Foto's, verslagen en uitslagen 2011


(Terug naar Foto's overzicht.)


Zaterdag 31 december 2011: Eindejaarscorrida - Leuven
Wat kan een mens beter doen op de laatste dag van 't jaar dan het oude sportief af te sluiten en het nieuwe met goede voornemens bij de horens te pakken! Inderdaad traditiegetrouw richt DCLA op de laatste dag van 't jaar haar eindejaarscorrida in te Leuven binnenstad. Ditmaal ging dit gepaard met een drukke zaterdag, er zal nogal wat gemijmerd worden onder de plaatselijke winkeliers, doch wij als deelnemers hebben hier geen gehoor naar en konden ons verdeeld over 3 afstanden nog eens naar hartelust uitleven doorheen de Leuvense winkelstraten zonder ons te moeten bekommeren om het verkeer of een roekeloos fietsende student!!

JC VELTEM was met 22 leden goed vertegenwoordigd en mocht dan ook met hun opvallende clubkledij gezien worden. Ook een speciaal woordje van dank naar onze supporters toe, want zonder hen is zulk knalprestatie niet mogelijk !!! Na wat foto’s en opwarming langsheen de alsmaar drukker wordende bondgenotenlaan werd het stilaan tijd om ons klaar te maken voor de start van de kortste afstand, de 4 km. Omstreeks 9u30 werd er een ganse meute losgelaten en een half uurtje later was het de beurt aan de grote heren (en dames) om aan hun calvarietocht van 8 of 12 km te beginnen.

De regen van de voorbije dagen had er wel voor gezorgd dat het steeds opletten was in de bochten om geen uitschuivertje te maken, maar voor het overige is dit een perfect beloopbare jogging. Na de aankomst was het dan ook mooi om horen hoe ieder op zijn manier deze jogging beleeft had. Dit betekende dan ook dat er op sportief gebied een einde gekomen was 2011 en dat hopelijk voor ieder van ons zijn sportieve verwachtingen enigszins konden waargemaakt worden. Met deze wil ik dan ook iedereen een gezond en sportief 2012 wensen!
Groetjes van uw reporter ter plaatse
Luc

Uitslag: http://corrida.dcla.be/nl/nieuws.php


Maandag 26 december 2011: Herenthoutse Kerstcorrida
Op een tweede kerstdag kon ik het niet laten nog een loopwedstrijdje mee te pikken. Daarvoor moest ik wel naar Herenthout, een uurtje rijden, omleidingen inbegrepen.
Zowel de organisatie als de lopers bleken duidelijk uit het crosswereldje te komen. Borstnummer met kaartje, dat aan de aankomst wordt afgegeven. Lopers met Niveau. Voor de start hoorde ik een vrouw zeggen: "Ik ga niet bij de eerste drie eindigen hoor, ik loop maar 16 per uur". Hm, en mijn ambitie was de 13 km/h te halen...

Het startschot weerklonk, en we waren vertrokken voor 6,5 km afzien, op asfalt weliswaar. De helft van het deelnemersveld ging er als een speer vandoor. Druppelsgewijs kon ik er later nog wat inhalen. Ik keek op mijn Garmin en zag dat het goed was: 4:30, 4:35. Op km 5 begon mijn ademhaling bepaald luidruchtig te worden, zodat ik me excuseerde bij de mannen die aan het inlopen waren "Sorry, ik hijg harder dan ik loop". Ik kreeg aanmoedigingen en gratis goede raad: "Trek je ellebogen naar achter en duw je benen ver uit!". Dat hielp even, maar het deed pijn.

Aankomst: 29'45 voor 6,56 km. Goed voor ruim 13 km/h, 23e van de 72. PR geëvenaard, tevreden. Mooie natura-prijzen aan de aankomst: een handdoek, die toevallig precies bij mijn huidig setje in de badkamer paste, een spel kaarten en een flesopener. Ik liep Rudy tegen het lijf, maar was nog te groggy om iets anders dan "dag" te zeggen. Andere JC Veltemmers heb ik niet gezien.

En nu aftellen naar de corrida in Leuven zaterdag, waar ik na 4 km al mag uithijgen!
Helen

Uitslag: www.herenthoutseac.be/paginas/uitslagen.php


Zondag 18 december 2011: Eindejaarsjogging - Kampenhout
Na 7 weken blessure heb ik zaterdag eerst deelgenomen aan de aflossingmarathon. Het was mijn eerste keer om eens in ploeg te lopen en is zeker voor herhaling vatbaar.

Vandaag (zondag) heb ik dan ook nog deelgenomen aan de 11km eindejaarsjogging samen met Emiel. Emiel heeft dan ook voor de tweede dag op rij een supertijd neergezet en ik mag ook wel tevreden zijn na 7 weken pijn en rust.
Het weer zat eens mee voor de organisatie dat kon de voorbije twee jaar niet gezegd worden en het was ook te zien aan het deelnemersveld. Het parcours was vlak en snel, totaal anders dan dat van de marathon wat ik persoonlijk toch mooier vond.
Bij aankomst een lekkere fruitmand gekregen en het bekertje warme thee was ook meer dan welkom.
Dave

De voorbije week was het bijzonder slecht weer. Maar dit weekend was het zonnig en koel maar toch goed loopweer. Voor de aflossingsmarathon was de club massaal aanwezig met een teamspirit zoals nooit voorheen. Maar vandaag was het al veel minder. Enkel Dave had ondanks zijn hardnekkige blessure toch nog de moed en risico genomen om deel te nemen.

Vandaag had ik voor de eerste maal een nieuwe supporter meegebracht ‘De Vic’ mijn kleinzoon (1 jaar). Sinds vorige week loopt hij vlot en volledig alleen. Ikzelf was volledig hersteld van gisteren en liep deze 11 km tegen 14.55 km /u. Dezelfde snelheid als de dag voordien.
Het parcours was volledig vlak en snel. De modderstroken waren er niet bij. De aankomst was voorzien in een gedeelte van de sporthal wat ideaal was ook bij slecht weer. Ik kreeg een kerstplant andere een kleine fruitkorf. Er was een groot aanbod voorzien van eten en drank.
Aan medewerkers hadden ze ook niets te kort. Iedereen werd op zijn wenken bediend. Chapeau!
Emiel

Uitslag: http://joka.org


Zaterdag 17 december 2011: Aflossingsmarathon - Kampenhout
Zaterdag 17/12/2011 werd de 2-de eindejaars (aflossings) marathon te Kampenhout georganiseerd. JC VELTEM nam hieraan deel met 3 ploegen van 6 lopers. De vrijdagavond waren de hemelsluizen ons niet al te gunstig gezind en stuurden ze ons hun duivels in de vorm van witte vlokjes naar beneden. Even leek het er dus op dat het winters scenario van verleden jaar herhaling ging krijgen, doch de volgende morgen was van dit witte goedje niet veel meer merkbaar.

Bij aankomst ginder in de sporthal kon je meteen merken dat er veel meer belangstelling was dan afgelopen jaar. Met start om 10u kwamen ook de atleten van onze club druppelsgewijs toe en je kon aan de gespannen gezichten zo aflezen dat iedere, maar dan ook iedere deelnemer hier er het onderste uit de kan wou halen om toch maar die goede eindtijd op het bord neer te zetten.

Met een omloop die zowat alle soorten ondergrond te bieden had en met het kletsnatte weer van de laatste dagen was het dan ook op sommige plaatsen meer ploeteren dan lopen, wat ook bij aankomst duidelijk merkbaar was. Na afloop viel het onmiddellijk op, JC VELTEM heeft hier ten opzichte van verleden jaar een prestatie om U tegen te zeggen neergezet en daarom wil ik volgende personen even bedanken: als lopers Lucienne, Helga, Maria, Miek, Annelies, Helen, Leo, Thierry, Rik, Koen, Emiel, Rudy, Danny, Peter, Gerald, Stijn en Dave. Met een dubbel dankje aan Rik die de ronde tweemaal voor zijn rekening nam. Veerle en Marc waren indien nodig steeds stand-by.

Met deze ook even onze supporters van dienst (Hilda, Ingrid, André, Marleen, Rob) in de bloemetjes zetten. Nog een dankje aan Helga voor de lekkere cake! Achteraf was het dan ook dubbel en dik nagenieten van deze leuke, zeer geslaagde editie.
Sportieve groetjes en tot later !
Luc

Uitslag: www.joka.org/marathon


Zaterdag 10 december 2011: Jogging - Grez-Doiceau
Start 14:25 uur
12 km Garmin 10 km

De mooie flyer nodigde uit om te gaan lopen in Gréz-Doiceau. Daar is buiten de prachtige natuur en rustige omgeving anders niet veel te beleven.
Eerst was er het vertrek voor de ‘run en bikers’, dan mochten wij van start en nadien de jongeren. Met liefst 23 minuten vertraging was er dan eindelijk de start voor de jogging. (Net zoals in Lier).
Om 14.45 mochten de lopers verzamelen om zo’n 600 meter verder te starten. Iedereen was ondertussen al goed afgekoeld zeker met een temperatuur van 5°C...

Het parcours was modderig en de hellingen te steil. Vrij vlug moesten we op vele smalle modderpaden de duo’s voorbij lopen. Nadien kregen we de jongere bikers op het parcours die na ons waren gestart maar een ingekort parcours moesten afleggen. Van bevoorrading onderweg was er geen sprake.
Bij aankomst was het een chaos met al die fietsen. Uitgelopen naar de kleedkamers want dat was dus nog een eindje verder. Verfrissen en naar huis. Om vlug te vergeten.
Emiel

Uitslag: Jogging de GREZ-DOICEAU - 10.12.2011.pdf


Zaterdag 26 november 2011: Natuurloop - Lier
Nu ik de smaak weer te pakken had gekregen in Vossem, keek ik ernaaruit om een volgende 5 km te doen, deze keer in Lier. Ik mocht meerijden met Katrien, die op de 10 mijl ging starten, amper vier weken na haar marathon in Frankfurt.
De temperatuur was prima, maar er stond een strakke wind op de Netedijken. Gelukkig had ik daar maar 2 km last van :-)

Op de 5 km deden veel (zeer) jonge lopers mee, die serieus gas gaven. Tot mijn voldoening begon ik er de laatste km's toch een aantal in te halen. Héhé, wie laatst lacht, best lacht. Ik kon mijn PR zelfs wat scherper stellen, dat was al even geleden.

Ondertussen waren de 10-mijlers ook al aardig op weg. Eerst passeerde Emiel en even later Katrien, in haar knaloranje "Vedetteteam"-outfit. Knappe prestaties hoor, de lange afstand heb ik momenteel niet in de benen.

Luc en Rudy bleken er ook geweest te zijn in Lier, maar die heb ik zelf niet op het lijf gelopen. Ik zal volgende keer wat beter uit mijn ogen proberen kijken!
Helen

Uitslagen op www.aclyra.com


Zondag 20 november 2011: Floreal–Run - Lichtaart

Eindelijk Bobbejaanland in zicht. Nog een km rijden en we zijn aangekomen in Lichtaart voor de Floreal Run van 12 km.
De parking ter plaatse was al overbezet, met wat rijmanoeuvres teruggekeerd om elders plaats te vinden. 12 km lopen is geen probleem maar we willen toch zo graag naast de start geparkeerd staan.
Na de inschrijving wat gaan loslopen in de mooie omgeving van deze ‘camping van het jaar’. Enkele bekende lopers van Demarsin en Kortenberg tegen het lijf gelopen. Jammer dat er niemand van Veltem aanwezig was.

De start was stipt om 15.00 uur. Mijn start was niet snel genoeg want na 1 km was het al aanschuiven op een smal zandpaadje 1 na 1. Op een moment was het zelfs stilstaand verkeer.
We hadden 2 rondes van 6 km af te leggen. In die rondjes was er veel kort draaiwerk en altijd opletten voor boomstronken. Ook de korte maar steile hellingen kwamen er aan te pas.
Het was een totaal andere omloop dan we gewend zijn maar weer eens iets anders.
Voor iedereen een handdoek rond de nek gegooid bij aankomst.
De uitslagen stonden zeer vlug op de site. Prima organisatie. Tot volgend jaar !
Emiel

Uitslagen: http://web.me.com/ironbenny/Site/UITSLAGEN.html


Zondag 13 november 2011: (Halve) marathon - Kasterlee
Na een vlotte voorbereiding, vertrok ik zondag naar Kasterlee. Het was mistig en eerder koud, ideaal loopweer. Veel volk, maar alles liep gesmeerd, van de inschrijving tot de finish: veel parking, ruime sporthal, geen file voor de toiletten, chip voor de tijdsregistratie...

Het parcours was vlak, overwegend zachte tot zeer zachte ondergrond. Soms leek het of ik op het strand liep... Weliswaar heel wat minder bosrijk dan het oude parcours, maar toch een zeer mooie, groene omgeving. Mai was er ook, goed ingeburgerd en blijkbaar ook erg geliefd in ACB (atletiek club Blankenberge).

Mijn trainingschema (www.myasics.be) wierp z'n vruchten af, ik liep mijn beste tijd ooit! In de laatste kilometer werden we wel gehinderd door twee loslopende, dolgedraaide stieren, even leek het of we in Pamplona liepen...
Marjan, trouw loopmaatje en nu supporter, stond klaar aan de aankomst. Bedankt! En voor de lopers van de Marathon volgde nu nog een tweede ronde...
Helga

De halve marathon in Oostende was de bedoeling, door werkomstandigheden werd het Kasterlee. 95% offroad werd er gezegd, een nieuwe uitdaging dus.
We vertrokken om 7u ('s morgens!) met vijf sportievelingen hier in Blankenberge en we reden een mooie zonsopgang tegemoet, dat beloofde veel goeds... tot in Gent. Vanaf daar alleen nog mist, èn koud (7° volgens de auto-thermometer). En dan rijst de vraag, wat doen we aan: lange broek, of niet. Jasje, of niet. Hoeveel lagen eronder... Ik koos voor mijn driekwart broek (had geen andere bij), een damarreke en een singlet. Nieuwe vraag: welke? Die van Veltem of die van Blankenberge... Het werd die van Blankenberge, ik moest nog mee terug in de auto hè ;-)

In de Sporthal vond ik Helga en Marianne, het was een blij weerzien! Even later ook nog mijn schoonzusje gevonden, en dan naar de start...
Van ACB waren we dus met 5, drie dames en 2 mannen. De mannen deden ook de halve, de 2 dames kozen voor de hele marathon. We hadden dus tijd zat, en omdat de tijdsopname met een chip gebeurde gingen we achteraan staan, kwestie van niet te snel te starten...
Helga stond een eindje voor mij veronderstel ik, ik heb haar echter niet gezien onderweg. Achteraf bleek dat we de hele tijd hetzelfde tempo liepen, vandaar...

Rond km 16 zowaar Parijs-Roubaix toestanden: uitgebroken koeien op het parcours, tussen de lopers... Een raar zicht, even oponthoud, een boer die de koebeesten probeerde terug in de wei te krijgen... enfin, een beetje zigzaggen, eens sakkeren en weer verder.
Ik had nog 11min voor twee km om in twee uur te finishen, dàcht ik... aan het volgende km bord zag ik "19", dus nog twee te gaan... Even een versnelling (een poging tot dan toch), om dan op en behoorlijke tijd over de matten te lopen, en daar Helga terug te zien.

Spijtig van de mist, maar het was een mooie wedstrijd, goede organisatie en lekkere spaghetti (gratis voor elke deelnemer + een Leffe!), die heb je gemist Helga!
Voor mijn marathon-collega's was het een beetje een teleurstelling omdat Nele haar knie bezeerde en wijselijk na de eerste ronde stopte. "ik vind het spijtig dat ik niet uitliep, maar ik ben blij dat ik naar mijn lichaam luisterde om erger te voorkomen", om het in haar woorden te zeggen. Er komen nog marathons Nele ;-)

Weer een ervaring rijker, reden we terug naar Blankenberge ttz, we lieten ons rijden (bedankt Dirk!), en kijken we weer uit naar een volgende uitdaging... Helaas voor mij zal dat niet de Corrida zijn in Leuven door (alweer!) werkomstandigheden.

Groetjes iedereen en tot de volgende,
Mai

Uitslag: www.marathonkasterlee.be


Vrijdag 11 november 2011: Solidariteitsjogging 11.11.11 Vossem
Na bijna een jaar "out" geweest te zijn, nam ik voor het eerst weer deel aan een jogging.
De 11 km zat er nog niet in, gezien ik vanaf km 8 steeds last krijg van “barbecue-tenen”: een zeldzame aandoening waarbij de tenen stilaan opwarmen tot het kookpunt, en enkel de tuinslang nog soelaas brengt.

Emiel en Rudy hadden geen last van hun tenen en stonden uiteraard aan de start van de 11 km, in het vizier van fotografe Marleen. Luc zijn knie dwong hem tot het toeschouwerschap, en arme Lucienne lag te rillen in bed, die kon er dus niet bij zijn.

Het weer was optimaal: droog, een lekker najaarszonnetje, geen zuchtje wind. Veel volk aan de start, het was drummen, de eerste km bergop. Dan het park in, langs de vijver. Na de splitsing bleek ik quasi alleen te lopen! De grote meerderheid van de deelnemers liep de 11 km. Ik kwam tot mijn verrassing als derde dame (van de 5 km) over de streep. Best leuk voor mijn "comeback", al weet ik wel dat de betere loopsters aan de 11 km meededen :-)

Snel de auto ingewipt voor een doucheke thuis, en dan terug naar Vossem, hopend op een podium en een prijsje.
Helaas, driewerf helaas!

Alles was voor het goede doel, geen ceremonie, geen prijs...

Maar niet getreurd, we trokken gezellig met zijn allen naar 't café "In den Congo" waar de goedkoopste pintjes van het land worden getapt, voor een heel gezellige nababbel.


Met een goed gevoel kijk ik alweer uit naar volgende joggings, die in deze tijd van het jaar helaas dun gezaaid zijn. Suggesties voor de kalender zijn altijd welkom!
Helen

Uitslag: www.11.be/11/component/one/comitepage/detail/actua,5138


Zaterdag 5 november 2011: 21ème ENFER DE CEROUX - Céroux (bij Ottignies)
Lopen in Waals Brabant is toch weer wat anders dan in onze omgeving. Een meer landelijke omgeving met uitgestrekte velden en prachtige vergezichten, zo zag deze jogging er ook uit. Regelmatig lang dalen en stijgen in open velden. Vooral de km’s kasseistroken zijn me bijgebleven.

De titel voor de jogging was goed gekozen “de hel van Céroux”. NNiet alleen voor het parcours maar ook de dampende haardjes stegen hier en daar uit de omgeving op. Een verpestende rook die je de adem afsnijdt. Plezierig was wel een grote groep jonge supporters die de lopers naar een hogere versnelling schreeuwden.

Wij hebben er achteraf een lekkere taart gegeten met een donkere Maredsous. Er was een grote tombolatafel voor de aanwezigen. Dat hebben we gelaten voor degenen die kunnen wachten. Ten andere Opa moest gaan babysitten.
Emiel

Uitslag: www.antilobrunners.net


Zaterdag 29 oktober 2011: 53ste Cross der Jongeren - Westerlo
Traditiegetrouw op de laatste zaterdag van oktober wordt te Westerlo in de omgeving van de Beeltjens de cross der jongeren georganiseerd en dit al voor de 53ste keer, kan wel tellen hé. Met dit prachtig nazomers weertje kon het niet anders dan dat er een pak lopers aan de start kwamen voor de verschillende afstanden hier in deze prachtige bosrijke omgeving.

Lucienne en ik vonden nog een plaatsje dichtbij de sporthal en daar konden we nog 3 JC VELTEM leden begroeten: Stijn, Gerald en Rudy. Zij hadden zich ingeschreven voor de 8 km, wij gingen de langste afstand nl 20 km voor onze rekening nemen. Na onze administratieve taken vervuld te hebben mochten we nog een trouw lid begroeten: Maria. Ook zij ging de 8 km afhaspelen. Met start om 14u30 van deze afstand was het niet simpel om onze leden in deze meute te herkennen, want dit was toch wel de succesvolste afstand van deze namiddag. Nadat zij alle 4 hun taak meer dan behoorlijk volbracht hadden was het onze beurt om 5 rondjes van 4 km te draaien hier in de Westelse bossen. Onze groep was beduidend kleiner maar dat betekende niet dat het er minder hard aan toeging hoor.

We hadden de afspraak gemaakt om in ‘t begin niet te hard van stapel te lopen, doch na 2 rondjes moest Lucienne weer stoppen met krampen in de rechterkuit. Zo goed en zo kwaad als het ging ben ik dan maar alleen doorgegaan en met de weinige lange duurlopen in mijn benen (vorige week nog een ganse week lang met mijnheertje griep geplaagd gezeten) kon ik het toch tot een goed einde brengen. Acheraf was het dan ook dubbel genieten van de verfrissing die ons te wachten stond in de nabijgelegen sporthal.
Luc

Uitslag: www.falos.be


Zondag 23 oktober 2011: 30e"Les Crêtes la hulpoises" - Terhulpen
16.7 km Garmin: 17.2 km
Het was druk aan de start voor deze loopwedstrijd.
De plaatselijke fanfare, een accordeonist en zelfs de bekende 89-jarige mondharmonicaspeler Toots Thielemans waren aanwezig. Het droeg allemaal bij tot een gezellige bedoening in het zonnige La Hulpe.

Na eerst een plaatselijk rondje te hebben gelopen ging het pas goed van start. Jammer dat al vlug (na 2 km) op zeer smalle wandelpadjes moest worden gelopen. Je kon niet anders dan aansluiten. De eerst van de 7 kammen was al vlug daar en kon mijn positie goed maken. Belangrijk was goed doseren en vooral de motor niet opblazen. Voor elke loper was er een medaille en een tombolaprijs. Maar wat hier primeerde was de prachtige bosrijke omloop.
Emiel

Uitslag: http://cretes.lahulpe.com


Zondag 16 oktober 2011: 3de loop Zonder Dope - Kessel-lo
Zondag 16/10/2011, 3de editie van Loop zonder Dope.
Velen zullen zich afvragen wat dit betekent, wel de inrichters oftewel vzw De Spiegel is een organisatie van behandelingscentra voor drugsverslaafden. Wanneer er zulke activiteit in de nabije omgeving plaats vindt kan je moeilijk anders dan deze jogging voor het goede doel meepikken. Daarom reed ik samen met Lucienne richting Leuven om hier aan deel te nemen. Bij aankomst liepen we ook Emiel tegen de borst.

Er was keuze uit 3 afstanden. Wij kozen beide voor de 8 km, in werkelijkheid 8.6 km, Emiel koos voor de 13km. Met een heuvelachtige omloop was het dus inhouden geblazen, want deze omloop is wel één van de pittigste uit de jogging geschiedenis (en daar weet ik wel een woordje over mee te praten). De start werd met een kwartiertje uitgesteld gezien de grote belangstelling en daardoor de lange rij wachtenden bij de inschrijving. De midden en de langste afstand vertrokken eerst (de 8.6 en 13km), daarna was het de beurt aan de 4.3 km. Naargelang de gekozen afstand was het dus 1, 2 of 3 rondjes in de nabije heuvelachtige omgeving van het voormalige klooster. Met de laatste 400m bergop sprak de blik van iedere deelnemer boekdelen en kon je zo het genoegen bij het zicht van de eindmeet waarnemen. Er was bij aankomst een T-shirt als aandenken.

Besluit: goede inrichting, veel deelnemers, pittig parcours en douches op wandelafstand. Dus niets dan blije gezichten na aankomst, daar doe je het uiteindelijk toch voor!!!
Luc

Uitslag: www.loopzonderdope.be


Zaterdag 15 oktober 2011: Heimolenjogging Keerbergen
10.8 km garmin: 10.5 km
Wat een zonnige namiddag op deze 15de oktober.
Als dan ook de organisatie geen enkel steekje laat vallen kan het niet beter. En zo was het! Helaas stond deze jogging niet op de kalender van JC Veltem.
Het was een vlakke prachtige omloop in de Brabantse kempen.
Mede door de goede speaker van dienst(Winnepenninckx) was je helemaal up-to-date.

De start probeer ik voortaan toch onder de 4.15 min te lopen. En dan verder op het goede tempo. Het waren rondes van 5,4 km met 2 maal bevoorrading. Ik ben toegekomen met de eerste vrouw in 46.10 min. Om mij niet te laten kennen heb ik haar galant laten voorgaan.
Bij inruiling van het borstnummer kreeg iedereen zeker 3 kg mooie rode appelen en een spel kaarten.
Emiel

Uitslag: www.jckeerbergen.eu


Zaterdag 15 oktober 2011: interbanken-cross - Tervuren
Zaterdag 15 oktober organiseert Electrabel hun interbanken-cross aan hun clubhuis. Het parcours ging over vijf grote ronden en één kleine ronde dat in het totaal 5300 meter was.
Als een bleuke ging ik op de eerste rij staan en bij het startschot ging de motor snel in het rood. Het was een zeer leuke ervaring maar het is toch effe wennen, het afremmen, bochtje links, optrekken, klimmetje, bochtje rechts,etc…

Na 25 minuten sterven was ik toch blij dat ik de finish voorbij liep, maar heb me toch geamuseerd. De conditie is zeker in orde maar de spieren in de benen die moeten toch nog flink bij gekweekt worden. En voor ik het vergeet,als je het clubhuis van Electrabel bekijkt dan weet je meteen waarom gas en elektriciteit zo duur zijn!
Dave


Zaterdag 15 oktober 2011: Boerkesjogging - Olen
Zaterdag 15/10/2011 Boerkesjogging Olen met medewerking van Decathlon Olen. Samen met vrouwtje dus richting Westerlo (Olen) om daar op een restant van het Engels leger deel te nemen aan deze jogging. Met een uitgestrekt gebied midden de Kempense bossen is dit de ideale locatie om een jogging te organiseren. Niet iedere organisator kan over zulke accommodatie beschikken, maar dit is om jaloers op te worden. Geen enkele seingever nodig, juist bij aankomst prima begeleiding door een paar parkeerwachters.
Zo naar de inschrijvingstafel waar er keuze was tussen 5 of 10km, rondjes van exact 2,5 km met prima aanduiding onderweg. De korte afstand vertrok om 14u, de langste om 15u. We kozen beide om de langste mee te doen. Onder een stralende nazomerzon vertrokken we met 115 om 4 rondjes af te haspelen op een perfect beloopbaar ex-militair domein. De ene al vlugger dan de andere werkte ieder op zijn manier deze loop af, wij besloten om samen te blijven en zo gezamenlijk na een voor ons behoorlijke tijd over de eindmeet te komen.

De plaatselijke speaker riep na overschrijding van de meet onze namen af en in één adem vertelde hij erbij dat hij verdomd niet wist waar Veltem-Beisem ergens lag. Dit kon ik natuurlijk niet laten gebeuren en begaf mij naar deze persoon om hem dit duidelijk te maken en na de rechtzetting maakte hij ook meteen reclame van onze lentejogging editie 2012. Achteraf was er tombola volgens loting, iets waar we ditmaal op niets aanspraak konden maken, maar last but not least, voor iedere deelnemer aan deze jogging was er een zwarte pens met appelmoes en boterhammen voorzien, hetgeen duidelijk in de smaak viel bij de lopers. Dus besluit : prima organisatie, geen aandenken maar wel een gevuld maagske om huiswaarts te keren.
Luc

Uitslag: www.cdtg.info


Zondag 9 oktober 2011: Run for Congo - Kortenberg
Om 15u stonden Gerald, Luc, Lucienne, Rudy, Emiel en ikzelf aan de start voor de 10km run for congo. Omdat de politie nog volop wagens aan het wegtakelen was, heeft de organisatie ons eerst nog een dikke twintig minuten in de kletsende regen laten wachten voordat ze het startschot gaven.

Na het startschot ging het parcours grotendeels over asfalt en één klein stuk door het bos,waar het ondanks de regen toch goed beloopbaar was. Het waren twee rondjes voor de 10km (9,5 echte km’s). Bij aankomst kregen we een bonnetje voor een pak koffie wat zeker zal smaken met deze weersomstandigheden. Het is een leuke jogging, maar de organisatie mag toch iets beter. De boven vermelde feiten heb ik bij de criterium joggings nooit mee gemaakt.
Dave

Met wat wind en regen stonden we om 15 uur klaar aan de start. Tot spijt van alle deelnemers moesten er eerst nog wat wagens weggetakeld worden die in de weg stonden. Eindelijk om 15u15 klonk het startschot. Waarschijnlijk door me nerveus te maken liep ik mijn eerste kilometer in 4min5sec.
Nog eventjes omgekeken naar Dave en William maar het gat was al gemaakt. Samen met lopers van acko in een degelijk tempo de RUN uitgelopen in 39min29 sec. Ondanks het natte weer was het aangenaam vertoeven in de grote Colombazaal. Met de vertegenwoordigers van JC Veltem: Rudi, Luc, Lucienne, Gerald, Dave en mezelf nog wat nagepraat en gedronken.
Voor iedereen was er een pak koffie van Oxfam.
Emiel

Uitslag: www.runforcongo.tk


Zaterdag 8 oktober 2011: Scott2Run prijsuitreiking
Alle wedstrijden zijn gelopen van de scott2run kalender. Scott wilde dan ook de lopers belonen op een prijsuitreiking. We werden goed ontvangen in het ontmoetingscentrum van Meerbeek. Een glaasje bubbels met zoute hapjes om van start te gaan.
Met Paul Winnepenninckx en Marc De Mees had ik de ideale tafel gevonden om na te praten over het afgelopen seizoen. Het zijn echte kenners van de loopsport. Ik stel voor dat ze samen een boek schrijven.

Dan de prijsverdeling. Scott was in een gulle bui.
Alle lopers die hadden deelgenomen aan de 13 wedstrijden krijgen als beloning een paar loopschoenen! Wie aan minstens 7 wedstrijden had deelgenomen kreeg een mooi kwaliteits fleece vestje.
Ik kreeg nog een waardebon van € 25 voor mijn 11de plaats bij de veteranen B. Nadien nog een aanwezigheidstombola met prachtige prijzen (maar niet voor mij). Zelfs een dj met een fameuze licht- en klankinstallatie zorgde voor nog wat ambiance. Ik kijk alvast uit naar de editie van 2012.
Emiel


Zaterdag 8 oktober 2011: Dubh Linn jogging - Wolfsdonk
Wat een verschil met vorige week, donkere wolken boven Veltem en omstreken, toen een stralend zonnetje om van te genieten. Maar met de winter stilaan voor de deur vandaag toch richting Wolfsdonk om daar tesamen met vrouwtje deel te nemen aan de Dubh Linn jogging. Parking op een plaatselijke weide dus uitkijken geblazen met deze drassige omstandigheden.

Met keuze uit 3 afstanden dan maar voor de tussenin gekozen nl 8,7 km. Overal werd vermeld dat de afstand 10 km was maar gezien daar over een plaatselijke landbouwer zijn grond moet gelopen worden en deze hiervoor geen toestemming meer gaf waren de inrichters verplicht om hun parcours aan te passen. Misschien zit er daar wel één of andere schat verborgen, wie weet? Start om 15u en onmiddellijk kon je kennis maken met moeder natuur, want deze jogging loopt voor 95% over veld en boswegen. Zo goed en kwaad als het liep haspelden wij beiden deze loop af en was het dus achteraf schrobben geblazen gezien de omstandigheden, maar dat nemen we er graag bij. Met iedereen hetzelfde aandenken terug richting heimat om ons op een volgende ploeterbeurt voor te bereiden nl zondag in de Kortenbergse bossen.
Luc

Uitslag: www.roba.be


Zondag 2 oktober 2011: Marathon - Brussel
Onder een stralende zon, tussen de talrijke marathonlopers in Brussel, liep Annelies van onze club haar eerste marathon in een tijd van 4u18.
Proficiat Annelies,
Helga

Uitslag: http://sport.be.msn.com/runningtour/brusselsmarathon/2011/nl/uitslagen/


Zaterdag 1 oktober 2011: Stratenloop - Steenokkerzeel
Het was een warme zaterdag om te lopen maar wat een plezier van met zo leuke mensen te lopen.
Natuuurlijk met Dave en Emiel van bij ons dat ik gedurende 200 meters gezien heb en neen mensen, er was niet onmiddelijk een bocht maar ze vertrokken wat te snel voor mij of samengevat hadden ze volgens mij een paar vingers in de stopkontakt gestoken voor het vertrek :-)

Ik kwam terug naar huis met een super goed gevoel van, YES, ik heb het weer gedaan en de sfeer van de groep mensen waarmee ik zeer goed gelopen heb was gewoon fenomenaal. Allemaal mooie mensen, sommige groot, andere wat dikker, jong, oud,… met een tiental geweldige simple mensen dat elkaar motiveerde.
Ik moest jammer genoeg onmidelijk naar mijn dochter, zodus geen primuske voor mij ondanks mijn grote dorst!!!!!! Maaar mijn dag kon niet meer stuk, lopen is een geweldige sport :-)
Gégé (Gérald Debecker)

De slotmanche van s2r, minder volk dan de vorige manches maar de warmte maakte er toch een zware race van.
Gerald, Emiel en ik stonden aan de startlijn om toch nog eens alles uit ons lijf te lopen.
Vandaag was ik goed op het vlakke parcours en metEmiel ging het gelijk op tot km 8 en dan moest ik lossen.

Emiel was super vandaag, alhoewel ik ook goed was…
Na de wedstrijd een douchke gepakt en met Emiel nog enige primuskes achterover geslagen.
Dave

Uitslag: www.scott2run.be


Zondag 25 september 2011: 16de jogging - Schepdaal
Vandaag was er opnieuw een ruim aanbod om te gaan lopen. Dwars door Mechelen leek me wel wat. Maar € 26 (met T-shirt) om 10 km door de stad te lopen is overdreven.
Dan maar naar het Pajottenland in Schepdaal. Met een kleine opkomst van 66 lopers stonden we aan de start voor de 10 km. Het was een wisselend parcours met telkens rondjes van 2,5 km. Toch had deze jogging alles om er een plezierige middag van te maken. Er was een optreden van clowns voor de kinderen, een smoutebollen- en frietkraam en het na zomerse weer zorgden voor een aangename sfeer.

De mooi ingerichte aankomstplaats door aquarius lag heel centraal waardoor er toch veel sfeer was voor de lopers. Iedereen kreeg een T-shirt, een fles trappist van Westmalle en een goed gevulde zak. Daarnaast was er nog een grote prijzentafel. Het ging van een fiets tot CD-speler. Misschien jammer dat we hier niet hebben op gewacht. We hebben wel nog de tijd genomen om te smullen van de lekkere smoutebollen.
Emiel

Uitslag: http://www.joggings.be/index.php?pagina=joggingsgegevens&functie=uitslag...


Zondag 25 september 2011: 3de Landense Easyrun - Landen
Om eens aan een recreatieve natuurloop deel te nemen samen met Lucienne en Rudy naar Landen gereden. De plaatselijke Landense joggingclub richtte daar de derde editie van hun Easy Run in. Met vrij vertrek tussen 8 en 11 u en keuze tussen 5, 10, 15 of 20 km was het aanbod hier dus groot. Samen kozen we voor de 15 km en dit aan een tempo dat we alle 3 aankonden.

Met een zeer duidelijk afgepijld parcours doorheen het Haspengouws landschap was het voor ons niets dan genieten geblazen vond ik.
Met om de 5 km een bevoorrading met water, sportdrank en appelsien was deze "trainingsloop" gewoon af. Verder was het inschrijvingsgeld 3,5 euro met nog een tombolabiljet er bovenop niks overdreven vond ik. Hiermee was onze duurloop ook weer achter de rug voor dit weekend en kon je nog lekker genieten van een zonnige namiddag.
Luc

Uitslag: www.landensejoggingclub.be


Zaterdag 24 september 2011: Tofsportnacht "Leuven Sprint"
Om eens wat anders te doen had ik mij ingeschreven voor de hindernissenloop. Er was veel volk (supporters) temidden de luide muziek en een tornooi met de beste polsstokspringers voor het stadhuis. Mijn startuur was 21u28. Ik zag de starters voor mij in volle sprint het stadhuis invliegen, er heerste dan toch wel zoiets om een beste tijd neer te zetten. De winnaar kreeg dan ook € 300 mee naar huis.

Eindelijk mijn beurt om de 2.5 km te lopen tussen het mooie afgebakende parcours met wel duizenden kaarsen. Van het stadhuis naar de Oude Markt om daar te lopen in een doolhof van Stella bakken (geen probleem voor mij). Vervolgens liepen we een lijnbus in en uit en zo richting Damiaanplein. Vandaar een tuin ingelopen met veel trappen. Van het stadspark ging het richting Pauscollege om zo uit te komen op het Hogeschoolplein en weer terug naar het stadhuis.

Uniek om zomaar overal binnen en buiten te lopen. Toffe sfeer en goede organisatie brachten een zeer geslaagde avond. Was wel iets speciaal in ’t midden van ’t Stad.
Graag tot volgend jaar maar dan met een ploeg van JC-Veltem.
Emiel

Uitslag: www.tofsportnacht.be/pages/Runpage.aspx


Zaterdag 24 september 2011: "de hei loopt" - Pijpelheide
Zaterdag 24/09/2011 samen met Lucienne richting Pijpelheide gereden om daar aan de jogging "de hei loopt" deel te nemen. Gezien de warme temperatuur en de niet te schitterende conditie toch maar geopteerd voor de langste afstand dewelke nog meeviel qua km, nl 8,8 km. Lucienne koos om de korte voor haar rekening te nemen, dus 4,4 km. Bij het ronddwalen voor de start nog een bekende Veltem ziel tegen de borst gelopen, Emiel. Deze nam ook de 8,8 km voor zijn rekening.

Met start om 14u30 van de kortste afstand was het al puffen geblazen zonder een inspanning te leveren. Maar niet geklaagd, we hebben deze nazomer toch wel verdiend na de kwakkelperiode van afgelopen weken. Met 1 rondje in de omgeving van de plaatselijke scoutsvereniging en dan over goed vlakke beloopbare wegen was deze jogging dan wel meegenomen vind ik want het aanbod wordt toch wel zienderogen kleiner hoor, misschien wel een teken dat de winterperiode er stilaan terug aankomt. Lucienne haspelde deze tegen een best aanvaardbare eindtijd af gezien de kwaaltjes waar zij de laatste weken toch mee sukkelt.

Om 15u15 was het dan de beurt aan de grote jongens zou ‘k zeggen, maar gezien de warmere temperatuur was het voor mij al genoeg van deelnemen is belangrijker dan winnen, en met dat idee in het achterhoofd liep ik ook mijn jogging uit. Emiel daarentegen gaf er een serieuze mep op want hij kwam met een prachtige eindtijd terug richting Veltem. Met een kleine herinnering en zweetdruppels op het voorhoofd die niet verdwenen kwamen we toch met een voldaan gevoel terug.
Luc

Uitslag: www.rondomnetedal.be


Vrijdag 16 september 2011: Energizer Night Run - Deurne
Deurne, Rivierenhof, 16 sept. 21.00u

De eerste night run op Europese bodem was een succes.
Met 3000 lopers, allemaal in dezelfde T-shirt en met een head-light.

Met een groot klank en licht spektakel werd het startschot gegeven: ttz we hoorden de start geven, en na een tijdje zagen we honderden lichtjes zich voortbewegen door het donker, maar wij stonden nog altijd stil.

Wij: is de atletiekclub van Blankenberge, waar ik nu sinds een jaar lid van ben.

Eindelijk kwam er dan in onze rangen ook beweging en begonnen we aan een 'run' van 9 km door het mooie stikdonkere Rivierenhof. Boomwortels en andere obstakels werden door felverlichte seingevers bewaakt, en animatie langsheen het parcours was ook voorzien: vuurspuwers, jongleurs, muziek en veel supporters.

Met 15 lopers van de club hadden we afgesproken om er een teambuilding van te maken en met z'n allen samen te blijven, wat niet zo evident was omdat iedereen hetzelfde gekleed was en omdat het donker was uiteraard.

Door het rustige tempo konden we ten volle genieten van deze unieke gebeurtenis, mooie locatie en goeie ambiance.

Het was prachtig om eens te doen en zeker voor herhaling vatbaar, misschien ook een idee voor JC Veltem in de toekomst?

De organisatie verliep vlekkeloos, dat moet ook effe gezegd.

Hopelijk kunnen we de volgende keer eens samenlopen, Veltem en Blankenberge...

Groetjes

Mai

Uitslag: http://sport.be.msn.com/nightrun/2011/nl/uitslagen/


Vrijdag 16 september 2011: Wijnbergloop - Rillaar
Vrijdag 16/09/2011 Wijnbergloop te Rillaar en meetellend voor het Aarschots criterium. Plaats gezocht op de terreinen van het plaatselijk voetbalploegje en meteen weer de bekende gezichten van altijd om een babbeltje mee te slaan, wat is er leuker om een weekend me in te zetten! Met keuze tussen 2 afstanden (5 of 10 km) en gezamenlijk vertrek om 18u45 kon je niets anders verwachten dan een drukte van jewelste, doch de organisatoren hadden ervoor gekozen om de langste afstand op een andere locatie te laten starten wat het vertrek rimpeloos deed verlopen.

Rudy en ik schreven ons in voor de 5 km en uit het verleden weten we dat het eerste gedeelte van de omloop redelijk pittig is, dus intomen is de boodschap. Met een iets scherpere tijd dan verleden jaar brachten we ook deze jogging samen tot een goed einde, dus mogen we tevreden zijn over onze conditie. Met een kleine attentie als aandenken keerden we met een voldaan gevoel terug naar Veltem.
Luc

Uitslag: www.fcrillaarsport.be


Zaterdag 10 september 2011: 14de Schootse Parochiejogging - Schoot
Zaterdag 10/09/2011 nog eens zomerse temperaturen in ons klein Belgenlandje, dus zeker niet de ideale omstandigheden om een jogging te lopen! Om het toch binnen de perken te houden schreef ik mij op de Schootse (deelgemeente van Tessenderlo) in voor de 4 km, samen met Lucienne.

Onder een loden hemel vertrokken de 3 afstanden te samen om 17u30 vanonder het goedkeurend oog van de plaatselijke bevolking om aan 1, 2 of 3 rondjes in de omgeving van de kerktoren hun gekozen kilometers af te haspelen. Blij met de gekozen korte afstand liepen we gezamenlijk over de eindmeet om toch met een voldaan gevoel huiswaarts te keren.
Luc

Uitslag: http://users.telenet.be/edwincools/


Zondag 4 september 2011: Teussersjogging - Bertem
Met 10 leden van onze club waren we in Bertem aanwezig op de Teusserjogging.
De lopers, Emiel, Dave en Gerald werden in de goede richting geleid door Luc en Lucienne, Rob en Helga en Peter, seingevers van dienst. Marleen en Marc Magits passeerden als fotograaf en supporter.

Terwijl de seingevers rustig genoten van een pistolet met kaas en hesp, hebben onze lopers het zware 10km parcours vlot afgelegd. Nadien wel snel onder de douche: ik vermoed dat er vanuit de kleedkamers een modderstroom naar de riolering liep, maar dat zijn ze in Bertem ondertussen wel gewoon!
Helga

Garmin 10.01 tijd: 47.04
Een klaterend onweer tijdens de nacht voor de jogging beloofde niet veel goeds. Zelfs zondagvoormiddag heeft het nog wat doorgeregend. Wij wisten waar we aan begonnen. Toch wel een zware jogging met steile bergop en in het bos veel modder en spekglad door de vele regen.

Vooral in de vallei was het ploeteren. Hier heb ik in de 2de ronde dan ook mijn uitschuiver gedaan. ‘k Ben goed gevallen en neergekomen tussen een hoop netelen. Dat was minder natuurlijk. Nog erger dan op skiverlof want ik val nadien nog eens en nog wel op de klimmuur (bergop dus). Dave heeft zich ook niet rechtgehouden maar vond het wel een goede voorbereiding voor zijn crossseizoen. Succes!
Dan hebben we nog Gerald die blijkbaar er helemaal boven op is gekomen en zelfs kort achter Dave kwam. We dachten eerst: die heeft nogal getraind… tot de waarheid aan het licht kwam. Hij kende een kortere weg!

Voor de eerste maal heb ik kennisgemaakt met het Vlaamse Rode kruis (mijn beide knieën en linkerarm waren helemaal verneteld) net of er met duizende fijne naaldjes wordt gestoken. Volgens Marleen waren het nog geen honderd maar ze hebben er mij goed verzorgd. Toch nog de ganse avond abnormaal veel last gehad. (zouden het geen distels zijn geweest)?
Nadien met de lopers, seingevers en supporters nog wat bijgepraat bij een glas bier (nen Teusser) in de sporthal.
Emiel

Uitslag: www.bertematletiekclub.be en www.scott2run.be


Vrijdag 2 september 2011: Waterloop - Aarschot
Traditioneel de eerste vrijdag van september gaat in de omgeving van het alombekende café DE KNOET te Aarschot, meer bepaald op de voetbalterreinen van SC Aarschot, de jaarlijkse waterloop door. Met start om 19u30 en van de 3 afstanden tegelijk kan je niets anders dan een enorme opstopping verwachten! Met een kleine 700 deelnemers behoort deze jogging tot de top uit de streek wat het aantal lopers betreft.

JC VELTEM was ditmaal vertegenwoordigd door: Maria, Martine, Lucienne, Emiel en Luc, met als supporters van dienst: Marleen, André en Danny. Martine liep de 4 km en Emiel de 14,5 km, de rest de midden afstand. Onder zomerse temperaturen was het voor de atleten puffen geblazen hier langs de boorden van de Demer hoor, dat kon je zo op ieders gezicht aflezen. Doch we brachten het ieder op onze manier en op eigen kunnen tot een goed einde en dat is toch het belangrijkste.
Achteraf kon je genieten van een optreden van een bandje op het terras van voornoemd café wat de inspanning op een leuke manier deed verteren.
Luc

Uitslag: www.knoet.be


Dinsdag 30 augustus 2011: Kermisjogging - Morkhoven
Dinsdag 30/08/2011: een kermisjogging op een doordeweekse dag, begrijpe wie kan, maar aan het deelnemersveld was dit niet te merken dat het een gewone werkdag was. Bij aankomst ginder waren de jeugdreeksen reeds van start gegaan en ik moet toegeven er is nog toekomst hoor!! Zeer veel jong geweld hier op de baan aangemoedigd door een enthousiast publiek, een mens zou voor minder naar Morkhoven rijden.

Lucienne en ik schreven ons in voor de lange afstand (8,8km) en na een blik op het parcours bleek het te gaan om 3 plaatselijke rondjes met telkens doortocht langs de gezellige kermiskraampjes. Om 19u30 was het dan zover, de meute werd losgelaten en onmiddellijk werd er een hoog tempo ontwikkeld zodat een degelijke eindtijd niet meer dan normaal leek. Na mijn mankementen van de voorbije weken was ik al dik tevreden dat ik het vrouwtje op korte afstand kon volgen (Lucienne:42min34). Zoals ik al liet verstaan , bij aankomst waren we tevreden met onze gelopen tijd zodat we samen met een voldaan gevoel huiswaarts keerden.
Luc

Uitslagen op www.kermisjogging.tk


Zondag 28 augustus 2011: Heist loopt - Heist op den Berg
10 km Garmin 10.26 Tijd 45.48
Ondanks het slechte weer waren er veel lopers aanwezig op deze jogging. Zoals verwacht liepen er toch een 1000-tal mee.
De start was boven op den berg aan de kerk. We hadden de auto geparkeerd beneden den berg. Dus was ‘den berg’ onmiddellijk een goede opwarmer :>). Weer eventjes terug naar beneden gelopen voor Marleen haar jas te halen want boven was er een sterke, koude wind. Zo heeft het wel de ganse namiddag geduurd. Je moest echt wel beschutting zoeken rond de kerk.

Om 14.30 was de start en hop iedereen in stormloop naar beneden. Nadat we een 2 tal km’s naast de steenweg op het fietspad liepen, ging het voortdurend bergop. Een Demarsinloper had me gewaarschuwd. “Zeer zwaar”. De start voor de aflossing halve marathon was 10 minuten later. Hierdoor liep iedereen wat door elkaar van de verschillende afstanden. De snelste lopers van de halve marathon begonnen mij voorbij te lopen. Bij aankomst blijk je dan toe te komen na de 5° loper van de aflossing en voor degene die hem volledig loopt. Ondertussen begin je ook tragere lopers van de 5 km te dubbelen. Een kat vindt er hier haar jongen niet in terug.
Daarbovenop kregen we in de 2° ronde een stortbui van jewelste, eentje dat me lang zal bijblijven.

De inschrijving bedroeg € 7. Hier kreeg je wel een T-shirt voor in de plaats. Wou je nog iets drinken € 2, een hamburger € 4. Racetimer moest ook betaald worden natuurlijk. Maar jammer stond mijn uitslag op de 5 km en niet op de werkelijk gelopen 10 km. Na een mailtje was dit wel vlug opgelost, maar nu staat JC-Veltem er weer niet op.
Emiel

Uitslag: www.heistloopt.be


Zaterdag 27 augustus 2011: St-Rochus Stratenloop - Binkom
Zaterdag 27/08/2011 begaf ik me samen met Lucienne richting Binkom om aan de stratenloop ingericht door de plaatselijke voetbalclub deel te nemen. Gezien dit mijn geboortestreek is was het niet moeilijk om aan de inschrijvingstafel te geraken. We hadden afgesproken om de korte (5,3 km) mee te doen. Daar het deelnemersveld miniem was hadden de organisatoren er beter aan gedaan van beide afstanden tesamen laten te lopen, dan is het voor iedereen aangenamer. Misschien een hint naar de toekomst toe.

Nochtans hadden de afwezigen ongelijk want met een gesloten parcours en achteraf een gevulde zak met nog een drankbonnetje er bovenop mochten we niet klagen, er zijn al andere plaatsen geweest hoor! Ik besloot om voor het vrouwtje haas te spelen en dit loonde nog ook met een mooie tweede plaats voor Lucienne als gevolg, dit met een prachtige beker als beloning. Fier als een gieter begaven we ons richting heimat waar deze beker een speciaal plaatsje in huis kreeg.
Luc

Uitslag: www.joggings.be


Zondag 21 augustus 2011: Stratenloop - Rillaar
Zondag 21/08/2011 ‘s avonds naar Rillaar om daar deel te nemen aan de stratenloop van ‘t dorpsgenot. Gezien de drukkende warmte kozen Rudy en ik ervoor om de midden afstand mee te doen, nl 7,6 km. Met start om 18u30 en drie afstanden tegelijk was er toch een nogal kleine bezetting van deze jogging. Na afloop mochten we nog eens genieten van een optreden door een plaatselijk bandje dewelke van deze wedstrijd een aangename afsluiter van het weekend maakte.
Lucienne

Uitslag: www.tdorpsgenot.be


Zaterdag 20 augustus 2011: Voerhoekjogging - Vossem
12 km Garmin 9.95 km
Vele drank- en eetstandjes op het dorpsplein van Vossem, ze waren zeer welkom want het was een echte zomerse dag. Al vlug de eerste lopers van JC Veltem tegengekomen: Maria, Lucienne en Dave. Gerald had zich verslapen en heeft hierdoor de start gemist maar mocht na inschrijving met 2 minuten vertraging vertrekken. De echte start liep wat mis. Toen ik de startlijn voorbijliep had Miel Puttemans het geweer in de hand en schoot er zenuwachtig mee naar de grond waar er nog een schot uitkwam. Dus dubbele start.

Samen met Dave de eerste km’s gelopen. Naar aanvoelen hebben we ze te traag of te voorzichtig afgelegd omwille van het warme weer. Het vernieuwde parcours ging door in de omgeving van de schaduwrijke bossen in het park van Tervuren. Er zaten een paar korte geniepige hellingen tussen.

De afstand vond ik jammer. Op de scott2run kalender gaven ze 12 km aan. Bij aankomst kon je vaststellen dat het er zelfs geen 10 waren. Iedereen kreeg bij aankomst verse en smakelijke cakes met een aquarius. Achteraf hebben we nog genoten van de warme zomerzon op één van de vele standjes.
Emiel

Vandaag de voerhoekjogging meegelopen samen met Emiel, Gerald, Lucienne en Maria. Emiel, Gerald en ik hadden de lange afstand gelopen, deze is voor het klassement van het Scott2Run criterium. Ondanks de hitte stonden er nog 300 lopers aan de start voor de lange afstand, waarschijnlijk waren er nog heel wat klassementlopers die hun plaats wilden veiligstellen of hun zevende wedstrijd nog moeten halen, wat nodig is om in het klassement opgenomen te worden.

De omloop was heel tof met korte steile hellingen en de afstand was nu 10km ipv.12km. Na de aankomst wist ik pas dat de afstand korter was dan op de kalender en de site van voerhoek vermeld stond. Het gevolg daarvan was dus niet goed voor mij, nu heb ik in de plaats van een goede 12km een slechte 10km gelopen. Na de wedstrijd en een warme douche een goed glas gedronken en dan terug huiswaarts gereden.
Dave

Uitslag: www.voerhoekjogging.be of www.scott2run.be


Vrijdag 19 augustus 2011: Corrida - Merchtem
Vrijdag 19/08/2011 reed ik samen met Rudy richting Merchtem om daar aan de jaarlijkse corrida deel te nemen. Gezien de file op de E40 waren we nogal laattijdig aanwezig en zagen we ons verplicht om er de langste afstand, 12 km, mee te lopen. Met 4 rondjes van 3 km en een zeer sterke bezetting is de conclusie snel gemaakt hé. Geen probleem voor ons hoor, deelnemen is nog altijd belangrijker dan winnen! Achteraf was er een naturaprijs voor iedereen uit te kiezen volgens aankomst en zo konden we beiden tevreden onze thuis opzoeken.
Lucienne


Maandag 15 augustus 2011: Dwars door Zaventem - Zaventem
Met nog 242 deelnemers stond ik aan de start voor de halve marathon van Zaventem, voor mij mijn debuut op deze afstand. Na het startschot heb ik direct mijn tempo gezocht dat ik goed zou kunnen aanhouden gedurende 21 km en dat ligt rond de 4'45"/km. Na half uurtje lopen had ik mij in een groepje gewrongen van om en bij de 8 à 10 lopers, die een mooi tempo liepen dat toch vrij vlot maar zeker haalbaar voor mij was. Zo wisselden we gedurend af om op kop te lopen en dat 12…13km aan een stuk en het vlotte goed.

Als het tempo zo kon blijven duren tot de aankomst had ik in 1u37 kunnen binnenlopen. Maar op km 18 begon een deel van het groepje te versnellen en het andere deel bleef achter. Ik had dan de keus om ook tempo te minderen en bij de achterblijvers te lopen… maar ik koos voor de tweede optie en dat was heel alleen de snellere groep proberen bij te halen. Zo ging mijn licht stillekes aan uit. Zelfs de laatste km liep de tragere groep mij nog voorbij… weer een les die ik geleerd heb.

Al bij al ben ik toch nog tevreden over mijn debuut en liep deze uiteindelijk in 1u39min26sec en goed voor 99ste plaats. Het parcours is leuk, maar voor iemand die zijn eerste halve marathon wil lopen is deze toch vrij zwaar. Ik heb meer afgezien dan op de 20km van Brussel.
Dave

10 km Garmin 10.32 km > 44.23
Onder een dreigende hemel van donkere wolken heeft deze jogging plaatsgevonden zonder een spatje regen. In 2010 viel het er met bakken uit de lucht.
Nadat de 21 km vertrokken was konden de deelnemers van de 10 km zich klaarmaken om de bus te nemen richting Steenokkerzeel.
Daar aangekomen konden we supporteren voor de lopers van de 21 km. die voorbij het startpunt van de 10 km liepen. Slechts ééntje van JC Veltem gevonden ‘Den Dave’. Ik heb nochtans geroepen maar hij zat in volle concentratie met het gedacht dat ik achter hem liep. Nee Dave, ik heb de 10 gelopen!

Gisterenavond was er nog een leuk feestje in het Rozenhof met Kris Aron (zanger van het OHL-lied). Helaas heb ik hierdoor i.p.v 1 stella, 2 stella’s gedronken ; >)
Maar gezien mijn tijden per km altijd rond de 4.15’ liggen en mede dat de warmte goed meeviel kreeg ik toch wel wat spijt niet aan de 21 km te zijn begonnen.
In het mooie Mariadal nog wat blijven plakken en zelfs zolang dat we voor éénmaal de tombola hebben afgewacht. De prijzen waren de moeite maar het was voor een ander.
Emiel

Uitslag: www.scott2run.be


Zondag 14 augustus 2011: 5e stratenloop - Haacht
Centrum Haacht is vandaag voor één keer de Place To Be voor iedereen die van lopen houdt. Beter kan ik het niet verwoorden, want deze jogging staat jaarlijks op onze kalender geprogrammeerd, misschien ook wel omdat het zo dichtbij huis is. Doch ik koos ervoor om vandaag eens als supporter op te treden aangezien ik nog geen volle 100% in orde ben en na de zware loop van gisteren de spieren niet ten volle gerecupereerd waren.

Lucienne en Rudy opteerden om de 10 miles voor hun rekening te nemen, Swoike liep de 4 km mee. Met start en aankomst pal in het centrum was het dus makkelijk om van alles op de hoogte te blijven. Onze gepensioneerde postbode liep dus één toertje (en deed dat heel behoorlijk), Lucienne en Rudy kregen vier rondjes voorgeschoteld. Op hun eigen tempo haspelden zij deze jogging af en ik moet chapeau zeggen want 16 km is niet niks.

Achteraf genietend van een lekker bord spaghetti, aangeboden door de organisatie i.p.v. een gevuld zakje met soms wel meer prulletjes dan bruikbaar goed in, wachtte iedere nog aanwezige deelnemer de aanwezigheidstombola af. En wat bleek, onze Swoike werd één van de grote winnaars met als verrassing: een set barbecue sauzen. Bij deze is dus iedereen al uitgenodigd bij onze trainer, datum en plaats van gebeuren van de barbecue zal later meegedeeld worden.
Luc

Uitslag: www.haachtsestratenloop.be


Zaterdag 13 augustus 2011: Kermisjogging Holsbeek-Plein - Holsbeek
Zaterdag 13/08/2011 richting Kessel-Lo – Holsbeek om aldaar de jaarlijkse jogging ter gelegenheid van de kermis te verorberen. Bij aankomst liepen we onmiddellijk Emiel tegen de borst en hij ging samen met Lucienne en mij de 7.3 km voor zijn rekening nemen. Met een beklimming van de Kesselse bergen behoort deze wedstrijd tot één der zwaarste uit de regio. Iedereen herinnert zich wel de mottocross die hier plaats vond in deze schitterende, doch heuvelachtige omgeving.

Om 16 u was het dan zover. Met de start lichtjes bergop was de toon al onmiddellijk gezet. Na een kleine km kregen we dan de plaatselijke Galibier voor de voeten geschoven en wanneer deze tot het verleden behoorde waren de volgende heuveltjes in feite klein gespuis tegenover deze grote meneer. Na de ups en downs volgde dan ongeveer een licht bergaf lopende laatste km dewelke wreed welkom was natuurlijk. Emiel zette traditiegetrouw een mooie tijd neer, Lucienne en ikzelf deden het wat trager, niettemin nog behoorlijk. Met een tevreden gevoel keerden we terug richting Veltem om de mentale voorbereiding van de stratenloop te Haacht op zondag aan te vatten.
Luc

7.4 km Garmin 6.97 km in 32 min 27
Helaas de weergoden waren de pleinkermis niet gunstig gezind toch viel de regen zachtjes neer en de temperatuur was aangenaam. Netjes had ik mij geparkeerd en daar kwam Lucienne en Luc aangereden. Altijd plezierig om hen te ontmoeten en wat te praten over de juiste strategieën.

Op deze jogging was het gespreksonderwerp over de klim naar de top van de kesselse bergen. Dit al na 500 meter voorbij de start. Nadien was het wat achter elkaar lopen op smalle bospaden. Voor mij viel de lange afdaling naar de aankomst toe, wat tegen. Je knieën worden hier serieus op de proef gesteld. Tussen de kermisattratie’s en een volle feestent kwamen de lopers toe. Niet alleen een biertje van Horst, ook andere gadgets waren er voor iedereen. En niet te vergeten een medaille. Ik vind het nog altijd een mooi aandenken.
Emiel

Uitslag: www.kwb-holsbeek-plein.be


Vrijdag 12 augustus 2011: Limbergjogging - Herselt
Vrijdag 12/08/2011 Limbergjogging te Herselt en meteen ook de afsluiter van het Herselts criterium. Na een beetje zoeken toch de nieuwe locatie van deze wedstrijd gevonden. En wat voor één zeg: gewoon om U tegen te zeggen. Een nieuwe sporthal, omgeving en toebehoren, gewoon om jaloers op te worden.

Met start om 19u15 waren we maar juist op tijd, meer moet dat niet zijn. Samen met Maria, Lucienne en Rudy koos ik ervoor om de korte afstand te lopen gezien de mindere prestaties omwille van kleine kwaaltjes her en der de laatste weken. We besloten om deze 5 km gezamenlijk onder ons vieren af te leggen en daar zijn we dan ook met glans in geslaagd met nog een fatsoenlijke eindtijd als beloning. Achteraf hebben we samen met onze supporters nog na kunnen genieten in de gezellige feesttent.
Luc

Uitslag: www.herselt.be


Vrijdag 12 augustus 2011: Mutotoloop - Duisburg
Met wat spoed richting Duisburg want de start voor de 10 km was om 19u30 en voor de 5 km een kwartier later.
Dit weekend hadden ze in Duisburg niet alleen een jogging voor het goede doel te organiseren maar ook het BK aflossing wielrennen en nog een hele serie van andere festiviteiten.

Na een goede opwarming en klaar voor de start bleek dat ze het idee hebben gekregen om de starturen van de 10 en 5 km om te wisselen. Leuk is anders. Het was een wisselend parcours met lang bergaf ofwel bergoplopen. De smalle en soms modderige paden maakten het allemaal niet makkelijker. Zeker niet als er dan ook nog iemand een vuurtje heeft gestookt en je deze verstikkende stank moet inademen op een ogenblik dat je net bovenkomt na een steile holle weg. De aankomst op het dorpsplein naast de kerktoren heeft altijd iets meer. Bim-bam-bom : >)
Het was de moeite waard.
Emiel

Uitslag: www.mutoto.be


Maandag 8 augustus 2011: Stratenloop/10 mijl van Booischot-Statie
De week werd meteen goed ingezet, niet door het goede weer maar om 16 km te lopen in Booischot. De kermisattracties waren allemaal open en hadden iets van de jaren ’60. De inschrijvingen gingen door in een café nog nostalgischer dan de kermiskramen. Het was er een drukke bedoening. Ondertussen waren de 4 en 7 km gestart en kon ik voor Luc en Rudi supporteren bij hun eerste doortocht. Om 19u15 was het dan mijn beurt: de 10 mijl.

Rustig aan vertrokken de eerste km om nadien tempo te blijven houden. Ik zat mee in een groepje maar te traag lopen is ook moeilijk en heb dan maar de laatste 10 km alleen voor mijn rekening genomen. Gezien het zo’n 17° C warm was bleken dit voor mij de ideale loopomstandigheden.

De laatste km’s heb ik sneller gelopen dan de eerste. Mijn eindtijd was 1u12min. Na opfrissing kwamen we eindelijk aan in de afgelegen sporthal voor de prijsverdeling. Er stonden vele prijzen op de tafel maar daar gaven ze nog geen aanstalten om aan de uitreiking te beginnen. Dan maar terug naar de kermis voor smoutebollen en met een leuk kermisgevoel weer naar huis.
Emiel

Maandag 8/08/2011 : Booischot Statie, en dit op een maandagavond! Rudy en ik begaven ons die richting uit om daar deel te nemen aan de jaarlijkse jogging en dit ter gelegenheid van de kermis ginder. Met start in het centrum tussen de kermisattracties en onder de geur van de hamburgers en de pensen liepen we hier de 7,4 km. wedstrijd mee. Eerst een plaatselijk rondje van een dikke km en dan nog 2 grotere toertjes met een groot gedeelte ervan in beide richtingen van eenzelfde straat en je kan u inbeelden dat deze jogging niet de aangenaamste loop was van diegene die we dit seizoen al verslonden hebben.

Samen uit, samen thuis dus kwamen we bijna gelijktijdig over de eindmeet. Wie verwelkomde ons daar meteen, Emiel die de 10 mijl voor zijn rekening nam. Over zijn prestatie kan ik niets zeggen vermits Rudy en ik ons gingen douchen en de plaatselijke sporthal is toch wel een paar kilometers verwijderd van het gebeuren. Maar Emiel te kennen twijfel ik geen seconde aan zijn prestatie!!! Met iedereen dezelfde herinnering begaven we ons terug richting heimat .
Luc

Uitslag: www.avzk.be


Zondag 7 augustus 2011: Excuusjogging - Kortenberg
Deze middag deelgenomen aan de excuusjogging in Kortenberg, dees ging om de 9ste manche van scott2run criterium.
De omloop was veel off road en er zaten redelijk wat klimmetjes in.
Op aanraden van enkele acko leden toch een trage start genomen wat normaal mijn stijl niet is, maar uiteindelijk een goede tactiek bleek te zijn. Door deze toch een zware 12.6km uitgelopen binnen het uur.

Ook Lucienne en Gerald hadden zich ingeschreven voor de lange afstand en zullen het zeker beamen dat het parcours vrij zwaar was.
Na een warme douche nog een glas gedronken met Luc, Lucienne, Emiel en Gerald en een beetje bij gepraat.
Toch weer een dikke proficiat voor de organisatie die tot in de puntjes klopte.
Dave

Zondag 7/08/2011: Excuusjogging Kortenberg of in feite eens een thuiswedstrijd voor ons gezien deze korte verplaatsing. Lucienne , Dave en Gerald namen de lange afstand oftewel de 12,6 km voor hun rekening, ikzelf voel mij momenteel niet denderend daarom nam ik de 5,5 km als afstand. En gezien achteraf de omstandigheden was ik dik tevreden met deze keuze want de lange was niet van de poes met al de heuveltjes en veldwegeltjes als hoofdschotel. Bij de korte jogging was het ongeveer iets meer dan de helft over verharde ondergrond en de rest was doorheen de Kortenbergse bossen met daarin nog een aardige kuitenbijter tijdens de laatste kilometers. Dus weer dik tevreden wanneer ik de finish in beeld kreeg, dan kan je u inbeelden wat de deelnemers aan de langste afstand moesten verteren.

Na een verkwikkende douche hebben we dan allen samen nog een verfrissingske achter overgeslagen en dit met de aanwezigheid van Emiel die ditmaal niet kon lopen wegens werkverplichtingen doch eens langs kwam om de sfeer achteraf mee op te snuiven.
Luc

uitslag: www.excuusfeesten.be en www.scott2run.be


Zaterdag 6 augustus 2011: 27e stratenloop - Gelrode
Zaterdag 6/08/2011 stratenloop Gelrode tijdens de jaarlijkse kermis aldaar. Maria, Lucienne, Rudy, Luc, André en Marc, dit waren de vertegenwoordigers van JC VELTEM op deze bewolkte, maar bij 't lopen nog zonnige zaterdagnamiddag. Allen namen we de 6 km voor onze rekening. André en Marc wandelden de ronde van 2 km, dit met als enig doel sneller aan één van de eet-of drankstandjes te zijn dan wij, als atleten. Het is hun met deze vergeven!!

Naar de wedstrijd nu, gewoontegetrouw rondjes van 2 km en steeds door de menigte die in kermissfeer gehuld is, het is hier te Gelrode een steeds weerkerend gebeuren dat de sfeer er alleen maar gezelliger om maakt. Met start om 16 u en dit onder een bewolkte, doch droge hemel, wat kan een mens nog gelukkiger maken, maar ons wolkendek begon er donkerder bij te liggen naarmate de tijd vorderde. Met 3 toertjes die we gezamenlijk afhaspelden en onder een voor ons kunnen mooie eindtijd begaven we ons naar de verfrissingszone waar we allen samen konden genieten van de volgende wedstrijd hier op de affiche nl. de 12 km.

Deze loop was niet ten einde trokken de hemelsluizen over Gelrode dicht en zochten we beschutting onder de grote feesttent hier op het plein. Tussen enkele plensbuien in trokken we terug richting Veltem, want zondag wacht de Excuusjogging van Kortenberg.
Luc

Uitslag: www.gelrode.be/stratenloop


Zondag 31 juli 2011: Bosloop - Tessenderlo
Zondag 31/07/2011... net als vroege vogels... nee geen liedjestekst maar wel een bosloop om 10u30. Begrijpe wie kan, zou’k zegge, maar dit was wel degelijk het begin uur van de jaarlijkse bosloop te Tessenderlo Schoot. Inderdaad zoals de titel aangeeft was deze jogging de Place To Be voor iedereen die van zachte ondergrond houd. Met een 1350 deelnemers netjes verdeeld tussen kinderlopen en 4, 8 of 13 km, dan mag je wel van een succes spreken denk ik.

Ruim bij tijd aangekomen begaven Lucienne en ikzelf ons naar de inschrijvingstafel. Het vrouwtje schreef haar in voor de 8,5 km, ik verkoos de langste afstand, nl 13,5km. Na een babbeltje links en rechts arriveerden nog 2 JC VELTEM vedette: Helga en Rob. Deze laatste nam de korte afstand, 4,5 km voor zijn rekening, Helga de 8,5 km. Niet veel later was ons klikske compleet: Emiel en fotografe Marleen maakten ook hun opwachting. Emiel verkoos ook de langste afstand te lopen. Met start om 10u30 en telkens 5 min ertussen verliep dit alles vlekkeloos, wat toch niet altijd zo evident is gezien het grote aantal deelnemers aan alle afstanden.

Buiten de paar honderd meters asfalt bij vertrek en aankomst verliep alles over bos- en veldwegen, dewelke perfect beloopbaar waren. Wat een luxe hebben ze daar!! Alles goed afgespannen met lint en een groot aantal seingevers kan je dit wel als één van de best ingerichte joggings van 't jaar noemen. Natuurlijk achter de Lentejogging van Veltem wel te verstaan, hahaha. Nadat ieder op zijn manier deze loop afhaspelde zagen we mekaar na aankomst terug, met elk zijn eigen belevenis van deze wedstrijd. Voldaan keerden we naar onze heimat terug.
Luc

Uitslag: www.debosvrienden.be


Vrijdag 29 juli 2011: Kermisloop - Baal
Vrijdag 29/07/2011 reden Marc, Rudy en Luc richting Baal – Tremelo om daar deel te nemen aan de jaarlijkse kermisprijs. Parking vonden we in de nabije omgeving en wanneer we ons gingen inschrijven waren de jeugdreeksen reeds van start gegaan dewelke toch wel op wat deelnemers kon rekenen. Rudy en ikzelf schreven ons in om de kortste afstand mee te doen nl. 5 km.( Marc nam de coaching voor zijn rekening) en met de afspraak om het kalmpjes aan te doen. Daarom namen we ook achteraan plaats bij de start en rond ongeveer 1,5 km kregen we onze nieuwe clubgenoot Gerald in het vizier. Ik riep hem toe dat hij zijn busje bij ons moest aansluiten en zo liepen we onder ons drie deze jogging op een degelijke tijd uit.

Na aankomst maakten we kennis met die andere nieuweling, Dave. Hij ging hier proberen om zijn persoonlijk record over de 5 km te verbeteren, iets waar hij met glans in slaagde. Op het koninginnennummer van deze avond, de 10 km hadden we ook een bekend JC VELTEM gezicht als deelnemer, Emiel. Onder de luide aanmoedigingen van de overige leden bracht ook Emiel deze loop tot een goed einde met een prachtige eindtijd als bekroning. Achteraf kon je niet aan onze aanwezigheid voorbij, zo’n gezellig boeltje was het, dit nog uitgebreid met de aanwezigheid van oude bekende nl. Katrien en William. Toch weer een sportieve gebeurtenis aan het begin van een weekend , wat kan een mens meer gelukkiger maken !!!!!!!!!!!
Luc

uitslagen op www.tremelo.be


23 juli 2011: Helga en Rob op vakantie - Denemarken
Vakantie ja maar……. lopen moet en zal op de agenda staan!
De bestuursleden van onze club zetten zich het ganse jaar door in voor het goed functioneren van onze club. Geen training wordt overgeslagen, wedstrijden worden meegepikt in de mate van het mogelijke, de lentejogging wordt piekfijn en tot in de puntjes voorbereid. En in januari gaan we met heel de club gezellig eten.

Op vakantie zou je dan denken dat de riem er even af kan, niks daarvan, ook op verlof moet en zal er gelopen worden. Helga koos voor een duurloopje op het Deense platteland en had daar naast de fotograaf ook nog enkele andere aandachtige toeschouwers ;-).
Rob


Vrijdag 22 juli 2011: Kermisjogging - Kobbegem
Vrijdag 22/07/2011 samen met Lucienne en Rudy richting Kobbegem – Asse om daar aan de plaatselijke jogging ter gelegenheid van de kermis deel te nemen. Wanneer we de straat van het gebeuren inreden konden we onze eigen ogen niet gelove : hier reed een auto met een vlag uit voorop, ik dacht eerst dat we ergens in de omgeving van de Tour verzeild waren, doch het was wel degelijk een voorop rijder van deze jogging. Achterop reed dan weer de bezemwagen !!!!!!!! Onvoorstelbaar, we hebben hier bij ‘t inrichten van onze jogging nog primitieve middelen zo te zien, hahaha.

In de nabijheid van het plaatselijk voetbalveld was er parking genoeg en dit in de nabije omgeving van het gebeuren. We schreven ons alle 3 in voor de kortste afstand nl 6 km. Met vertrek om 19u waren we ruimschoots op tijd om kennis te maken met het parcours, en wat bleek het was zeker voor de helft heuvelachtig en nog voorzien van de nodige kasseien ook. Dus niet te snel van stapel lopen was hier zeker aan te raden na onze toch wel gedwongen mindere loopactiviteiten van de voorbije weken welke gelukkig tot het verleden behoren.

Een kleine 60 vertrekkers was toch niet de massa die ze hier toch wel verdienden met hun inrichting, want er was niets op aan te merken. Onmiddellijk na de start was het ongeveer een kilometer klimmen waarna we na een klein plat stukje mochten dalen om daarna terug de heuveltjes van Erica te bedwingen. De laatste km een slecht stuk kassei en dan was het zicht van de finish meer dan welkom hoor!!

Na een deugddoende douche begaven we ons richting feesttent waar het podiumgebeuren plaats vond. Met eerst de nodige huldigingen der overwinnaars was het de beurt van de aanwezigheidstombola. Gezien de duisternis stilaan intrad en er weinig licht in de tent te bespeuren viel, dewelke dan nog met de regelmaat van de klok uitviel, kon je spreken van een romantisch kermisavondje in Kobbegem!! De speaker van dienst, een zekere mish-mash uitvinder wat het ook mag betekenen, zorgde dan nog voor de nodige ambiance. Ditmaal vielen we alle 3 in de prijzen wat in het verleden nooit gebeurde!!! Met een fijn gevoel terug richting heimat , dus zeker voor herhaling vatbaar deze kermisjogging.
Luc

Uitslag: www.kobbegem.be


Woensdag 20 juli 2011: Hertberg-Natuurloop - Herselt
Traditiegetrouw de avond voor onze(?) Nationale feestdag organiseren ze te Herselt de Hertberg- Natuurloop. Na het debacle van Peulis terug van de partij zijn! Wat een gevoel !!!!!!!!
Ja, om een beetje verduidelijking : op vrijdag 1/07/2011 tijdens de jaarlijkse Peulis jogging kwam Lucienne op ongeveer 2 km van de eindstreep (we waren ingeschreven voor de 8 km: Rudy, Lucienne en ikzelf) naast mij lopen met de melding dat er krampen opkwamen ter hoogte van de linkerkuit, en inderdaad ineens stonden we stil en was er geen lopen, laat staan stappen meer bij. Enkele bereidwillige seingevers hielpen ons dan verder en verwittigde het Vlaamse Kruis die haar tot de finish vervoerden en aldaar een stevig steunverband aanbrachten.

Nu na enkele gedwongen rustweken waren we dus weer van de partij. Lucienne, Rudy en ikzelf kozen dan ook voor de kortste afstand nl. 4 km gezien de weinige loopactiviteiten van de laatste dagen. Met start om 19u30 en de 3 afstanden samen aan het vertrek was het dus drummen geblazen met deze toch steeds goed bevolkte jogging. We hadden wijselijk besloten om het kalm aan te doen en namen dan ook in de achterste gelederen plaats. Met 100% boswegen en soms al eens een smal padje waar deze meute door moest kon je wel een redelijke eindtijd vergeten. Na een leuke loop door de Herseltse bossen bereikten we in een nog fatsoenlijke tijd de finish en mochten we ons optreden na deze kleine gedwongen rustperiode al geslaagd noemen.
Luc

Uitslag: www.kvvv.be


Zondag 10 juli 2011: 10 mijl - Glabbeek
Garmin 16.19 km
De start was om 17u30. Gewoonlijk komen we dan terug thuis van een jogging. Maar door op dit uur te lopen was het al iets minder warm. Katrien was ook één van de starters. Daarmee had ik mijn babbel over de juiste strategie. Het heeft geholpen want ik heb de 10 mijl zonder problemen uitgelopen, alhoewel het niet één van de lichtste joggings is.

Drie rondes met lang bergop lopen tussen de perenbomen om dan weer op stukken aardeweg met stenen te lopen waar je zo je enkels omslaat. De lange betonweg naar beneden kon je wel wat recupereren maar daar namen de meeste zoveel snelheid dat ik hier telkens wat terrein verloor.

Plezant was de passage in de school waar de tijdsopname, de commentator, supporters op het terras zaten.
Ik kwam uit op een tijd van 1.17.48 u.
We keerden naar huis met een zak vol verassingen.
Emiel

Zondag 3 juli 2011: Groentenjogging - Schriek
10.7 km gps 10.54 km
De zon was opnieuw van de partij alsook enkele leden van JC Veltem nl. Marleen en Emiel.
Het is een snelle jogging met een volledig plat parcours. Voor de 10.7 km dienden we 3 touren af te leggen. Op elke ronde hadden we 2 maal waterbevoorrading. Ondanks de warmte heb ik mij gehouden aan zo'n 4.30 min de km en dat is mij vrij goed gelukt. Mijn eindtijd was 46.39 min met een gemiddelde van 13.56 km/u. Maar de grootste verrassing moest nog komen “de tombola”. Wij dachten dat al de winnaars waren afgeroepen en stonden klaar om te vertrekken tot plotseling mijn naam weerklonk door de luidsprekers. Ik mocht een groentemand afhalen aan de prijzentafel. Fijn om op die manier een jogging af te sluiten, niet opgebrand door de zon en eten voor de ganse week.
Emiel


Zondag 26 juni 2011: Jogging van MAC - Machelen
Deze middag naar Machelen vertrokken met één doel in mijn hoofd de 10km in 43’ lopen en zo mijn p.r. te verbreken (huidig p.r. staat op 44’43"). Maar met deze weersomstandigheden was het vlugger gezegd dan “gelopen”. Eens ingeschreven ben ik Luc, Emiel, Marleen, Lucienne en nog enkele ex-basket ploegmaten tegengekomen. Eerst nog even opgewarmd (wat niet echt nodig was met dit weer). Vervolgens hebben we (Emiel en ik) ons zoveel mogelijk vooraan gezet om zo een goede start te hebben.

Na km 1 afgetikt op 4’11” zo wist ik dat ik op schema zat om mijn doel te bereiken. Maar na 8km begon ik last te hebben van de warmte en verloor ik wat snelheid. Met als gevolg dat ik na de 10km volledig opgebrand was. Maar al bij al toch nog blij met mijn eindtijd : 43’28”. Daarna hebben mijn vrouw en de kindjes eindelijk eens kennis gemaakt met de andere clubleden.
Dave

11de jogging van Machelen en meetellend voor het Scott2run criterium. Eerst dacht ik eraan om een beetje los te lopen na de toch wel zware jogging van gisteren te Holsbeek, doch het vrouwtje koos ervoor om te Machelen de korte afstand (5 km) mee te doen, dus was de keuze snel gemaakt en reden we er onder ons beiden naartoe. Onder de deelnemers heel wat bekende gezichten, eigenlijk teveel om op te noemen. Emiel en Dave namen de langste (10 km) voor hun rekening.

Waar het zonnetje in de voormiddag ergens uithing weet ik niet, maar in de namiddag liet ze haar wel gelden. En hoe! Onder een zomerse temperatuur en heel weinig beschutting werkte ieder op zijn manier deze jogging af, nog een geluk dat het een vlakke omloop betrof. Wel veel draaien en keren, en naar het einde toe nog een ommetje doorheen een plaatselijke wijk om last but not least langs het park de achterzijde van het gemeentelijk stadion in te lopen en zo na 1 of 2 rondjes deze wedstrijd tot een einde te brengen. Na afloop niets dan getekende doch tevreden gezichten wat erop wees dat het voor iedereen zwaar was. Als troostprijs kreeg elke deelnemer een fles rode wijn, maar de douche was zeker zo heerlijk als dit vorstelijk natje. Hiermee is het weekend weer met een sportieve noot afgesloten.
Luc

uitslag: www.scott2run.be


Zaterdag 25 juni 2011: Hagelandse Wijnloop - Holsbeek
Lucienne had haar ingeschreven voor de 7 km, en ikzelf schreef mij in voor de langste afstand nl. de 13 km. Wat ik op voorhand van commentaar hoorde liet het beste vermoeden, dit was één van de zwaarste joggings uit de streek, dus we konden ons loophartje hier laten gelden! Bij de inschrijving liepen we nog een trouw club-lid tegen het lijf: Emiel met zijn eerste supporter Marleen trouw op post.

Met start om 15u van beide afstanden samen begaven we ons alle 3 naar ons vertrekpunt om aan onze calvarietocht te beginnen, en inderdaad de commentaar vooraf was niet gelogen. De eerste hectometers waren nog plat maar dan begon het met het oversteken van de grote baan begon ook meteen het klimwerk. Eerst nog over geasfalteerde weg dewelke stilaan overging in onverhard. Door de regen in de voormiddag lag het parcours er zeer vettig bij en dat was op vele plaatsen goed merkbaar, er was in de zeldzame stukken bergaf nauwelijks lopen bij, laat staan dat je al deftig kon rechtblijven. Juist na de splitsing van de korte en de langste afstand konden we nog eens proeven van een serieus bergske, om en bij de km klimmen in zulke omstandigheden!

Daar de scheiding van beide afstanden niet al te duidelijk was liep Lucienne verkeerd met alle gevolgen vandien, inschrijven voor de korte en finishen op de lange afstand en nog wel in een heel degelijke tijd op zulk parcour! Proficiat zou ik zeggen. Emiel bracht het er natuurlijk met een schitterende eindtijd vanaf, wie twijfelt daar nog aan? Ikzelf was ook dik tevreden met mijn prestatie. Achteraf konden we genieten van 3 wijndegustaties van de plaatselijke brouwers, hetgeen duidelijk bij de overgrote meerderheid in dank aanvaard werd. Moe maar tevreden keerden we naar onze heimat terug.
Tot een volgende
Luc

Uitslag: www.hrc-running.be


Zondag 19 juni 2011: Aardbeijogging - Wezemaal
Na de 300m van mijn zoon en dochter en de 3km van mijn vrouw, heb ik de 10km voor mijn rekening genomen.
Ik ben samen met Emiel vertrokken en de eerste plaatselijke rondes heb ik in een nieuw record tijd gelopen(3km in 11’47’’).
Eens de trapjes voorbij heb ik het tempo wat latenzakken want ik voelde direct in mijn benen dat ik bij een te snelle groep liep. Hierna heb ik geprobeerd om zo lang mogelijk op eenaangenaam tempo te lopen om zo wat te recuperen.

Na 7km was er weer een klim en nadat de eerste vermoeidheid voorbij was heb ik toch nog aan goed tempo kunnen doorlopen om dan bij km 8 nog even te versnellen zodat ik uiteindelijk toch nog een mooie tijdheb kunnen neerzetten (45’54”).
Ps: bedankt aan de Luc, zo’n “mental coach”kan meetellen.
Dave De Rouck

Het weer zat vandaag niet mee voor deze gekende jogging maar het volk en de sfeer was er niet minder om.
JC Veltem was er ook bij: Helga, Rob, Lucienne, Dave, en Emiel, zij liepen de 10 km.
Het was een niet te onderschatten mooie omloop met 3 fameuze hellingen. De eerste 3 km waren plaatselijke rondes met veel supporters waarvan 2 zeer hevig nl. Luc en Marleen (thx).
Dan was het trappen lopen met een serieus stijgingspercentage. Zo zaten er nog 2 kuitenbijters in maar mede door de frisse temperaturen was het wel haalbaar. In de laatste 4 km kreeg ik Dave in het vizier maar om hem bij te halen daar waren mijn benen te kort voor.
Na afloop waren er aardbeien uit Hoogstraten voor iedereen. Uitzonderlijk was er een frisse douche bij aankomst rechtstreeks vanuit de hemel. Tot de volgende
Emiel

Uitslag: www.aardbeijogging.be


Vrijdag 17 juni 2011: Ramselse Routeloop - Ramsel (Herselt)
Op de Ramselse Routeloop, de afsluiter van het Herseltse Joggingcriterium, was JC Veltem sterk vertegenwoordigd.
Lucienne, Maria en Martine liepen de Ladies-run van 5km.
Een half uurtje later liepen Rob en Helga, Rudy en Cois de ‘open’ 5km. Als laatste kwam dan de beurt aan Luc die de 10 km voor zijn rekening nam.
Ondertussen konden de anderen reeds genieten van taart, ijs, cava, hamburgers…. Al hadden de trouwe supporters Andre, Danny en Marc Magits aanvankelijk meer behoefte aan een warme drank. (Later op de avond schakelden ze over op hun normale patroon ;-) )
In onze goed gevulde prijzenzak een pak spaghetti : waar hebben we dit nog gezien? En verder douchegel, yoghurt en een grote bus wasproduct.

Opmerkelijk deze avond waren de Demarsins: ze dragen weliswaar nog steeds hun opvallende fluo-shirtjes, maar blijkbaar is onze clubkledij hen ook opgevallen want ondertussen dragen ze dezelfde blauwe loopjasjes als JC Veltem, (maar dan wel zonder originele bedrukking op de rug).
Helga

Uitslag: www.herselt.be (onder Sport – Joggingscriterium)


Maandag 13 juni 2011: Aarschotse Stratenloop
Pinkstermaandag 13 juni 2011
3-6-12 km
Zoals elk jaar veel belangstelling voor deze stratenloop op Pinkstermaandag.
Ook JC Veltem was massaal aanwezig. Maria, Rudi en Luc kozen voor de korte afstand van 3 km. Luc had wel een goede reden om het rustig aan te doen want zijn nek was verwrongen met gevolg dat hij altijd scheef moest kijken. Maar al bij al is hij goed aangekomen. Lucienne liep de 6 km zonder problemen en altijd met een glimlach naar de camera. Ikzelf koos ook voor de 6 km kwestie om de benen nog wat te laten recupereren van de dag ervoor (Sterrebeek).
Niet dat het heel warm is maar toch moest ik temperen. De laffe hitte in de kern van het centrum snijdt je de keel af.
Mooi aandenken voor iedere deelnemer een T-shirt van Nadine sport.
Emiel

Pinkstermaandag en Aarschot, ze lijken wel voor mekaar geboren! Inderdaad, traditioneel op deze maandag is er de Aarschotse stratenloop in de omgeving van het bekende café De Knoet. Inschrijven konden we in een zaaltje achteraan het café en ik besloot om maar de 3 km mee te lopen. Omdat ik al een vroege shift in de benen had (4 u is redelijk vroeg) schreef ik mij voor de kortste afstand in te samen met Maria en Rudy Vh. Lucienne verkoos de Ladies Run van 6 km mee te lopen en Emiel nam de gewone 6 km voor zijn rekening. Met start om 14u30, 15u en 15u45 was dus deze namiddag meer dan gevuld op een sportieve manier. Naderhand konden we dan gezellig nagenieten op een terrasje in de buurt van de aankomst en alzo ook de langste wedstrijd (12 km) van deze namiddag van nabij volgen.
Luc

Uitslag: www.knoet.be


Zondag 12 juni 2011: Scott loop - Sterrebeek
Na mijn dipje van de 20 km door Brussel was dit opnieuw een degelijke loopafstand van 15,6 km. Het ging vrij goed (1u13) maar ik denk dat ik wat van mijn snelheid heb verloren. Het parcours was zeker niet van de lichtste en op een zondagmorgen om 10u30 vraagt dat een extra inspanning.
Het nieuwe clublid Dave Derouck had ’s nachts nog gewerkt en heeft vlot gelopen (1u11). Hij eindigde bijna samen met Katrien op 23 seconden na.
Voor iedereen was er achteraf een mooi Scott petje en een versnapering. Nog meer info kan je lezen via mijn facebook.
Emiel

Uitslag en info: www.cxl6.be
Criterium www.scott2run.be


Vrijdag 10 juni 2011: Kruistocht - Blauberg (Herselt)
Vrijdag 10/06/2011 derde wedstrijd van het Herselts criterium op de Blauberg. Vrijdagavond en file, het lijkt wel dat deze voor mekaar geboren zijn. Steeds goed op tijd vertrekken is de boodschap en dan nog... Onderweg een telefoontje van Emiel met de vraag wat ik van plan was bij dit onstabiel weertje, maar om ons tegen te houden moet moeder natuur met grovere middelen voor de pinnen komen! Dus onder ons vieren (Lucienne, Swoike ,Marc M. en ikzelf) richting Herselt. Daar onmiddellijk kennismaking met Maria en meester André en iets verderop de Emiel met Marleen erbij.

De 5 km ging om 19u15 van start met 352 vertrekkers, de 10 km startte om 20 u met 195 vertrekkers. Maria, Lucienne , Marc M. en Swoike liepen de korte afstand en als bij wonder bleven tijdens deze wedstrijd ook de hemelsluizen dicht. Naarmate 20u naderde kwam ook de regen dichterbij en Emiel en Luc werden dan ook niet gespaard van dit waterig goedje. Natuurlijk kon ook de ondergrond niet weerstaan aan moeder regen en al vlug werd het een modderig boeltje, doch nog steeds goed beloopbaar. Zoals steeds haspelden we ieder op eigen kracht en kunnen ook deze jogging af en konden we achteraf mee genieten van André zijn dichterskunsten, ‘k moet zeggen hij kan goed rijmen en dichten zonder zijn ... op te lichten!
Tot de volgende
Luc

Uitslag: www.herselt.be (onder Sport – Joggingscriterium)


Vrijdag 3 juni 2011: Langdonkenloop - Varenwinkel (Herselt)
Vrijdag 3/06/2011 had de tweede jogging van het Herselts criterium plaats. Samen met Lucienne, Rudy Vh., Swoike en onze interim manager Marc M. begaf ik mij richting Varenwinkel (Herselt). Op de ruime parking langsheen het plaatselijke voetbalveld liepen we nog 2 bekende JC VELTEM gezichten tegen de borst: Maria en Martine met hun mannelijke bodygards André en Danny kort in de buurt. Rond 19u15 werd dan het startschot gegeven van de jogging over 5 km en om 20u ging de langste afstand nl. 10 km van start.

Maria, Martine, Lucienne, Swoike en Rudy kozen ervoor om onder een stralende hemel de korte voor hun rekening te nemen, ikzelf (Luc) gaf de voorkeur om iets langer te lopen en nam dan de 10 km voor mijn rekening. Omdat ik later mocht starten kon ik dan ook onze leden aanmoedigen die de 5km liepen en meteen ook vaststellen dat te vlug starten gelijk stond met zelfmoord onder deze loden zon. Doch als echte getrainde atleten brachten ze alle 5 dit nummer tot een goed einde en kon ik mij ook klaarmaken om tot de daad over te gaan.

Ook ik overwon deze jogging met glans en naderhand was de verkwikkende douche als een godsgeschenk meegenomen. Samen met onze supporters mochten we achteraf meegenieten op een groot scherm van onze Rode Duivels en werd er op een aangename manier een slot gebreid aan deze leuke vrijdagavondjogging.
Luc

Uitslag: www.herselt.be (onder Sport – Joggingscriterium)


Zondag 29 mei 2011: Waldlauf - Kaisten (Zwitserland)
Dit jaar zou ik niet deelnemen aan de 20km van Brussel.
Op het programma stond de Schwarzwald Rundfahrt in Kaisten (Zwitserland). Andre fietste op zaterdag 28/5 de Rundfahrt van 160km, een parcours met vele lange en steile hellingen.

Zondag 29/5 startte de Kaister Sporttag om 10uur met een "Waffenlauf" : soldaten in volle uitrusting met zware rugzak en geweer - opdracht : 16,7km lopen!
Om 10u10 ging het startschot voor de "Waldlauf" waaraan ik deelnam. Afstand 9km (of meer?). Ik ondervond al snel dat de vlakke "Feld- und Waldwege" in Zwitserland minder vlak zijn dan die in België. Op km2 liet ik de drankbekertjes nog staan, maar rond km5 kon ik toch wel wat vocht gebruiken. Verrassing : de bekertjes waren gevuld met warme thee. Gelukkig zat er geen suiker in, en werd het geen plakboel.

Bij aankomst werd ik door organisator Herr Müller enthousiast onthaald als "Teilnehmer aus Belgien", en later kreeg ik nog een mooie trofee en een groot gevlochten briochebrood (lekker) cadeau.
Mijn eerste sportief optreden in het buitenland was dus méér dan geslaagd, en wie weet, voor herhaling vatbaar.
Maria


Zondag 29 mei 2011: 20 km door Brussel
De dag begon perfect, niet te warm en bewolkt. Maar rond 12:30 uur stapte ik in mijn auto om te vertrekken met vrienden en de zon begon te schijnen en bleef maar schijnen, de waterbevoorrading was absoluut nodig en niet altijd op tijd. Het was wel pleazant om in de bos te lopen, voor wat schaduw. Tot 16km kon ik goed lopen maar daarna begon het moeilijk te worden, maar ik ben gewoon blijven lopen met de gedachten dat als ik zou eventjes stoppen zou ik niet terug starten.

De sfeer was redelijk met bandjes om de zoveel km's.
Ik heb Leo en Katrien niet gezien maar Katrien was wel gezien door Veerle, Leen en Mieke die goede supporters aan het spelen waren.
Ik was heel content met mijn tijd van 2 hr 7 min, een absoluut personal best (nooit eerder 20 gelopen) en onder wat ik had verwacht.
Tara

Wat voor 30.000 lopers de jogging om naar toe te leven is, is helaas, voor sommige op dramatische wijze geëindigd.
Ook voor mij was deze 20 km om snel te vergeten. Nochtans lag het niet aan de voorbereiding maar eerder aan de warmte of wat dan ook. De doelstelling was 1u30m. en draaide uit op 1u 38m. Volgend jaar geen prognose meer.
Emiel


Zaterdag 28 mei 2011: Vorsdonkloop – Gelrode
Traditioneel een dag voor de 20 km van Brussel is er hier aan het station van Gelrode deze jogging. Je kan hier kiezen uit 3 afstanden nl 4.3 , 8.7 of 13 km. Rudy Vh. en Luc kozen voor de kortste afstand of de 4.3 km. en Lucienne schreef zich in voor de 8.7 km. Met startschot om 17 u. vertrokken de 3 afstanden samen om ofwel 1, 2 of 3 rondjes af te leggen. Na mijn 10 km van daags ervoor had ik wijselijk besloten om vandaag de kortste voor mijn rekening te nemen. Onder een stralend zonnetje liepen we gedeeltelijk langs de spoorweg om dan via een goed beloopbare bosweg de aankomst te bereiken. En ik moet zeggen het ging vlotter dan ik zelf dacht. Naderhand konden we een optreden meepikken van een plaatselijk bandje en was dit een aangename afsluiter van deze jogging.
Luc

Uitslag: www.gelrode.be/vorsdonkloop


Vrijdag 27 mei 2011: Bergomloop – Bergom (Herselt)
Met deze jogging werd het startschot gegeven van het Herselts criterium 2011. Met 4 vrijdagen na mekaar en een afsluiter later in augustus kon deze editie van start gaan. Met een inschrijvingsprijs van 2 euro kan je mits deelname aan 4 van de 5 joggings een loopshirt bekomen, dus hier kan al niet over geklaagd worden. Lucienne , Swoike, Rudy Vh. en Luc met daarbij hun trouwe bondgenoot Marc M. begaven zich dan richting Herselt om er oftewel 5 ofwel 10 km af te leggen.

Dit jaar koos ik ervoor om de langste (10 km) te lopen te samen met Lucienne. Swoike en Rudy namen dan de korte afstand voor hun rekening. Vermits het niet onze eerste deelname hier is kennen we het parcours ondertussen wel en deze opener is ook meteen niet de gemakkelijkste van de 5 wedstrijden. Maar moeilijk gaat ook en ieder op zijn manier brengen we dit wel tot een goed einde. Wel een pluspunt is dat deze jogging voor 90% over boswegen loopt en dat is alleen maar toe te juichen. De accommodatie is niet altijd dat (steeds ergens op een plaatselijk voetbalpleintje) gezien de grote belangstelling maar we passen ons wel aan. Met een gezellige nababbel begaven we ons terug richting heimat.
Luc

Uitslag: www.herselt.be (onder Sport – Joggingscriterium)


Zondag 22 mei 2011: 4e BOA-jogging ten voordele van OOSTREM - Herent
Op deze nogal winderige zondagnamiddag hebben de leden van JC VELTEM van zich laten spreken door in grote getale de oproep te beantwoorden om deel te nemen aan deze jogging met als doel de bewoners van Oostrem (tehuis voor gehandicapten) een hart onder de riem te steken. Naargelang de gekozen afstand mochten we 1 of 2 rondjes vechten tegen de natuurelementen maar dat werd er graag bijgenomen als je in uw achterhoofd wist welk doel deze jogging had. De ene al wat sneller dan de andere kwamen we druppelsgewijs over de finish waar we bij inlevering van ons borstnummer konden genieten van een fris drankje onder het goedkeurend oog van die vele blije gezichten.
Luc

Info: www.acwherent.net
Uitslag: http://www.joggings.be/uitslagen/2011/uitslagboa.xls


Zaterdag 21 mei 2011: Challenge du brabant wallon - Perwez
13 km 100 gps: 12 km 56
Opnieuw was het te warm om te lopen maar in voorbereiding van de 20 km in Brussel was de jogging van Perwez een goeie training. DE GPS bracht me in een mooie reisweg door landelijke wegen tot daar. Ter plaatse gevraagd naar het ‘centre sportif’ en hoe kon het ook anders dat was de bestemming. Zelfs kunnen parkeren tot bijna aan de startlijn (een echte luxe!). Op een smalle startstrook stonden ongeveer 300 deelnemers klaar.
Op de eerste veldweg vloog het stof meteen om de oren. Verder overgaand ging het op kiezelstenen en zoals op de meeste joggings van de challenge lopen tussen de uitgestrekte velden versierd met moderne windmolens.
Bij aankomst had ik de hoofdprijs. Een biscuit van Granny.
Emiel

Uitslag: www.challengebw.be


Zondag 15 mei 2011: 10 km - Ukkel
Op uitnodiging van een collega, heb ik gisteren voor het eerst meegedaan aan de 10 km van Ukkel. Ondanks het feit dat ik nog bezig was met de vertering van een communiefeest van de dag ervoor en een (te) copieuze maaltijd 's middags, hield ik mijn belofte en begaf me richting Ukkel. Aangezien het hier over een stadsevent gaat, ging dit gepaard met wat mobiliteitsissues dus was ik genoodzaakt de laatste 1,5 km te lopen om tijdig (en dus goed opgewarmd) aan de start te verschijnen.

Tot mijn grote verbazing blijkt het hier over een groot event te gaan met niet minder dan 3.000 deelnemers. De tijdsregistratie is bovendien in handen van Chronorace wat al aangeeft dat alles professioneel wordt aangepakt. Spijtig genoeg blijkt de tijdsregistratie geen rekening te houden met het getreuzel na de start. Het duurde met name 1 minuut voor ik de startlijn overschreed maar in de 'race time' werd de verloren minuut niet afgetrokken.

Start en aankomst van deze wedstrijd liggen op de Hippodroom van Bosvoorde-Ukkel en het hellende parcours loopt zowel over onverharde, bos- en asfaltwegen door de mooie, groene Brusselse gemeente Ukkel. Na een rondje over de hippodroom (1,4 km) doken we het bos in en al snel blijkt dat de zuidflank van Brussel niet vlak is... De ene helling na de andere volgen elkaar in snel tempo op. Kwestie van de hartslag onder controle te houden dus, zoniet dreigt de verzuring. Het weer is goed en er staat dan ook flink wat volk langs de straat. Halverwege passeer je aan het observatorium van Ukkel en wordt er teruggelopen doorheen het centrum van Ukkel. Waterbevoorrading is er om de 2 à 3 km dus dat was wel OK.

Ondanks wat maagprobleempjes kwam ik aan na 48:50 terwijl het traject in totaal 10,33 km blijkt te zijn wat een mooie gemiddelde snelheid opleverde van 12,3 km/h. Gezien de zuuroprispingen en het zware parcours was ik er wel blij mee. Een goede aanloop naar de 20km van Brussel dus, maar dan zal ik wel wat meer op de voeding moeten letten de dagen ervoor!
Dieter

Uitslag: www.10km.be


Zondag 15 mei 2011: Lentejogging - Huldenberg
Op deze frisse dag van 18 graden en met flink wat wind zijn we gestart voor de 11 km van Huldenberg. Deze koelte waren we al een tijdje niet meer gewoon maar ‘t was ideaal weer om een beste prestatie neer te zetten van 45.59 min. Ruim 2 minuten sneller gelopen dan verleden jaar. Het parcours was tot 2 maal toe voorzien van een deftige helling. Zo steil dat het naar boven ging zo steil ging het ook naar beneden. Hier moet ik mijn techniek nog op verbeteren want degene die ik heb losgelopen in bergop passeerde mij terug in bergaf. Jammer.

Mooi parcours en zeer afwisselend. Er ontbrak wel een seingever op een cruciale plaats want daar kon je gewoon rechtdoor lopen i.p.v. links af te slaan. Gelukkig heeft iedereen de gewoonte om de meute te volgen.
Een sfeerloze aankomst geen muziek geen speaker geen volk. In de sporthal al even troosteloos toch een herinnering gekregen een pillamp die amper licht geeft.
Emiel

Uitslagen: www.scott2run.be


Zaterdag 14 mei 2011: Wijgmaalse feesten - Wijgmaal
Eindelijk konden we ook eens dichtbij huis aan een jogging deelnemen en dit tijdens de Wijgmaalse feesten op zaterdag 14/05/2011. Met start in de voormiddag (11 u) en een weinig aan reklame makende organisatie was er dan ook geen al te drukke bezetting van deze loop. Na de kinderlopen was het de beurt aan de volwassenen die konden kiezen uit 3 afstanden: 4 ,8 of 12 km. Van JC VELTEM zijde waren we met 6 (Lucienne, Swoike, Marc Doucet en Luc) die de voorkeur gaven om de kortste afstand nl 4 km te lopen. Emiel nam de 8 km voor zijn rekening en Paul Tisaun snakte ernaar om de langste afstand (12 km) af te leggen.

Met onze trouwe supporter Marleen op de achtergrond vertrokken we dan allen samen onder de kerktoren om doorheen het centrum van Wijgmaal deze jogging mee kleur te geven. De éne al wat sneller dan de andere bereikten we ieder op onze manier de finish en aan de uitleg achteraf te horen was het toch wel een aangenaam loopje geweest. Ditmaal kon ik aan de after-party niet deelnemen want ik mocht mij haasten om te gaan werken, dit om 12 u 30.

Met deze zou ik nog een oproep willen doen aan onze leden om zondag 22/05/2011 af te zakken naar Herent om daar deel te nemen aan de jogging (3,5 en 7 km) ingericht door Oostrem (tehuis voor gehandicapten) en dit om onze trouwe Swoike (medeorganisator) een hart onder de riem te steken.
Luc

Uitslag: http://feesten.wijgmaal.be


Vrijdag 13 mei 2011: 2-dorpenloop - Waanrode
Vrijdag 13/05/2011. De datum alleen al doet bij sommige nare herinneringen ophalen, om de “ Die Hards” van JC VELTEM tegen te houden moeten ze met andere middelen op de proppen komen! Lucienne, Marc M., Swoike en Luc reden richting bloemendorp om er deel te nemen aan de 7e editie van de 2 dorpenloop Glabbeek–Waanrode, een inrichting van de gemeente Kortenaken i.s.m. DCLA . Swoike en Marc kwamen ons een hart onder de riem steken en verkozen ervoor om als supporters van dienst te spelen i.p.v. te lopen. Het is hun vergeven en tevens waren hun aanmoedigingen meer dan welkom.

Om aan de start te komen werden we met een pendelbusje naar de sporthal van Glabbeek gevoerd waar omstreeks 19u30 het startschot gegeven werd. De plaatselijke politiediensten deden hun werd met ons veilig over de grote baan Tienen-Diest te begeleiden en vanaf dan konden we doorheen de Hagelandse velden aan onze calvarietocht van 10,5 km beginnen. Slalommend langs fruitbomen afwisselend met een strookje beton bereikten we moe maar voldaan ons eindpunt in Waanrode waar de speaker van dienst voortreffelijk zijn werk deed.

Na een deugddoende douche (je moest wel aanschuiven maar dat was er met plezier bijgenomen) konden we onze verbruikte calorieën meteen naar het verleden bannen, maar met de jogging van zaterdag (Wijgmaal) in het achterhoofd was dit zeker geen aanrader. Er was voor iedereen een fles rode wijn voorzien, dus mogen wij als inrichters van de lentejogging Ivo Van Damme fier zijn met onze goed gevulde zak.
Luc

Uitslag: www.glabbeeksejoggingclub.be


Vrijdag 6 mei 2011: Felix Sohieloop - Hoeilaart
Als deelnemer van het scott2run jogging criterium voel je toch wat meer motivatie om op een zwoele vrijdagavond 11 km af te haspelen. Het was op zich een plezante jogging met veel randanimatie: de volksloop waar Marleen aan deelnam, de start to run finaleloop en de 11 km. De 11 km ging over 2 rondes afwisselend op straat en in het bos. Wel wat te veel op de stoep moeten lopen langs een drukke steenweg. Als het parcours wat vlakker en wat minder hobbelig was geweest, zou ik deze maal mijn 14 km/uur gelopen hebben.

In de sporthal kon je je benen laten masseren en ondertussen kijken naar een optreden van een jongleur die 6 voetballen in de lucht kon houden. Nadien volgde een vlotte uitreiking op het podium van de diploma’s aan de start to runners.
Voor de inspanning een drinkbus gekregen samen met runners’s world. Voor de supporters is mijn volgende loop in Wijgmaal en Huldenberg.
Emiel

Uitslagen: www.scott2run.be


Zondag 1 mei 2011: SVK-Bosloop - Oud-Heverlee
De dag na de uiterst geslaagde editie van onze eigenste halve-marathon stonden enkele clubleden paraat om de beentjes los te gooien in het prachtige bos van Oud-Heverlee.
Emiel stond aan de start van de 16km, Luc, Lucienne, Rob, Annelies, Muriel (deze laatste twee weliswaar niet in clubkledij ;-) ) liepen de 8km, en Marleen de 5km. Helga was vandaag de fotograaf van dienst (zie foto's)
Onder een stralend blauwe hemel, volle zon en met een fris windje in het gezicht ging iedereen van start.

Het parcours liep volledig over boswegeltjes en was zéér gevarieerd, op en af met enkele lange klimmetjes, ondergrond kiezeltjes, zand, bladeren. Het was lopen in de schoot van moeder natuur en het deed deugd!
Emiel zette er flink de pas in, de anderen liepen rustig op hun eigen tempo hun afstand uit.
Na afloop werd iedereen letterlijk in de bloemetjes gezet (potje viooltjes). De organisatie verliep in Oud- Heverlee al even vlekkeloos als de dag voordien in Veltem!
Volgend jaar zien ze me zeker terug hier!
Rob

Uitslag: http://www.svk-oh.be/site/bosloop2011


Zondag 1 mei 2011: Knokke 10K
Mijn tweede officiele wedstrijd als Neo-West-Vlaming ging door in Knokke. Met 12 clubleden (ACB) stapten we de tram op tot in Knokke, zo moesten we geen parkeerplaats zoeken.
Ik had me ingeschreven omdat het een zondagnamiddag was (dan kan ik weg uit de zaak) en omdat we in clubverband gingen. Wist ik veel dat dat zo'n massa-gebeuren was!!

Het was wel even slikken... Bovendien voelde ik me 's morgens niet al te goed (moe, zwaar benen..)
De trainer raadde me aan van te starten bij de groene ballon (oftewel 10km/u). Gelukkig was de tijdsopname met een chip, want we waren al 5 min onderweg voordat we de startlijn passeerden.

De eerste 3km wijselijk in de buurt van de ballonnen gebleven, totdat we de dijk (tegenwind!) af liepen, en toen voelde ik dat het toch wat soepelder begon te gaan. Ik heb dan de ballonnen achtergelaten en mijn eigen tempo beginnen lopen. Hoe langer, hoe vlotter leek het wel. Toen er zowaar hellingen aankwamen merkte ik dat ik het nog niet verleerd was, het bergop lopen.

De tweede wedstrijdhelft veel geslalomd tussen de te snelle starters, en dan even voorbij de 9km hoorde ik al van ver de speaker en het publiek en de muziek. Dan kwam er nog een bocht.. en nog een.. en dan de atletiekpiste op... een reclame-boog..verdorie, geen matten, ik ben er nog niet. Volgende boog...nòg geen matten, dan eindelijk na driekwart piste endelijk de goeie boog!

Toch 4 minuten sneller dan gepland aangekomen, met een goed gevoel van: het begint beter te gaan. 't Is een kwestie van niet te snel te starten, en dan lukt het wel.

Ik hoop dat ik als enige loper met een Ivo van Damme shirt toch een beetje opgevallen ben want ik weet niet of het nog lang zal duren voordat ze mij een t shirt van ACB zullen geven.
Enfin, deze keer is het weer gelukt, op naar de volgende!
Groeten aan iedereen!

Oh ja, zei ik al dat het behoorlijk warm was op te lopen? Maar dat wisten jullie natuurlijk al want op de lentejogging scheen ook de zon, niet?
Mai

Uitslag: http://sport.be.msn.com/runningtour/knokke10k/2011/nl/


Zaterdag 30 april 2011: Lentejogging en Halve Marathon - Veltem-Beisem


UITSLAG 5 km, 12 km en Halve Marathon


Herentinbeeld.be maakte een uitgebreide videoreportage (mét geslaagd interview van onze voorzitter!), verslag en extra foto's.
Foto's door Rob Van Acker (134)
Foto's door Koen Schoofs (923):
Deel 1
Deel 2
Deel 3
Foto's door Frank Bulens (757):
Deel 1
Deel 2
Deel 3

De voorbereidingen van onze 21e Lentejogging en 31e Halve Marathon verliepen erg vlot en het beloofde een mooie dag te worden.

De kinderen stonden te drummen aan de start, maar werden door Cois en Peter in het gareel gehouden.

Ondanks het drukke loopweekend (Roba dijkloop op vrijdag, SVK bosloop op zondag) daagden er 96 lopers op voor de 5km, 108 voor de 12km en 109 voor de Halve Marathon.

Nico Huybrechts, broer van Ilze van Bertembos, won de Halve Marathon. Voor hem was dit een training als voorbereiding op zijn triatlon. Voor sommigen was het de eerste keer dat ze aan een wedstrijd deelnamen, de ene al met meer succes dan de andere. Karen Rassaert was prima in vorm om de 12 km te lopen, maar moest door een blessure al na 5 km opgeven.

Acko bestuurslid Roger De Cnijf liet zich ook opmerken: voor hem reed de ziekenwagen uit: opgave owv een spierscheur!

Tara Cooper was uiterst tevreden, ze liep de 12 km als voorbereiding van haar eerste 20km van Brussel over enkele weken.

Miek Debusschere liep voor het eerst een 12km wedstrijd en straalde van euforie. Joris stelde het geduld van de Slike Bikers op de proef, hij liep op zijn tempo de 12 km uit. De Demarsins waren weer talrijk en opvallend aanwezig.

Het was warm om te lopen, er werden liters water uitgedeeld en aan de aankomst waren er de verfrissende appelsienen van Jean Pierre. En voor wie nadien nog honger had, waren er warme wafels van Chris.

De seingevers hadden heel wat zon te verduren, maar buiten een interventie met een groep wielertoeristen en 2 koeien, waren er geen grote incidenten.

Elke loper keerde naar huis met een gevulde Vitalaczak. Oetker haakte dit jaar af als sponsor, maar des te meer steun van Vitalac en Ecowatt, bedankt Freddy en Raf!

Maar zonder de belangeloze inzet van 54 medewerkers en 13 seingevers, zou dit alles niet mogelijk zijn.

Bedankt iedereen!
HelgaMaandag 25 april 2011: Paasmaandagjogging - Erps Kwerps
Onder een loden zon reden we op Paasmaandag 25/04/2011 richting Eprs-Kwerps waar in de omgeving van de sporthal de 8e editie van deze Paasjogging doorging. Parking vonden we in de onmiddellijke omgeving en de inschrijvingen verliepen al even vlot. Swoike, Rudy Vh. en ikzelf kozen voor de kortste afstand (5 km), Emiel nam de langste (12 km) voor zijn rekening, daar deze afstand mee telt voor het scott2run criterium.

Daar de omloop voor ons geen verrassingen in petto heeft weten we dus al op voorhand dat bij dit weder het baantje naast de spoorweg vijand nummer één is, gezien daar geen grijntje schaduw te vinden is. En inderdaad ik was, en ik niet alleen, tevreden dat ik er maar één keer moest passeren. Deze keer was het toch wel een verademing om de finish in zicht te krijgen. Iedereen die de streep overschreed snakte naar een bekertje water, wat voor één keer was zoals een spreekwoord zegt : ‘t is juist een engeltje dat in uw mondje ........(vul zelf maar aan). Na een deugddoende douche deed het natje wonderen.
Luc

Uitslagen: www.scott2run.be


Zaterdag 23 april 2011: jogging - Beauvechain
Onder tropische temperaturen van zo’n 29 graden begaven we ons naar Wallonie. De jogging van Bevekom maakte deel uit van de challenge du Brabant Wallon. Plaats van het gebeuren was op en rond de militaire basis 1ste Wing.

Het deed me herinneren aan mijn eigen militaire dienst. De start werd gegeven op de atletiekpiste en zo liepen we de basis uit. Gelukkig werden de barelen hiervoor opgehaald.
Het parcours was heuvelachtig op harde stofferige veldwegen. Het was zodanig uitgestrekt dat je op sommige punten een paar honderd lopers voor en achter je ziet lopen. Gelukkig ben ik zeer rustig gestart want het was bijna altijd in open veld lopen met de zon die het je echt niet makkelijk maakte. Er was om de km een bordje met de afstand en voldoende water om te verfrissen.

Voor de tombola vroegen ze € 2.5. Wij gingen naar huis met een glazen fruitschaal en paaseitjes waar we chocolademelk gaan van maken.
Emiel

Uitslag: www.challengebw.be


Vrijdag 22 april 2011: Gijmeljogging - Langdorp
Vrijdag 22/04/2011 begaven Maria, Lucienne, Swoike, Rudy Vh. en Luc zich richting Langdorp om daar deel te nemen aan de Gijmeljogging. De 2 vrouwen en hun trainer Swoike waagden zich aan de kortste afstand, nl. 5 km. Onder druk van de schaduwburgemeester of misschien beter bekend onder de b.v. postbode uit Vossem (Chris V.) schreven Rudy en Luc zich in voor de lange afstand oftewel de 10 km.

Onder een stralend zonnetje uit Veltem City vertrokken moesten we rond de omgeving van Langdorp vaststellen dat daar de hemelsluizen open gegaan waren en ‘k moet zeggen, voor éne keer was dit zalig te noemen, de temperatuur voelde onmiddellijk ietsjes frisser aan, iets wat door de lopers zeker in dank aanvaard werd. Omstreeks 19u30 werd het startschot gegeven en al wie zich niet in de voorste gelederen bevond kon hier wel een mooie eindtijd vergeten vermits de eerste km. meer in een wandeltempo kan afgelegd worden gezien het grote aantal deelnemers en de smalle straten.

Doch niet getreurd, onze afspraak was om er een gezellig trainingske van te maken. Onderweg kregen we wel tegenspraak van onze twee managers nl. André en Marc M., maar dit hebben we achteraf goedgemaakt met een natje en een droogje zodat alle plooien gladgestreken waren vooraleer we terug richting huiswaarts trokken.
Luc

Uitslag: www.vclangdorp.be/extra_gijmel_jogging.html


Zondag 17 april 2011: Kasteeljogging VAC - Perk
De organisatie heeft gekozen voor een nieuwe locatie in de naburige gemeente Perk i.p.v. Melsbroek. Een parcours rond het kasteel van Ribaucourt waar vele prinsen, koningen, generaals en een veldmaarschalk (Montgommery) gelogeerd hebben. In deze mooie en rustige omgeving mochten wij naar keuze 4 of 10 km lopen. De inschrijvingen hadden plaats buiten rond de voetbalkantine van Perk. Het grote terras stond in een aangename zon met veel volk waar ook de prijzen werden uitgereikt.

De start had plaats in de dreef uitgevend op het kasteel. Op het einde van de dreef sloegen we links af op een iets wat te smal pad om goed de lopers op te vangen. Dan weer moesten we mooi met z’n allen op een rijtje lopen. Het was wel uitkijken hoe je liep om je voeten niet om te slaan. Ondanks het droge weer van de afgelopen weken was het op sommige plaatsen nog altijd door de modder ploeteren. Als het hier regent kan je beter met spikes lopen.

Marleen heeft de 4 km gelopen en ikzelf de 10 km. Op mijn eerste ronde kwam ik supporter François tegen die mij goed op de hoogte hield van de positie waarin ik liep en me in de laatste km nog pushte om opnieuw een vrouw voorbij te lopen die een 10 tal meter voor mij liep en het is mij natuurlijk gelukt.
Er was voor iedereen een mooie T-shirt maar volgend jaar loop ik terug de 10 miles in Antwerpen.
Emiel

Uitslagen: www.scott2run.be


Vrijdag 15 april 2011: Run with wolves - Wolfsdonk
Wanneer je enkel op de naam van deze jogging verder gaat, laat deze loop het ergste vermoeden! Niet getreurd echter, het is er veel vriendelijker dan de titel laat vermoeden. Met z’n vijven van JC VELTEM (Martine, Maria, Swoike , Rudy Vh. en ikzelf) schreven we ons in om de korte afstand nl. 5.5km mee te lopen. Daar ik een ganse week met ziekteperikelen opgescheept zat en er dus van trainen geen sprake was, besloot ik om kalm te starten en we zouden wel zien wat het gaf naargelang de kilometers vorderden. Als trouwe leden van ons clubje bleven we mooi samen om deze jogging dan aan een voor ons allen, aangenaam tempo samen de finish te bereiken. Dit allemaal onder het goedkeurend oog van onze trouwe volgelingen: André, Marc M. en Danny.
Luc

Uitslag: www.kvvv.be


Vrijdag 8 april 2011: Appelbloesemjogging - Gelrode
Op een vrijdagavond na een zware werkweek ook nog een zware jogging gaan lopen is niet zo evident. Ik heb het gevoeld op de hellingen en die waren er genoeg. Het weer was zeer zacht voor de tijd van het jaar. Lopen met lange broek en lange mouwen zoals sommigen was echt niet nodig.
De bijna vaste kernlopers waren er ook: Maria, Rudi, Lucienne en Luc. Niet te vergeten de supporters Marleen, André en Marc. De jogging was in een prachtig kader tussen de fruitbomen en allemaal met een bloesem. Prachtig!
Spijtig dat er geen tijdsopname was. Het is altijd plezanter om achteraf de resultaten te bekijken en te vergelijken. Ook de aankomst was wat slordig en verwarrend. Op een ogenblik was er zelfs geen water meer voor de lopers die toekwamen.
Emiel

Reeds voor de 25ste keer werd in de omgeving van de Moedermolen deze jogging georganiseerd. Nieuw dit jaar was dat alles in de omgeving van het parochiecentrum plaats vond. Parking vonden we in de directe omgeving en bij de inschrijvingen konden we ons mooi opsplitsen: Maria en Lucienne kozen de korte afstand nl.7.7 km, Emiel, Rudi Vh. en Luc kozen voor het iets zwaardere werk nl. 13km. Uit ervaring weten we dat dit een jogging zonder uitslag is en dat scheelt hem wel een slok op de borrel, hier wordt heel ontspannen maar toch wel intensief gelopen, noem het maar een goei doorgedreven training. Onze hazewind Emiel was weer niet in te tomen, maar de overblijvers kozen ervoor om samen uit, samen thuis na te leven en alzo de jogging tot een goed einde te brengen. Achteraf bekeken was dit een goed begin om het zonnig voorspeld weekend met een gezonde sportieve noot in te zetten. Nog een speciaal woordje van dank aan onze trouwe supporters Marleen, André en Marc Magits.
Luc


Zondag 27 maart 2011: Damme - Brugge - Damme
Zoals beloofd, hier een verslagje van mijn eerste wedstrijd bij mijn nieuwe club, ACB-Blankenberge. Damme-Brugge-Damme, 10km langs de Damse vaart onder een stralend lentezonnetje.

"Haal niet alles uit de kast, want anders kan je later je tijd niet meer verbeteren", was de wijze raad die ik meekreeg van collega-lopers. Het stelde me gerust, ik ging het op mijn gemak doen... Zo ook Nele, en ik besloot om bij haar te blijven. Tot haar man voorstelde om te proberen de 11km per uur te halen. (Niet evident na nog een zware training op het strand de vrijdagavond). Dana, die zich voorbereid op de marathon van Parijs, zou het tempo aangeven, we moesten simpelweg volgen. Na amper 4km zien we de snelste lopers van de club al aan de overkant van het water terugkeren naar Damme, ze roepen een paar bemoedigende woorden en dat is nodig... voor mij dan toch.

Bij de bevoorrading moet ik even een gat laten omdat mijn bekertje niet goed werd aangegeven (of greep ik er gewoon naast?). Toch het gaatje terug toegelopen en blijven aanklampen en op de tanden bijten. Mijn stijve spieren (van vrijdag dus) willen maar niet opwarmen, maar enfin, km-aanduiding-8 komt eraan, nog even doorbijten...

De laatste rechte lijn geeft Dana Nele nog een duwtje (lettelijk) in de rug, en met z'n drieen gaan we over de matten aan de finish (jawel, we hadden een chip) net onder de 54 min!
Content? Ja, natuurlijk! Maar ik ben geschrokken van de inspanning dat het me gekost heeft, ik dacht ècht dat het vlotter ging gaan. Verzachtende omstandigheden? Ik kan er wel een paar verzinnen hoor, maar ik denk dat het vooral tè lang geleden was.

Ik heb in mijn gloednieuw club-truitje gelopen, dus hier in West Vlaanderen kennen ze jc-Veltem nu ook!
Groeten aan alle 'ouwe' bekenden,
Mai


Zondag 27 maart 2011: Run for Live - Tervuren
Onder een stralende lentezon heb ik deelgenomen aan de 10 km ten voordele van run for live. Kan het parcours mooier zijn dan in Tervuren? Rond de vijvers en in de bossen lopen op een parcours dat bijna vlak is.
Toch wel opvallend weinig volk: 61 deelnemers voor de 10 km. Goed voor mij, daarmee was ik 10de in 41.18. In de laatste ronde liep er een jonge vrouw voor mij die ik wou bijhalen en spijtig voor haar maar in de enige helling en op 1 km voor het einde heb ik een verschil kunnen maken van 11 sec bij de aankomst.
De tijdsopname werd gedaan door een team van scott2run. Voor de tombola diende je wel € 5 te betalen maar je had altijd prijs. Wij hadden een aankoopbon van de colruyt gewonnen.
Voor hun eerste organisatie was dit zeker geslaagd.
Emiel

Uitslagen : via www.joggings.be


Zondag 27 maart 2011: Pegasusloop - Londerzeel
Op deze prachtige lentedag begaf ik me samen met Lucienne en Rudi Vh. naar Londerzeel om daar aan de Pegasusloop ingericht door de plaatselijke atletiekclub deel te nemen. Omstreeks 14u vertrokken te Veltem city om dan ruimschoots bij tijd in de omgeving van het Londerzeelse zwembad een plaatsje te vinden en ons te begeven naar de inschrijvingen. We gingen alle 3 de langste afstand meelopen nl. de 10 km met vertrek om 15u30.

Na een paar bochten door een plaatselijke wijk kwamen we dan op een lang recht stuk dewelke overging van beton in een goed beloopbaar veldwegske. Na een paar kilometer draaiden we dan terug richting aankomst om aan onze tweede ronde te beginnen. Nadat ik mijn eerste ronde in een voor mij toch wel iets te snelle tijd afgewerkt had was ik verplicht om tijdens de tweede iets gas terug te nemen. Doch niet getreurd, ik had al bij al nog een goeie eindtijd en Lucienne en Rudi kwamen iets na mij over de streep, ook moe maar zeer voldaan.

Met deze moet ik Rudi bedanken om haas te spelen voor Lucienne, iets wat hij naar het schijnt prachtig heeft gedaan. Na een deugddoend douchke en een verfrissingske om u tegen te zeggen begaven we ons terug richting huiswaarts.
Luc
Uitslag: www.acpegasus.be


Zaterdag 26 maart 2011: Parkloop Sparta - Vilvoorde
Als enige loper van JC Veltem nam ik deel aan mijn eerste scott2run te Vilvoorde. Toch nog enkele bekende gezichten tegengekomen zoals Katrien en William.

Het vertrek van de 12 km was chaotisch. Op 2 minuten van de start kwam men tot de vaststelling dat we in de verkeerde richting klaar stonden dus degenen die vooraan stonden moesten naar achteren en de achtersten naar voren. Nog nooit meegemaakt. Dan plotseling het startschot, het was een snelle start op de mooie piste van Sparta.
Na 1 km was het wel serieus en lang klimmen verder veel draaien en keren in het prachtige park van 3 fonteinen. Zelfs de VTM gebouwen zijn we voorbijgelopen.

Hopelijk hebben vele lopers de affiche van onze jogging gelezen, ik heb deze omhoog gehangen aan de parcoursbeschrijving. Morgen hang ik dezelfde affiche wel ergens op bij de jogging van Tervuren.
Emiel


Zondag 20 maart 2011: Furaloop - Tervuren
Vandaag de eerste wedstrijd om het Scott2Run criterium met als opener de Furaloop te Tervuren. Daar ik ‘s morgens opstond met flanellen benen besloot ik wijselijk om deze wedstrijd aan mij voorbij te laten gaan. Lucienne daartegen was niet in te tomen en zij ging deelnemen aan de korte afstand aldaar nl. de 7.7 km. Omdat we al eens samen met enkele clubmakkers in Tervurenbos gaan trainen weten we al op voorhand wat daar voorgeschoteld wordt, en ik kan u verzekeren daar komt niet veel PLAT in voor.

Nadat we de flyers voor onze lentejogging verdeeld hadden begaven we ons naar de start en liepen daar nog een bekende JC VELTEM vedette tegen het lijf: SWOIKE. Hij ging zich aan de langste afstand wagen (16 km) degene die telt voor het regelmatigheidscriterium. Deze startte om 15 u, de korte om 15u10. Lucienne haspelde ook deze wedstrijd in een prachtige eindtijd af, dit toch wel na de zware jogging van zaterdag te Dworp. Swoike kwam ook moe maar voldaan in een voor hem mooie tijd over de meet en daarmee was iedereen weer tevreden over dit toch wel drukke loopweekend in een prachtig lenteweertje.
Luc

Uitslag: www.scott2run.be


Zaterdag 19 maart 2011: Lentejogging - Dworp
Op deze kille lentedag reed ik samen met Lucienne en Rudi Vh. richting Dworp om daar deel te nemen aan de 16e lentejogging ingericht door Joggers Beersel. Rudi had al op voorhand verwittigd dat het een pittig parcours was maar daar wij verleden dinsdag de Wambeekse heuvels klein hadden gekregen dacht ik dat het hier ook wel vlotjes zou gaan. Maar hier had ik toch wel verkeerd ingeschat hoor, want wat je hier voorgeschoteld kreeg was echt niet van de poes!

Doch niet getreurd, onze afspraak was om samen te blijven om zo de Dworpse hellingen te vermorzelen. Druppelsgewijs kwam ieder op zijn kunnen over de eindmeet en nu was het alleen nog wachten op de aanwezigheidstombola dewelke mij toch heel uitgebreid (en het wachten op) leek. En inderdaad, het lange wachten werd beloond, want ik mocht een prachtige vleesgrill in ontvangst nemen.

Besluit: zware omloop, goede kilometeraanduiding, goed beloopbare wegen, zeker een aanrader voor een volgende deelname !
Luc

Uitslagen op www.joggers-beersel.be


Dinsdag 15 maart 2011: SeLenJo jogging Wambeek (Ternat)
Daar ik een weekje verlof had begaf ik (Luc) mij naar het Pajottenland om daar op een doordeweekse dag aan een joggingske deel te nemen. Ik had op hun site gezien dat deze jogging voorbehouden was voor 50 plussers, maar diegene die dit jaar de Abraham leeftijd bereiken mogen ook deelnemen (dus ben ik bij de gelukkigen).

Samen met het vrouwtje (dewelke ik kon overhalen om ook een paar dagjes vrijaf te nemen) reden we dan richting Wambeek. Parking vinden was geen probleem en de inschrijvingen verliepen al even vlot. Lucienne verkoos de 5 km mee te doen, ik opteerde voor de iets langere afstand nl 8.5 km. De korte afstand vertrok om 13u15 en het parcours was niet van de poes. Met 2 rondes van 2.5 km en tweemaal een lange beklimming in kwam Lucienne zowaar als tweede dame over de eindmeet !!!!!!! Proficiat zou ‘k zegge. Dit met een prachtige beker als gevolg.
Om 14u15 was het dan mijn beurt om de heuvels van Wambeek te beklimmen. Moe maar voldaan bracht ik dit tot een goed einde, weliswaar met geen podiumplaats tot gevolg, doch niet getreurd deelnemen is nog altijd belangrijker dan winnen zegt er een spreekwoord.
Dus besluit : al diegene die ooit in het Wambeekse loopmilieu terecht komt vraag maar eens naar JC VELTEM want vanaf vandaag hebben we ook daar ons bestaan van de joggingclub in de verf gezet met die prachtige tweede plaats op de korte afstand van Lucienne !!!!!!!!!!!!!!!!
Luc

Uitslag: http://www.okrasport.be/page?orl=88&ssn=&lng=1&page=natnieuws2&nws=4128


Zondag 13 maart 2011: Flitsrun - Averbode
Zondag 13 maart had Luc Havet zijn wagen volgeladen met jonge vrouwen: Nancy Goeseels, Lucienne Havet en mijzelf (wat minder jong), en natuurlijk ook Marc Magits, voor het evenwicht. Na een klein half uurtje zagen we al de pijltjes "jogging" voor de Flitsrun in Averbode. Er was nog parking in overvloed (het voordeel van de korte afstand te lopen). Bij het inschrijven liepen we nog een paar oud-leden tegen het lijf: Guido Van Gelder die ondertussen in Bekkevoort woont en Martine Lismont. Emiel Luyts en Marleen Wuyckens waren intussen ook toegekomen.

Om 10 u startte de 4 km (Marc, Lucienne, Nancy, Marleen en ik).
Nancy liep haar eerste wedstrijd als 'start to runner' van vorig jaar, en deed dat in een mooie tijd. Lucienne H. werd eerste dame in haar leeftijdscategorie.
Om 10.30 uur was het serieuzere werk aan de beurt met 8km (Luc H.) en 12km (Emiel L.) Een mooi parcours met rondes van 4 km over asfalt en onverharde wegen, de laatste km over kronkelwegjes door het bos. Inschrijving 4 €, met een zak voor iedereen, gevuld met allemaal gezonde dingen (8 appels, melkdrankje, granenkoekje, toiletzeep met amandelmelk). Het was een mooie jogging met een zacht lenteweertje. Onze zondag kon al niet meer stuk.

Hoewel, het mooiste moest nog komen : bij het verloten van de tombola wonnen 4 van onze leden een prijs!
Emiel nodigde ons al direct uit om zijn chocolade-fondue stel* te komen uitproberen. Voor de verlichting zou Marc zorgen met zijn Halogeen Spotlight*. Lucienne zou de eiwitten en proteïnen tellen adh van de dieetvoedingsweegschaal* en Nancy zou de overschot (als die er is) wel meenemen in een mooie tas van Tommy Hilfiger*.

Wáár is da feestje ?
(* gewonnen prijzen)
Maria

Uitslagen: www.joggingdemarsin.vermaelenprojects.net/flitsrun.html


Zondag 6 maart 2011: 27ste Volksloop Putte-Grasheide
Zondag 6/03/2011 begaven we ons naar de Antwerpse deelgemeente Putte-Grasheide voor de jaarlijkse volksloop ingericht door de plaatselijke KWB. Nadat we ons inschrijvingsnummer afgehaald hadden mochten we kennismaken met een Start-to Runner die voor het eerst aan een 5-km jogging ging deelnemen nl. Marleen Wuyckens.

Samen met deze laatste begonnen dan Maria, Lucienne en ikzelf (Luc) omstreeks 14u30 dan aan onze calvarietocht. Druppelsgewijs haalden we ieder om beurt de eindmeet van deze loop. Naderhand gingen we dan supporteren voor Emiel die zich ingeschreven had voor de langste afstand nl. 10,4 km. Met een scherpe eindtijd was ook Emiel tevreden en konden we na een verfrissingske met een goed gevoel opnieuw naar onze heimat terugkeren.

Ik zou bij deze een oproep willen doen aan onze leden om zondag 13/03/2011 in grote getale aanwezig te zijn op de Flitsrun te Averbode ingericht door joggingclub Demarsin. Samenkomst aan sporthal Ivo van Damme om 8u45. Voor verdere inlichtingen kan je terecht op http://www.joggingdemarsin.vermaelenprojects.net/flitsrun.html. Wanneer we met 10 deelnemers zijn krijgen we sowieso vermindering op onze inschrijving. Doen zou ‘k zeggen !!!!!!!!!!
Luc

Uitslagen: www.freewebs.com/volksloop


Zaterdag 26 februari 2011: Ledenfeest
Ons ledenfeest in Bertembos mag terecht een succes genoemd worden!

Om 19.00 verwelkomde Ilse van Feestzalen Bertembos ons met haar crew in een feestelijk aangeklede zaal. Heerlijke aperitiefhapjes met bubbels en vruchtensappen (voor de fanatieke lopers) werden ons geserveerd. Ondertussen kon iedereen alvast wat bijpraten en een blik werpen op de slideshow rond gelopen wedstrijden. Om 20.00 zochten ongeveer vijftig leden en aanhang een plaatsje aan de mooi gedekte tafels met speciaal door Bea ontworpen menukaarten.

Na een fris slaatje met eendenborst en scampi's hield onze voorzitter Peter Van Hirtum een toespraak doorspekt met veel humor en maakte bekend dat onze kampioen wedstrijdlopen, Luc Havet de gelederen in het Bestuur van de club voortaan zal versterken. We zijn hier als Bestuur en leden zeer blij mee. Ook zeer blij zijn we met Freddy Leroy van Vitalac die na Peter het woord voerde en ons al jarenlang door dik en dun ondersteunt. Kort ging hij in op de geschiedenis van de sponsoring van de club en gaf hij aan dat hij ons ook in de toekomst zal voorzien van volle zakken tijdens de jaarlijkse lentejogging.

Hierna zetten we ons aan het hoofdgerecht: Mechelse koekoek, een kleurrijk palet van groenten en originele kroketjes... en dit allemaal in overvloed. Bovendien volgde dan nog een dessert met ijs en tiramisu met speculoos...en om de gaatjes te vullen nog koffie of thee met een koekje. Ja, wie er niet bij was, krijgt nu waarschijnlijk het water in de mond...

Al met al kunnen we weer terugkijken op een zeer gezellige en geslaagde avond!
Laurens & Helga


Zondag 20 februari 2011: 1e Winterjogging - Hofstade
Na mijn weekend in Nieuwpoort wou ik de 10 km in het domein van Hofstade niet missen.
Het was wel nogal frisjes, ik denk amper 4 à 5 graden, toch beter hier dan aan de kust want daar kreeg je er nog een klets regen bovenop.
Van de club waren we met Luc(25.08), Lucienne(26.57) en François(26.16) die de 5 km liepen, Emiel de 10 km (43.36) en Marleen zorgde voor de foto’s.

Voor hun eerste organisatie verliep alles zeer vlot. Het was een mooi onverhard parcours in een mooie omgeving. Uitgezonderd de douches: koud water en een geur die niet te beschrijven viel. Bij aankomst was er voor iedereen een mooie herinnering. Een medaille van de gemeente Zemst, een ½ l aquarius, een reflector om veilig te lopen, peperkoek, een appel en speculoos.
Jammer voor de afwezigen van de club want het deelnemen was de moeite waard.
Emiel

Uitslagen: www.heidejoggers.be


Zaterdag 19 februari 2011: Natuurlopen - Lier
De vierde van vijf lopen tijdens de wintermaanden te Lier. Ik (Luc) had mij voorgenomen om hier vandaag de halve marathon te lopen tegen een gemiddelde van 6 min/km. Samen met vrouwtje Lucienne begaf ik mij naar Lier om aan deze wedstrijd deel te nemen en eens te testen hoe het mij verging op deze langere afstand. Lucienne schreef zich in voor de kortste afstand, nl. de 5 km. en ik dus voor de 21.1 km. Omstreeks 13u20 begaven we ons naar de startplaats van beide wedstrijden om een tiental minuutjes later onze calvarietocht te beginnen. Voor de start nog eventjes een babbeltje geslagen met Katrien Kinnaert, zij ging ook de halve marathon lopen.

Ik had mij voorgenomen om kalmpjes te starten en naargelang de kilometers vorderden te zien of er al dan niet een versnellingske inzat ja dan neen. En inderdaad rond km 16 voelde ik dat er nog jus in de benen zat en heb dan maar een iets hoger tempo ontwikkeld om uiteindelijk te finishen in 1u55min10sec. Dus een goede 10 min. sneller dan het vooropgesteld doel! Natuurlijk een super tevreden gevoel achteraf. Lucienne die ging voor een iets vluggere 5 km. eindigde in 25min33sec, dus ook voor haar een fantastische tijd.
Besluit: deze zaterdag zal nog lang in onze hoofden nazinderen gezien we beiden met een onverhoopte tijd naar Veltem City konden terugkeren !!!!!!
Luc

Uitslagen op www.aclyra.com


Zondag 13 februari 2011: Valentijnjogging - Lichtaart
Eindelijk mijn eerste jogging sinds lange tijd. Ik heb er wel een eindje voor moeten rijden maar het was de moeite!
De bedoeling was om pijltjes te schieten naar mijn vrouwtje Marleen die opnieuw voor de mooie foto’s zorgde. Het was een mooi wisselend bosrijk parcours, de paden lagen er op sommige plaatsen wat vettig bij maar de ondergrond was ideaal. Wel veel draaien en keren een echte fartlek training.

Het deed plezier dat ik er niet alleen was ook Luc en Lucienne waren erbij. Lucienne deed mee aan de 8 km in 43.53 (een goede prestatie want zij is pas in september gestart met lopen), Luc eindigde de 12 km in 1.01.10 en Emiel in 53.02.
Voor iedereen was er tegen inlevering van je borstnummer een Tongerlo in een overvolle voetbalkantine. Het was weer een aangename sportieve namiddag.
Emiel

Uitslag: www.valentijnjogging.be


Zaterdag 5 februari 2011: 26e Berlaerloop - Koewacht (NL)
Om JC Veltem ook eens bij onze noorderburen bekend te maken reden Lucienne, Rudi Vh., Swoike en ikzelf naar Nederland om daar eens van een jogging te proeven. Na het file-leed op de E19 verteerd te hebben kwamen we ruimschoots bij tijd aan in Koewacht (dorpje voorbij Terneuzen, dus niet zo ver als laat uitschijnen). We schreven ons alle 4 in om de midden afstand mee te lopen, nl. de 7,6 km. Klokslag 15u vertrokken dan alle afstanden samen om aan hun calvarietocht te beginnen, ja zo kon je de eerste kms wel noemen, want het was opboksen tegen een stormachtige wind en dit over bijna de helft van het parcours. Doch tegen de natuur is niets te beginnen! Eén ronde telde 3,8 km. Zodus dit tweemaal, dan hebben we er toch weer een zwaar wedstrijdje opzitten hé !!!! Maar niet getreurd, na afloop werden we door de vriendelijke noorderburen wel rijkelijk bedeeld met een natje en een droogje, en dan maar zeggen dat Nederlanders nogal gierig? zijn. Na onze gebruikelijke verfrissing reden we dan voldaan terug naar onze heimat. Op naar een volgende zou ik zeggen en dat zou wel eens volgende zondag te Lichtaart kunnen zijn, dus indien er nog kandidaten zijn om mee te gaan, geef maar een seintje, dan spreken we wel af.
Luc


Zaterdag 22 januari 2011: Natuurlopen - Lier
Zaterdag 22/01/2011: Natuurloop Lier, eindelijk zou ik zeggen, want nu was het wel een tijdje geleden dat we nog eens konden "uitpakken". Vooraf een beetje nagedacht over de omstandigheden en toch maar wijselijk besloten om samen met Maria, Lucienne en Rudi VH. deel te nemen aan de 10,6 km. i.p.v. de halve marathon.

Voor de start nog een ondertussen "bekende" inwoner van Veltem tegen het lijf gelopen, nl. Katrien Kinnaert die de halve ging lopen. We wensten mekaar succes en gingen ons dan een beetje opwarmen vooraleer ons naar de start te begeven. Omstreeks 13u30 vertrokken we dan om langs de boorden van de Nete en in de schaduw van de Zimmertoren onze kilometers af te malen. Na een klein uurtje kwamen we dan onder aanmoediging van André druppelsgewijs binnen.

Het achteraf dik verdiend douchke konden we wel vergeten want het water was ijskoud, dus niet de ideale partner met dit weer. Niet getreurd echter, onze eerste jogging van het nieuwe jaar was meteen een feit en hopelijk volgen er nog vele dit jaar. Met deze wil ik dan ook een oproep doen aan de leden van onze joggingclub, hou de kalender in 't oog en misschien kunnen we dan afspreken om samen ergens naartoe te rijden om daar een wedstrijdje te lopen! Hoe meer zielen hoe meer vreugd zou ik zeggen!!!!!
Luc

Uitslagen op www.aclyra.com