Foto's, verslagen en uitslagen 2012


(Terug naar Foto's overzicht.)


Zondag 30 december 2012: Eindejaarscorrida - Leuven
Ook Mai, oud-bestuurslid van JC Veltem, was present op de corrida, en stuurde ons volgend mailtje:

Beste mensen allemaal,
Twee jaar geleden was ik ingeschreven en werd de corrida afgelast door de sneeuw. Vorig jaar kwam het beroepshalve (horeca!) slecht uit. Dit jaar lukte het eindelijk!
Het was een fijn weerzien met de vele bekenden van mijn "ouwe" club, èn het was een fijne "thuiswedstrijd"...
Hartelijke groeten aan allemaal, ik heb lang niet iedereen teruggezien, beste wensen voor 2013 en hopelijk tot de volgende corrida. Ik ga proberen er een traditie van te maken, en jaarlijks Leuven meepikken...
Succes allemaal, en beterschap voor de geblesseerden :-)
Van harte!
Mai
Eindelijk was het dan zover na 10 weken het strikte trainingsschema te hebben gevolgd.

Het weer zag er wel niet zo best uit met regenvlagen en wind. Zelfs de fotograaf was er niet voor de groepsfoto. Achteraf bleek die aan de uitgang van de FNAC te staan en zullen we op 2 januari in de krant komen.

Net voor de start begon het weer op te klaren met een blauwe lucht en zelfs een beetje zon. De lijfwachten van onze VIP Joris zetten hun zonnebril op en zorgden dat we veilig van start gingen. In de Leopoldstraat en Naamsestraat werden we luid muzikaal aangemoedigd. Enkel in het stadspark was het wat modder lopen. Iedereen liep zo goed als het kon om in een mooie tijd binnen te zijn. Ondertussen ook wat genieten van de gezellige sfeer en de talrijke supporters langs de Leuvense straten en pleinen.

De meesten onder ons zijn in hun opzet geslaagd. Wel jammer voor Lucienne die gekwetst is aan de kuit en daarbij nog met een zware verkoudheid thuis moest blijven. Yelina was nog niet helemaal genezen en Kenny sukkelt met een voetblessure. Ze vonden het allebei spijtig en hun nummers werden door Sven en Veerle ingelopen. Wim was zelfs twee maal ingeschreven. Hij heeft dan ook voor twee gelopen en finiste als eerste.
Daar kreeg iedere deelnemer een fles cava om te klinken op het succes.
Corrida 2013 we komen eraan!
Emiel


Uitslag: http://corrida.dcla.be/nl/nieuws.php


Woensdag 26 december 2012: Kerstloop - Herenthout
Traditioneel op tweede kerstdag is er de kerstloop te Herenthout. Ditmaal niet voor mij weggelegd wegens mijn aanslepende kuitblessure. Ik mocht vanmorgen eens gaan testen, maar dit is allesbehalve positief uitgevallen. Dus zondag komt de eindejaarscorrida te Leuven voor mij, denk ik, te vroeg. Nog eventjes afwachten vooraleer definitief te beslissen.

Naar Herenthout nu, Rudy was er wel paraat en kon op Marc en mijn aanmoedigingen rekenen. En of dit nodig was! Als je weet dat de winnaar van verleden jaar, en toch niet de minste, nu pas vijfde was dan weet je meteen wat hier te beleven viel. Inderdaad een wedstrijd om duimen en vingers van af te likken en met zoveel kwaliteit dat het aangenaam om volgen was. Onze vertegenwoordiger van JC VELTEM bracht het er hier tussen dit kruim van de Belgische atletiek formidabel vanaf. Proficiat Rudy en hou de conditie zo nog maar even aan. Na afloop kon ik alleen maar knikken en niet in discussie treden vermits mijn lot er enkel één was vanaf de zijlijn. Hopelijk is dit van korte duur want anders wordt ik nog GEK als we alleen maar mogen supporteren.
Luc

Uitslag: www.herenthoutseac.be/paginas/kerstcorrida.php


Zaterdag 22 december 2012: Natuurloop – Lier
Regen, regen en nog eens regen, maar dat hield mij, Lucienne, en Rudy niet tegen om te lopen in Lier. We kozen beide de 10km afstand. Zuurstof was er ditmaal genoeg in de lucht en achteraf was dit ook te merken aan mijn prestatie. Rudy finishte onder de 42 min en ik in 52 min 34 sec. Nat tot op ons vel, schoenen loodzwaar, maar dit namen we er met de glimlach bij. Na een lekker warm "soepke" ons warm Veltems nestje opgezocht.
Lucienne

Uitslag: www.aclyra.com


Zondag 16 december 2012: Eindejaarsjogging - Kampenhout
Net als gisteren waren er opnieuw veel deelnemers. Van JC Veltem was het nog maar een héél klein groepje tov gisteren. Rudy en Emiel liepen de 11 km, Luc ging voor de 5.5 km. Luidkeels werden we aangemoedigd door Dave en Marc waarvoor dank.

Gisteren hebben we de aflossingsmarathon zo snel mogelijk uitgelopen. Dat resulteerde vandaag in stramme spieren en bijgevolg doen we het rustig aan. Rudy heeft zich hier aan gehouden. Luc moest na 2 km het tempo doen zakken. Zijn rechterkuit speelde hem parten. Met volharding heeft hij de 5 km toch nog uitgelopen. Ondanks de last van hielspoor kon ik mij weer niet inhouden. Rond de zesde km zag ik 2 leden van ACKO gezwind naast elkaar lopen. Het tempo lag al rond 4min15’. Om hun bij te halen moest ik naar de 4min05’ gaan. Nog wat water gedronken en na enkele minuten was ik erbij. Oef!

Achteraf was er de verloting van 2 fietsen. Ondertussen was het al bijna 17 uur 30 alvorens de fietsen werden verloot. Jammer, het was voor iemand anders.
Emiel

Uitslag: www.joka.org


Zaterdag 15 december 2012: Aflossingsmarathon - Kampenhout
Zaterdag 15/12/2012 organiseerde onze buurgemeente Kampenhout voor de 3de maal haar aflossings-en individuele marathon. Gezien deze gebeurtenis onze leden wakker maakt, waren we dit jaar met niet minder dan 4 ploegen van 6 lopers aanwezig. DIKKE PROFICIAT aan degenen die hier hun steentje toe bijdroegen. Weken op voorhand was ik hier mee bezig om 1 (sorry ik zal het maar éénmalig gebruiken) snelle ploeg op de been te brengen, een damesploeg en de overige 2 een mix van dames - jong en oud geweld door mekaar.

En voor ik verder vertel, we hebben hier vandaag geschiedenis geschreven met GROTE letters! Onze 4 ploegen deden het stuk voor stuk uitmuntend met een speciale vermelding voor JC VELTEM 1 die op 1 min. stranden van de marathon in 3 uur te lopen, nl. eindtijd afgeklokt op 3 u 01 min 01 sec. en dit op een verdienstelijke 13de plaats van de 73 aangekomen ploegen, hier nam Rudy het grote werk op zich door tweemaal te lopen, dit wegens het in laatste instantie uitvallen van (de gekwetste) Dave, waarvoor een dikke dank u Rudy. Werkelijk mannen "nen dikke proficiat", zonder evenwel onze overige 3 ploegen te vergeten die het ook uitstekend deden.

Het parcours lag er overigens schitterend bij gezien de omstandigheden van de laatste dagen niet al te "marathon" gezind waren hier boven Kampenhout. De eerste 2 km waren goed beloopbaar over asfaltwegen om dan links voorbij de molen het Weisetterbos in te duiken. Hier was het een keuze maken, loop ik op het pad of kies ik ervoor door de bladeren mijn weg te zoeken. Na een km kon je dan de vaartdijk "opkruipen" om zo naast het beroemde water rondpunt Kampenhout te bereiken en langs het fietspad naast de Haachtsesteenweg een paar honderden meters verder rechts een straat in te slaan van een goeie km lang.

Dan kris-kras door een stukje natuur en je kon de laatse loodjes aanvangen. En die laatse km is er dan nog ééntje om u tegen te zeggen want hier moeten dan ook nog enkele honderden meters "moeder natuur" overwonnen worden. Na een scherpe linkse krijg je dan de aankomst in het vizier en vanaf dan is het slechts één rechte lijn richting aankomst-aflossing toe. Dit alles gebeurt steeds binnen in de sporthal zodanig dat je er op een "verwarmde" manier aan jouw calvarietocht kan beginnen. Op een groot scherm gericht op de laatste meters van deze ronde is het dan gemakkelijk om volgen wanneer de aflossing gaat plaats vinden.

Vermits we hier telkens te gast waren richten we dan ook in deze aflossingszone ons VELTEMS hoekje in. En of ze het daar zullen geweten hebben wie er binnenkwam! Dit vond steeds plaats met de nodige decibels hoor. Er rest mij slechts één ding nog te vermelden en dat is een dikke dankuwel te zeggen aan lopers en supporters die er weer een onvergetelijke dag van gemaakt hebben en dit zijn van lopers kant: Paula, Veerle, Marleen, Hilda, Maria, Laura, Helen, Mieke, Stijn, Marc M., Rob, Marc D., Jan, Leo, Paul, Peter, Gerald, Rudy, Emiel, Koen, Wim.

We mogen zeker en vast onze "cake bakker Helga" niet vergeten. Zij kon er wegens kwetsuur niet bij zijn maar haar kookkunsten komen hier evenzeer tot uiting, dank u in naam van onze ganse club daarvoor. Ook mogen we Lucienne niet vergeten die de opvolging als taak voor haar rekening nam, hetgeen dikwijls met de nodige stress tewerk gaat. In laatste instantie mogen we onze plaatselijke supporters (André, Daniel, Melissa, Nils, Dave) niet vergeten want zonder hen is dit maar een saaie bedoening.
Dank u allen en tot een volgende
Luc

Uitslag en foto's van de organisatie: https://sites.google.com/site/marathonkampenhout/nieuws


Zondag 9 december 2012: Kerstloop - Burcht
Zondag 9/12/2012 nog eens samen met Lucienne, Rudy en Marc richting Antwerpen om daar aan een jogging deel te nemen, nl te Burcht. Een paar jaar geleden waren we hier reeds te gast en gezien het parcours ongewijzigd was konden we op voorhand een schets maken van hoe deze wedstrijd er ging uitzien. Pal in het centrum van deze gemeente met op-en aflopend geweld, de toeschouwer is hier de enige winnaar van de namiddag.

Toertjes van 2,5 km en dit 4-maal, dus onze 10-km was meteen geregistreerd. Met deze toch wel frisser wordende temperatuur hadden we onze voorzorgen genomen en achteraf bleek dit geen verloren moeite, want je kan toch wel iets warmer kleding gebruiken nu. Met start om 15u10 en de eerste 3 van elke categorie worden extra beloond met geldprijzen, dan kan je onmiddellijk de link naar het snellere werk leggen.

Inderdaad hier werd juist niet gevlogen, en dit was dan hetgeen ik vandaag duidelijk kon missen na mijn 2 voorbije nachten in de omgeving van de "pot" vertoefd te hebben. Ik wou eens testen of het ook zo ging, maar dit is werkelijk niet aan te raden hoor. Toch heb ik volgehouden en achteraf gezien was ik nog tevreden over mijn prestatie ook. Rudy en Lucienne zetten hier JC VELTEM op de kaart met voor beiden een uitstekende uitslag, echt om fier op te zijn.

Marc was vandaag fotograaf en tegelijk "warme kledingdrager" van dienst (wat een uitdrukking!), waarvoor hartelijk dank Marc. Naderhand was er toch wel een negatief kantje aan deze namiddag, wat anders een deugddoende douche zou moeten wezen, draaide ditmaal uit op een verfrissing à la Siberische temperaturen. Dit is maar voor één ding goed, dan ben je onmiddellijk heraangekleed en kan de "after party" dan ook iets vroeger beginnen.

En nu nog enkele nachtjes slapen en JC VELTEM neemt aanstaande zaterdag 15/12 met 4 ploegen van 6 lopende atleten deel aan de aflossingsmarathon te Kampenhout! Geweldig toch hoe wij als JOGGINGCLUBJE met zulk een aantal ploegen aan de start komen in onze nabije buurgemeente. Hier hebben de afwezigen alleen maar ongelijk . Kan je er niet lopend bijzijn , dan kan je onze leden nog steeds een hart onder de riem steken door uw aanmoedigingen ter plaatse. Dit alles met start om 10 u aan de plaatselijke sporthal daar. Tot zaterdag dan!
Luc

Uitslag: www.zwat.be


Zondag 2 december 2012: Verkenningsloop Corrida – Leuven

Op vraag van een aantal “5 naar 12 km” deelnemers zijn we het parcours gaan verkennen voor de eindejaarscorrida in Leuven. We waren met z’n 12 en hadden afgesproken op het Sint-Jacobsplein in Leuven. Op een zondag plek genoeg om te parkeren. Het was ietwat aan de frisse kant maar voor de rest ideaal loopweer. Omdat het Sint-Jacobsplein bijna op het parcours ligt hebben we hier op het traject van de 8km ingeprikt voor de start en aankomst van onze testrit.

Het was weer rustig in Leuven (geen Noordkaap te zien), stilte voor de storm, stilte voor de feestdagen. Enkele wandelaars, erg weinig verkeer. Soms vroeg je je al af waar de seingevers stonden. Zijn die ook al vertrokken? Neen, ideaal voor een zondags loopje. De straten waren goed beloopbaar, hier en daar nog wat werken die opgeruimd moeten worden tegen 30/12. Het was wel een pittig loopje. De Corrida is alles behalve vlak. De zwaarste kuitenbijter is de Sint-Antoniusberg vertrekkend aan de speelplaats van HDC met aankomst in de Naamsestraat. Hier worden de achillespezen gerokken! Veel straatjes en bochten. Kriskras door Leuven om aan de 8km te geraken. Nu was het nog even rustig in Leuven maar binnen 1 maand…

het is weer druk in Leuven
studenten staan op straat
ze lachen, lopen en ze geuren
ze weten waar studeren om draait

ik ben weer eenzaam in Leuven
ik vraag me af, wat doe ik hier?
vanuit de ramen, vanuit de deuren
bekijkt men mij, dit opgejaagd dier

het is weer druk in Leuven
duizend fietsen gestald
de meisjes, jongens, ze keuren
de borsten bol en de vuisten gebald

ik ben weer eenzaam in Leuven
ik vraag me af, wat doe ik hier?
vanuit de ramen, vanuit de deuren
bekijkt men mij, dit opgejaagd dier

ik ben op zoek naar liefde
ik ben op zoek als verliezer
ik hunker weer naar de warmte
mijn hart staat op het punt te bevriezen

het is weer koud in Leuven
de regen teistert m'n bril
ik zou best wel willen durven
wat ik eigenlijk echt wel wil

ik ben weer eenzaam in Leuven
ik vraag me af, wat doe ik hier?
vanuit de ramen, vanuit de deuren
bekijkt men mij, dit opgejaagd dier

ik ben op zoek naar liefde
ik ben op zoek als verliezer
ik hunker weer naar de warmte
mijn hart staat op het punt te bevriezen

ik ben op zoek naar liefde
ik ben op zoek als verliezer
de dood in haar armen
naar ocharme, ocharme...

(Noordkaap)

Peter


Zaterdag 24 november 2012: Natuurloop – Lier
Op deze miezerige zaterdag samen met Lucienne, Emiel en Rudy richting Zimmertoren om daar aan de eerste wedstrijd van de Natuurlopen van Lier deel te nemen. Qua temperatuur en wind zat alles mee dus verkoos ik om samen met Emiel de 10 mijl te lopen (16.1 km). Lucienne en Rudy verkozen de midden afstand, oftewel de 10 km race. Rudy ging samen blijven met Lucienne gezien zijn hamstringblessure en achteraf was dit ook de perfecte keuze.

Onmiddellijk herkenden we bij het parkeren ginder welke richting we uit moesten. De stank van Lier kan, denk ik, nergens anders te lande overtroffen worden. Een geluk dat deze organisatie buiten het seizoen valt want mij zagen ze ginder niet meer. Gewoon verschrikkelijk hoe die wc's en kleedkamers stinken!! Goed, wedstrijd nu en direct mochten we langer opwarmen want de start van alle afstanden werd met een 10-tal minuutjes uitgesteld gezien de grote belangstelling. Met vertrek op de atletiekpiste was er al direct een wijziging ten opzichte van verleden jaar.

Na een goeie halve ronde verlieten we deze om langs een smal pad de boorden van de Nete op te zoeken. Zo is het bijna de ganse wedstrijd langs het water, ik kan u verzekeren wanneer hier wind staat is het niet van de poes hoor. Ook de aankomst was iets herlegd zodat elke afstand ook zijn juiste is en daar kan je alleen maar tevreden over zijn. Tenslotte kom je er ook om. Lucienne en Rudy hadden een meer dan behoorlijke eindtijd en Emiel was als altijd dik tevreden over zijn prestatie. Ook ik mag niet klagen want het was van 2010 geleden dat ik nog zulke lange afstand liep en ook mijn tijd was exact dezelfde als toen. Dus aan iedereen "we zen goe bezig manne".
Tot later
Luc

Uitslag: www.aclyra.com


Zondag 18 november 2012: Marathon - Kasterlee
Zondagochtend, vroeg, grijze lucht en veel regen. Helemaal geen leuk loopweer, maar ja, ik had de hele voorbereiding doorlopen, dus toch maar op naar Kasterlee.
Er stonden meer dan 1600 lopers aan de start voor de halve en hele marathon. Ik was in het gezelschap van een snelle dame uit Veltem (geen lid van de club...). Stipt op tijd en met veel confetti werd het startschot gegeven.

Het parcours kan ik in één woord samenvatten: modder, modder en modder. Het was moeilijk lopen, met elke stap uitkijken waar je voet terecht kwam.
Gelukkig heb ik zonder problemen de eindstreep gehaald.
Helga

Uitslag: www.marathonkasterlee.be


Zondag 18 november 2012: Priester Daens Vredesloop - Aalst
Zondag 18/11/2012 samen met Rudy en Marc richting karnavalstad bij uitstek Aalst gereden om daar aan de Priester Daens Vredesloop deel te nemen. Heel onbekend voor ons maar omwille van het kleine aanbod op de kalender en gezien de mindere periode van deelname ergens, bij Rudy wegens een opspelende hamstringblessure en bij mij wegens de drukke beroepsbezigheden van de laatste weken, was dit een test hoe de conditie er momenteel voorstaat.

Met keuze uit 3 afstanden, 5, 10 of 15 km, was het aanbod hier ruim genoeg. Rudy en ik verkozen echter het zekere voor het onzekere en namen de 5 km voor onze rekening. Marc fungeerde als trouwe supporter op de eerste rij en was meteen behulpzaam om als "klerendrager" zijn steentje bij te dragen. Om 15u klonk dan het startschot en met de 3 afstanden tegelijk aan de lijn was het toch wel een hele meute die zich op gang trok door de Aalsterse binnenstad. Zoals bekend voor een stadsloop was het hier steegje in straatje uit, afsluitpaaltjes en andere kleine hindernissen werden er met de glimlach bijgenomen. Met een correcte kilometeraanduiding was het dan ook niet moeilijk om een ritme in te bouwen.

En wat zag ik, juist na aanduiding van de 2 km. stond Rudy " geparkeerd" bij Marc en riep mij toe dat ik moest verder lopen. Ik kon onmiddellijk de link leggen naar zijn blessure van afgelopen dagen en inderdaad na afloop was dit het gespreksonderwerp van de dag. Zijn hamstring keerde zich tegen hem en hij is dan ook wijselijk meteen gestopt. Verplichte rust zal hier de enige oplossing zijn vrees ik. Hopelijk komt alles in orde tegen de aflossingsmarathon van 15/12 waar we toch graag over de sterkste pionnen beschikken. Iedere deelnemer vandaag kreeg een drankje aangeboden waarna we met ons drieën de drukte ontweken en in een rustige omgeving deze jogging nog eens overdeden, ditmaal wel met woorden en geen daden.
Tot een volgende
Luc

uitslagen op www.atletieklandvanaalst.be


Zondag 11 november 2012: Solidariteitsjogging 11.11.11 - Vossem
Ondanks de info via de website en de herhaalde vraag van Emiel om deel te nemen aan de solidariteitsjogging was de opkomst pover. Spijtig het was nochtans voor het goede doel. Maria, Emiel, Rudi waren aanwezig voor de 11 kilometer en Marleen liep de 5.
Het weer was zonnig maar fris.

Een lange sliert van ongeveer 650 lopers baande zich een weg door het prachtige park. Wel tof om in de verte de eersten links te zien afslaan en mee te lopen in de meute. Veel wandelaars met kinderen langs de kant die van het goede weer profiteerden.
Twintig meter verder was de duidelijke splitsing 5 of 11 km. De kleine tour van 5 ging rond de vijvers op geasfalteerde wegen terug richting centrum . Het ging vlot en de afstand begint almaar korter en korter te lijken. De prachtige locatie speelt hier zeker een rol en ook de trainingen zeker?

Maria en Emiel liepen vlot de 11 km maar Rudi had last van een blessure. Bijgevolg heeft hij moeten stappen. Spijtig… gelukkig einde van het seizoen want anders…

In de zaal konden we nog een paar fairtrade producten kopen waaronder koffie en chocolade.
Dit alles ten voordele van 11.11.11.
Nadien in café “de congo” de namiddag afgesloten met een babbelke en een drankje.
Marleen

Uitslag: www.11.be/11/vossem


Zondag 4 november 2012: trainen van 5 naar 12 km
Deze voormiddag eens gaan kijken welke dappere lopers de training 5 naar 12 km mee deden. Het waren er niet veel vandaag maar daarom niet minder leuk. We hebben 42 minuten gelopen over 6,5 km en dat was ook ongeveer de bedoeling vandaag. De afstand/tijd wordt stillaan langer en sommigen beginnen dat te voelen.

Langs de Lodewijck Van Veltem straat, door het Zonnewoud, langs de Heersemmolen en zo via de Leuvenstraat terug naar de sporthal met een klein lusje Mastellestraat. In het weekend is de opkomst blijkbaar heel wat lager dan door de week. We hopen dat de afwezigen zelf toch een moment gevonden hebben om te trainen want 3 keer per week is toch nodig om vlot 12km te leren lopen.
Tot volgende week!
Peter


Zondag 28 oktober 2012: Borreltjesloop – Kuringen (Hasselt)
Zondag 28/10/2012 13de Borreltjesloop te Kuringen. Samen met Lucienne en Rudy richting hoofdstad Limburg om aan deze jogging deel te nemen. Lucienne nam de 5.3 km voor haar rekening en deze startte reeds om 14u20, Rudy en ikzelf namen deel aan de 10km. Met plaatselijke rondjes was dit meteen een zeer aantrekkelijke wedstrijd voor de vele toeschouwers langs de kant om hier hun helden aan te moedigen , en ik moet zeggen daar kennen ze in "den limburg” wel wa van !!! Misschien deed de bevoorrading van "de borreltjes" hier ook wel hun deel in.

Het parcours zelf loonde ook wel de moeite hoor , met deels onverhard , een gedeelte finse piste , vals plat en nooit echt lange rechte stukken in was het hier wel aangenaam vertoeven in het centrum van deze Hasseltse voorstad. De wasgelegenheid was wel een eindje van het gebeuren af en voor de dames was er een pendeldienst voorzien, hetgeen niet bij iedereen in goede aarde viel.

Doch dit alles werd op een schitterende manier goed gemaakt door onze JC VELTEM-STER Lucienne want zij bracht de gouden medaille mee richting huiswaarts met een overwinning in haar leeftijdscategorie van de korte afstand !!! PROFICIAT !!! De aanwezigheidstombola liet wel wat op zich wachten maar dit werd door het hoogste ere-metaal ruimschoots in ere hersteld.
Tot een volgende
Luc
Uitslag: www.borreltjesloopkuringen.be


Trainen van 5 naar 12 km
Sinds dinsdag 23 oktober wordt er getraind van 5 naar 12 km in 10 weken. Het vooropgestelde doel is de eindejaarscorrida van Leuven op zondag 30 december.

Met een zeer goede opkomst van nieuwe leden zijn we goed vertrokken.
De algemene indruk was zeer positief.

Verdere informatie en trainingsschema


Zondag 21 oktober 2012: Boerkesjogging - Olen
Zondag 21/10 richting Olen om daar aan de Boerkesjogging deel te nemen. Gezien wij hier verleden jaar reeds te gast waren en om in de namiddag vrij te zijn kozen we ervoor om deze jogging mee te doen.Het parcours bevind zich op het domein van een ex-amerikaanse legerbasis en bestaat uit 90% verhard en vlot lopende wegen gans afgesloten van de buitenwereld.

Ik kon Rudy ervan overtuigen dat dit er ééntje was met een voortreffelijke omkadering dus was de keuze snel gemaakt. Hij verkoos om er een lange training van te maken en daarom liep hij eerst samen met Lucienne de 5 km om dan achteraf haas te spelen voor mij tijdens de 10 km. Wat "in form zijn” toch betekent hé! Onder hun beidjes liepen zij de korte in een meer dan degelijke tijd om dan samen met mij een mooie eindtijd op de lange afstand neer te zetten.

Iedere deelnemer kreeg als beloning een zwarte pens met appelmoes en een boterham, dus had deze jogging haar naam van "boerkesjogging" zeker niet gestolen.
Luc

Uitslag: www.cdtg.info


Zondag 21 oktober 2012: Loop zonder Dope - Kessel-Lo
Nog voor de inschrijving had je meteen al een goede opwarming. Een steile wandeling van 500 meter de berg op. Wim en Emiel namen deel aan de 9 km.
Meer dan voldoende. Niet alleen moesten we 2 maal een stevige klim trotseren maar vooral omdat we in de tweede ronde velen dubbelden die breed over de weg wandelden.
Aangekomen zag ik Wim nog fel uithijgen. Hij voelde me zeker korter bijkomen. Voor iedereen was er een roze t-shirt en het enthousiasme van al hun medewerkers en supporters.
Nadien vlug naar huis. In Winksele was het “Zomer op straat”. Niet alleen door het weer maar vooral door de artiesten die zorgden voor een waar straattheater op zijn best. Er was wel een act die me is bijgebleven. Een eigenaardige dame of was het een heer al zwijgend en zwevend... enkel met de rechterhand op een paal. Magic!
Emiel

Uitslag: www.loopzonderdope.be


Zaterdag 20 oktober 2012: 64de Heimolen jogging - Keerbergen
Op zaterdag 20/10 samen met Lucienne en Rudy richting Keerbergen om aan de zesde Heimolenjogging deel te nemen. We werden onmiddellijk hartelijk ontvangen door Hilda en mochten meteen Marleen en Emiel ook begroeten. Niet getreurd 10 min. voor startschot kwam ook Gerald onze gelederen versterken! Emiel en Rudy namen de 10.8 km voor hun rekening, de rest hield het bij de kortste afstand, 5.4 km.

Met allemaal goed beloopbare wegen, wel een paar stukjes onverhard tussen, en veel straat in straat uit was dit meteen het signaal om deze toch wel hoog aangeschreven gemeente te verkennen. Wanneer je de wieken van de Heimolen terug in zicht kreeg, mocht je als afsluiter nog eens een stukje van hun aangelegde Finse piste proeven en meteen onder de boog door.

De beloning was een gevulde zak met appelen en een reepje Herbalife, goed om uw krachtenarsenaal bij te vullen. Met veel ditjes en datjes werd de namiddag dan afgesloten en namen we de eerste trein richting Veltem weer.
Luc

Uitslag: www.jckeerbergen.eu


Zondag 7 oktober 2012: Neteloop - Hulshout
Op deze zonnige nazomerse zondagnamiddag samen met Lucienne en Rudy richting Hulshout om daar aan de Neteloop deel te nemen. Doch voor mij een rustdag gezien mijn vroege werkshift en de daarbij horende verschijnselen , dan maar goedgemaakt met een namiddagje supportersgeweld! Ginder mochten we nog Emiel verwelkomen (luid aangemoedigd door vrouw Marleen), hij nam de 10,5 km voor zijn rekening. Lucienne liep de 3,5 km en Rudy de 7 km. Iedere afstand hadden we een clublid vertegenwoordigd hetgeen supporteren des te aangenamer maakt. Alles lijkt zoveel eenvoudiger vanaf de zijlijn doch onze atleten brachten het er ieder schitterend vanaf. De beloning was wel wat aan de magere kant , doch beter iets dan niets hetgeen we gisteren nog mochten meemaken te Steenokkerzeel!
Tot een volgende
Luc

Uitslag: www.neteloop.be


Zaterdag 6 oktober 2012: Stratenloop - Steenokkerzeel
De laatste scott2run loop van 2012 zit erop.
Het weer was wel een dubbeltje op zijn kant. In de voormiddag heeft het nog goed gegoten.
In de namiddag was het bewolkt maar het is droog gebleven.

Gelukkig voor Wim. Ondanks dat hij er nog slap uitzag na zijn griep kon hij al direct een verschil maken met Dave en mezelf. Wij hebben het sportief duel onder ons uitgevochten. We hebben het beste van onszelf gegeven. Geen van de twee wou toegeven en het tempo lag bijzonder hoog. Constant liepen we rond 4’10” min/km. In de laatste 3 kilometers heb
ik nog goed gedronken en ben ik Dave voorbij gelopen.
Als Dave nog verder vermagert en zijn streefgewicht bereikt zal ik hem waarschijnlijk niet meer kunnen bijhouden. Dan draag ik de fakkel over aan de jongere generatie.
Verdienstelijk mocht hij op het podium als beste loper van Steenokkerzeel.

Lucienne en Luc liepen de 5 km. Luc heeft de laatste km nog goed doorgelopen. Hij voelde de hete adem van Lucienne in zijn nek.
Vermoedelijk was deze organisatie bedoeld om de gemeentekas te spijzen. Enkel een flesje water aan de aankomst. Zitten er zakkenvullers tussen?
Emiel

Uitslag: www.scott2run.be/resultaten.php


Zondag 30 september 2012: 6e Run for Congo -Kortenberg
Met ruim 500 deelnemers liepen we onder een stralende zon voor het goede doel.
Voor JC Veltem liepen Marleen en Lucienne de 5 km en ondertussen liepen Wim, Emiel, Dave en Rudy de 10 km.
Wim stond zoals gewoonlijk superscherp aan de start. Al van bij de opwarming stond hij sprintjes te trekken. Toch wou hij mij 3 minuten aan mijn broek smeren maar het waren er amper 2. Jammer dat Rudy nog niet voldoende hersteld was of hij had zeker het volle pond gekregen. Dave was wel de grote verrassing. Aan het einde van de eerste ronde kwam hij plots naast mij lopen. Samen liepen we enkele km’s samen ( zo rond de 4:10 per km).
Halfweg de Prinsendreef ging het licht omhoog en kon ik hem op enkele meters zetten. Komende zaterdag in Steenokkerzeel is het volledig plat en verwacht ik dat Dave voor mij zal zijn.

Zeker mogen we onze enige supporter Luc niet vergeten. Hij deed ons nog sneller lopen telkens we hem passeerden. Maar waar zaten al die andere lopers en supporters van JC Veltem ?
De zaal Colomba zat afgeladen vol. Er werd met volle overtuiging gezongen voor een beter klimaat. Ook JC Veltem (Lucienne en Emiel) zongen en dansten mee.
Emiel

Uitslag: www.runforcongo.tk


Vrijdag 28 september 2012: Loop Je Te Gek!? - Diest
De allerlaatste vrijdagavond jogging en dit onder de toepasselijke naam van Loop je te gek te Diest. Soms zou je voor minder aan het twijfelen gaan maar dit is wel degelijk een jogging die als afsluiter kan tellen. Zoals ze het in Diest en omgeving noemen kan je hier naargelang keuze van afstand 1, 2 of 3-maal genieten van de beklimming van de Allerheiligenberg. Bij ons misschien beter bekend als de Citadel van Diest.

Inderdaad hier mag je via kassei de vroegere legerbasis doorkruisen om via de voorzijde en een stevige afdaling de ring te bereiken. Zo loop je via het fietspad richting achterzijde Citadel om dan via een smal, romantisch (hier zorgen de aangebrachte fakkels voor) verlicht paadje het stadscentrum te bereiken. Lucienne verkoos de 3 km, ikzelf liep de 6 km, Wim en Emiel namen de 9 km voor hun rekening. Deze beide heren maakten er een strijd van om u tegen te zeggen! De nababbel was er ditmaal ééntje van korte duur want ieder verkoos om zo vlug mogelijk zijn zetel op te zoeken om zo nog van een welverdiende avond te genieten.
Tot een volgende
Luc

Uitslag: http://www.joggings.be/index.php?pagina=joggingsgegevens&functie=uitslag...


Zondag 23 september 2012: Schepdaal
Voor mijn derde wedstrijd van het weekend zat het weer niet zo mee. ’t Was de eerste maal in mijn 3 weken verlof dat ik de regen voelde. Maar klagen is hier eigenlijk wel niet op zijn plaats.

Een wisselende omloop met 4 stevige toertjes van telkens 2,5 km. rond de kerktoren. Telkens moesten er 3 hellingen worden gelopen. Op het hoogste punt stonden de vele supporters die ons aanmoedigden.
Ter afsluiting was er een mooie tombola waar we niet op gewacht hebben. We kregen een uitermate volle prijzenzak waaronder een T-shirt en een goeie fles kriekbier.
Emiel

Uitslag: http://www.joggings.be/index.php?pagina=joggingsgegevens&functie=uitslag...


Zondag 23 september 2012: Dwars door Mechelen
Na het lezen van de vorige verslagjes en de supertijden die zijn neergezet dit weekend, mag ik en mijn vrouw ook fier zijn op onze prestatie. Daphne heeft haar eerste 10km in 61' afgelegd en ik heb hier ook mijn pr scherper gezet.

Na het knallen langs de Dijle, door de kruidtuin en dan richting markt ben ik in 40'18" onder de boog gelopen en zo op plaats 236 van de 2108 lopers geeindigd.
Dave

Uitslag: www.dvvrunningtour.be

Zaterdag 22 september 2012: Pijpelheide
Pijpelheide, waarschijnlijk geen mens ooit over gehoord. Een dorpje een paar kilometers verder dan Aarschot. Hier dan meteen de laatste meetellend voor het Netedal criterium. Eén leuk ding hieraan, je mag steeds de afstand zelf kiezen, hoeft niet altijd de langste te zijn dus. Zoals gisterenavond namen Marleen en Lucienne hier deel aan de korte, 4,4 km, en Emiel, Wim en ikzelf verkozen de 8,8 km mee te doen.

Nadat we onze kelen konden schor schreeuwen voor onze dames was het drie kwartier erna de beurt aan ons om onze prestatie hier tentoon te spreiden. Ditmaal kregen we wel een vlakke jogging af te werken en dat brengt natuurlijk snellere eindtijden met zich mee. De dames deden het ons op een schitterende manier voor dus was er geen ontkomen aan voor ons. En inderdaad , Emiel en Wim maakten er onderling nog een extra mini-wedstrijdje van hetgeen het spektakel alleen maar ten goede kwam. Achteraf op een schitterende manier afgesloten tussen pot en pint, wat maakt een mens nog meer gelukkiger!!!
Luc

Uitslag: www.rondomnetedal.be


Vrijdag 21 september 2012: Wijnbergloop - Rillaar
Gezien de aankomende winterperiode komt er ook een einde aan de vrijdagavond joggings en dit is dan ook de voorlaatste in de rij. Traditioneel is er volgende week te Diest de sluitingsprijs zoals ze dit in het wielermilieu noemen.

Vandaag kon ik alles nog eens van aan de zijlijn bekijken vermits ik een avondje rust ingelast had ten gevolge van een opspelend kwetsuurtje in de rechterbil en daar het morgen de laatste wedstrijd meetellend voor het criterium Netedal is en ik er nog ééntje moet lopen was de rekening dus vlug gemaakt. Ok, supporteren dan en dit voor onze dames op de 5 km, Marleen en Lucienne en voor de heren van de lange afstand, Emiel en Rudy.

Zoals de naam laat vermoeden, Wijnbergloop, kan je de rest reeds voorspellen. De eerste en de laatste kilometer liep redelijk vlak, de rest bestaat hier uit dalen en klimmen. Onze 2 ladies verdedigden de club-kleuren met glans waarna ook onze meer ervaren ratten dit eveneens over de langste afstand deden! Een geluk dat deze maal het eindstation Rillaar was of onze sneltrein Rudy was misschien wel ergens zoek geraakt hier te lande!!!! Super girls and boys.
Tot morgen
Luc

Uitslag: www.fcrillaarsport.be

Donderdag 20 september: Algemene Vergadering
De Algemene Vergadering van 20 September 2012 ging door in “Ratje Toe” en was een succes.
De wijzigingen in het bestuur kunnen we als volgt samenvatten: Helga Ceunen en Laurens Tuinema verlaten na een inzet van bijna 5 jaar het bestuur en volgende mensen komen er bij: Helen Van der Spiegel, Lucienne Geiregat, Emiel Luyts, Marleen Wuyckens, en Dave De Rouck. Voor de specifieke rollen van de nu acht bestuursleden verwijzen we naar “bestuur”.

Ook werd het officiële adres van JC Veltem aangepast naar het adres van de penningmeester (Bea Vanzieleghem). Emiel en Dave hebben wat uitleg gegeven over het trainingsprogramma “van 5 naar 12 km” waarna nog wat varia aan bod kwam en vragen beantwoord werden. De drankjes en hapjes (geleverd door Bicasso) werden gesmaakt.
Peter

N.B.: voor wie het gemist heeft, de speech van de voorzitter.
Helen


Zondag 16 september 2012: Herfstjogging - Boortmeerbeek
Op deze zonnige zondagnamiddag was JC VELTEM goed vertegenwoordigd in het nabije Boortmeerbeek tijdens de jaarlijkse jogging daar. De dames namen allen de korte afstand voor hun rekening, nl. Paula, Hilda, Laura, Marijke en Lucienne. Rudy en Luc namen de midden afstand voor hun rekening.

Gezien de vlakke omloop werd hier dan ook behoorlijk snel gelopen, iets wat er voor mij teveel aan was gezien de looparbeid van de voorbije dagen. Maar in vele gevallen is deelnemen belangrijker dan winnen, dus! Niettemin niets dan tevreden gezichten achteraf, dan kan je besluiten dat het goed is geweest.

Wijselijk besloten we om de prijsuitreiking en de daarmee gepaard gaande aanwezigheidstombola af te wachten en eens te meer werd ons lange wachten beloond! Hilda werd er uitgeloot en zoals de foto's duidelijk maken was het maar op 't randje af of we hadden een hulplijn moeten inroepen om alles in hoofdstad Buken te krijgen. En alsof dit nog niet genoeg was hebben we met de ganse bende nog de gouden medaille behaald in de categorie decibels, toch een ganse eer als je dit allemaal mee richting huiswaarts mag nemen.
Schol en tot een volgende
Luc

Uitslag: http://joggingclubicarus.be/uitslagen.html


Zondag 16 september 2012: Scott Offroad Run - Roosdaal
Als enige JC Veltem deelnemer heb ik deelgenomen aan de eerste editie van de Scott Offroad Run.
Er waren drie verschillende afstanden nl. 5,5 km, 13,5 km en de hoofdafstand 24 km.
Ikzelf had gekozen voor de 13,5 km en deze liep grotendeels over de mtb route van Gooik. Er zaten serieuze kuitenbijters in en heel wat technische afdalingen over de gekende singletracks bij het mtb'ken. Het was dus goed uitkijken op
sommige plaatsen om geen voetblessures op te lopen.

De organisatie was tiptop in orde, enkel de bevoorradingen waren iets te weinig. De eerste was na 2,5 km met water en sponzen zodat de lopers van de korte afstand mee konden genieten maar de tweede en laatste was pas na 9 km, daar kregen we dan wel water, sportdrank, appelsienen en peperkoek.

Bij aankomst kregen we nog een bon van 10€ die we op konden kopen aan het Scott kraampje.
En zo na een geslaagde eerste editie en rijsttaartje terug richting Steenokkerzeel.
Dave

Uitslag: www.scottoffroadrun.com


Zaterdag 15 september 2012: 22ste Hollewegenjogging Hoegaarden
Afgaande op de relatief droge periode van de voorbije dagen kon je hier al meteen een vijand opzij zettten. Wanneer het hier geregend heeft is er een groot gedeelte van het parcours herschapen in een modderpoel en gezien de heuvelachtige omgeving wordt dat meteen afzien geblazen. Goed vandaag eens anders en welgekomen hoor.

Lucienne deed JC VELTEM eer aan in de 5 km race, Luc nam de 7,2 voor zijn rekening en Rudy liep de 13.8 km wedstrijd mee. De afstanden van de midden en de langste afstand waren iets korter gezien de wegenwerken hier in het dorp, waar hebben we nog zoiets gezien, misschien wel overal te lande momenteel!! Uiteindelijk hebben we alle 3 een behoorlijke eindtijd neergezet zodat het tevredenheidsgevoel des te groter was na afloop van deze jogging. Met een aandenken in de vorm waarvan dit bierdorp gekend is keerden we richting heimat weer om ons voor te bereiden op zondag om de kleuren van onze club te verdedigen tijdens de jaarlijkse jogging te Boortmeerbeek.
Luc

Uitslag: www.hollewegenjogging.be


Donderdag 13 september 2012: wedstrijdje hardlopen - Eindhoven
Daar we samen met Rudy en Diane bij onze Noorderburen enkele dagen te gast waren hebben we na einig zoekwerk hier op een doordeweekse donderdagavond ergens in de omgeving van Eindhoven een wedstrijdje hardlopen meegepikt. Inderdaad want zo kon je deze 5,2 km lange jogging wel noemen. Ik heb al vele jaren ervaring in de jogging wereld maar deze sprong er toch mee bovenuit, hier werd niet gelopen maar "gevlogen" !!!

Als je weet dat de eerste deze wedstrijd won met een tijd binnen de 15 min. en dat er toertjes van 1 km te draaien waren dan kan je onmiddellijk de link naar de gedubbelde leggen. Een gans gedeelte van het deelnemersveld werd hier één of meerdere keren voorbij gelopen door de kopgroep doch dit was geen enkele reden om te denken dat je hier een mindere prestatie stond te leveren. Integendeel dit is positief daar je dan bijna automatisch een hoger tempo ontwikkelt.

Lucienne, Rudy en Luc pikten dus op die manier een extraatje mee en gezien de gastvriendelijkheid hier was dit leuk meegenomen.
Luc


Zaterdag 8 september 2012: 6de Werchterse Hanewijkjogging - Werchter
Op deze prachtige nazomerdag trokken Maria, Emiel, Wim en Luc naar het nabije muziekdorp Werchter om daar aan de jaarlijkse Hanewijkjogging deel te nemen. De locatie is prachtig uitgekozen, recht tegenover de ingang van het wereldberoemde muziekfestival en dan nog temidden van de plaatselijke hondenclub, er zijn andere locaties die te wensen overlaten nietwaar Emiel, het is nog maar van gisterenavond geleden hé!

Soit er werd ook nog gelopen en wel 5 km door Maria en Luc, de 11 km door Emiel en Wim. Start allen tesamen rond 15u en onder een stralende zon, dus zweten geblazen. Met eerst een 500m onverhard dewelke overgaat op een stuk beton van éénzelfde afstand en dan een scherpe linkse bocht om zo langs de boorden van de Dijle onze kilometers af te malen. De laatste 1,5 km langs eerst betonweg en later terug onverhard richting aankomst. Daar kwam iedereen, doch de éne al meer dan de andere, voldaan over de eindstreep om met volle teugen te genieten van het aangeboden verfrissingske.

Zoals zovele gebeurtenissen wordt het spannendste steeds tot op 't laatst gehouden en dit was hier niet anders!! De douches waren met goedkeuring van beide partijen gemeenschappelijk! Zonder noemenswaardige moeilijkheden werd ook dit tot een goed einde gebracht. Zo weer ééntje erbij voor dit jaar en hopelijk volgen er nog zovele!!
Luc

Uitslag: http://hanewijk.multiply.com/journal/item/22/Uitslagen-6de-Hanewijkjogging


Vrijdag 7 september 2012: Waterloop - Aarschot
Samen met Luc, Rudi, Emiel, Laura en Hilda en de broodnodige supporters François en Rik, was JC Veltem talrijk aanwezig in Aarschot. Niet bepaald een jogging waar je naar uitkijkt. Omwille dat er niks van organisatie is. Iedereen stond er meters voor de startlijn, komt daarbij dat er geen speaker of wat dan ook is.

De omloop langs de Demer was dan nog het beste van de jogging. Wel oppassen dat je het bordje van de 9 km niet mist of je loopt mee voor de 14 km. De lopers van de 14 km komen toe in het donker en van verlichting is er amper sprake. Wel zeer spijtig dat de eerste van de 14 km gewoon toekomen tussen de lopers van de 9 km. Toch was er voor iedereen een badhanddoek ter compensatie.

Nadien een luid optreden aan de knoet. Natuurlijk stonden er een massa mensen voor het podium. De meesten geduldig wachtend om wat drank. Wij besloten wijselijk wat te gaan drinken in het "Kasteel van Namen". Zo noemde dat cafeetje in Aarschot.
Emiel

Uitslag: www.knoet.be


Zondag 2 september 2012: Teussersjogging - Bertem
Zoals Helga al vertelde waren we zondag 2 september in de voormiddag naar haar geboortestreek afgezakt om daar aan de plaatselijke jogging deel te nemen, zodoende dat we in de namiddag als seingever te Bertem konden fungeren tijdens de jaarlijkse Teussersjogging daar.

Op een zonnige namiddag mee het verkeer regelen en dan nog onze JC VELTEM leden aanmoedigen, wat moet een mens nog meer hebben! Daar wij het parcours hier als onze broekzak kennen zijn we dan dik tevreden dat we hier mogen "werken i.p.v. lopen". Nee dit is toch wel aan de pittige kant hoor met tweemaal die steile beklimming erbij, waar meer gestapt dan gelopen wordt, en de rest is ook al niet van de poes. We hebben er veel figuurlijk zien sterven hoor!

Dave, Emiel en Wim maakten er dan nog eens een onderling gevecht van wat er meteen een extraatje bij aan geeft. Zij hebben het er alle 3 schitterend vanaf gebracht wat zich ook meteen na afloop liet gelden. Ambiance tot en met aan ons tafeltje, spijtig dat de zaal sloot want wie weet waar was dit feestje anders geeindigd?
Luc

Uitslag: www.scott2run.be/resultaten.php


Zondag 2 september 2012: Memorial Rik Clerckx - Lummen
Op deze prachtige zondag waren we met 4 aanwezig op de 25e memorial Rik Clerckx. Deze wedstrijd heeft plaats in mijn geboortedorp en Rik Clerckx was mijn ”nonkel Rik”.

Rob liep eindelijk nog eens mee en hield het wijselijk bij de 4,5 km. Luc, Rudy en ik begonnen aan de 9,5 km. Het is een prachtig parcours rondom het Schulens Meer. Een groot deel gaat over dijken, afgegrazen door schapen. De schapendrollen namen we er dan maar bij.

Nadien voor elke deelnemer appels of wijn en een mooie t-shirt.
Een suggestie voor JC Veltem: op de drankenlijst achteraf was er niet alleen de gebruikelijke Leffe, doch ook Cava, wat bij vele vrouwen in de smaak viel!!
Helga

Uitslag: www.memorialrc.be


Zondag 26 augustus 2012: Heist Loopt
Deze aflossings halve marathon gaan we onmiddellijk in de boeken bijschrijven: JC VELTEM werd hier vandaag te Heist 8 ste op een totaal van 87 ploegen, en als je dan weet welke kleppers er de eerste plaatsen bezetten, dan kan je alleen maar met opgeheven hoofd Heist verlaten. Inderdaad in deze zeer sterk bezettte wedstrijd brachten Rudy, Dave, Rik en Wim het er op schitterende wijze vanaf met deze mooie top tien plaats als beloning!

Dan spreken we niet van de omloop die moest verteerd worden, deze gemeente heeft haar naam duidelijk niet gestolen, was ook al niet van de poes hoor. Ik spreek van ondervinding want vandaag koos ik hier om de 10 km voor mijn rekening te nemen en alzo mocht ik "twee keer genieten" van de heuveltjes van Heist. Lucienne nam dan op haar beurt deel aan de 5 km. Blijkbaar had ze de champagne van gisteren goed verteerd want ook vandaag bracht ze het er goed vanaf. Fier als een gieter trokken we dan samen terug richting Veltem.
Luc

Uitslag: www.heistloopt.be


Zaterdag 25 augustus 2012: 4e St-Rochus stratenloop - Binkom
Meteen met de deur in huis vallen, JC VELTEM op het hoogste schavotje in mijn geboortestreek! Je zou voor minder uit de bol gaan. Inderdaad Lucienne werd hier vandaag eerste dame op de 5 km in haar leeftijdscategorie nl. dames boven de 40. Proficiat en laat de champagne maar knallen!

Tevens was er voor onze S2R-ster Laura een schitterende 4de plaats weggelegd, wel de meest ondankbare plaats zo juist naast het podium maar gezien haar pas gestarte loopcarriere reeds een prachtresultaat voor deze meid. Onze opvolging is verzekerd zou'k zeggen. Vandaag waren we overigens met volgende club-leden actief : Laura, Hilda, Lucienne, Rudy en Luc voor de 5 km en Emiel nam de 10 km voor zijn rekening, dit alles in beeld gebracht door Marleen.

Met rondjes van 2,5 km en redelijk pittig gezien de wind meer in het na- dan voordeel blies was deze jogging er qua moeilijkheidsgraad ééntje om niet snel te vergeten. Doch wanneer je met zulk resultaat terug richting heimat kan is er géén inspanning teveel aan. Hopelijk kunnen we morgen te Heist eveneens schitteren op deze sterk bezette aflossings halve marathon!
Tot morgen
Luc

Uitslag: www.joggings.be/index.php?pagina=joggingsgegevens&functie=uitslag&id=3335


Zondag 19 augustus 2012: Haachtse Stratenloop - Haacht
Op de warmste dag van het jaar sloeg de verveling toe, kon ik nu echt niets doen? Lopen te warm? Luc, Rudi en Swoike waren in de voormiddag gaan wandelen in Boutersem. Aangezien ik maar 5 km mag stappen of wandelen tot ik mijne uitslag heb van de ganganalyse kon ik ook niet mee gaan stappen, ik moest vandaag nog 5 km trainen dus kon ik even goed in Haacht gaan lopen, 4 km is niet veel maar wel veeeeel te warm, om 15u de start met gratis zakjes water voor iedereen 2 maal drinken en 3 douches onderweg zorgde voor verfrissing, heerlijk.

Daarna een goei douchske en een bord spaghetti voor elke deelnemer en dan de prijsuitreiking gevolgd door de aanwezigheidstombola en ja ik heb een mooie t-shirt gewonnen ter waarde van 50 euro dus toch niet voor niets gaan lopen in Haacht. (en waar waren nu die die-hards van Veltem, die stoere mannen hahaha !!!!!!!).
Lucienne

Uitslag: www.haachtsestratenloop.be


Zaterdag 18 augustus 2012: Voerhoekjogging - Vossem
De jaarlijkse Voerhoekjogging te Vossem was er dit jaar ééntje om niet vlug te vergeten. En dan niet van één of ander nieuw wereldrecord, maar wel van de hitte. Inderdaad echt onmenselijk was het om in deze zomerse "braderij" te lopen. Je kon dit ook onmiddellijk merken, want het deelnemersveld was beduidend minder dan vorige edities, volkomen terecht overigens. Onze JC VELTEM-leden die meedoen aan het S2R criterium lieten zich echter niet afschrikken en namen toch deel aan deze wedstrijd.

Watervoorziening was wel duidelijk aanwezig, maar goed ook. Wim, Emiel, Rudy en Dave kwamen dan ook druppelsgewijs en de ene al meer dan de andere getekend over de eindmeet. Doch het mooiste moment van de dag zat eraan te komen. Met zijn allen gingen we in het goedkoopste café van het heelal verfrissing zoeken en ongewild kwamen we hier in het feestgedruis terecht. Namelijk één van onze beste atleten over de 5000 m werd hier vandaag tot ereburger van de stad Tervuren bekroond, Miel Puttemans. Als een echte vedette werd hij in de bloemen gezet maar ook onder ons werden de vedettes eruit gehaald om een intervieuw of foto te staan. Neem zeker en vast een kijkje in de kiekjes die Emiel gemaakt heeft en je zal onmiddellijk herkennen wie ik bedoel. Toch één voordeel om met een bekend iemand aan tafel te vertoeven, zo kun je tegelijk mee genieten van de receptie aangeboden ter gelegenheid van die feestelijkheid hier vandaag.

NB: Er is wel een verandering op til, wanneer je één van de bv's van JC VELTEM wil spreken zal je een afspraak met hun secretaresse moeten maken! Gegevens volgen later.
Luc

Uitslag: www.scott2run.be/resultaten.php


Woensdag 15 augustus 2012: Dwars door Zaventem - Zaventem
Het was aangekondigd 15 augustus wordt de warmste dag van het jaar. Toch waren we met ongeveer 200 lopers om de 21 km te veroveren.

Van bij de start was het al ruim 32°. Het parcours ligt volledig op het beton met rond de 11ste km een lang hellende straat van wel 300 meter. Dit was een echte boosdoener.
Maar de criteriumlopers zijn goed voorbereid en we gaan ervoor. De eerste 12 km ging tamelijk vlot tot Katrien mij gezwind voorbij liep. Dat was mijn tweede klop na dat bergje. Nadien was het afwisselend stappen en lopen. Toch kon ik er nog oprapen zoals Wim Hendrickx. Ik denk dat hij zelfs sterretjes zag.

Bij aankomst werden we luid ondersteund door heel wat leden van JC Veltem. Zij gingen de 5 km lopen vanaf Nossegem.
Gelukkig voor hen kwamen er al heel wat wolken opzetten en was het lopen al wat draaglijker. Een waterbevoorrading rond de derde km met deze tropische temperaturen had wenselijk geweest. In volgorde dat ieder toekwam: Luc, Laura, Marleen, Lucienne, Hilda, Marijke en Paula.
In afwachting van de tombola vonden we een gezellig terrasje in het midden van het pop@park.
Animatie voor iedereen.
Emiel

Uitslag: www.scott2run.be/resultaten.php


Vrijdag 10 augustus 2012: Mutotoloop "Naar de Congo en terug" - Duisburg
Blijkbaar beginnen de afspraken op de homepage te werken.
We waren met een sterke ploeg aanwezig in Duisburg. De vrouwen waren in de meerderheid!
Maar nu moest er ook nog gelopen worden. Net als verleden week in Kortenberg was het een parcours van dalen en lang klimmen. Dat is typische zo als je rond de druivenstreek gaat lopen.
Het duurde een tijdje voor we elkaar hadden teruggevonden na aankomst. Dave en Emiel hadden ondertussen al een natje vast en genoten van de zomerse joggingsfeer met dito muziek. De dames kozen voor donkere oorden. Zij gingen naar de Congo.
Emiel

Uitslag: www.mutoto.be


Zondag 5 augustus 2012: Excuusjogging - Kortenberg
Na een maand van relatieve rust is het Scott2run criterium terug begonnen. Voor wie dacht aan rustig aan te beginnen had het verkeerd voor. Het was een zware omloop met soms moeilijk beloopbare wegen.
We kregen eventjes een korte verfrissing van boven. Er was slechts één drankpost, te weinig gezien het warme weer.

Achteraf hebben we de tombola afgewacht. Tot grote ergernis van velen was er een te luid spelend orkestje. Je moest naar elkaar roepen om elkaar te verstaan. Wablieft, alstublieft.
In onze groep hadden Wim en Dave prijs. Helaas waren ze al onderweg naar een tapje in Leuven.
Met goede verwachtingen hoopten we nog de mooie Scott fiets te winnen. Zoals gebruikelijk ging het aan onze neus voorbij.
Emiel

Uitslag: www.scott2run.be/resultaten.php


Zondag 29 juli 2012: Bosloop - Tessenderlo
Omstreeks 10u30 een jogging organiseren, je moet maar durven zou'k zeggen. Wel de jaarlijkse bosloop te Tessenderlo in de omgeving van de VVV toren is er zo ééntje. Echt een aanrader voor wie eens op een zachtere ondergrond wil lopen. Deze wedstrijd gaat voor zeker 80% over onverhard, en dit dan bijna allemaal in een bosrijke omgeving, een mens zou voor minder 's zondags 's morgens uit zijn bed kruipen.

Met telkens 5 minuten wachttijd tussen de 3 afstanden om te vertrekken is het dan ook minder drummen in de omgeving van de startblokken, want inderdaad hier komt een heel leger lopers op af. Van JC VELTEM zijde kozen Marleen en Rob voor de kortste afstand (4,2 km), Maria en Luc de 8,4 km en Helga, Rudy en Emiel namen de 13,8 km voor hun rekening.

Met een onverharde ondergrond en afwisselend licht golvend parcours krijg je hier dus zowat alles voorgeschoteld wat een jogger zich kan voorstellen. De laatste kilometer is de belangstelling dan ook bijzonder groot wat de aankomst dan ook een dubbel aangenaam gevoel meegeeft. Er is slechts één klein minpuntje aan deze jogging, ze valt nogal redelijk duur uit wanneer je niet op voorhand inschrijft! Doch dit hebben we niet aan ons hart laten komen en meteen met een tafel vol leute en geestrijke drank doorgespoeld.
Luc

Uitslag: www.debosvrienden.be


Vrijdag 27 juli 2012: Baalse kermisloop - Baal
Op een zwoele vrijdag richting Baal om daar aan de plaatselijke kermisloop deel te nemen, er zijn leukere momenten om aan een loop te beginnen zou 'k zeggen. Maar niet getreurd het is geen verplichting hé! Met 8 JC VELTEM leden schreven we ons in om aan deze jaarlijks terugkerende jogging mee te doen. Inderdaad 8 leden, dat is ook al een tijdje geleden dat we met zovelen aan de start verschenen, SUPER!

Marijke, Hilda, Ingrid, Rudy, Wim en ikzelf schreven ons in voor de 5 km, Emiel en Dave trotseerden de warmte en kozen voor de langste afstand ofwel de 10 km. Dit allemaal onder het goedkeurend oog van onze trouwe supporters Marleen, Marc, Lucienne en onze trouwe viervoeter Chayenne als mascotte. Was er nog wel iemand in Veltem? Omstreeks 19u werd de kortste op gang geschoten en meteen weet je waarom deze wedstrijd aangekruist staat bij velen om hier hun persoonlijk record scherper te stellen. Inderdaad een suppersnelle omloop al blijft één ding zekerheid, je moet het nog altijd zelf presteren.

Momenteel telt onze club wel enkele uitschieters, want zowel op de 5 als op de 10 km hebben hier enkele leden van zich laten spreken, een geluk dat de selectie voor de Olympische spelen gemaakt was want anders zou de keuze moeilijker geweest zijn. Ieder van ons bracht het er schitterend vanaf en achteraf was het dan ook mooi om horen hoe ieder op zijn manier deze jogging afhaspelde. Zulk een prestatie mag dan ook gevierd worden en dat hebben we dan ook niet aan ons hart laten komen hoor!

Tot zondag tijdens de bosloop te Tessenderlo.
Luc

Uitslag: www.kermisloopbaal.be

Zaterdag 21 juli 2012: Dwars door Kasterlee
Op onze nationale feestdag samen met Rudy richting Tielen - Kasterlee, onder ons beter bekend als de thuisbasis van Ijsboerke, om daar aan de 30ste Dwars door Kasterlee deel te nemen. Beiden verkozen we om de mini editie, ofwel de 10 km, mee te lopen. Met vertrek elders dienden we eerst met een shuttlebus richting Lichtaartsebaan Kasterlee te rijden om daar ons huzarenstuk te beginnen. De langste afstand, 16 km, vertrok nog een eindje verderop.

Vooraf besloten we om samen deze wedstrijd af te haspelen en er samen een gezellig tripje van te maken. En 'k moet zeggen, dit was er echt ééntje om terug te komen. Met een 80% onverhard, en met dit rot Belgisch zomerweer, perfect beloopbare wegen. Hoe kan het ook anders hier in de Antwerpse Kempen. Met aankomst op het sportcentrum ,met alles erop en eraan, konden we onmiddellijk genieten van een overheerlijk ijsje ons aangeboden door de plaatselijke sportraad. Als geschenkje was er keuze tussen een fles van die geestrijke drank, de naam ontsnapt mij even maar 'k denk dat het begint met een Wes...... of een kleurige t-shirt met opschrift van deze jogging. Voldaan keerden we richting heimat terug wat de terugrit meteen een stuk aangenamer maakt.
Luc

Uitslag: users.skynet.be/sb189296/ddk/


Vrijdag 20 juli 2012: Corrida door Kobbegem
Om de Herseltse modder te ontwijken dan maar richting Kobbegem om daar aan de plaatselijke corrida deel te nemen. Daar we hier verleden jaar reeds te gast waren konden we ons al een beeld geven wat ons hier te wachten staat! En dat is niet van de poes hoor, ronde van 6 km en deze is voor de helft bezaaid met kasseien en dan spreken we niet van de heuvelachtige omgeving hier. Dus doseren is de boodschap.

Onder het goedkeurend oog van Marleen en Lucienne verkoos ik de 6 km mee te doen, Emiel en Rudy kozen waar voor hun inschrijvingsgeld en die liepen de 12 km (dus 2 rondes van 6 km) mee. Na het startschot was het onmiddellijk een kleine km klimmen om dan na een kort recupje terug te klimmen tot ongeveer km 2. Daarna lichtlopend tot km 4 om dan de laatste paar kms er vol tegenaan te gaan teneinde een degelijke tijd neer te zetten. Dat viel voor ons drie goed mee en na een welgekomen verfrissingske konden we dan in de tent tijdens een leuke muzikale noot geduldig de aanwezigheidstombola afwachten. En voor éénmaal loonde dit wachten, we vielen alle drie in de prijzen. Dat zal niet vlug meer te evenaren zijn, denk ik. Tof om zo het weekend te beginnen.
Luc

uitslag: www.kobbegem.org


Zaterdag 14 juli 2012: Stratenloop - Weerde
Net zoals gisteren in Kiezegem vierde Weerde kermis in de weide. Altijd plezierig om in een groene omgeving van start te gaan voor 10 km. Maar opnieuw viel het weer tegen. Regen en nog eens regen met als enig positief punt: veel zuurstof in de lucht.
Er waren 3 rondes af te leggen. 2 rondes in een groepje gebleven van rond de 4.15 min/km. Het tempo van Rudy lag hoger dan het onze. De 3e ronde snelheid wat opgetrokken maar niemand wou mee.
In de grote tent waren zowat alle plaatsjes voorbehouden om mosselen te eten. Tijd om aan de volgende jogging te denken met hopelijk zonnig weer.
Emiel

Uitslag: http://users.skynet.be/stratenloop.kwbweerde


Zaterdag 14 juli 2012: Strand-en duinenloop - Blankenberge
Enkelen onder jullie herinneren zich nog de 8 km over het strand en de duinen. Vooral de wind dan. Om één of andere reden staat er op die dag altijd een stevige wind, en dat was deze keer niet anders.
Voorgaande jaren stoof ook het zand nog op zodat elke deelnemer gezandstraald over de finish kwam. Dat was dit jaar niet zo, daar het net hoog water was en het al enkele dagen regelmatig een bui deed. Die regen zorgde dan ook voor flinke plassen op de duinpaden en zompige ondergrond op het strand.

Omdat het een 'thuiswedstrijd' was, werden de clubleden op voorhand ingeschreven, en mij viel de eer te beurt om met het nummer 1 (!) te lopen. Ik was best wel fier, moet ik toegeven. (Ik denk dat ik dat nummer ga inkaderen, dit overkomt mij geen tweede keer ;-) )

Mijn dochter en ik besloten om de 8 km samen af te leggen en mekaar een beetje uit de wind te zetten. Eerst een paar honderd meter over de dijk, dan berop de duinen in. Beetje open neer en draaien en keren, en dan de eerste helling af met beneden in de draai de waarschuwing : "Opgepast! Grote plas!". Er was niet veel plaats naast maar toch proberen de schoenen nog wat droog te houden. Na een single-track(je), een stevige helling op en een trap over om zo op het strand te komen, richting Zeebrugge. Na het keerpunt daar ging het terug richting Blankenberge met de wind schuin op kop, en dan is de Pier héél ver! Nadien terug effe wind mee richting de trap (dooddoener!) om zo weer via hetzelfde parcours, dezelfde hellingen en tegen dezelfde wind naar de dijk te lopen.

Een heel zwaar parcours, maar toch telkens veel tevreden gezichten na de aankomst. Iedere deelnemer krijgt dan ook een mooi aandenken en voldoende vocht (én een banaan) om de geleverde inspanning weg te spoelen.
Een aanrader voor wie eens wat anders wil.
Hopelijk tot de volgende,
Mai

Uitslag: www.acb-vzw.be/strandloop1.html


Vrijdag 13 juli 2012: Kiezegemse stratenloop - Meensel-Kiezegem
Vrijdag de 13de, niet onmiddellijk een datum om naar uit te kijken, wel ééntje om een jogging te organiseren. 3de Kiezegemse stratenloop en dit in de omgeving van een spiegeltent, wat kan een mens nog meer verlangen om het weekend op schitterende wijze in te zetten. Echt, het hoeft niet altijd in de omgeving van een sportcentrum te zijn, dit is nog nostalgie van in onze jeugd!

Met 2 afstanden, 6 en 12 km, en een heuvelachtig parcours is deze wedstrijd er dan ook ééntje waar je over goede benen moet beschikken wil je een deftige eindtijd neerzetten. Rudy en ons nieuw clublid Wim verkozen om de 12 km te lopen, Emiel en ikzelf namen de 6 km voor onze rekening. Met start om 19u30 en beide afstanden samen was het toch een drukte aan 't vertrek, ik herinner mij dat het hier in het verleden wel anders was. Met al onmiddellijk een kleine km klimmen was de toon al gezet, daarna volgde een lange licht lopende afdaling om via de laatste km. bergop de eindmeet te bereiken. Naargelang de gekozen afstand was dit 2 of 4 keer de natuur beworstelen om daarna in een gezellig ouderwets kader deze mooie vrijdagavond met een oververdiend natje af te sluiten.
Luc

Uitslag: www.10mvg.be/node/6


Maandag 9 juli 2012: The Classic - Tessenderlo
Maandag 9/07/2012 The Classic Tessenderlo, of in het verleden beter bekend onder The Nike Classic. Dit terzijde gelaten, op een maandagavond en een 3400 lopers aan de start, je zou voor minder met uw hoofd in de wolken lopen als inrichter. Samen met Rudy en Lucienne, wel als supporter deze laatste, trokken we richting Limburgse grens om daar eens aan een groter evenement mee te doen.

Daar we ons reeds voorinschreven en tijdig vertrokken waren konden we na afhaling borstnummer (met chip) nog eens passeren langs de kermis en de vele welriekende kraampjes die ons parcours kruisten. Rudy die hier in het verleden reeds te gast was, had mij er al op voorhand van verwittigd dat hier een speciale sfeer hing en inderdaad wanneer het onze beurt was om hier het centrum te doorkruisen, kwam tijdens de inspanning de adrenaline nog eens extra naar boven!

Honderden kelen schreeuwen je hier verder, de ene al duidelijker te verstaan dan de andere. Echt een aanrader voor wie eens een iets groter evenement wil meemaken, doch niet in de massa wil verzuipen, is dit de ideale gelegenheid. De 10km verliep dan ook zonder problemen, wat toch al bijna een eeuwigheid geleden leek voor mij zulke afstand. Met dank aan Rudy die vandaag verkoos van mij gezelschap te houden! Achteraf ook geen enkel probleem qua wasgelegenheid hier in de omgeving van de Looise piste. We kwamen dan ook met een voldaan gevoel terug huiswaarts !

Tot een volgende
Luc

Uitslag: http://sport.be.msn.com/runningtour/theclassic/2012/nl


Zondag 8 juli 2012: 10 mijl van Glabbeek
In de voorbereiding op de halve triatlon in Antwerpen over twee weken, liet ik deze kans niet liggen om een 10 mijl wedstrijd mee te lopen. In tegenstelling tot de traditie in Glabbeek was het vandaag eens niét bakkend heet!
Redelijk loopweertje: betrokken, niet te warm. Enkel de strakke wind mochten ze eraf gelaten hebben.

Emiel kwam binnengelopen van de 5 mijl, een beetje lastig omdat de seingevers hem en een 20-tal anderen de verkeerde richting hadden uitgewezen. Nadien haalden ze de tragere lopers weer in. Niet leuk!
Gelukkig herinnerde Emiel me eraan dat de start nog een eindje lopen was, en hij liep even galant mee uit (en voor mij was het inlopen natuurlijk!)

Weinig vrouwelijke loopsters, 12 in totaal. Een donker gebruinde Anne Rahme showde voor de start zelfverzekerd haar gespierde loperslichaam, en maakte die favorietenrol ook glansrijk waar. Bij de "gewone" loopsters vocht ik me toch verdienstelijk naar voren, en kon fier beslag leggen op de tweede plek. De laatste kms stonden mijn tenen weer in vuur en vlam, ik kon aan de aankomst niet snel genoeg mijn schoenen en sokken uitzwieren :-)

Emiel, Marleen, Luc en Lucienne waren superlief om nog zo lang te blijven.
Dankjewel voor de aanmoedigingen en de vele foto's!

Uitslag: www.10mvg.be/node/5


Vrijdag 6 juli 2012: Peulisjogging - Putte
12 km

Het vertrek was om 19.45u. Om 19.25u barstte een onweer los met luid trommelgeroffel. Iedereen ging schuilen waar het kon. Net op tijd klaarde alles op en konden we van start.
Er was een ruime parking in een weide vlak aan het voetbalterrein. Daar heb ik kennisgemaakt met muggen die al onmiddellijk mijn bloed wilden. Mijn benen stonden vol met grote rode plekken. Het ergste was de jeuk.

De omloop was zeer afwisselend. Vooral in het stukje bos had het meer weg van een crossparcours. Mooie aankomst op een verzorgd grastapijt. Voor elke deelnemer was er een consumptie, een stylo en speelbal voor de kinderen.
Nadien vlug naar huis. Het vlaamse kruis had mij aangeraden om mijn benen zo snel mogelijk af te koelen.
Emiel

Uitslag: http://jtpeulis.webs.com/uitslagen2012.htm


Zondag 1 juli 2012: Groentenjogging - Schriek
Garmin 10.5 km

Niet te geloven maar op weg naar Schriek begon het alweer te gieten. Bij aankomst nog wat in de auto blijven zitten tot ze hierboven waren uitgeregend. Dikwijls kan het hier zeer warm zijn, maar met de regen zat er veel zuurstof in de lucht.

Met 2 hazen voor mij van bij de start(Dave en Rudi) zou ik zeker een goede tijd neer zetten. Na de 2de ronde heeft Dave een gat laten vallen. Rudi nam nog een versnelling hoger samen met een Demarsinloper. Ik heb de ganse 10 km met Daniël Lissens (Demarsin) gelopen. Tot de laatste 400 meter. Er liepen nog 2 lopers voor mij die ik aan de eindlijn wou voorbijlopen. Maar dat was te snel.

Op de speelplaats van de school was er ruimte voor iedereen, drank en vooral veel groenten.
Emiel

Uitslag: http://home.scarlet.be/kwb-joggings/info/schriek.htm


Zondag 24 juni 2012: Jogging - Machelen
Vandaag waren we met vier lopers aanwezig op de jogging van MAC. Luc voor de korte jogging van 5km en dan de vaste criteriumlopers Emiel, Rudy en ik voor de lange afstand. Door de aanhoudende regenbuien was de opkomst voor beide afstanden aan de lage kant, het voordeel daarvan was dat er geen opstoppingen waren aan de smallere loopstroken.

Het parcours is normaal vlak en snel, maar wegens wegenwerken hebben ze een stuk veldlopen moeten bijvoegen als alternatief. Met deze aanpassing was de afstand dan ook maar 9km ipv 10km en in het veld was het dan ook schuiven en dabberen, waar ik als enige waarschijnlijk het mij toch lukte om licht onderuit te gaan. Aan de aankomst kregen we een fles wijn als aandenken.

Na een koude douche(voor mij dan toch) hebben we samen in de kantine de laatste 50km van het BK wielrennen gevolgd en gezien hoe Boonen voor de tweede maal Belgisch kampioen werd en door deze overwinning was mijn uitschuiver snel vergeten.
Dave

Uitslag: http://machelen-ac.be of www.scott2run.be/resultaten.php


Zaterdag 23 juni 2012: Hagelandse Wijnloop - Holsbeek
Vrijdagavond was er de Ramselse routeloop en zondag is er een Scott2run wedstrijd, toch stonden er 550 lopers aan de start van de Wijnloop in Holsbeek. Deze jogging heeft als troef een prachtig parcours, een uitdaging voor elke loper, of je nu kiest voor de 7 of 12 km. Gelukkig kon ik met Luc en Lucienne meerijden, en dat had zo zijn voordelen (lees verder).

Maria, Luc en ik liepen de 7 km. De eerste twee kilometer was een steile beklimming. Talrijke lopers begonnen dan ook al te wandelen.... Nadien nog 5 km door bossen, kleine paadjes, kasseien...redelijk vlak en een afdaling naar de aankomst. Als bekroning voor onze inspanning kregen we een wijnglas en drie proeverijen. We konden kiezen tussen enkele Hagelandse wijnen, meerdere soorten bier en fruitsap van Oxfam.

De alcohol steeg al gauw naar ons hoofd, behalve dan bij Luc, de BOB van dienst!!
Helga

Uitslag: http://wijnloop.hrc-running.be/


Vrijdag 22 juni 2012: Ramselse Routeloop - Ramsel
Vrijdag 22/06/2012 jaarlijkse routeloop te Ramsel en dit al voor de negende keer, dus volgende editie is hier een jubilieum te vieren. Ook traditioneel een pak volk en dat is vandaag niet anders. Vooreerst de jeugdreeksen en het doet altijd deugd om zien dat ons jonge geweld nog sportief gezind is, want hier stond toch nog wel opkomend talent klaar hoor. Daarna hun gekende ladies-run met 166 deelnemers (alleen vrouwen wel te verstaan), dus ook al een schot in de roos, dan om 19u30 de 5 km en om 20u de 10 km.

Hilda (eindelijk terug van weggeweest na lang blessureleed) en ikzelf verkozen om de korte in te schrijven , Emiel nam de langste afstand voor zijn rekening. Dit allemaal onder het goedkeurend oog van onze trouwe aanhang Marleen, Lucienne en Daniel, zonder onze kleinste mascotte niet te vergeten!
Met rondjes van 2,5 km was het voor ons dus tweemaal onze kunde vertonen en voor Emiel 4 keer dezelfde ronde met telkens naar het einde toe een lastige kuitenbijter als afsluiter. Niettemin hebben we het alle 3 tot een schitterend einde gebracht, dus was onze nababbel achteraf er ééntje om niet snel te vergeten. Op naar morgen voor de Holsbeekse wijnbergloop.
Luc

Uitslag: www.ramselseroutelopers.be/routeloop/uitslagen.html


Zondag 17 juni 2012: Sabboika Jogging - Buizingen
Onder een stralend lentezonnetje richting Pajottenland om hier deel te nemen aan een wedstrijd die meetelt voor het scott2run criterium. Rudy en Emiel strijden hiervoor onder hun beide voor het hoogste Veltems plaatsje. Zij moesten vandaag 12 km afleggen en dit op een parcours dat voor 70% uit onverhard bestond en dit misschien wel netjes verdeeld over 3 km bergop en 3 km bergaf. Dus niet van de poes hé!! Daarom mochten ze deze ronde tweemaal afleggen, ik verkoos om hem 1 keertje te lopen, dus 6 km, wat achteraf wel een wijze beslissing leek gezien de zwaarte van de omloop. Wanneer je dit tot een goed einde brengt is de voldoening dan ook enorm en dat was deze keer niet anders.

Er was maar één opmerking op dit alles: de accommodatie liet hier te wensen over, dat ze dan maar eens naar onze inrichting van de Lentejogging een voorbeeld nemen!!! Met enige fierheid mochten we achteraf samen op de foto met de beroemste postbode van het land!! Alsof dat geen prachtige afsluiter van het weekend was.
Luc

www.sabboika.be/jogging/index.aspx
Uitslag: www.scott2run.be/resultaten.php


Zaterdag 16 juni 2012: Jogging van Ottignies-Louvain-la-Neuve
Voor de zoveelste maal dit jaar was het aan het regenen bij aankomst in Ottignies. Nog wat in de auto blijven zitten en tussen twee buien in gaan inschrijven. Toch waren er 600 lopers die het slechte weer trotseerden.

Veel opwarmen kwam er niet bij kijken. Een kwartier voor de start gingen de hemelsluizen helemaal open. Zeer spijtig want het prachtige wisselend parcours werd omgetoverd in een modderbrij. De start was in een brede avenue. Om zo het rustige gedeelte: bos- en veldwegen in te pletsen. Veel mooie voetwegen in een bosrijke omgeving van “Bois des reves’ en ‘Bois de Lauzelle’.

Een beter loopbaar gedeelte was rond het meer van de Universiteit van Louvain-La-Neuve. Een voetgangersstad met opmerkelijke passages in een prachtige omgeving. Ook het bekende museum van Hergé (kuifje) zijn we voorbij gelopen.
Met modderbenen en zeer vuile schoenen de eindmeet gehaald.
Bij aankomst enkel een bekertje water gekregen. Maar ter plaatse nog even de sfeer opgesnoven voor we huiswaarts keerden.
Emiel

Uitslag: www.challenge-bw.be


Zondag 10 juni 2012: Aardbeijogging - Wezemaal
Normaal gezien ging ik in Sterrebeek lopen samen met Rudy en Emiel.
Maar als de start om 11u wordt gegeven en ik om 10u55 nog in mijn bed lig, is het moeilijk om mee te lopen.
Er zat dus niks anders op dan Wezemaal te lopen in de namiddag.

Op tijd aangekomen ben ik Emiel, Rudy, Luc, Lucienne en Marleen tegen gekomen. Emiel ging samen met Marleen en Luc de 3km voor hun rekening nemen, Rudy en Lucienne waren wegens blessures de squadra van onze club.

Na de 3km ging de bergloop van start, na de twee plaatselijke ronden ging de overige 7km over de heilig hartberg en de wijngaardberg. Ondanks het zwaar parcours blijft het toch één van mijn favoriete joggings.
Bij aankomst een bakje aarbeien en een zak met limonade en een potje plattekaas in ontvangst genomen. En een gezellig terrasje met de kliek mocht zeker niet ontbreken.
Dave

Uitslag: www.aardbeijogging.be


Zondag 10 juni 2012: Scottloop - Sterrebeek
Een vernieuwd en ingekort parcours voor de 8ste scott2run van dit jaar. De omloop (10 km) moest in twee maal 5 km afgelegd worden. Dus 6 km minder af te leggen t.o.v. 2011. Het parcours had de gebruikelijke hindernissen zoals de gekleurde boomstronken. De km-aanduiding stond volgens mijn Garmin telkens wat te laat geplaatst. Er was meer dan voldoende waterbevoorrading: 4 maal over de 10 km.

Voor deze loop was mijn strategie om bij Rudy te blijven. Dat is mij wel gelukt tot de 3de km. Nadien kregen we een lange helling voorgeschoteld. Dat brak mij zuur op, vooral in de benen. Maar door de gedreven supporters Luc en Lucienne kwam ik in een meer dan behoorlijke tijd over de meet. (42.30 min).
Helen voor de start op de fiets gezien. Achteraf op de uitslag stelde ik vast dat ze ook de 10 km heeft gelopen. Daarna nog eens terug te fietsen naar Veltem. Straffe madame.
Voor iedereen een drinkbeker van Scott en een bierglas van Leffe.
Emiel

Uitslag: www.scott2run.be/resultaten.php


Vrijdag 8 juni 2012: 5de Schouffelrun - Neerwinden (Landen)
Vrijdag 8/06/2012 5de schouffel run te Neerwinden. Samen met Rudy richting Haspengouw om hier na een lange inactiviteit nog eens deel te nemen aan een jogging. Ik schreef me in voor de 5 km, Rudy en Emiel namen de 10 km voor hun rekening. Omstreeks 19u30 werd dan het startschot van beide afstanden gelijk gegeven, doch doseren was voor mij de boodschap. Niettemin verliep dit alles zonder problemen en ook onze 2 andere club-leden brachten het er schitterend vanaf, dit onder luide aanmoedigingen van Lucienne. Op de langste afstand mochten we nog een oud club-lid als overwinnaar begroeten, nl. Ronny Schoolmeesters dewelke dan ook graag met ons wou poseren voor een foto.
Luc

Uitslag: http://users.telenet.be/de.schouffeleers/deschouffeleers/frame.htm


Zondag 3 juni 2012: McBride-Run Halve marathon Ieper-Poperinge
Het goot water toen we om 8u30 verzamelden op de parking van Bloso in Blankenberge. Onder het moto "slechter kan het niet worden" zijn we naar Ieper vertrokken en op de plensbui bij onze aankomst terplaatse na, is het bij motregen gebleven gedurende de hele wedstrijd.
Vermits het geen ronde was, werden vlak voor de start alle sport-tassen (voorzien van het borstnummer) op een vrachtwagen geladen en naar Poperinge gevoerd.
De startplaats zelf bleef heel lang leeg omdat iedereen zolang mogelijk binnenbleef om droog te blijven. Een aantal dapperen gingen zich warm lopen, de rest vertrok droog (en dus niet opgewarmd).

"Niet te snel, niet te snel..." bleef ik mezelf voorhouden bij het vertrek, maar onbewust word je toch meegezogen en al gauw moest ik een beetje gas terugnemen. Ondertussen was ik mijn collega-loopsters al kwijt. Een duo vrouwen met een blauw shirt werden begeleid door een dame per fiets, en die hielden juist mijn tempo aan, dus heb ik me achter hen genesteld en me zo het grootstte deel van de wedstrijd laten meeslepen. Blijkbaar waren de dames bekenden uit de streek en stondern er veel supporters langs het parcours voor hen, in dezelfde moeite werd ik dan ook aangemoedigd en dat doet deugd.

Achter mij liep nog een duo uit de streek die het parcours blijkbaar goed kenden en zij hadden het over een nieuw stuk: vals plat bergop doorheen de hop-velden rond km 16-17.
En inderdaad, het glooide daar een beetje... Op 18km dacht ik dat het voorbij was, en net toen ik aan mijn eind-offensief dacht te beginnen kwam dat bewuste vals-plat eraan (cfr de 20km in bxl...).
Nele en Annick hadden mij ondertussen terug bijgehaald (al voor de 2de keer) en samen zwoegden we die onzichtbare maar o zo zware heuvel op. Ik begin het een beetje te verleren, het bergop lopen.

Km 19 stond net op het topje van de heuvel en vandaar was het dan nog 2km bergaf. In de verte zagen we ook de kerketoren van Poperinge, we konden het einde dus al van ver zien. Door haar korte beentjes moest Nele een beetje terrein prijsgeven, en samen met Annick ben ik door de finish gespurt. Voor ons voelde het tenminste al een spurt, ik weet niet hoe het ervan de zijlijn uit zag ;-)
Enfin, we hebben afgeklokt op 1u57, en dat is voor ons (alle drie!) een persoonlijk record. Om fier op te zijn, niet?

Soike-gewijs ben ik met collega loper Dirk traag uitlopend Annick (die andere, er zijn er twee) tegemoet gelopen, en ook zij liep een pr.
De douches zijn ook nog het vermelden waard: in de brandweerkazerne naast de toog was een terrein afgespannen met zeilen. Daarbinnen stonnden stoeltjes netjes in het gelid, en in de hoek lag een zeil, opgehoogd met zandzakjes zodat er een bassin gevormd werd, en daarin stonden 6 tuindouches die constant lauwig warm water lieten stromen. Tegen dat wij aan de beurt waren stond heel het terrein onder water natuurlijk. "Gelukkig" waren de brandweermannen daar om te dweilen... tussen alle dames in alle mogelijke stadia van aan-en uitkleden. Maar het moet gezegd: die mannen deden ècht hun best om niét te kijken... ;-)

Na het lekkere banket waarvoor we ook ingeschreven waren, nog een koffietje gedronken met een stuk lekkere rijst-taart (die Patrick naar gewoonte voor elke wedtrijd bakt! waarvoor dank). En dan met de pendelbus terug naar Ieper, vanwaar Dirk ons weer veilig naar Blankenberge reed.
Allemaal tevreden gezichten na een dag die zich zo slecht aankondigde...
Een mooie, goedgeorganiseerde wedtrijd doorheen een heel mooi stukje Vlaanderen, met bij aankomst voor iedereen een goedgevulde prijzenzak... Zeker voor herhaling vatbaar!!
Mai

Uitslag: http://mcbride-run.flac.be/


Maandag 28 mei 2012: Den Elewijtse halve - Elewijt
Op Pinkstermaandag is het kermis in Elewijt en ook de Elewijtse halve, die georganiseerd wordt door Sparta uit Vilvoorde. Omdat ik Brussel niet kon meelopen had ik mij voorgenomen om aan de halve marathon van Elewijt deel te nemen.
Het was een uitgebreid programma… van kidsrun tot mindervaliden en van 5, 10,5 tot de 21,1 km.
De start was om 16u voor de 5 km, de 10,5 km en de 21,1 km maar het was op dees uur nog steeds sterven van de warmte(28graden).

Het parcours waren één, twee of vier ronden lopen in de vlakke zon, enkel in een dreefje was het een 50 meter schaduw.
Water was er meer of genoeg voorzien, mensen dat hun spuitslang hadden open gedraaid voor de nodige verfrissing en kinderen die natte sponsen uitdeelden, maakten het lopen toch heel wat dragelijker.
Aanmoedigingen kwamen er langs alle kanten,zelfs Katrien heeft de helft van de wedstrijd gesupporterd, maar ik was zo gefocust dat ze eerst niet herkend had (shame on me).

De tijd die ik in gedachte had heb ik wel niet gehaald maar ik ben toch blij dat ik heb meegedaan, met zo een sfeer was het voor de lopers ook een beetje kermis.
Kort gezegd Elewijt leeft!!!
Dave

Uitslag: www.elewijtsehalve.tk


Zondag 27 mei 2012: 20 km door Brussel
Eerst een calorierijk ontbijt gegeten want dat zou ik nodig hebben. Voor de organisatie moesten wij al om kwart voor 9 aan het Jubelpark zijn. Dit jaar was ook het startuur verschoven naar de voormiddag om 10 uur.

Bij de verzamelplaats voor de medewerkers kregen we een bandje met security rond de arm. Dan werden we verdeeld naar de verschillende startgolven. Ik had gekozen voor de 4de golf met een start van kwart over 10. Toch wel bewust want verleden jaar zat ik helemaal vooraan. Hiermee werd ik te fel meegetrokken door de snellere lopers.
Maar een latere start was blijkbaar ook niet ideaal. Vrij vlug botste ik op de groep die voor ons was vertrokken. Deze kleine ophouding zou zich tijdens de wedstrijd nog een paar keer herhalen omwille van de massa.

De hitte was al vroeg aanwezig. De mensen van Grohé hadden een doorgangspoort rond de 10de km geïnstalleerd met 3 grote douchekoppen. Bijna iedereen maakte hiervan dankbaar gebruik. Bevoorradingsposten met dranken waren ook voldoende aanwezig.
Onderweg veel muziek en supporters. Vooral naar de aankomst toe stonden ze rijen dik.

Waarschijnlijk doordat ik mij nog vrij goed voelde: voor de show een tuimeling gemaakt net voor de aankomst. Kwestie van zot te doen.
Ik had gedacht om 1u30 te lopen. Maar nuchter bekeken door het zware parcours en warm weer toch nog een goede tijd van 1.36.40 gelopen. Minder hoeft dat niet te zijn.
Emiel

Verslagje van de jaarlijkse hoogmis van het Belgische jogging in Brussel 27 mei 2012 20KM.
Tenminste voor zij die van massabijeenkomsten houden: 33000 lopers in 5 blokken van 6000 gingen om de 5min van start.

Het was mijn 4° deelname. Deze keer had gezorgd voor inschrijvingsnummer 26128. Kleedzaal op 300m maar geen douches. Dus vertrek van mijn blok pas 25 min na start van 10uur. Dat is vroeg als je geen ochtendmens bent. Toch was het al behoorlijk warm. Alhoewel dat is voor iedereen zo.

Na enkele km de eerste “stappers” al tegengekomen; wat komen die doen in zo’n wedstrijd? Wel veel ambiance onderweg: kijklustigen, vreemde talen, diverse orkestjes, ambulances... Gelukkig ook 4 waterbevoorradingen en mensen met tuinslangen. Geen overbodige luxe, want na een uur brande de zon hevig en zocht iedereen de schaduwkant van de weg op. Bij bergaf ging ik vlot veel lopers voorbij maar in bergop spaarde ik krachten. Tot nu toe altijd minder dan 6min/km maar op de hellingen begon het tempo te zakken. Dus tijd voor druivensuiker en water om de 3 km en het positieve effect was snel voelbaar.

Dank zij voldoende training de laatste weken was er nu geen inzinking na 12-13 km, zoals vorig jaar. Dus de laatste 5 km ‘vals plat’ nog volhouden en het kon een goede tijd worden. Iedereen strompelde verder over de hete asfalt bergop naar de “cinquantenaire” aangevuurd door brullende omstanders, muziek en vereeuwigd door fotografen. Uiteindelijk de meet gehaald, bijna 1 uur na de winnaar maar wel 20 min beter dan vorig jaar. 1h59 daar ben ik best tevreden mee.
Paul T.

Uitslag: www.20km.be


Zaterdag 19 mei 2012: Feestloop - Wijgmaal

Vlakbij huis, kon ik deze jogging niet laten liggen. Ik koos voor de 8 km, want 4 km was te weinig en 12 km te veel.
Ik kreeg een lift van Luc en Lucienne, en ter plaatse waren ook Emiel, Marleen, Marc, Hilda en Sonja.
Het beloofde een warme dag te worden, en ik had juist gekozen: singlet en korte broek.

De 8 km bestond uit 4 ronden van 2 km. Klinkt logisch, maar zo eenvoudig was het niet. Het parcours van 2 km was voortdurend draaien en keren, en seingevers waren er niet (of ze stonden te slapen). Hoe vaak ik onderweg niet de weg gevraagd heb!
Halverwege de laatste ronde, 7,3 km ver, maakte ik me klaar voor de eindsprint, toen men me teken deed "Hier is de aankomst!". Geen eindsprint dus. Dat bleek ook niet nodig, want ik was eerste dame op de 8 km. Zo mocht ik op het hoogste schavotje mijn prijs in otnvangst nemen, o.a. een waardebon bij Intersport. Daar zullen we zeker iets leuks voor kopen.
Helen

Uitslag: http://feesten.wijgmaal.be/web/content/docs/2012_uitslag_stratenloop.pdf


Vrijdag 18 mei 2012: Averegten jogging - Hallaar
Vandaag had ik met Rudy afgesproken om de lange afstand (15km) van de averegten jogging te lopen. We zouden deze lopen als een duurtraining met wat tempo en niet als wedstrijd.

Het parcours ging over drie plaatselijke ronden van ongeveer 5km, waarvan er 75% door het bos ging met een zeer zachte en vlakke ondergrond.
Het zalige loopweer zorgde ervoor dat onze eindtijd op 1u 11min afgeklokt werd wat zeker niet slecht is voor een zogenaamd trainingske.

Bij aankomst kregen we een zak,gevuld met allemaal stalen van mylène. Als afsluiter hebben we dan nog ieder een lekkere Duvel gedronken,de ene met wat meer schuim dan de andere.
Dan was het richting Steenokkerzeel want drie uur later was het weeral werken geblazen voor mij.
Dave

Uitslag: www.berglopers.be


Donderdag 17 mei 2012: Abdijentocht Averbode-Tongerlo
Na vele positieve verhalen over de Abdijenloop, heb ik dit jaar ook eens deelgenomen. 3600 lopers liepen van Averbode naar Tongerlo, door de bossen, door de abdijen, aangemoedigd door vele supporters, paters en wandelaars.

Het is een mooi parcours, het weer was ook ideaal. Wandelaars konden reeds in de voormiddag vertrekken, zodat in de namiddag de weg vrij was voor de lopers.
Bij aankomst in het Blososportcentrum kregen we een Tongerlo (ik verkoos echter een colaatje) en een medaille.

Bij de lopers was ik de enige van JC Veltem, maar genoeg bekenden om een praatje te doen... Veel drukte aan de aankomst, en nagenoeg geen mogelijkheid om te douchen... dan maar terug met de pendelbus naar Averbode waar mijn auto stond.

Volgend jaar loopt de tocht van Tongerlo naar Averbode, wie loopt er mee?
Helga
Uitslag: www.abdijentocht.be


Donderdag 17 mei 2012: Bierges
Voor de eerste maal dit jaar reden we naar onze zuiderburen. Direction vers les Wallons. Op de kalender van Le Challenge du Brabant Wallon stond er een jogging in Bierges.

Ook daar bekende Vlaamse gezichten tegengekomen.
Na een babbeltje en wat opwarmen was het al vrij vlug tijd om naar de startlijn te gaan. Ik stelde wel vast dat iedereen er voor had plaatsgenomen. Een van de organisatoren zei dat we terug naar achter moesten schuiven. Wel jammer want hierdoor kwam ik in het midden van de 620 lopers terecht.

Mijn start heb ik hierdoor goed gemist. Vooral omdat het steil naar beneden ging en nadien een smalle veldweg omhoog. Hier was het rijtjes lopen. Het was een zware omloop met veel hoogteverschil en moeilijk beloopbare paden.

Achteraf hebben we de specialiteit van Rixensart geproefd. Een "Tarte du Vi Paurin" met appelen, pudding en rozijnen. LEKKER! Naar het schijnt komen ze van ver om er van te proeven.
Emiel


Zondag 13 mei 2012: Lentejogging - Huldenberg
Lentejogging (10720 m)
Zoals verwacht een jogging met weinig animo.
Nergens was er een startlijn, een speaker of wat dan ook.
Plotseling kwam er toch iemand opdagen die de start gaf met 6 minuten vertraging.

De verrassing van vandaag was Rudi. Hij liep mij al in de eerste km voorbij. Ik was wel niet super maar achteraf bekeken heb ik toch enkele seconden sneller gelopen ivm 2011. Al een geluk dat Dave me niet voorbij liep anders zou ik helemaal het lood in mijn benen krijgen. De tweede helling ging al makkelijker maar de vogel was al gaan vliegen.

Zoals gewoonlijk achteraf de dorst gelest. De ene met een Duvel, de ander met een plat watertje. Eindelijk na lang wachten begon de tombola. Speaker van dienst was bijna onverstaanbaar en mompelde maar door.
Enkel Katrien viel in de prijzen. Zowel in haar categorie als met de tombola.
Ondanks de bescheiden inzet van de organisatoren konden we tevreden naar huis.Dat had vooral te maken met deze uitermate zonnige dag.
Emiel

Uitslag: www.scott2run.be/resultaten.php


Vrijdag 11 mei 2012: 8ste "2-dorpenloop" - Waanrode(Kortenaken)
Voor deze jogging moesten we thuis al vrij vroeg vertrekken. De start was namelijk niet ter plaatste maar er was een pendeldienst voorzien naar de vertrekplaats in Glabbeek.

Onmiddellijk na vertrek staken we de steenweg Diest-Tienen over. Vanaf dan was het lopen in mooie natuur van veld-, bos-, asfalt- en betonwegen. Nooit echt vlak maar langzaam op en af lopen. Spijtig dat ik de dikke 10 km alleen heb gelopen. Ofwel waren ze te traag of te snel.
De speaker maakte er zijn werk van, hij vermeldde elke loper met naam en club. Het weekend was daarmee goed ingezet. Met een fles wijn en een snelle chrono keerden we tevreden naar huis.
Emiel

Uitslag: www.10mvg.be


Zondag 6 mei 2012: Goed Gevoel Ladies Run - Leuven
Eindelijk stond ik ook eens zelf terug aan de start van een jogging, en dan nog wel... ladies only. Net geen 1200 deelnemers kwamen opdagen voor de eerste editie van de Goed Gevoel Ladies Run in Leuven (3, 5 of 10 km)

De organisatie was prima. Voorinschrijvingen goed aangegeven, leuke rode T-shirt (inbegrepen in het startgeld)
Een beetje bevreemdend voor de start: een gezamenlijke opwarming bestaande uit aerobicspasjes, zwaaien met de armen en schudden met de heupen. De copresentatrice van dienst was Els De Schepper, die vroeg hoeveel Weight Watchers punten we wel zouden verdienen met deze loop.

Hallo? Als nuchtere geroutineerde loper werd ik er even ongemakkelijk van. Ik was blij dat het startschot eindelijk klonk. Al snel had ik ruimte om te lopen. Het ging lekker.
Na 6 km riep een attente toeschouwer me toe: "elfde!"
Vrouw nummer 10 kon ik al snel inhalen, maar nummer 9 heb ik pas kunnen pakken op 200m van de aankomst. Yes!

Hijgend en piepend over de finish, als 9e van de 509, en een dik nieuw PR! (Zelfs sneller dan de winnares op de 5 km...) Dit werd beloond met drank, banaan, koekje, en een welgevulde goodiebag.
Snel een douche en dan naar de massage! Een heerlijk pijnlijke diepdeugddoende kneding door professionele handen, pfjoe :-)

Later hoorde ik dat Emiel en Marleen ook in Leuven waren. Marleen nam deel aan de 5 km. Na afloop heeft ze nog enkele BV's gestrikt voor de foto.

Vanavond laat dan eindelijk de goodiebag uitgepakt (de foto's van onze Lentejogging moesten eerst nog allemaal op de website hé!): tijgerbalsem, keelpastilles, tandpasta, bodymilk, douchecrème,... en drie magazines: Goed Gevoel, running.be en het magazine van...
Weight Watchers!
Helen

Uitslag: www.goedgevoelrun.be


Zaterdag 5 mei 2012: Lentejogging JC Veltem - Veltem
Trots dat we zijn!

Eind februari startten we met een 60-tal enthousiaste joggers de start to run.
2 keer per week samen trainen en 1 keer alleen (daar kwam ik niet toe, maar ik ging wel zwemmen J). Alles verliep vlot.
Vanaf week 8 oefende we de route van de Lentejogging (5km). Brrrr, spanning verzekerd! Onze grote vraag: ”Zouden we ’t kunnen en binnen welke tijd?”

Na een 10-tal weken oefenen was ’t dan zo ver … 5/5 de Veltemse Lentejogging. Ongeduldig aftellen tot 14u. En dan is ’t zover, we begeven ons aan de start (voorzichtig nemen we de achterste plaatsen in beslag) en wachten vol spanning af op ’t toeterend startshot (wij dachten dat ’t met een geweertje ging gaan).

En we zijn vertrokken … . Het viel ons op dat de ‘echte lopers’ wel snel liepen. Ze liepen vlogen ons voorbij. Wij liepen rustig op ons tempo verder, rondje 1 legde we af in 16 minuten. Na de aanmoedigingen van de supporters waren we klaar voor de volgende 2.5km, nog een bekertje water meegepikt en we konden er weer tegen aan. Bij ronde 2 kregen we ’t al iets warmer maar bleven op tempo. Na een dik halfuur lopen behaalde we de finish.
Een verfrissende Aquarius en lekkere stukjes appelsien stonden ons op te wachten. Nog iets gedronken en beslist dat we er mee door gingen gaan … Hup naar de 10km!

Aan de begeleiders: bedankt voor de fijne en doorzettende begeleiding!
Aan de andere start to runners: tot binnenkort!
Viona


Vrijdag 4 mei 2012: Felix Sohieloop - Hoeilaart
In Hoeilaart zijn de meifeesten sportief ingezet. Ondanks het minder goede weer waren er zo’n 600 lopers over de verschillende afstanden. Waarschijnlijk hadden ze dit zelf niet verwacht.

Plaatsgenomen in de voorste gelederen en hierdoor mijn start niet gemist. 3.59 min voor de eerste km. Nadien heb ik wat ingehouden. Van verleden jaar wist ik dat er nog een nijdig bergje ging komen. Het waren 2 rondes met drankbevoorrading en aanmoedigingen van een ludieke dj en vele supporters.
Ik liep volgens mijn kunnen al behoorlijk snel (14.415 km/u) en in de laatste km’s zag ik Rudy Vanhalle naderen. Ondanks een herstellende blessure en door bijna niet te trainen liep hij toch tegen een dikke 14 km/u.
Dave is in volle opmars en binnen de kortste keren komen we met zijn drieën gelijk over de streep.

Achteraf de benen laten masseren en nadien nog wat loslopen.
In de overvolle sportzaal was er showanimatie te beleven, prijsuitreiking enz… Om iets te drinken had je wel veel geduld nodig. Het stond er wel vier rijen dik en bovendien hadden ze onvoldoende glazen om te bedienen. Dan maar met Rudy naar een plaatselijke brasserie waar we in de kortste keren een blonde Tongerlo achterover kiepten.
Emiel

Uitslag: www.scott2run.be/resultaten.php


Dinsdag 1 mei 2012: Knokke 10K - Knokke
Knokke 2012, het lijkt een heruitgave van 2011.
Met de tram van Blankenberge naar Knokke, en dan te voet naar het sportcomplex waar start en aankomst waren evenals kleedkamers en sporttas-bewaarplaats.
Ook hetzelfde weer als vorig jaar, ttz zonnig en zeker warm genoeg, we zijn het nog niet gewend om te lopen bij meer dan 10 graden...

Dit jaar wou ik starten in de buurt van de ballonnen van 55 min. Doch een snuggere jongen aan de ingang van dat vak was van het idee dat dit vak in kwestie voorzien was voor de startnummers onder de 1000, ik had nummer 2000 en iets dus ik mocht er niet in... een logica die nergens op sloeg maar kom.
Braaf achteraan plaats genomen met enkele collega clubleden en na het startschot (wat we niet hoorden wegens te veel volk) aan één groot inhaalmaneuver begonnen.

Het is eens wat anders van in te halen ipv ingehaald worden, maar 't is toch moeilijk lopen, al dat slalommen. De stoepjes waren soms een goed alternatief, wel uitkijken voor het publiek natuurlijk. En ze waren met veel, de toeschouwers. Met zoveel toejuichingen en muziek en djembé-bandjes onderweg, kan een mens altijd iets meer en ik kwam als een tevreden 'atleet' over de meet.
Ik was even vergeten dat we nog een halve ronde op de piste moesten doen zodat die 200m extra toch nog pijn deden...

Al bij al een geslaagde zondagnamiddag, zo midden in de week ;-)
Groetjes,
Mai

Uitslag: http://sport.be.msn.com/runningtour/knokke10k/2012/nl/


Dinsdag 1 mei 2012: Bosloop - Heverlee
Traditioneel staat 1 mei gelijk met de bosloop te Oud-Heverlee. Gezien het steeds grote aantal deelnemers besloten om tijdig naar ginder af te zakken, kwestie om parkeerproblemen te vermijden. Rudy schreef zich in voor de 8 km, ik verkoos om de korte afstand mee te lopen, nl. 5 km. Omstreeks 14u30 werd de 16 km op gang geschoten, wij begonnen er een tien minuutjes later aan. Na een oponthoud van een klein minuutje hoorden we de speaker zeggen dat de laatste vertrekkers aan hun calvarietocht begonnen waren.

Dus wanneer je hier prestatiegericht wil lopen is het aanbevolen om u tijdig naar het vertrek te begeven, anders mag je het al op voorhand vergeten. Ons maakt dit niets uit waardoor we dan rustig plaatsnamen in het midden van de meute. Ongeveer een km ver kan je ook op uw normaal tempo doorgaan en bij doortocht aan km 2 scheiden dan de wegen van de korte en de lange afstand. Met de voorbije regenachtige periode waren de bospaadjes prima beloopbaar, hier en daar een kantje opzoeken, doch bracht dit geen problemen met zich. Onderweg een prima kilometeraanduiding en zo konden we onze wedstrijd behoorlijk indelen zonder in ‘t rood te gaan.

De laatste 500 meter nog wel eens doorgelopen zodat we met een behoorlijke eindtijd richting douches mochten. Een verlengd weekend afsluiten op deze manier, wie wil hier niet voor tekenen. Nu enkel onze pijlen gericht op onze eigen inrichting van volgende zaterdag en hopen op hetzelfde weer en aantal atleten zou misschien wel iets van het goede teveel zijn denk ik, doch hoop doet leven!!! Dus aan allen tot zaterdag, want de afwezige hebben ongelijk.
Groetjes en tot dan
Luc

Uitslagen op www.svk-oh.be


Zondag 29 april 2012: 6° Nekkerloop Meelopers - Meise
Zondag 29/04/2012 samen met Rudy richting Meise om daar aan de Nekkerloop ingericht door de Meelopers Meise deel te nemen. Onder ons beiden bewust gekozen om de kortste afstand mee te doen , nl. 5,8 km. Gezien het blessureleed van de laatste weken leek me dit de enige juiste keuze. Achteraf gezien toch tevreden want het begint voor ons tweeën de goede richting uit te gaan. Hopelijk kunnen we tegen één van de volgende weken terug enkele clubgenoten recupereren want blijkbaar sukkelt er wel meer dan één iemand met een kwaaltje.

Met een parcours voor 80% onverharde, doch wel goed beloopbare wegen was het dan ook aangenaam vertoeven hier in het land van onze meest bekende wielrenner ter wereld, nietwaar Eddy? Na de gebruikelijke babbel links en rechts voor aanvang jogging en tussendoor voor onze eigen inrichting nog een beetje mond aan mond reclame maken, wat kan een mens nog meer gelukkig maken op een zondagnamiddag. Met vertrek op de plaatselijke piste en daarna het voetbalstadion uit richting domein baron Van Gysel om dan langsheen de grote baan terug de weg naar het gebeuren in te slaan.

Meer dan voldaan konden we ook deze wedstrijd aan ons intussen uitgebreid palmares toevoegen. Last but not least sloot Rudy dan dit weekend af met een voor hem prachtige prijs tijdens de aanwezigheidstombola, nl. een grote fles Duvel. Misschien is deze wel ergens verloren geraakt tijdens de bierfeesten, een dorpje verder als het onze.
Luc

Uitslag: www.meelopersmeise.be


Zondag 22 april 2012: 27 ste DVV Antwerp 10 miles - Antwerpen
Onder een luid kanonschot startten 29.615 lopers voor de 10 miles van Antwerpen. Het was een heel gedoe om zover te geraken.
Eerst parking zoeken voor de wagen. Op ongeveer 3 km van het gebeuren hebben we dan toch wat gevonden. In alle drukte mijn borstnummer en T-shirt gaan afhalen. Helaas zonder goede opwarming moest ik wel plaats nemen in mijn startvak (richttijd 1u10 – 1u25). Een half uur voor de start stond het er al behoorlijk vol.

Ik trachtte zo snel als het kon van de trage lopers weg te geraken. Constant van links naar rechts lopen of al eens een duwtje geven om mijn aanwezigheid te laten gelden. Onderweg niets anders dan luide aanmoedigingen. De supporters stonden op alle mogelijke plaatsen. Ook de camioneurs toeterden in ritme toen wij in omgekeerde richting de Kennedytunnel inliepen.

Helaas liep alles toch niet zo vlot. Ik had opnieuw last van stramme benen vooral in de laatste kilometers. Al enkele weken kan ik hierdoor niet voluit gaan. Het is wel geen kwetsuur maar het lopen voelt wat houterig aan. Bij aankomst een prachtige medaille. Leuk is de vele info achteraf in de media. En ja, ik was er weer bij met een eindtijd van 1u12 min.
Emiel

En hier nog een verslagje van Mai:
In september 2011 hadden de laatstejaarsstudenten van Zaventem(de LOS-lopers oftewel lichamelijke opvoeding en sport, secundair onderwijs dus) het idee om de 10 miles te lopen voor een goed doel. Er werd gekozen voor de VLG, de Vlaamse liga voor gehandicaptensport. Mijn dochter, werkzaam voor VLG, besloot solidair te zijn en begon in november in haar eentje aan een
start to run, daar de trainingen doorgingen in Leuven en niet in Blankenberge. Toen ze 5 km kon lopen heb ik haar op sleeptouw genomen, en samen bouwden we op naar de 16 km.

Gisteren was het dan zover:
Goed op tijd vertrokken want Antwerpen zou afgesloten worden voor het verkeer, parkeren moest buiten de stad en dan verder met de tram (cfr 20km in Brussel), onze meeting point nog zoeken, t-shirts passen, nog een hapje eten, sporttassen wegbrengen, ons een weg banen naar de start... Enfin, beetje stressy.
Met een twintig-tal LOS-lopers tussen de 20000 anderen (èn Bart de Wever) gingen we van start....of beter probéérden we te starten, want we hebben nog een half uur(!) stilgestaan alvorens we over de startlijn konden wandelen. Oorzaak hiervan was de "zandloperstart". Ik denk dat we ongeveer als 19000ste over de startlijn gingen om dan langzaam te vertrekken.

Ambiance was er overal: vooral de tunnels waren spektaculair: toeschouwers aan de in-en uitgangen schreeuwden ons vooruit. De 5 km door de binnenstad waren moeilijk beloopbaar door de tramsporen en de kasseien (pijn aan de voeten...). Als laatste kwam de beruchte konijnenpijp, een smalle en lange tunnel die zijn naam alle eer aandeed.

In die konijnenpijp werden we met z'n allen nog naar het rechter-rijvak geleid: juist op het diepse punt stond de politie, rood kruis, ambulance en de MUG, een zeer akelig zicht...
De klim uit de tunnel kon tellen als kuitenbijter... Daaarna nog twee bochten en dan de laatste rechte lijn naar de aankomst. Mijn dochter en ik speelden de hele wedstrijd haasje over, maar uiteindelijk kwamen we samen over de finish. Voor haar eerste wedstrijd was het opzet geslaagd nl eindigen vóór Bart de Wever (ocharme, 't was met z'n allen tégen Bart). Proficiat! En nu deze conditie onderhouden...

Succes met de lentejogging.
Jammer genoeg is het dan wandeltweedaagse hier in Blankenberge en kan ik dus wéér niet van de partij zijn... volgend jaar misschien...
Groetjes,
Mai

Uitslag: www.antwerp10miles.be


Zondag 15 april 2012: Kasteeljogging VAC - Perk
Ondanks dat we tot 3 maal toe het kasteeldomein van Ribaucourt moesten inlopen was het niet met tegenzin. Het immense kasteel met slotgracht en de bosrijke omgeving maakte het lopen al heel wat aangenamer. De temperatuur was te koud voor de tijd van jaar en de wind was sterk aanwezig. Het voelde allemaal wat winters aan.

Nadat Lucienne, Dave en ikzelf de flyers (reclame voor onze jaarlijkse jogging) onder de ruitenwissers hadden gestokken konden we aan het grote werk beginnen. Lucienne koos voor de 5 km en zoals gebruikelijk namen Dave en ik de 12 km voor onze rekening. Het vernieuwde parcours was een hele verbetering t.o.v verleden jaar. Mooie lange rechte stukken en ondanks de zware regenval van de voorbije week lag het niet modderig.
In de brede kasteeldreef kon ik een goede start nemen in 4.10. Jammer dat mijn stramme benen het makkelijk lopen wat tegen hielden. Toch kan ik tevreden zijn over mijn tijd (53min42 en 67e plaats op 315 deelnemers).
Emiel

Deze voormiddag stond de Kasteeljogging in Perk op het programma. De spieren hadden de 10 van mechelen goed verteerd, maar een kopvalling en de weinig uurtjes slaap zorgden ervoor dat ik geen toptijd zou neerzetten vandaag.

Het waren drie rondjes van 4km op zachte ondergrond,waar ik tot twee keer toe mijn voet had omgeslagen. Bij aankomst terug een T-shirt ontvangen,voor een drankje achteraf was er spijtig genoeg geen plaats in de kantine. Zo ben ik dan maar na een koude douche terughuiswaarts gekeerd.
Van mijn eindtijd weet ik nog altijd niets, want juist voor de start blokkeerde mijn favoriete speelgoedje (FR 405).
Dave

Uitslag: www.scott2run.be/resultaten.php


Zaterdag 14 april 2012: HP 10 km - Mechelen
Vandaag heb ik voor het tweede jaar op rij deelgenomen aan de HP 10km van Mechelen. Het parcours start op de Nekkerspoel en gaat eventjes langs de grote baan tot aan de HAM en dan een bruggetje onder om zo 7km langs het water te lopen.
Het parcours is vlak en 80% verkeersvrij, het is dus ideaal voor de beginnende jogger tot de gevorderde loper die hier een supertijd wil neer zetten.

Terwijl ik een leuk tochtje aan het lopen was heeft mijn oudste zoon zich bezig gehouden met flyertjes van onze jogging op de tafels te leggen en achter ruitenwissers van de auto’s te steken.

Bij aankomst was er appelsien, sportdrank en een t-shirt voorzien. Nu te hopen dat ik voldoende hersteld ben om morgen in Perk mee te lopen. Jawel…de zoon gaat dan terug mee om de overige flyertjes op de tafels en achter de ruitenwissers te steken.
Dave

Uitslag: www.10kmvanmechelen.be


Vrijdag 13 april 2012: Gijmeljogging - Langdorp
Zoals netjes afgesproken mocht ik vandaag met de vrouw van Luc op stap. Niet om eens te ruilen van partner maar om deel te nemen aan de gijmeljogging. Maria en André zijn we ter plaatse tegengekomen.

Op enkele km’s van het Jommeke’s dorp (Langdorp) begon het pijpestelen te regenen. Helaas heeft dat zo blijven duren tot we terug thuis waren. Het is wel niet zo aangenaam als het giet. Eerst moet je nog opwarmen en dan enkele minuten stilstaan aan de startlijn. Dit geeft een snelle afkoeling natuurlijk.

Het was een omloop met veel afwisseling maar soms moest er wel achter elkaar gelopen worden in de smalle veldwegen. Door de regen lag alles er glad en modderig bij. Zelfs een stukje werd er in het bos gelopen. De aankomst lag op het plaatselijke voetbalterrein dat ook één modderpoel was geworden. Nadien nog wat losgelopen. Een milkshake en pistache-pudding gaan afhalen voor de geleverde inspanning en braafjes Lucienne terug aan huis afgezet.
Emiel

www.vclangdorp.be/extra_gijmel_jogging.html


Maandag 9 april 2012: Paasmaandagjogging – Erps-Kwerps
Paasmaandagjogging Erps-Kwerps, ditmaal onder herfstse omstandigheden hoor! Verleden jaar rond de 31°, toch wel om jaloers op te zijn hé. Maar om zulke fervente lopers thuis te houden moeten ze wel met ander "marchandise" voor de dag komen.

Genoeg gezaagd over 't weer, we zullen ons nu toespitsen op de wedstrijd zelf en wanneer dit jaarlijks hetzelfde parcours is dan kan er maar één ding veranderen en dat zijn de deelnemers. Inderdaad JC VELTEM was vandaag op de korte afstand (6 km) vertegenwoordigd door Lucienne en mezelf (Luc), op de langste kilometers streden Dave, Emiel en Rudy om de Veltemse eer. Dit alles werd professioneel vastgelegd door onze Start to Runner Marleen, die vandaag een dagje loopvrij genomen had.

Zoals gezegd hadden we vandaag meer dan één bondgenoot nl. het weer en de duivelse lange kilometers langsheen de spoorweg. Eens dat euvel verteerd kon je toch ietsje recupereren op de afzink naar het rustoord toe. Naargelang de gekozen afstand was dit dan één of twee keer opboksen tegen dit geweld, maar wanneer alles naar wens verloopt is achteraf de voldoening dan des te groter. Met een cadeautje in de vorm van waspoeder en een nababbel die er mocht wezen kijken we al hoopvol uit naar een volgende opdracht!
Luc

Uitslag: www.acko.be en www.scott2run.be/resultaten.php


Vrijdag 6 april 2012: Appelbloesemjogging - Gelrode
Traditioneel op de eerste vrijdag van april vind deze natuurjogging plaats. De weergoden zijn Gelrode en omstreken goed gezind want als er hier wat nattigheid valt kan ik mij niet inbeelden hoe het parcours er dan zou bijliggen daar deze jogging voor zeker 80% over onverhard wordt gelopen, en dan spreken we nog niet van het niveau-verschil dat er moet overwonnen worden.

Dit jaar werd er voor de eerste maal ook een 4 km gelopen en meteen mochten we van JC VELTEMSE zijde het debuut aankondigen van onze Start to Runster Marleen! Zij heeft het er schitterend vanaf gebracht dus PROFICIAT en doe zo verder. Op de 7 km waren we vertegenwoordigd door Maria. Miel, Rudy en Luc namen de 13 km voor hun rekening. Gezien er hier geen tijdsopname is wordt deze jogging door veel lopers als een prima training bezien. Met de lagere temperaturen van de laatste dagen was het dan achteraf ook aangewezen van onmiddellijk warmere oorden op te zoeken waardoor we onze anders zo welgekome nababbel zullen uitstellen tot een latere datum, waarschijnlijk tot de Paasmaandagjogging van Erps-Kwerps.
Luc

Info: www.knoet.be


Zaterdag 31 maart 2012: KWB lentejogging - Reet
De voorbije lentedagen in het achterhoofd was het nu wel een heel ander temperatuurke, doch wanneer je aan ‘t lopen bent mag daar niks van te voelen zijn of anders loop je niet hard genoeg, een waarheid als een koe hé Swoike! Het aantal deelnemers hier ten opzichte van vorige edities was er op vooruitgegaan, dus vanwege inrichtende zijde niets dan tevreden gezichten. Met 4 afstanden en een kinderloop was het dan een drukte van komen en gaan hier op de Reetse voetbalvelden.

De korte afstanden, 3 of 6 km, vertrokken om 14u30. Hier nam Lucienne aan de 6 deel en zij bracht het er op een schitterende manier vanaf. Ikzelf, Luc, nam de 9 km voor mijn rekening en Rudy verkoos de langste afstand van de namiddag, ofwel de 14km. Qua km waren de afstanden wel iets korter dan op papier stond, maar de moeilijkheidsgraad was er daarom niet minder om, temeer er een koude wind stond die meer in het nadeel dan in ‘t voordeel blies. Ten opzichte van een paar weken geleden was ook mijn eindtijd al een pak beter dan en op Rudy staan momenteel geen grenzen meer, zulk een vooruitgang ten opzichte van verleden jaar en dit grotendeels door zijn overbodige kilo’s overboord te gooien, doe zo verder Rudy.

Iedere deelnemer werd achteraf beloond met een fles geestrijke drank en via de aanwezigheidstombola nog eens 2 prijzen mee richting Veltem, dus een sportieve namiddag afgesloten met tevreden gezichten, wat moet een mens nog meer hebben.
Luc

uitslag: www.jogging.kwbreet.be


Zondag 25 maart 2012: Pegasusloop - Londerzeel
Opnieuw was het stralend weer. Ideaal om er een sportieve dag van te maken. In de voormiddag heb ik Marleen begeleid met het start2run schema. In de namiddag ben ik naar Londerzeel gegaan voor de 10 km Pegasusloop.
’t Was een vlakke omloop met verfrissende wind op de open vlaktes. Bijna constant gelopen met (wat later bleek) de tweede vrouw: Linda Cnops. Het was wel op de tanden bijten om bij deze dame te kunnen blijven aansluiten! Tenslotte is zij een leeftijdsgenote.

In ruil voor je borstnummer kreeg je een mooie verrassing: T-shirt van vero moda, een kookboek van Sergio, een mooie stylo en een tas om alles gesorteerd te ordenen. Ook waren er nog tombolaprijzen voorzien en als je geduld had maakte je kans om een fotoshoot te winnen.
Emiel

Uitslag www.acpegasus.be


Zaterdag 24 maart 2012: Parkloop Sparta - Vilvoorde
Onder zonnige en zelfs te warme temperaturen voor de tijd van het jaar ging de eerste scott2run van start. Lucienne heeft de 6 km gelopen en Luc was onze steun op moeilijke momenten.
Het was een mooie omloop van 2 maal 6 km in het 3 fonteinen domein.

Deze maal was het onmiddellijk de goede start. Verleden jaar stond iedereen in de verkeerde richting.
Het was niet makkelijk het juiste tempo te vinden in dit sterk wisselend parcours van hoogtes en laagtes. Al een goed eind in de tweede ronde eventjes achterom gekeken en wie kwam er langzaam op zijn tippen aangelopen? Jawel: de nieuwe slanke Rudy Vanhalle. Ik moest ingrijpen en haalde alles uit de kast. Helaas! Hij kwam naast mij lopen en mocht aansluiten. Met de aankomst in zicht kwam de spanning ten top en jawel ik heb het gehaald met slechts 1 sec. verschil.
Emiel

Uitslag: www.scott2run.be/resultaten.php


Dinsdag 20 maart 2012: Selenjo - Wambeek
10de editie van de Selenjo Wambeek, en dit op een doordeweekse dinsdagnamiddag en nog wel voorwaarden aan verbonden ook om te mogen starten: je moet namelijk 50 en ouder zijn. Dus als “bleuke” is het dan ook gezellig vertoeven hier in het Pajottenland met allemaal generatiegenoten rondom u. Daar Lucienne en ik hier verleden jaar reeds te gast waren wisten we al op voorhand dat hier enkel "geoefende lopers" een prima tijd neerzetten, want in deze heuvelachtige streek is het niet van de poes hoor!

Lucienne nam de korte afstand voor haar rekening, nl. 5 km, ik schreef mij in om de langste kilometers op te peuzelen, nl. 8,5 km. En Lucienne heeft net als verleden jaar de zilveren medaille mee richting Veltem gebracht, goed hé ! Ik kon mij in de middenmoot parkeren met een iets minder goede tijd dan in 2011, doch dit wijt ik enkel aan de mindere kilometers die ik tot op heden gelopen heb, dus niet getreurd zou’k zeggen. Met een voor iedereen mooie t-shirt als aandenken keerden we terug richting heimat.
Luc


Zaterdag 17 maart 2012: Beeltjensloop - Westerlo
Zaterdag 17/03 organiseerden enkele 6e-jaarsstudenten de Beeltjensloop te Westerlo als eindwerk en dit gedeeltelijk op het parcours waar ook later op het jaar de alomgekende Cross der Jongeren doorgaat. Met niets dan heel goed beloopbare boswegen is deze jogging dan ook een aanrader voor iedereen.

De "jonge gasten" hadden er duidelijk hun werk van gemaakt want er waren omzeggens geen minpunten aan deze inrichting en met 255 vertrekkers verdeeld over 5 of 13 km was het dan ook een eerste succesvolle namiddag dewelke waarschijnlijk volgend jaar wel een tweede editie als opvolger krijgt. Rudy verkoos de langste afstand, Stijn en Lucienne namen de korte voor hun rekening. Alles verliep naar wens en de familie Vanhalle hun voorraad werd aangevuld met een blikje aquarius, shampoo en een bic. Lucienne bracht een flesje shampoo en een t-shirt mee huiswaarts.
Lucienne

Uitslag: http://www.joggings.be/index.php?pagina=joggingsgegevens&functie=uitslag...

Zaterdag 17 maart 2012: 17de lentejogging - Dworp
Luc had me gewaarschuwd: een zwaar parcours en nooit vlak.
Inderdaad van bij de start begon het al. In stijgende lijn liepen we naar het Hallerbos.
Heb deze maal een tactische aanpak geprobeerd. Kort bij een loper blijven aanhangen, op adem komen en dan verder lopen.
Blijkbaar was ik goed hersteld van mijn halve marathon.
Toch kan je deze tijd (11.26 km in 51.09 min.) niet vergelijken met een andere zelfde afstand. Een handdoek kreeg je al mee nog voor je was gestart. Er was een grote prijzentafel en bekers voor alle categorieën. Maar in het veel te kleine en overvolle parochiezaaltje was het moeilijk wachten. Dus ging ik maar met lege handen naar huis.
Emiel


Woensdag 14 maart 2012: Studentenmarathon - Leuven
Voor alle duidelijkheid het gaat om een halve marathon. Dit is een ideale testloop naar de langere afstand.
De eerste 14 kilometers heb ik altijd gelopen met reserve nadien meer voluit. Ondanks dat ik er een lange rustige duurloop wilde van maken is het allemaal wat sneller uitgedraaid. Tot grote ergernis had mijn Garmin geen satelliet ontvangst. Het lukte pas nadat we 500 meter gestart waren. Mijn resultaat van 20,12 kms in 1u32 stond niet in de officiële uitslag. Nochtans hebben ze bij aankomst mijn resultaten ingelezen (iets fout in de informatica?). Na afloop voelden mijn benen als lood aan. Het loslopen lukte niet echt. Een marathon lopen in de toekomst betekent dus dubbel zoveel kilometers. Neen daar bedank ik voor.
Emiel


Zondag 11 maart 2012: Flitsrun - Averbode
Traditioneel op de tweede zondag van maart richt joggingclub Demarsin te Averbode haar jaarlijkse Flitsrun in. Op het vroegere cross-cup parcours is er dan ook reeds bij het ochtendgloren een drukte van jewelste, want inderdaad deze jogging gaat reeds om 10u van start met de 4km, met om 11 u dan navolging van de 8 en de 12 km.

Bij de kortste afstand konden we dan eindelijk het heroptreden aankondigen van Hilda en Ingrid, dit na een lange periode van inactiviteit dewelke nu gelukkig genoeg tot het verleden behoort. Samen met Lucienne verdedigden zij onze clubkleuren op de kortste afstand, Helga en Luc deelden de 8 km en Rudy nam de langste oftewel de 12 km voor zijn rekening.

Onder de eerste echte zonnestralen van dit jaar was het dan ook aangenaam vertoeven hier te Averbode. Met een afwisselend parcours, gaande van asfalt over boswegen en een stukje Finse piste kan ieder zich uitleven op zijn manier en wordt er steeds uitgekeken naar de verhalen achteraf hoe we deze jogging verteerd hebben. Met een gevulde zak keerden we dan tevreden richting Veltem terug.
Luc

Uitslag: www.joggingdemarsin.vermaelenprojects.net/flitsrun.html


Zondag 4 maart 2012: Volksloop - Putte-Grasheide
Zondag 4 maart 2012, de eerste zondag van maart of traditioneel ook de eerste jogging van 't jaar en dit reeds vele jaren in de omgeving van de Putse kerktoren. In Veltem vertrokken met een zwak zonnetje maar naargelang we korter bij The Place To Be kwamen trokken de hemelsluizen open en inderdaad, tegen dat het onze tijd van optreden was bleven we van het hemels goedje niet gespaard. Dit mag echter geen excuus zijn om de loopschoenen in de koffer te laten en daarom trokken we vol goede moed richting inschrijvingstafel.

Rudy en Emiel verkozen de langste afstand, 10.4 km, Lucienne, Gerald en ikzelf hielden het bij de korte, 5.2 km. Met eerst enkele jeugdreeksen op het programma was er wel een drukte hier in deze anders zo rustige omgeving. Rond 14u30 was het dan zover, het startschot van onze reeks werd gegeven en onmiddellijk was het een links en rechts tussendoor gewriemel om toch maar een plaatsje te bemachtigen waar je kon lopen. Na wat bochtenwerk eindelijk het eerste rechte stuk, hier kan dan het serieuze werk aanvatten. Met een parcours over alle soorten ondergrond was het dan ook bij ‘t uitkomen van het stukje bos redelijk wat aan de “vettige” kant, maar geen probleem hier ploeterden we wel door.

Met rondjes van ongeveer 2.5 km was het dus voor ons snel voorbij. Rudy en Emiel konden iets langer "genieten" van hun inschrijvingsgeld iets wat hen van harte gegund was. Na aankomst was het dan ook leuk om horen hoe ieder op zijn manier deze eerste jogging van het nieuwe loopjaar tot een goed einde gebracht had. We zijn terug vertrokken voor een hopelijk voor ieder van ons aangenaam, sportief en blessurevrij seizoen.
Tot volgende week op de Flitsrun vanuit Averbode.
Luc

Uitslag: www.volksloop.blogspot.com


Zondag 26 februari 2012: 2e Midwinterjogging - Kiewit (Hasselt)
In de onmiddellijke omgeving van Leuven was er geen enkele jogging. Dus werd het Kiewit (Hasselt).
De start en inschrijvingen waren aan het uitgestrekte sport- en recreatiegebied van AVT. Net zoals in de grote joggings kreeg iedereen een chip om aan je veter te binden voor de tijdsregistratie.

De 5 km zijn een half uur eerder vertrokken dan de 10 km. Geen slecht idee, zo is de massa verdeeld en meer ruimte voor de lopers die later vertrekken.
Met 315 mannen en 108 vrouwen stonden we klaar voor de 10 km. Snelle start richting het openluchtmuseum van Bokrijk. Met de nieuwe loopkledij van jc Veltem liep het allemaal nog vlotter. Na een 7-tal km kreeg ik aansluiting op een groepje van een 5-tal lopers waaronder de tweede dame. Tot verrassing kwam er zelfs een derde dame aansluiten. Zij hebben in de laatste km’s nog voor de ereplaatsen gespurt. Na afloop was er voor iedereen een zak met: winterhandschoenen, handlotion, stylo, draagtasje, gastendoekje en een energyreep.

Graag wil ik alle start to runners veel succes toewensen. Vooral aan Marleen en Viona respectievelijk mijn vrouw en dochter.
Emiel

Uitslag: http://www.avthasselt.sohosted.com/index_2.php?selected=uitslagen


Zondag 12 februari 2012: 2e Winterjogging - Blosodomein Hofstade
Voor mijn eerste jogging van het jaar was het tamelijk koud met -2°C. Lopen in de winter met de koude gaat veel makkelijker tegenover te warm weer.
Het uitgestrekte domein met diepgevroren vijvers en het vlakke loopparcours zijn prachtig in Hofstade. Sommige schaatsers waagden een ritje op het ijs en de supporters genoten van het winters tafereel.

Dit jaar was voor de 5 kilometer de start apart van de 10 kilometer die om 15u30 begon. Na een goeie opwarming positie genomen op de eerste lijn. Meer achteraan vertrekken betekent dikwijls oponthoud en tijdverlies. Het parcours was twee keer een tour van vijf kilometer. De laatste 2 km nog wat op het gaspedaal geduwd en nog een drietal deelnemers voorbijgelopen.
Dave was ook aanwezig maar dan als supporter voor zijn echtgenote die de vijf kilometer heeft gelopen. Hij heeft een hardnekkige blessure en rusten is de boodschap.

Mijn tijd was een dikke minuut sneller t.o.v verleden jaar. 42.11 (14 km/u). Een medaille van de gemeente Zemst was de beloning. Het joggingseizoen is goed gestart.
Emiel

www.heidejoggers.be/Joggingblosoinfo.htm


Zondag 22 januari 2012: 4de Run-for-fun LEFFELOOP - Markegem
In het verleden was deze wedstrijd bekend om zijn mooie geld-prijzen. Die werden tot ieders ergernis jaar in jaar uit weggekaapt door de "buitenlanders".
De organisatie heeft dan het roer omgegooid, de dure tijdsregistratie afgeschaft en er een ludieke (familie)zondagnamiddag-loop van gemaakt, en wel als volgt:

Het parcours is 1,5 km lang, er is een vrije start tussen 13 en 15u en iedere deelnemer loopt, stapt of wandelt zoveel rondjes als hij wil (of kan). Per rondje krijg je een bonnetje en elk bonnetje is een flesje Leffe waard (fristi of cola voor de -18 jarigen). Met een maximum van 10 bonnetjes per persoon (je kan wel je bonnetjes
doorgeven...;-)).
Met ACB (Mijn Blankenbergse club) trokken we dus zondagmiddag met 12 deelnemers naar een boeregat in West Vlaanderen: Markegem (nooit van gehoord!)

Om een lang verhaal kort te maken: we zijn allemaal met 10 Leffes teruggekeerd, al dan niet verdiend met hulp van collega-lopers (eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik zelf maar 9 rondjes deed... Dank u voorzitter!).
Daar ik pas opnieuw kon lopen na een blessure deed ik het rustig aan (geen tijdsregistratie, weet je nog?) en liep ik 8 rondjes op mijn normaal tempo en het laatste, swake indachtig, "treig" uitgelopen.

Het was een gezellige sportieve namiddag. De zon scheen, de wind zorgde voor voldoende weerstand, kortom, voor herhaling vatbaar en een aanrader voor de joggers die eens wat anders willen...
Groeten daar in Veltem en tot de volgende!
Mai

Info: www.leffeloop.be


Zaterdag 21 januari 2012: Natuurloop - Lier
Zaterdag 21/01/2012 richting Lier om daar één van de 5 natuurlopen mee te pikken. Ginder aangekomen was het meteen duidelijk dat JC VELTEM ditmaal met een sterke delegatie afgezakt was richting Zimmertoren, nl. Maria, Helen, Lucienne, Stijn, Rudy, Dave, Gerald en ikzelf verdedigden er de kleuren van onze club, dit alles onder het goedkeurend oog van supporter nr. 1 André.

Gerald, Dave en Rudy kozen voor de lange afstand nl. 10,8 km, de rest hield het bij de korte, of 5 km. Met start om 13u30 van alle afstanden tegelijk was het dus redelijk druk bij aankomst hier op de Lierse piste. De buienradar gaf ons goeie hoop op een droog loopje, doch we moesten wel met een stevig briesje langs de boorden van Kanaal en Nete rekening houden. Daar we hier in het verleden al meermaals te gast waren weten we dus op voorhand dat die wind hier wel duidelijk een vijand kan zijn, en inderdaad dit was nu ook niet anders.

Gezien we voor de kortste afstand kozen waren we dus vlugger van dit euvel verlost. Bij aankomst was er van dit alles toch weinig merkbaar want iedereen was tevreden over zijn behaalde tijd en dit is uiteindelijk toch waarom we het doen. Na een “lauw” doucheke (in ‘t verleden heb ik het hier wel anders geweten) kozen we ervoor om op de terugweg een uitgestelde nieuwjaarsdrink te houden (in Lier is het niet doenbaar vanwege de welriekende duikertjes in de tent) en zo aan onze eerste jogging van dit nieuwe jaar een leuk einde te breien !!!
Luc

Uitslagen op www.aclyra.com


Woensdag 18 januari 2012: Infoportiek? Kinderarbeid! - Erps-Kwerps
Het is een jaarlijkse traditie: het aanpassen van de borden voor de infoportiek van de gemeente. Deze borden kondigen de lentejogging of de start-to-run aan.

Gelukkig kan de club hiervoor altijd rekenen op de kids van de voorzitter. Eerst moeten de plakletters van de oude datum eraf geprutst, en dan wordt de nieuwe datum er zorgvuldig opgeplakt. Goodbye 30 APRIL, hello 5 MEI!

Ik genoot weer eens van enkele uurtjes "quality time" met Lennart en Zoë. Toch hebben ze een verzoek voor volgende jaren: kan de lentejogging steeds in dezelfde maand worden georganiseerd? Dat scheelt :-)
Helen


Zaterdag 7 januari 2012: Interbankenveldloop - Grimbergen
Zaterdag 07/01/12 stond er een cross op mijn programma.
Het ging om de interbanken cross van Fortis in Grimbergen en ik had dan met twee kameraden afgesproken om mee te lopen.

Het was een leuk parcours met twee zandbakken en redelijk wat modder, het was niet al te technisch maar daarom niet minder zwaar. Het ging vooral over smalle paden en vals omhoog. Eerst dacht ik dat op dit traject inhalen moeilijk zou gaan maar na 500m was de kudde lopers al volledig uiteen getrokken.

Na 5.3km en volledig leeg gelopen, was ik blij dat ik mijn nummer kon inwisselen voor een drankbonnetje. En zo was een leuke namiddag weer eens snel voorbijgevlogen.
Dave

Uitslag: http://minisite.topsporters.net/kibsu-ursib-cross/nl/news/index.php