcours was aan het dorpsplein en werd gegeven door Miel Puttemans.
Ik was ruim op tijd en dat gaf me de gelegenheid om eventjes met Miel Puttemans een praatje te maken. Het was een eer hem te ontmoeten en het werd al vlug een aangename babbel. Het ging hem over zijn vele wereldrecords en de historische tijd: 13.13 over de 5000 meter. Hij vertelde me over zijn hazen die eigenlijk meer in de weg liepen dan vooruit hielpen op eentje na: André De Herthoghe deze liep zo vast als een klok.
Verder kreeg ik nog wat advies over de last van beenvliesontsteking(periostitis) die me nu al enkele weken parten speelt.
Met een 300-tal joggers gingen we van start in de brede dorpstraat. Na een 500 meter een eerste bocht naar links met een smalle betonweg met klimwerk. Eigenlijk was het voortdurend vals plat, dalen, en op een 2 km van de aankomst een fameuze kuitenbijter.
Op de tweede doortocht heb ik getwijfeld doorgaan voor de volgende 6 km of stoppen. O ja, Miel Puttemans zei van goed te verfrissen dus doorgaan. Bij mijn aankomst bleek het nog allemaal mee te vallen. In vergelijking met andere lopers die ik ken was mijn resultaat zelfs beter dan verwacht. Dus voor bijna iedereen zal het puffen zijn geweest.
Op een van de vele terrasjes de andere leden gevonden en eventjes mijn beklag gemaakt bij André dat we bij de aankomst niks hebben gekregen buiten een Aquarius en een malse Mars.
Ook nooit tevreden zei André. Maar dan volgde de tombola en wie mocht er als een van de eerste naar het podia Emiel Luyts. Ik kon kiezen uit een aantal prijzen en nam de warme sweater. Met dank aan Martine. Zij had mijn naam horen afroepen anders was ik toch nog met lege handen naar huis gegaan.
Emiel

Uitslag: http://www.scott2run.be


Zondag 15 augustus 2010: Dwars door Zaventem
Wat een dag ! Regen en nog eens regen.
De 21 km was net vertrokken met Katrien Kinnaert voor haar testwedstrijd. Wat later konden we de schoolbus nemen naar Sterrebeek voor de start van de 10 km.
Met 102 (gestart) eenmaal aan het lopen is de regen er met bakken uitgevallen maar dat was eerder een zegen om een goede tijd neer te zetten.
Onderweg nog velen van de 21 km voorbijgelopen. Je kreeg er echt medelijden mee met de laatsten van de 21 km. Van sommigen had ik de indruk dat ze de eerste keer loopschoenen aanhadden.
Mijn tijd over de 10 km 46.07 min. vond ik wat aan de hoge kant ofwel was de afstand meer dan 10 km.
Maar je mag de ene jogging niet met de andere vergelijken.
Nochtans geen zwaar parcours en ‘k heb veel kunnen aansluiten. Straf is wel de uitslag. Als eerste een vrouw Vanja Cnops in 37.04 min.
Bij de aankomst een tombola en een appel voor 5 €. Voor de tombola moest je wel geduld hebben tot 18.00 uur. En wat dacht je, helaas niks gewonnen.
Emiel

Uitslag: http://www.scott2run.be


Zaterdag 14 augustus 2010: 20e Hagelandjogging - Tielt-Winge
Met 6 waren we present van de club om deel te nemen aan de jogging van het prachtig stukje hageland.
Blijkbaar waren ze op veel volk voorbereid: een parking voor zowat 500 auto’s kort aan de start en sporthal.
Voor mij was het de eerste maal dat ik hier deelnam en men verwittigde mij ervan dat het toch wel steil was op een km van de start. Op de eerste km was het al prijs: een camionette in het midden van de weg en nog wat kleine kindjes die tussen de lopers speelden. Het was een jogging van asfalt, steenweg, duistere bospaden en smalle wegen, maar eenmaal boven een mooi vergezicht van het hageland. Helaas was het dalen niet zo simpel. Bij deze jogging had ik de indruk dat we meer naar beneden liepen en afremden dan stegen. Hierdoor werden mijn pijnlijke knieën meer belast. François gaf me gelijk en hij kan het weten. Hij vertelde me van 2 blauwe nagels op zijn dikke tenen bij het dalen.
Samen met Rob en Marleen hebben we Helga nog door de laatste km aangemoedigd.
In de zaal van de jongensschool nog met de mannen Rudi, François en Marc aan de rehydratatie gedacht. (zeer belangrijk).
Emiel

Uitslag: http://www.pegasustielt.be


Zondag 8 augustus 2010: Mutato jogging - Duisburg

Een goede doel- en aktieloop voor de straatjeugd in Lumbumbashi, met de slogan: "Naar de Kongo en terug."
Waarschijnlijk het goedkoopste café van België, dus dat konden we niet missen.
Onder een dreigende hemel, deed ik mee aan de voor mij onbekende 10 km Mutoto loop. Maar niettemin eentje die er mag zijn. Bijna altijd lopen op aardeweg tussen het glooiende landschap. Het is er ook de streek van nooit vlak, maar op en af.
Door niet te enthousiast de hellingen op te lopen en hiermede in de laatste kms nog enkele joggers voorbij te lopen (dat is altijd een goed teken) ben ik met reserve toegekomen.
Er was voor iedereen een hartelijk applaus bij de aankomst en dat doet wel deugd.
Ondanks dat deze jogging een inzamelactie was, kon er voor iedereen nog iets af: een petje, chocolade, flesje water en een ice-thee.
Emiel

Uitslag: http://www.mutoto.be


Zaterdag 7 augustus 2010: Pleinkermis - Holsbeek
Voor vandaag heb ik gekozen voor de gekende zware omloop van de Kesselse bergen.
Toch maar voorzichtig de 7,3 km gekozen. De 14 km leken mij iets te zwaar na het snelle parcours van gisteren in Herselt.
Eén km na de start was het al klimmen, steil omhoog recht de Alpen in. Smalle paadjes en opnieuw naar omlaag en terug naar boven. Prachtig kader maar moeilijk om van te genieten. Hier kom ik nog eens terug om er een mooie wandeling van te maken.
Ik ben toch binnengekomen in een behoorlijke tijd van 32.01 (jammer van die 2 sec.)
Snel gerecupereerd wat losgelopen om nadien te genieten van de aankomsten van de lopers op de 14 km Toch wel leuk om ze afgemat en moe zien toe te komen en zoals er eentje mompelde “niet te doen”.
Een mooi geschenkje van de organisatie: 2 wafels, het gekende horstbier (6.5°) een appel en een flesje water. Het was er een gezellige kermissfeer met de botsauto’s , het schietkraam en een speaker die precies iedereen persoonlijk kende.
Voor de foto, een spelletje “wie zoekt die vindt”
Emiel

Uitslag: http://www.kwb-holsbeek-plein.be


Vrijdag 6 augustus 2010: Limbergjogging - Herselt
Samen met een 14-tal personen waren we op de afspraak voor de Limbergjogging in Herselt.
Net voor het vertrek (van de 10 km) tijdens mijn opwarming heb ik enkel André in de verte gezien en de trainingsmakkers Rudi, Marc en Luc die de 5 km hebben gelopen. Ik heb gekozen voor de 10 km, 4 rondes van 2.5 km in het vernieuwde centrum van Herselt.
Veel draaien en keren maar toch een snelle omloop. Bedankt aan de 3 mannen die bij elke ronde supporterden en hiermede heb ik een goede tijd afgeklokt van 40.45 min.
Achteraf was er een leuke sfeermaker met country- en westernliedjes. Er was veel volk en je had wat geduld nodig om wat te drinken en om een stoel vast te krijgen was het helemaal hopeloos.
Emiel

Uitslag: http://www.herselt.be/sport/jogging/limbergjogging.html


Zondag 1 augustus 2010: Excuusjogging - Kortenberg
Een speciale vermelding voor William, die vandaag de derde dag op rij een wedstrijd liep, na een triatlon zaterdag, en de zavelenborreloop in Overijse vrijdag!

Uitslag: http://www.scott2run.be/resultaten.html


Zaterdag 31 juli 2010: 26e stratenloop - Gelrode
Deze jogging maakte deel uit van het Aarschots Criterium, dus die mochten we niet missen.
Hilda, Ingrid en Marc D. liepen de 6 km. Martine en ik de 2 km.
Ondanks het wisselvallige weer was het vrij warm en ondanks de vlakke omloop (volgens www.joggings.be) vonden wij dat er toch heel wat vals plat in de omloop zat. Al met al hebben we toch genoten van onze kilometertjes en van de kermissfeer achteraf in deze Brabantse perzikenstreek. (lekkere perziken bij aankomst!)
Maria

uitslagen : http://www.gelrode.be/stratenloop


Vrijdag 30 juli 2010: Zavelenborreloop - Overijse
Veel info was er niet te vinden over deze Scott2Run Zavelenborreloop in Overijse: startuur 19u30, dat was het.
Naast Coiske, Dieter, William en ikzelf stonden ook Milan en Lennart mee aan de start voor de 6,9 km. De jongens hadden allebei zo goed als niet gelopen de voorbije maanden, en toch gingen ze ervoor!
Het mooie, maar zware parcours leidde ons langs bos- en veldwegen, paadjes om je enkels om te slaan, en over twee kloeke hellingen. Het warme weer maakte het extra zwaar.
Lennart en Milan deden het fantastisch samen. Onderweg verstandig enkele korte stappauzes ingelast, om dan de laatste km in een méér dan vlot tempo richting finish te rennen. Milan mocht de verschroeiende eindsprint op zijn naam schrijven.
Proficiat allebei!
Helen

Uitslag: http://www.scott2run.be/resultaten.html


Zaterdag 17 juli 2010: Strand- en Duinenloop - Blankenberge
Met 13 zakten we zaterdag af naar het mondaine Blankenberge. Het weer was schitterend, de sfeer uitstekend, de conditie prima. Voor Marjan en Emiel was het hun eerste keer, niet goed wetende wat hen te wachten stond. Dan verscheen Mai: ze zag er stralend uit, klaar voor haar eerste wedstrijd sinds een jaar. Al loopt ze niet meer zo vaak als vroeger, haar conditie was perfect.

En dan begonnen we aan de 8 km door de duinen: wat klimmen, wat dalen, door het mulle zand en dan langs de zee, een eindeloos lang stuk tegen de wind in.
Emiel eindigde als eerste van onze club, dan volgden de anderen: Cois, Rob, Mai, Maria, Martine, Marjan en Helga (misschien in een andere volgorde, maar dat is van ondergeschikt belang).

Nadien volgde een hartelijke ontvangst en lekkere maaltijd in het Leffecafé (in het hotel van Mai en Hugo) .
Beste clubleden, ook deze wedstrijd is een aanrader voor volgend jaar...."
Helga

Met een kleine omweg via Oostende goed aangekomen aan het Noordzeebad Van Blankenberge.
Samen met de inschrijving een parkeertoelating. Mooi geregeld door de organisatie.
Hoe rustig de wind aan het Noordzeebad, hoe fel aan de dijk, de gele vlag wapperde wat zoveel betekent dat de zee gevaarlijk is en men niet met zwembandjes de zee in mag. Op de pier denk ik aan 4 Beaufort.
Een rondje lopen op het Noordzeestrand dat belooft!
Met de tips van François kon dat geen probleem zijn, goed meelopen met de wind mee en wat boksen tegen de wind in.

Ik had een goede start en wou mij niet vergalopperen maar aan het eerste draaipunt was het toch wel schrikken in het mulle zand goed voorovergebogen en op de tippen van de tenen richting pier, dit was wel nieuw voor mij. Ik dacht dat ze nu wel de rode vlag zouden uithalen.
Mijn tijd 38 min. Kon wel beter maar bon. Een paar minuten na mij de ervaren Swoi, ik zal nog moeten extra trainen of hij loopt me nog voorbij.

Bij aankomst kreeg iedereen een Energy drankje en koffiebeker.
Nadat onze ploeg was aangekomen en na een poging om een groepsfoto te maken terug de duinen in naar de douches en een duik in het zwembad voor Rob.

Fris gewassen hebben we nog een mooie wandeling gemaakt langs de dijk naar het western Richmond hotel waar we hartelijk werden ontvangen door de charmante Mai. We hebben er genoten van meer dan ene Leffe en een lekkere verzorgde maaltijd. Eerst was er een witloofchampignonroomsoep (vermoed ik) nadien een half gebraden kip en toch wel origineel met knapperige courgettes en frietjes.
Het was alweer een sportieve zaterdag waar we een mooie herinnering aan overhouden.
Emiel

Uitslag: http://www.acb-vzw.be/uitslag%20strandloop%208km.htm


Maandag 5 juli 2010: The Classic - Tessenderlo
Maandagavond werd in Tessenderlo voor de 25e keer de Classic 10 km georganiseerd. Er stonden weer massa's toeschouwers en iedereen was, owv de kermis, op z'n zondags uitgedost. Het is een parcours met vele bochten en een groot stuk vals plat. Maar je loopt er ook langs de terrasjes, de kermis, door de sporthal terwijl er een orkest speelt en er heerst een gezellige sfeer bij de aankomst op de atletiekpiste...
Het resultaat mag best gezien worden, Rob, Marc D en ik liepen een mooie tijd.
Een aanrader voor volgend jaar....
Helga

Uitslag: http://www.sport.be/runningtour/theclassic/2010/nl/


Zondag 4 juli 2010: Groentenjogging Schriek
Wel minder warm dan afgelopen vrijdag maar toch nog 27°. Een volledig plat asfaltparcours met 3 rondes, om de 10,7 km rond te maken.
Mijn tijd was 46.51 ongeveer in het midden van de groep.
Een aparte attentie was er voor iedereen een zak vol met groenten.
Emiel

Uitslag: http://home.scarlet.be/~hemanist/kwb_joggings/2010/schriek/schriek_2010.htm


Zaterdag 3 juli 2010: Peulis Jogging
Bloedheet vrijdagavond 3 juli in Peulis (Putte).
De supporters onmiddellijk onder een parasol langs het parkoers, genietend van de frisse drank terwijl Hilda, Martine en ik de hitte trotseerden.
Weinig volk van de club, waar waren de sterke mannen?
Opwarmen was niet echt nodig, afkoelen en opdrogen na de wedstrijd wel.
Een zware wedstrijd, maar ze hebben ons gezien, en Hilda ook gehoord toen de lokale speaker haar na de aankomst intervieuwde.
Maria

uitslag : http://jtpeulis.webs.com


Vrijdag 2 juli 2010: 2de Kiezegemse stratenloop
Het was aangekondigd en het klopte nog ook, vrijdag 2 juli was de warmste dag van het jaar met z’on 37°. Net op die dag dat ik de 12 km van Kiezegem wou lopen. Maar niemand kon me tegenhouden.
Aangekomen was het er bijzonder rustig. Velen zijn dan toch maar thuisgebleven. Er werden 500 deelnemers verwacht helaas waren het er slechts 110.
Het parcour had 4 rondes. Bijna volledig op straat met een kleine strook bos en veldweg. Veel bochtenwerk met op het einde van elke ronde 1 km echt vals plat en daar deed het pijn.
Enkele buurtbewoners zorgden voor verfrissing met de sproeituinslang en natte sponzen in de nek. (Die konden het waarschijnlijk niet meer aanzien).
Maar toekomen zal ik in 59.09 min. Na een kwartier was ik nog aan het bekomen. Ik moest denken aan Tom Waes in de woestijn, afin zo erg was het nu ook niet. Met een goede fles rode wijn van Merlot en een energydrankje keerden we terug naar huis.
Helaas was de nacht al bijna even zwaar de slaapkamer zat vol met muggen die het allemaal op mij hadden gemunt.
Emiel

Uitslag: http://www.glabbeeksejoggingclub.be/uitslagen/2010/Kiezegem_2010_12km.pdf


Zaterdag 26 juni 2010: 1e Hagelandse Wijnloop - Holsbeek
De HRC (Hagelandse Running Club) organiseerde afgelopen zaterdag haar eerste Hagelandse wijnloop met proeverij. Het was bloedheet, eigenlijk ongezond om te lopen. Van onze club waren we met drie: Emiel, die zich toch aan de 12 km waagde, en Rob en Helga die elk 7 km gelopen hebben.
Na afloop kregen we als aandenken een wijnglas en konden we drie Hagelandse wijnen degusteren. Na een zware inspanning steeg de alcohol wel snel naar ons hoofd....
Het was een schitterend parcours, weliswaar enkele hellingen (zeker bij de 12 km), maar ook prachtige wegen door het bos.
Een pluim voor de organisatie en een aanrader voor volgend jaar!
Helga

Vandaag had ik echt niet veel zin om te gaan lopen. Voetbal op TV, biertjes in de garage a volonté. Motivatie was dus ver te zoeken.
Maar....blijkbaar was het een loop met een wijndegustatie niet alleen na de loop maar ook tijdens de wedstrijd!
De balans sloeg dus toch over tot deelname en vermits het sportieve vandaag helemaal ondergeschikt was liet ik horloge en hartslagmeter thuis. Lopen op het 'goed' gevoel dus.
Voor een eerste organisatie inderdaad een prima loop, mooi en loodzwaar met de beklimming van de chartreuseberg op het parcours.
De beloning was echter de moeite, champagnebier, witte en rode wijn, trappist uit eigen streek (tripple).
Zo werd het alsnog een gezellige, zomerse middag!
Rob

http://wijnloop.hrc-running.be


Dinsdag 22 juni 2010: training
De training was gisteren wel heel speciaal.
Wij zijn vertrokken aan de Warotzaal: voor de vakantiemaanden vertrekken we vanaf daar omdat er gelegenheid is tot douchen. Samen met Luc, Rudi en Marc liepen we via de Mollekesberg richting Opel garage naar Bertembos om daar dan onze weg kwijt te spelen!
Een mooi pad leidde ons langs omgezaagde bomen in de tuin van een gekende diamantair in het Schoonzicht. Rudi wou nog via de voortuin naar buiten te geraken maar een groot hek hield ons tegen, alles was afgesloten.
Terug het halfduistere bos in om langs diepe dalen en dichtgewoekerde paden terug uit te komen onder de brug van de Leuvensesteenweg dat uitgeeft op de Warotzaal.
Toch een bijzondere dank aan Luc die dacht daar de weg te kennen.
Emiel


Zondag 20 juni 2010: Reynaertloop 10 Miles - Belsele
Aan welke jogging zou ik vandaag deelnemen ?
De gekende jogging in Verviers met zo’n 4000 deelnemers of de
meer bescheiden 10 miles in Belsele. Dan toch maar naar Belsele.
In Verviers spreken ze trouwens nogal een moeilijke taal.
Aangekomen was het wel wat zoek- en vraagwerk nl. de inschrijvingen lagen op wel 3 km van de aankomstplaats en de startplaats was nog een kilometertje verder.
Op tijd zijn was de boodschap.
Het waren 4 plaatselijke rondes waarvan de eerste iets groter om aan 10 mijl te komen.
Het weer was abnormaal koud en in de open vlaktes was er felle wind. Ik had de laatste 2 dagen niet meer gelopen en voelde mij goed uitgerust. Ik denk zelfs dat mijn laatste ronde de snelste was en heb nog enkele lopers kunnen bijhalen. Eindresultaat 1.12.37.
Emiel

Uitslag: http://www.acwaasland.be


Zondag 13 juni 2010: Aardbeijogging - Wezemaal
Op de 3 km: Martine, Ingrid, Hilda
Op de 10 km: William, Maria, Marc D.

Uitslag: http://www.aardbeijogging.be


Vrijdag 11 juni 2010: Kruistocht - Herselt
Op de 5 km: Coiske, Martine, Rudy, Marc M., Hilda, Marc D. en Luc H.
Op de 10 km: Maria

Uitslag: http://www.herselt.be/sport/jogging/kruistocht.html


Zondag 6 juni 2010: Scott loop - Sterrebeek
William was er weer bij voor de 16 km.

Uitslag: http://www.scott2run.be/PDF/SCL_20100606_15600.pdf


Vrijdag 4 juni 2010: Langdonkenloop - Herselt
Vrijdagavond (04/06/10) zijn we naar Herselt, gehucht Varenwinkel, gereden om deel te nemen aan de Langedonkenloop, de 2° jogging van het Herselts Joggingcriterium. Onze club was met 9 lopers en 3 hevige supporters (André, Danny en Daniel ) goed vertegenwoordigd. Wij hadden ons allemaal (Francois Freys, Luc Havet, Marc Magits, Rudy Vanhalle, Martine Gielis, Ingrid Vandessel, Maria Vanderslagmolen, Hilda Buekenhoudt en Marc Doucet) ingeschreven voor de 5km. Er waren niet minder dan 331 starters; een hele bende waarin wij door onze supporters niet dadelijk herkend werden. Sommige van onze leden lopen in het wit andere in het zwart of een gekleurde loopschirt. Hierbij een oproep tot onze club : kan er niet gezorgd worden voor één en dezelfde, herkenbare loopshirt?
Vrijdagavond was het nog warm om te lopen en er was weinig zuurstof in de lucht. Gelukkig was het een mooie vlakke omloop met regelmatig een schaduwrijk stuk.

Na het lopen hadden onze supporters een lange tafel en 12 stoelen bemachtigd. Hun gevecht begon nu: stoelen verdedigen en vasthouden tot iedereen gezeten was. We hebben de avond afgesloten met een gezellige babbel bij een verfrissende 'donker' godendrank. (zie foto genomen door Demarsinman, Bogwald Ludwig)

Volgende week vrijdag zakken we terug af naar Herselt. Misschien heb je wel zin om mee te gaan joggen, geef maar een seintje.
M. D.

Uitslag: http://www.herselt.be/sport/kalender/SPLangdonkenloop.xls


Zondag 30 mei 2010: 20 km door Brussel
Stipt om 13u15 pikten Helga en ikzelf Leo op en vertrokken we naar het metro station in Kraainem. De voorbereiding was niet zo optimaal, vakantie in Marokko met het nodige lekkere eten, hoge temperatuur, en als toemaatje een stevige verkoudheid omwille van de airco in het vliegtuig.
Om toch nog iets van een goed gevoel te hebben voor de start verving ik op zaterdag de traditionele pastamaaltijd door een goede Westmalle (West-Vleteren is hier ten huize ondertussen afgevoerd ;-) )
's Avonds nog een goed glas wijn en een paar croissants 's morgens zorgden ervoor dat we toch met enig gevoel van welbevinden de metro instapten. Daar kwamen we Helen en Dieter tegen en wat later ook nog Yvonne G, Lieve G., Carolien en Peter.(die laatste twee bleken een paar te zijn??)
JC Veltem was dus zeer goed vertegenwoordigd. Iedereen op tijd in de startboxen en daarna was het afzien voor de ene en genieten voor de andere.
Iedereen haalde de eindstreep, al een prestatie op zich! Aan de aankomst stond Helga ons op te wachten met een bordje JC Veltem zodat we een goed meeting-point hadden.
Puike prestatie van Leo die 19 van de 20 kilometers met een contractuur in de kuit liep. Hij liep desondanks toch nog een mooie tijd (1u44). Alle anderen behaalden hun persoonlijke doelstelling, prima zo. Na afloop kwamen we ook nog Maria (even vriendelijk als altijd) tegen.
Het was weer eens een leuke clubdag geweest, bestuur doe zo verder!
Rob

Mijn start heb ik niet gemist, ik stond nl. helemaal vooraan. Mijn werkgever zit mee in de organisatie en sommigen kregen een start-control. Wij moesten enkel zorgen dat iedereen met een nummer boven de 100 achter de hekken bleef.
Helaas heeft dat ook zijn nadeel. De start is fenomenaal snel bijna een sprint. In die sprint toch wel Helga gezien zeker, en wat verder André. Bedankt supporters ! Op de afgesproken plaats mijn regenjasje en pet in volle loop aan mijn vrouw (Marleen) gegeven en niet meer gewuifd.
Onder de eerste tunnel kreeg ik een tikje op de schouder. Ik vermoed iemand van JC Veltem. In ieder geval was hij niet bij te houden.
Nu werd het stilletjes tijd om op juiste hartslag verder te lopen. Het was ideaal loopweer en ik voelde mij zeer goed tot op de laatste 10 km toen kwamen er blauwe ballonen met een tijdprognose van 1.30 uur maar helaas heb ik deze moeten laten gaan op 3 km van het einde.
Ik zat er door (zware benen) nietwaar André ? Jij gezien.
Toch nog een bevredigende tijd van 1:32:22
Emiel

1dag en 5 uur geleden hebben we de 20Km van Brussel uitgelopen.
Aanvankelijk in de regen én zwaar verkouden (nog steeds) maar met het resultaat zijn we heel tevreden, zowel sportief als met de talrijke sponsoring voor G3W.
Vandaag nog een beetje stijf maar op 29 mei 2011 hopen we nog beter te doen.
Paul

Wie liep er allemaal mee in de 20 km van Brussel (al dan niet onder de naam JC Veltem, en onder hun eigen naam):
6731 DE BEL Dieter
7970 VAN DER SPIEGEL Helen
19644 VANDERSLAGMOLEN Maria
4372 KINNAERT Katrien
27785 COOSEMANS William
5350 VAN ACKER Rob
8738 EELEN Leo
30069 LUYTS Emiel
24468 TISAUN Paul
24469 TISAUN Pieter
23532 GOEMANS Lieve
BERGHE Caroline
CLERIX Peter
GRIMON Yvonne
Helen

Uitslag: http://www.20kmdoorbrussel.be


Maandag 24 mei 2010: Aarschotse Stratenloop
Op maandag 24/5 trokken we naar Aarschot voor een bloedhete stratenloop.
Martine G. Sofie C., Ingrid VD , Hilda B. Marc D. en ik en ik liepen de korte afstand van 3km. Met zo’n hitte zwaar genoeg voor ons.
De straffe mannen Swoike, Rudy en Marc M. liepen een half uurtje later de 9 km (3 rondes van 3). De dames waren zo vriendelijk hun iedere ronde aan te moedigen en te voorzien van extra bekertjes water.
De moedigste van allen was Emiel Luyts die de 15 km liep, oftewel 5! snikhete rondjes door de straten van Aarschot.
Een mooie T-shirt, Red Bull, en 2 gezonde melkdrankjes waren onze beloning.
Achteraf genoten we nog van een heerlijke Kriek of een koele Keizer Karel op een van de gezellige terrasjes in de Demerstad.
Maria

Uitslag: http://www.knoet.be


Zaterdag 15 mei 2010: Wijgmaalse feesten
1h05'25" over de 12KM
Paul

Uitslag: http://wijgmaal.be/wijgmaal/files/www/doc/nieuws/2010-stratenloop.pdf


Zaterdag 15 mei 2010: 6de Middelberg Jogging - Rotselaar
Gisteren zaterdag 15 mei heb ik deelgenomen aan de Middelbergjogging in Rotselaar.
Het was niet gemakkelijk. Ik durf te zeggen dat dit de zwaarste jogging was waaraan ik ooit heb deelgenomen. Met momenten is het echt klimmen en doseren.
Komt daarbij nog dat het in het bos was en dat ik toch wat uitkeek of er geen buizerd mij aan het beloeren was.
Na de zware inspannning was het aangenaam verposen in het prachtige kader met een blonde leffe om wat te recupureren.
Voor ieder was er een T-shirt voorzien. Bij mij stak er nog een mooi boek in over Schotland en nog wat versnaperingen. Toch wel de moeite voor € 4.
Emiel
William liep de 15 km op dit zware parcours.

Uitslag: http://www.middelberg.be/verslagenfotos/1805uitslagenjogging2010.html


Zaterdag 8 mei 2010:
20e Lentejogging / 30e Halve Marathon Ivo Van Damme – Veltem-Beisem
uitslag (ook van de kids).


Foto's Koen Schoofs


Foto's Frank Bulens
Op http://herentblog.wordpress.com vind je een verslag en extra foto's: http://gallery.me.com/herentblog#100127 .

Onze Lentejogging en Halve Marathon is weer achter de rug. Er daagden 451 lopers op en de sfeer was weer uitstekend: enkel blije of afgematte gezichten.

Voor de eerste keer was er dit jaar een minimumleeftijd voor de kinderlopen, het Vlaams Kruis had hierdoor wat minder schaafwonden te verzorgen. De 1 km lopers legden een volledige ronde af, voorop met de fiets, Peter van de fietserbond en verder begeleid door Pascal en Cois.

Het parcours van de lentejogging en de halve marathon was dit jaar nieuw. De politie en de talrijke seingevers zorgden voor een volledig verkeersvrij parcours. De atleten passeerden 2 of 3 keer door het centrum van Veltem, leuk voor de supporters. Zoals steeds waren talrijke naburige clubs op onze jogging aanwezig. Maar ook minder geroutineerde lopers waagden zich aan de start. De chiro van Leefdaal liep de halve marathon om hun buitenlands kamp te sponsoren. LO leerkracht Chris van het Sint Michielsinstituut uit Keerbergen kon een aantal leerkrachten overtuigen om de 5 km te lopen. Er werd zelfs een bekende sportcommentator opgemerkt. Sommige sportievelingen legden al een hele afstand: er ware lopers uit Antwerpen en Oostende!

Sportcommentator van dienst Francis deed het even goed als MW, die deze keer de ziel uit zijn lijf liep tijdens de halve marathon.

Tevreden en met een aandenken van "Vitalac" en " Dr. Oetker" keerden ze s avonds terug naar huis.

Wij willen alle 65 medewerkers uitdrukkelijk bedanken ook de mensen die voor en na geholpen hebben en de werkers achter de schermen... Alle taken werden perfect uitgevoerd, iedereen stak een handje toe waar nodig...steeds met een vriendelijk gezicht. Bedankt!!
Helga


Zaterdag 1 mei 2010: Stratenloop - Tildonk
Zaterdag 1 mei zijn wij onze club gaan vertegenwoordigen op de Stratenloop in Tildonk. Voor de wedstrijd nog wat flyers uitgedeeld van onze Lentejogging.
Hilda Buekenhoudt, Ingrid Vandessel en Sofie Coomans zijn van start gegaan in de 4,3km; ikzelf (M D) heb de 8,6km gelopen.
Onze 'trainer çoike' had verstek laten gaan, hopelijk is hij niet gekwetst ?
Onder een stralende hemel zijn wij rustig van start gegaan want bij de Stratenloop in Tildonk is het ofwel veel te warm ofwel wind .... veeeeel wind. Het was zwoegen tussen de velden om vooruit te komen.
Iets voor de aankomst, plots, twee hevige supporters : Rudy en Luc. Ze hadden hun loopschoenen ingeruild voor de fiets. (Luc is gekwetst en Rudy was gisteren in Betekom gaan lopen).
Na aankomst heeft het zonneke nog wat geschenen zodat wij op het terras nog konden genieten van een welverdiende kriek.
Marc Doucet

Uitslag: http://www.barkatvr.net/kwbtildonk/stratenloop/uitslagen.htm


Vrijdag 30 april 2010: 18de Roba Dijkloop - Betekom
Ideaal loopweer, deze vrijdagavond: niet te warm, lichtbewolkt.
Martine en Maria liepen de 6,5 km. Marc Magits en Rudy kozen voor de 11 km, en William vergezelde me op de 10 mijl.
Katrien was de supporter/fotograaf van dienst, en deed dit uitstekend!

De "Dijkloop" leidde ons inderdaad langs de oevers van de Demer: eerst 5 km tegen de wind in (maar met een goedgekozen brede rug om achter te schuilen viel die wind wel mee), dan aan de andere oever helemaal terug en verderdoor tot de volgende brug! Mooi en snel parcours. Enkele km voor het einde nog een versnelling geplaatst om een dame in te halen, en dan uitgeput over de streep. Mission accomplished, persoonlijk record gebroken, en 5e vrouw op de 10 mijl.
Ik ben tevreden! (en moe)
Helen

Uitslag: http://www.roba-atletiek.be/userfiles/image/uitslagen/BETEKOM%2030042010...


Zondag 25 april 2010: 10 Miles - Antwerpen
Als bijlage een foto met mijn aankomst op de ten miles.
Wel met een correctie in de tijd nl 1.20.41.

Verder wil ik meegeven dat dit een puike organisatie was, nergens wachtijden veel sfeer en leute. De 20 km van Brussel krijgt een serieuse concurrent.
Enkel jammer dat er zoveel lopers niet in hun juiste startvak plaats nemen en hierdoor de anderen belemmeren om door te lopen.
Na de 10 miles terug met de pendelbus naar de parking metropolis en weliswaar onder begeleiding van de zwaantjes met de nodige sirenes.
Tot op het einde bleef het plezant.
Emiel

Tussen de 18000 deelnemers van de Antwerp 10 miles, waren er ook enkele leden van onze club. Paul Tisaun, Rob Van Acker en ik werden aangemoedigd door een massa supporters. De doortocht door de Kennedytunnel was toch wel een aparte ervaring: alle auto's en vrachtwagens aan de kant voor een massa joggers!! Het was dan ook een prachtige dag, De ene liep al wat sneller dan de andere (zie verslagje van Emiel, knappe prestatie). Emiel hebben we niet gezien en misschien waren er nog andere leden van onze club?
Helga

Uitslag: http://www.sport.be/runningtour/antwerpmarathon/2010/nl/uitslagen


Zondag 18 april 2010: 23ste Driekastelenjogging - Melsbroek

Uitslag: http://www.scott2run.be/resultaten.html


Zondag 11 april 2010: Marathon Parijs
Vrijdagmorgen vertrekken we richting Parijs. We zijn wat langer onderweg dan gepland, maar we hebben tijd. Vandaag staat er maar 1 ding op programma: borstnummer ophalen in Marathon Expo.

Zaterdagmorgen vertrek ik alleen naar de “La Course du P’tit Déj”. William heeft nl. sinds gisterenavond buikgriep en ligt te rillen in bed L. De start is aan de militaire school, vlak bij Eifeltoren. ’n Toertje van 5km tot Avenue Foch. In tegenstelling tot Berlijn: geen massa-opkomst, maar ’t loopje brengt wel wat gevoelens naar boven. Ja, ik heb er wel zin in! Later in de namiddag gaan we met ’n groepje Belgen de start- en aankomst verkennen: waar kan je je kledij afgeven, waar is je startvak, ...

Zondag opgestaan om 5u20. ’t Weer ziet er goed uit. We ontbijten om 6u en iets voor 7u vertrekken we aan ’t hotel. Als we aan de start komen, heb ik nog ’n uurtje. Nog iets eten, zak afgeven (brr: koud, dus toch maar die plastiek zak aan), kuitsokken aan. En ondertussen blijven er auto’s rijden vlakbij de start: hilarisch!
In de Avenue des Champs Elysées zijn de startvakken: per richttijd. Ik màg vooraan starten bij Préférentiels: als je reeds eerdere marathon gelopen heb < 3u30 (voor vrouwen) of < 3u (voor mannen). Ik moet dus zeker opletten dat ik niet te snel start.
Om 8u30 start van wheelchairs. Wij starten om 8u45. ‘t Is drummen. Ik probeer me toch niet te laten meeslepen door de massa. Heb me voorgenomen om de 5km niet sneller dan 23min te lopen. Hartslag slaat tilt: tot 247 ben ik gegaan!! Tja: ik voel me ook nog heel jong ;-)
’t Parcours heeft wel wat ups en downs. Bovendien zijn de wegen hier geen biljarttafel. En bij elke bevoorrading is ’t opletten dat je niet uitglijdt: water, flesjes, bananen, ... Zelf heb ik mijn ‘gastronomisch diner’ mee. Op regelmatige tijdstippen drinken en ‘eten’.
Km 6 voel ik pijn in rechterhiel: alsof er ’n beentje niet goed zit. Shit, niet nu al. Tijdens de trainingen had ik dit ook al wel gevoeld, maar ’t was niet erg genoeg om er iets van te zeggen. Even doorbijten en ik voel de pijn niet meer.
Af en toe zijn er toch stukken met wat frisse wind bvb. aan Km 12 Château de Vincennes, verder heb ik ’t al lang niet koud meer in mijn topje.

Km 21: halfweg en de klok geeft 1u37’33” als ik passeer. Als de tweede helft evengoed gaat zit 3u15’ er nog in...maar de tweede helft is toch wel de zwaarste. Vandaar dat ’t fijn is om de supporters te zien. Aan Km 2 had ik William evenwel gemist. Km 25, we lopen nu langs de Seine - staat ’n Belgische delegatie – MMC. Ik zie de Belgische vlag al van ver en begin te zwaaien. ’t Helpt: Ann (vrouw van William’s baas) heeft me gezien en moedigt me aan.
Dan ’n tunnel...eentje waarbij je echt in ’n zwart gaat loopt omdat ’t einde van de tunnel (nog) niet in zicht is. Dit roept slechte herinneringen op aan de Waaslandtunnel vorig jaar in A’pen. Maar op ’t einde zou William ergens moeten staan. Ja hoor, maar net te laat voor de foto.
Km 30 begint ’t wat moeilijker te gaan, maar minder dan voor anderen. Ik steek meerdere lopers voorbij. Dat geeft moed. Ondertussen ben ik aan mijn gellekes begonnen en gelukkig heb ik geen last van maag- of darmen.

De laatste km’s lopen we door Bois de Bologne, een stuk rustiger dan de stad. Ondertussen blijf ik toch wat rekenen en hoop ik de 3u15’ te halen. Ik hoor mijn beltoon ‘Friends’: sorry, maar nu neem ik even niet op.
Laatste 500m nog ’n versnellingske: 3u13’47” zie ik op de klokken staan. Maar dat zijn brutotijden. Netto: 3u13’28”. Supercontent :-)
Katrien

Uitslag: http://www.parismarathon.com/marathon/2010/fr/r4_classements.html


Zondag 11 april 2010: Run Oostende
Paul Tisaun en familie genoten van enkele dagen heerlijke rust en goede lucht aan de Belgische kust. Vader en zoon namen het hier tegen elkaar in een 10 km wedstrijd. Pieter, 27 jaar, eindigde 1 seconde voor zijn vader. Paul was met een uitslag van 53'38" de negende man in zijn categorie M60.
Helga

Uitslag: http://www.sport.be/runningtour/runoostende/2010/nl/uitslagen/


9 april 2010 Gijmeljogging 5-10 km
Sommigen kunnen het niet nalaten zelfs 2 x per week een wedstrijdje te lopen. zo stonden vrijdagavond Martine en Maria, Hilda en Ingrid alweer aan de start. Ook Rudy, Luc, Marc Magits en Marc Doucet liepen de 5 km. Het leuke aan de vrijdagavondjoggings is ook wel dat je er wat langer kan blijven doorzakken...
Helga

Uitslag: http://www.kvvv.be/uitslagen/uitslag_G-J_2010.xls


Maandag 5 april 2010: 7de Paasmaandagjogging - Erps-Kwerps
Als afsluiter van het Paasweekend staat reeds jaren de paasmaandagjogging in Erps Kwerps op het programma. Het weer zat dit jaar mee, wel redelijk wat wind naast de spoorweg. Het was een parcours van 6 km. Maria, Martine, Hilda, Ingrid en Marc Doucet haalden de finish.
Naast Cois, waren er voor de 12 km enkele minder bekende lopers van onze club aanwezig: Christine Germain, Rob Van Acker, Emiel Luyts en William Coosemans. Eieren waren er niet te rapen, ze kregen allen een bus Dixan mee naar huis.
Helga

Uitslag: http://www.scott2run.be/resultaten.html


Zondag 21 maart 2010: HEMACO Dwars door Dendermonde
Gisteren met Anaïs in Dendermonde gaan lopen, de opener van de Carrefour Running Tour.
5 km rond het centrum van de stad, op 25 min binnen.
2 maal hetzelfde rondje, dus zeker niet het tofste parcours.
extra nadeel: 't is duur. 12€ voor een deelname (1 medaille ontvangen)
Tot binnenkort.
Pascal

Uitslag: http://www.sport.be/runningtour/dwarsdoordendermonde/2010/nl/


Zondag 21 maart 2010: Le Raid des tailleurs de pierre - Ath
De volgende uitdaging stond voor de deur: een duo duathlon te Ath (12km trail – 28km MTB – 5km Run & Bike) samen met Helen. Inderdaad, deze keer niet tegen elkaar maar naast elkaar. 70 duo’s staan er aan de start in de regen (en die regen zal blijven duren …).

Dju, donderdag en vrijdag buikgriep, zaterdag nog zwakjes en nu sta ik hier. Hoe gaat dat aflopen? Ik heb me ondertussen al verschillende malen verontschuldigd tegen Helen dat het niet zo goed zal gaan en dat we blij mogen zijn dat we de finish halen …

En rustig zijn we gestart met de bezem-fiets achter ons! Maar 12km in de modder en 3 hellingen verder hadden er zich toch een paar duo’s verslikt en hadden we deze verdoemde bezem-fiets toch kunnen doorgegeven aan andere “recreanten”. Deze 1e etappe heb ik dus overleefd. Helen heeft me zelfs een paar keer moeten tegenhouden om te verhinderen dat ik helemaal zou opbranden in deze ronde.

Snel de wissel door, de MTB op en 28km ploeteren. Heel veel veldwegen met tractorsporen, maar gelukkig ook wat asfalt om te recupereren. Deze keer was het mijn job om Helen te trekken en zo een mooi gemiddelde neer te zetten. Als laatste onderdeel, nog 5km run & bike, dus samen blijven en regelmatig wisselen. En ook dat ging vlot. Kreeg geen krampen en mijn benen konden volgen. Super.

Uiteindelijk zijn we gestrand op de 54e plaats. We hebben dus maar liefst 16 duo’s ingehaald. Daar ben ik, al zeg ik het zelf, zeer fier op!
Helen, nogmaals bedankt voor deze mooie uitdaging. Het is ons gelukt en het heeft deugd gedaan.
William

Uitslag: http://www.enduranceteam.be/photos2/raid2010/aventure.xls?PHPSESSID=37a9...


Woensdag 17 maart 2010: 42ste Studentenmarathon - Leuven

"De studentenmarathon": klinkt goed, maar in werkelijkheid is het sinds enkele jaren nog 'maar' een halve marathon. Vorig jaar had ik zonder veel voorbereiding al eens deelgenomen met een tijd van rond de 1:43. Dit jaar hoopte ik onder de 1:40 te geraken. Het parcours is redelijk golvend (sportkot Leuven - Egenhoven - Bertem - Leefdaal en terug), maar iets voorbij halfweg zijn de lastigste hellingen al achter de rug. De start was zoals gebruikelijk behoorlijk snel (8'30" na 2km), daarna zakte het tempo wat. De hellingen vielen eigenlijk nog wel mee - het is vooral hier dat een hartslagmeter nuttig blijkt om je wat in te tomen.

Het eerste probleem dook op bij de eerste echte afdaling: ik heb duidelijk te weinig getraind op het snel lopen van een afdaling - ik merkte onmiddellijk dat ik hier blaren aan het kweken was, en dat met nog 14km te gaan. Gelukkig merk ik er niet teveel van op het vlakke. Rond km 15 begint voor sommigen al de finale, ik krijg het lastig om te volgen, maar gelukkig halen we ook nog enkele mensen in.

Op km 17 volgt een (letterlijk) pijnlijke verrassing: het parcours is hier anders dan vorig jaar: geen asfalt meer maar bospaden - mijn blaren vinden dit niet leuk. Gelukkig is het niet ver meer en een eindspurtje lukt nog net. 2 minpuntjes bij de finish: men verwacht dat je je nummer met barcode vlak na je eindspurt finish vlot kan afdoen (ze scannen het wel eerst), en de klok die ik voor de start nog zag staan vind ik nergens meer terug. Positief zijn dan weer de aquarius en bananen. Ik vergeet ook m'n horloge te stoppen, dus ik heb niet echt een idee van m'n tijd, maar het is wel duidelijk dat ik onder de 1:40 zit. Na het douchen even op de PCs kijken: 1:36:42 maar wat me vooral blij maakt: gemiddeld boven de 13km/h!
Koen

Uitslag: http://studentenmarathon.ulyssis.org/timeList.php?t=1&d=3


Zondag 14 maart 2010: 22ste Furaloop - Tervuren

Op de 16 km was Emiel Luyts de eerste JC Veltemmer, vóór Helen en William.

Uitslag: http://www.scott2run.be/PDF/FR16_20100314_15950.pdf


Zondag 14 maart 2010: 5de Flitsrun - Averbode

Eerste wedstrijdje voor mij sinds de corrida. De Flitsrun in Averbode is altijd leuk en goed georganiseerd (vlotte inschrijvingen, sporttasbewaking, duidelijk parcours). Het weer zat mee en de weg door de bossen lag er goed bij.
Met enkelen van onze club waren we op deze zondagochtend aanwezig: Maria, Martine, Luc en ik. André als supporter. Maria, Martine en Luc liepen vlotjes de 4 km, een prachtige tijd! Zelf heb ik 8 km gelopen en was ook tevreden met het resultaat.
Helga

Uitslag: http://www.joggingdemarsin.vermaelenprojects.net/flitsrun.html


Zondag 7 maart: Adventure Duathlon Putte
Het was de eerste keer dat deze duathlon werd georganiseerd in Putte, en het moet gezegd: de organisatie was in orde!
3,5 km lopen (2 ronden), 22 km mountainbike (4 ronden) en weer 3,5 km lopen (2 ronden): daar begonnen William en ik aan.

Bij het lopen had ik enige voorsprong opgebouwd. Nu moest ik proberen die bij het mountainbiken vast te houden tot de derde ronde! Helaas, halverwege ronde 2 passeerde William me fluitend. Deze duathlon zou hij weer op zijn naam kunnen schrijven.

Tien minuten later schrok ik me rot: William's fiets lag over het pad, hijzelf kreunend ernaast. Gelukkig geen breuken of erge dingen, "alleen maar" kramp in de kuiten, mee veroorzaakt door een bruut inhaalmaneuver van de dubbelende snellere jongens. Even EHBO toegediend (lees: helpen stretchen!), en dan weer op de fiets. In ronde 3 kwam William me natuurlijk weer voorbij...

Dan de wissel naar het lopen: zoals wel vaker vond ik de ingang naar de wisselzone niet direct, maar geraakte uiteindelijk toch aan mijn loopsloefjes, en zette de achtervolging in. William weer voorbijgelopen, en nog twee paardenstaartjes ingehaald voor de finish. Die meisjes bleken dan nog hun tweede loopronde te moeten doen, maar allez, ik had toch een sprintje gedaan.

Even later kwam William er ook aan. En dan, 30 m vóór de meet, stopt hij, voorovergebogen, deze keer kramp in de dij! Mooie show :-) Met een beetje ondersteuning hinkelt hij dan toch naar de aankomst.
Al bij al zijn we toch weer content dat we hebben meegedaan, en uitgelopen/gehinkeld.
Ik blijk 4e vrouw van de 7 in de uitslag. Een nadere analyse leert dat ik zelfs de snelste looptijden had! Ik heb dus duidelijk een serieuze achterstand in te halen bij het fietsen, en zeker mountainbike...
Helen

Uitslag: http://www.lopersgroepputte.nl/duathlon/media/uitslagen/LGP%20Duathlon%2...
Foto's:
http://www.lopersgroepputte.be/club/albums/winterduathlon_2010_2.htm?pag...


Zaterdag 6 maart: Natuurloop Lier
De 25km van de Natuurloop in Lier zou ’n eerste belangrijke test zijn voor mijn volgende marathon (11 april – Parijs).
“Wil je ’n gokje wagen over mijn eindtijd” vroeg ik in de week aan Helen. “1u52”, voorspelde ze, “maar ik kan er wel ’n minuutje naast zitten”. “1u58 à 1u59”, schatte mijn trainer. Terwijl ik zelf hoopte op 1u54 à 1u55.
Mentaal was ’t mijn beste week niet, en gisteren voelde ik me ook wat ziekjes. Supernerveus dus vertrok in richting Lier. Gelukkig bleek ’t weer beter te zijn dan begin van de week voorspeld. Véél beter zelfs: droog en zonnetje :-)

Toegekomen in Lier, zie ik dadelijk onze mannen: Luc, Marc en Rudy. Zij zouden vandaag de 10km meelopen. Ze bereiden zich immers voor op halve marathon van Olen.
“Ben je niet geblesseerd?”, vraagt Luc. Ikke: “???!!!” ’n Misverstand doordat er of het forum www.joggings.be iemand ’n berichtje van me van 2 jaar geleden gepost had.

Veel tijd om op te warmen heb ik niet meer. Reppen naar de start. De 25km en de 10km starten op dezelfde plaats, maar wel met 5 minuten tussen. De eerste km zoeken naar ’t ritme. Ik sluit me al gauw aan met een groepje van 10 man. Ik probeer regelmatig wat te drinken. ’t Gaat goed. Na 1u toch ’n gelleke want we zijn nog maar net halfweg. Vanaf km 18 voel ik de spanning in de kuiten opkomen...maar we blijven bij ’t groepje. De laatste 4km wind tegen: ’t groepje valt uiteen en als vrouw bengel ik bij de laatsten. Maar we zijn er bijna. Ik krijg nog wat aanmoedigingen van Luc, Marc en Rudy aan ’t laatste kruispunt. Zij zijn ondertussen al fris gedoucht.

Ik finish uiteindelijk in 1u51’54” en zou 2e vrouw zijn (op uitslag 3e vrouw). Felicitaties van de mannen. Ik bedank op mijn beurt de trekker van het groepje. Supercontent rij ik terug naar huis. Helen krijgt ’n SMSje dat ze gewonnen heeft: ze kan ’t zeer goed inschatten ;-)
De mannen hebben samen gelopen, hoorde ik van Luc,en hebben er ’n tof loopje van gemaakt. Maar zij zijn morgen ook in Putte-Grasheide van de partij.
Katrien

Uitslag: http://www.aclyra.com/database/uitslagen/Uitslag%20Natuurloop%2006-03-20...


Vrijdag 26 februari: Ledenfeest
Het ledenfeest was weer een groot succes. We waren met 57, lopers en hun partners.
De ontvangst in feestzaal Bertembos was af. We werden onthaald met een glaasje cava, lepelhapjes en kleine kommetjes heerlijke soep. Het is weer eens wat anders om de leden in avondkledij te zien ipv het vertrouwde loopplunje!
We hadden geen tafelindeling voorzien en het was dan ook even een spannend moment om een plekje te vinden aan de grote, feestelijk gedekte, ronde tafels.

Na een heerlijk voorgerecht van vis werden we verwend met rosbief, broccoli, gratin dauphinois, afgewerkt met tot kleine kubusjes gesneden groentjes en een heerlijk kruidig sausje. Om zeker te zijn dat we niet meer naar huis konden “lopen” werden mooi versierde dessertborden op de tafels getoverd met een weelde aan calorieën. En ja, we hebben ook af en toe water gedronken ;-)

“Het zou wel leuk zijn mochten we nu nog een danske kunnen doen…”, “Kunnen jullie dit niet elke 3de vrijdag van de maand organiseren?”
Tja, als bestuur kunnen we dit enthousiasme enkel maar toejuichen, het enige nadeel is dat we dan een grote feestsponsor moeten zoeken ofwel elke maand lidgeld gaan vragen. Neen, laat ons wel wezen, het was een prachtige avond en de joggingclub JC Veltem heeft dan ook met plezier een stevige duit in het zakje gedaan om deze avond aan te kunnen bieden aan zeer democratische prijzen. We doen dit graag als blijk van appreciatie voor de vele trouwe leden die we hebben in onze club.

Een van onze gulle sponsors is Freddy van Vitalac. Freddy zorgt er elk jaar weer voor dat we aan de deelnemers van de LenteJogging een gevulde zak lekkers kunnen meegeven. Het was dan ook met veel plezier dat we Freddy met zijn vrouw Gerda mochten ontvangen op ons ledenfeest. De mensen die bij hem aan de tafel zaten zullen hem niet vlug vergeten :-)

Bea, alweer een spetterend succes! Bedankt om dit te organiseren en bedankt Bertembos voor weer een onvergetelijke avond voor onze club.
De voorzitter


Zaterdag 13 februari: Le Trail des Bosses - Braine-Le-Comte
Het was weer tijd voor een nieuwe uitdaging: de Trail (off-road lopen, door bossen en velden). De mogelijke afstanden waren 22 of 42 km!
Voor de gelegenheid had ik me de trailversie van mijn geliefde Brooks Adrenaline aangeschaft: zelfde schoen, maar met meer grip. Dat bleek geen overbodige luxe! Jammer dat ze zo affreus lelijk waren, babyblauw.

Het was enkele graden onder nul, de heuvels van Braine-Le-Comte glinsterden in de sneeuw, die nog zachtjes bleef vallen. De ontvangst was hartelijk, en naar Waalse gewoonte startten we een kwartiertje later, tegen 11u15. Ik had een Vlaams maatje gevonden, Sven, die ongeveer mijn tempo liep, en waarmee het aangenaam babbelen was.

De eerste km liepen we nog op asfalt, en dan doken we het bos in. Even later ging het steil bergaf: de lopers met gewone loopschoenen kon je er zo uithalen (die schoven naar beneden). Verder ging het over besneeuwde bospaden, bevroren tractor- en mountainbikesporen en weiden. Liefhebbers van omgeslagen enkels konden hier hun hartje ophalen. Af en toe een hindernis: door een poortje, over een beekje springen, over prikkeldraad kruipen.

Op 12 km de "ravitaillement": zeer vertrouwd voor wie al eens een MTB-toertocht meedoet: naast een bekertje water was er ook een rijkelijk buffet met peperkoek, chocolade, cake, appelsienpartjes, witte wijn en huisgemaakte foie gras. Ik vergat even dat ik nog verder moest lopen, en proefde een en ander. Daarna kreeg ik natuurlijk buikkrampen :-(
Na een tijdje ebden die stilaan weg, of was het gewoon omdat mijn quadricepsen meer pijn deden?
Op km 15 wachtte ons een afdaling, waar een touw klaarhing. Dat was nodig, met het touw in de hand schoof ik naar beneden. Rappel!

De benen werden zwaarder, en Sven was al lang uit het zicht verdwenen. Ik werd bijgehaald door een sympathieke man uit La Louvière. We keuvelden gezellig over koetjes en kalfjes - als niemand me kent spreek ik perfect Frans - en spraken vol bewondering over de lopers die dit 42 km volhielden.

En dan, op km 19, hoor ik een frisse damesstem: "Bonjour!", en de lieve blauwe ogen huppelen me vrolijk voorbij.
Ho! Dit kan niet. Mijn wedstrijdgevoel neemt de bovenhand, ik haal de dame weer in, en tracht een voorsprong te nemen, schichtig achteromkijkend. We ploeteren door half ontdooide weiden, ik slaag er zelfs in om tegen de grond te duikelen over de hobbelige graszoden. Even verder gaat de weide over in een modderpoel, waar ik tot de enkels in zak. Mijn babyblauwe schoentjes zijn in no time k..bruin. Ik haal Sven in (lang geleden dat ik die gezien had), en roep hem toe: ik word achtervolgd door een vrouw. Hou ze tegen!!

Ik kan mijn voorsprong behouden, en na 22 km bereik ik dan eindelijk de finish. Behalve de chocolade, peperkoek enz. is hier ook verse soep (heerlijk!) en gluhwein. Mm!
Als ik weer op adem ben, ga ik een praatje slaan met de Vrouw. Ze blijkt Bernadette te heten, en had zich een kriek gelachen toen ik haar uit alle macht probeerde voor te blijven. Bovendien was ze vorig jaar ook net begonnen met triatlon en zo hadden we heel wat gespreksstof. Even later werden we zelfs samen geïnterviewd door de plaatselijke TV :-)

Moe maar voldaan keer ik huiswaarts, waar ik nog drie dagen plezier heb van superstijve benen. Dit wil ik méér doen!
Helen

Uitslag: http://www.amstramtrail.be/trail-infos.php


Zaterdag 23 januari: Natuurloop Lier
De natuurlopen Lier stonden al even in mijn agenda. De 2 vorige had ik evenwel moeten missen wegens slechte conditie en ’t winterweer.
Daardoor vandaag dadelijk ’n halve marathon.
Maar eerst moest ik de weg nog vinden: de gps vond niks op dit huisnummer. Gelukkig kon ik Luc bereiken die me mooi toonde waar ’t te doen was. Luc, Rudy, Marc en Swoike hadden gekozen voor de 5km.
Start voor de afstanden (er is ook nog ‘n 10km) op verschillende plaats. Aankomst steeds op de piste.
Aan de start zag ik 2 collega’s. Ze verwittigden me dat het snel smal werd: dus even ‘pressen’ in ’t begin. Al na enkele km’s kwam er ’n groepje met ’n vrouw voorbij. OK: aansluiten dan maar. Het parcours loopt immers langs ‘t water en het kan nogal winderig zijn. En alleen lopen is ook mentaal moeilijker. Tempo lag hoog! Na km 10 haakte de vrouw af. Zelf kreeg ik ’t moeilijk vanaf km 15. Ik ben de lange afstanden dan ook nog niet terug gewend. Uiteindelijk hebben de resterende mannen van ’t groepje me ook de laatste km’s begeleid (Merci, mannen!) om te finishen in 1u36.
Onderweg naar huis ‘ns polsen bij Luc: ook zij waren zeer tevreden, behalve over de koude douches L
Volgende editie: zaterdag 13 februari: 5km, 10km of halve marathon
Katrien

Uitslag: http://www.aclyra.com/uitslagen.php