Foto's, verslagen en uitslagen 2013


(Terug naar Foto's overzicht.)


Zondag 29 december: Leuven - Eindejaarscorrida
26 scherp getrainde atleten van JCVELTEM stonden klaar om te starten over de verschillende afstanden.
Zelfs de geblesseerden waren erbij.
Zoals gebruikelijk op het afgesproken uur nog vlug een groepsfoto. Spijtig was niet iedereen aanwezig.
Het was ideaal loopweer maar wel frisjes, vooral als je daar al van 9 uur rondloopt.
Zoals elk jaar veel sfeer. Mede door de vele supporters en de orkestjes langs het parcours. Dit jaar liepen we niet over de grote markt maar door de Muntstraat. In afstand zal het niet veel schelen. Dus we konden vergelijken met 2012.
Voor mij betekende dat een verbetering.
Er ontbrak wel een bevoorradingspost vooral voor de 12 km. Dit is dan ook het enige minpuntje. Voor de prestatie kreeg iedereen een fles wijn en keerden we met een goed gevoel terug naar huis.
Van mijn kant "c'etait formidable" ik hoop dat 2014 ook zo formidabel zal zijn.
Emiel

Resultaten volgens racetimer in willekeurige volgorde

4 km.
Michèle 24.38 min
Marleen. 26 min
Rob 25.10 min
24.38 min

8 km

Cathérine 57.03 min
Jan 45.15 min
Joris 1.20.02 uur
Marc 50.24 min
Helga. 47.20 min.
Veerle 45.04 min
Rudy. 34.43 min
Hilda 57.02 min
Ilirjana 58.54 min
Myriam 58.53 min
Yvette 1.02.13 uur

12 km

Wim 49.08 min 150 ste
Emiel. 51.42 min 260ste
Kenny 57.52 min 683ste
Dirk 58.02 min 697ste
Elke 1.14 uur
Maria. 1.08.38 uur
Robert 1.16.32 uur
Hendrik 58.50 min.
Leo 1.02.49
Fien 1.14.10
Paul. 1.07.58

Uitslag: http://corrida.dcla.be/nl/nieuws.php


Zondag 22 december 2013: Edegem
Doel: ALS Liga en in het bijzonder Luc en familie steunen
Motivator: Music For Life
Steun: van sponsors met een groot hart
Looppiste: Atletiek Belgica Edegem Sport
JC Veltem: leden en vrienden, lopers en sympathisanten

Meer was er niet nodig om op deze dag de zon harder te doen schijnen dan voorspeld werd!
33 lopers, aangemoedigd door al even enthousiaste supporters slaagden erin om 940 toertjes van 350m te lopen voor dit goede doel. Dat is maar liefst 329km in luttele uren. Je ziet, met een beetje goede wil kan je echt het verschil maken, en dat hebben we gedaan!

De club zal haar belofte nakomen. Naast de giften die de lopers zelf bij elkaar gezocht hebben, giften die de leden van de club zelf gedaan hebben, zal JC Veltem nog eens 1.000€ bijdragen aan dit goede doel. Begin volgende week hopen we het totaal bedrag aan giften bekend te maken. Maar, dat JC Veltem, haar leden, supporters, en vrienden een bedrag van boven de 2.500€ kan bijeenkrijgen, daar twijfelt niemand meer aan! Meer nieuws in de komende dagen.

Een woordje van Luc:

Het goede doel en JC Veltem ze lijken wel voor mekaar geboren. Onder impuls van Rudy en Peter, vergeten we hierbij de hint van ons ex-lid Mai niet, was er vandaag een sponsorloop ten voordele van de spierziekte ALS. Met 33 leden, enkele bevriende lopers en supporters palmden we de piste van de plaatselijke atletiekclub ABES te Edegem in.

Wat ik hier vandaag gezien heb grenst aan het onvergetelijke! JC Veltem en aanhang heeft hier vandaag geschiedenis geschreven, 940 gelopen toertjes en ontelbare aanmoedigingen! Met tranen in mijn ogen bedank ik dan ook iedere loper en sponsor om deze dag voor eens en altijd in mijn geheugen te griffen.

Ne dikke merci voor alles en tot later
Luc

Lopers, allemaal heel erg bedankt om dit mogelijk te maken!
(De grootte van de namen geeft een idee van het aantal gelopen rondjes)

Sponsors, bedankt voor dit mooie bedrag! Op 28 december klokten we af op het finale bedrag van 3519€ !!!

sportieve groeten,
Peter

www.alsliga.be/index.php?id=sponsorloopedegem


Zondag 15 december 2013: Zoutleeuw - Kerstcorrida
Dit jaar geen corrida in Kampenhout maar wel in Zoutleeuw.
Het was er een aangename kerstbedoening met een hoge opkomst van deelnemers. Iedereen kreeg een kerstmuts en velen hebben er ook hun km's mee gelopen.

Er was een mooie kerstmarkt. Zelfs boven de kleine Gete was er een stukje kerstmarkt. Hiervoor hebben ze een hele constructie in elkaar gestoken. (Zie foto).
Ditmaal maakte Marc de foto's en Luc zorgde voor de aanmoedigingen. François liep de 5 km. Emiel liep de 10 km (46.34 min) in het zog van Rudy (46.20 min). De laatste ronde ging het me wel te snel.

Om in de kerstsfeer te blijven hebben we ons te goed gedaan in een après skitent aan jenever en jägermaister. Ik heb een licht vermoeden dat we volgend jaar terug Zoutleeuw verkiezen boven Kampenhout...

Om onze loopzondag volledig te maken hebben we nog een bezoek gebracht aan Dirk, de broer van Ivo Van Damme. Hij baat nl. een café uit in Vissenaken. Het was een aangename ontmoeting en we waren er zeer welkom, het deed hem duidelijk plezier. Ook de andere bezoekers waren verrast als ze onze blauwe trainingsvest zagen met het logo van Ivo. Je herkende in hem het gelaatsprofiel van zijn broer.
Ook het standbeeld in de sporthal deed me aan hem denken. Een bezoek dat me nog lang zal bijblijven.
Emiel
www.sport.be/running/nl/kalender/info.html?calendarevent_id=24958&event_...


Zaterdag 16 november 2013: Lier - Natuurloop
In een mistig en koud weer stonden Rudy klaar aan de start voor de 10 km (41.59 min) en Emiel voor de 16 km (1.12 uur).
Met een record aantal deelnemers was het wederom een succes voor AC Lyra.
Nochtans je moest al onmiddellijk €11 betalen om te kunnen starten. Na aankomst en in ruil voor je borstnummer kreeg je wel €5 terug. Bij sommige joggings krijg je al eens een peer of een appel, hier au revoir et merçi.
Emiel
Foto's: Zie Facebook - JC Veltem

Uitslag: www.aclyra.com


Zaterdag 9 november 2013: Everberg - Scott2Run Happening
Het was een bijzonder leuk feestje op de prijsuitreiking van het Scott2Run criterium!
De organisatie had aan alles gedacht: medailles, waardebons, muziek, cava tot zelfs een hamburgertent.
Samen met Luc, Emiel, Marc, François, Wim en Rudy vertrokken we naar Everberg. Met consumpties aan €1 het stuk deden we direct een goede voorraad in. Dorst hadden we niet.

Bij de HSE eindigde Dave op de 22ste plaats en Wim op een 24ste plaats. Bij de HVB eindige Rudy op een 9de plaats en Emiel op een 16de plaats. Als club eindigden we op een 10de plaats.

Het Scottcriterium gaat verder door in 2014. Met enkele nieuwe goede lopers in onze club zullen we nog beter kunnen eindigen in het klassement.
Emiel

Definitief klassement: http://www.scott2run.be/classement.php


Trainen van 5 naar 10 km - Proficiat!
Proficiat aan al de lopers die de test hebben afgelegd!
Nu is het aan de lopers om elke dinsdag en donderdag te gaan trainen met de club en aan te sluiten bij Emiel zijn trainingen vanaf 19/11.

Keep on running is de boodschap.
Dave


Zondag 13 oktober: Eindhoven - De Lage Landen Marathon
Verslag van een marathonweekend in Eindhoven vanuit het oogpunt van de supporter.
Oorspronkelijk gingen Wim en ik samen de marathon van Eindhoven betwisten. Na een verkeerde beweging op de halve marathon in Zaventem sukkel ik met mijn rug waardoor ik forfait moest geven voor de marathon. Voor mij en mijn vrouw werd het dus een citytrip, voor Wim een sportief weekend.

Wij waren reeds vertrokken op vrijdag en verwelkomden Wim en zijn vrouw zaterdag in de late namiddag. Het was een mooie zonnige dag in Eindhoven en de weersvoorspelling die in de lift van het hotel omhoog hing, voorspelde hetzelfde mooie weer op de marathondag.

We besloten om een korte stadswandeling te maken, waarbij we een aantal punten van de marathon verkenden (Start, laatste anderhalve km en aankomst). Na deze wandeling genoten we van een lekkere pastamaaltijd. Achteraf gingen we in de stad nog wat drinken. Alcohol voor de supporter, Cola Light voor de sporter.

Toen we om 22 uur terugkeerden naar het hotel regende het lichtjes. Nog even gegrapt in de ‘caféstraat’ van Eindhoven op een km van de aankomst door een plaatselijke schone (???) te overtuigen om ‘s anderdaags voor Wim te supporteren.
Met de woorden wat vandaag valt, kan er morgen niet meer vallen, gingen we met het idee slapen dat het zondag opnieuw zonnig zou zijn.

Bij het opstaan zondag bleek het helemaal anders te zijn. Het regende fiks in Eindhoven. Dat voorspelde weinig goeds. Wim was na een vroeg ontbijt opnieuw op zijn bed gaan liggen om nog wat te rusten.
Gelukkig lag het hotel op 700 meter van de start zodat we lang in de lobby konden blijven. Ria (vrouw van Wim) had er nog goede moed in. De buienradar voorspelde droog weer van 10 uur (start van de marathon) tot 12 uur.

Naarmate 10 uur naderde, werd het ons duidelijk dat ook de Nederlandse buienradar niet feilloos werkt. Een 20 minuten op voorhand vertrokken we dan in de regen naar de start. Ter plaatse nog wat geschuild en dan kon Wim in vol ornaat plaatsnemen in zijn startvak. Na nog even bij hem gebleven te zijn om de vest aan te nemen , namen we plaats op een 400 meter voorbij de start en zagen we Wim een eerste maal voorbij gekomen.

Toen heb ik dan de 2 vrouwen op sleeptouw genomen voor een wandeltocht van 4 km door de regen om Wim te zien passeren na 11 km. Aangezien sommige kruispunten al vrijgegeven waren voor het verkeer, moesten we er stevig de pees opleggen. We waren nog maar 2 minuten ter plaatse, toen we Wim met de duim omhoog zagen passeren na ongeveer 45.30 minuten op 11 km. Alles zat dus snor bij hem.

Volgend punt van afspraak met Wim zou de 23 km zijn. Om deze afstand te overbruggen hadden wij slechts een kleine kilometer nodig. Tijd genoeg om ons even te verwarmen en we kwamen een frituur tegen die net de deuren had geopend.
Die vrouw had een volle zaak, maar ze heeft gedurende ons bezoek geen enkele friet verkocht. Koffie en thee waren haar topproducten. De automaat was wel aan de trage kant. Voor 1 bekertje koffie uit de automaat was het een minuut wachten.

Na onze break trokken we op weg naar de 23 km en kwamen we enkele bekende lopers tegen. (Els Rens en Nid Rumphakwaen). Maar slechts een paar minuutjes later was er ook een loper in een blauw singlet en bijhorende pet daar. Ja hoor onze poulain Wim kwam voorbijgevlogen weer met de duim omhoog dat alles goed ging. Hij passeerde daar na ongeveer 1 uur en 37 minuten.
We besloten om dan terug te keren naar het centrum van Eindhoven, want een andere mogelijke passage aan km 31 was te nipt om dan nog tijdig terug te keren. De Wim liep namelijk veel te rap.

Aangekomen in het centrum na 3 km wandelen was het tijd voor een nieuwe koffie en meteen de gelegenheid om de eerste foto’s op de facebookpagina van JC Veltem te posten.
Na deze koffie nog even de weg gecheckt om Wim nog eens te zien onderweg en dan toch nog tijdig aan de aankomst te geraken. Langs een doorgang door de Heuvelgalerie bleek dit perfect mogelijk.
Na een goede 40,5 km zagen we Wim terug. Nog steeds aan een behoorlijke snelheid maar wel kampend met beginnende krampen. Wat zou je willen als je al drie uur in kil nat weer aan het lopen bent.

Ons vlug gehaast naar de aankomst en een paar minuutjes later was Wim er. Hij overschreed de finish in 3 u 08 min en 46 sec. Een echt grootse prestatie bij deze slechte weersomstandigheden en dit voor een eerste kennismaking met de marathon. Uiteraard een algemene grote tevredenheid bij Wim en de supporters.
Vlug de warmte van het hotel opgezocht en na het verfrissen was het voor Wim geen moeite om nog een paar km te wandelen naar een taverne voor een heerlijke snack en een welverdiende La Trappe.

Voor de leden van de club, vraag Wim eens naar de bobbel over de Dommel, of het verhaal van hoe een bultje een berg kan worden na 40,5 km rondhollen in Eindhoven.
Wim een grote PROFICIAT met je prestatie.
Rudy

kloote ja .nu heb ik gezien dat ik niet in de officiele lijst staat .ben op km 37 mijne chip verloren .ma heb al direkt ne mail gestuurd .nu ma afwachten .klooooote ja .
Wim

Uitslag: www.marathoneindhoven.nl


Zondag 6 oktober: Hulshout - Neteloop
Als ik de foto bekijk met Stijn en Johan is het alsof ik iedereen meester kan.
De realiteit is natuurlijk anders. Het was afzien vandaag. Toch een behoorlijke 10 km in
in een tijd van 43.47 min. Lucienne liep de 7 km in 40.03 min Dirk in 31.19 min. Rudy kreeg het in de laatste ronde
moeilijk maar heeft toch de eindstreep gehaald in 39.56 min. Achteraf lekkere pannekoeken en voor iedereen een grote witte handdoek.
Emiel
Foto's: Zie Facebook - JC Veltem

Uitslag: www.neteloop.be


Zaterdag 5 oktober 2013: Steenokkerzeel - Stratenloop
We hadden 5 ofwel 10 km te lopen op een volledig vlakke omloop.
Lucienne (30.17), Hilda (29.57) en François(28.28) namen de 5 km voor hun rekening.
Emiel (41.41) Dirk (45.02) en Dave (39.32) de 10 km. Deze mooie tijden hebben we mede te danken aan onze trouwe supporters Wim, Luc, Marc, Rudy en fotograaf Marleen.

Minder was het bij de aankomst, enkel een koekje en flesje water kon de organisatie ons aanbieden. Met eensgezindheid zijn we naar één van onze sponsors café “de markt” in Steenokkerzeel getrokken om al wat te brainstormen over onze jogging van 2014.
Emiel

Uitslag: www.scott2run.be/resultaten.php


Zondag 22 september: Boortmeerbeek - Herfstjogging
Na een opwarming op de nieuwe Finse piste konden we van start voor de 17de herfstjogging.
Lucienne (17'48) en François (19.06) liepen de 3,5 km. Dave de 7 km (26'42), voor de 10 km Wim (38'33) en Miel (43'19).

Achteraf hadden we veel zin om een potje te drinken in de wel overvolle zaal van de sporthal. Doch met de luide stem van Rudy wist iedereen dat JC Veltem aanwezig was. Helaas de Tongerloo en wat later was ook de pils uitverkocht. Toch bleven we wachten op één van de 3 hoofdprijzen waaronder een tablet. Opnieuw helaas.
Elke loper kreeg een fles wijn mee naar huis, dat maakt al veel goed.
Emiel
Foto's: Zie Facebook - JC Veltem

www.joggingclubicarus.be/activiteiten_herfstjogging.html


Vrijdag 20 september: Rillaar - Wijnbergloop
Ondanks het vroege startuur en een 1/2 uur aanschuiven richting Aarschot was JC Veltem toch tijdig aanwezig. Wimpie had zijn compressiekousen aangetrokken en hij zag er nog scherper uit dan gewoonlijk. We mochten 2 maal inlopen op het mooie groene tapijt van FC Rillaar. Wimpie liep de 9.4 km in 37'50. Miel in 41'11 slechts 25 sec. trager tov 2012. Lucienne liep de 5 km in 28'03.

Spijtig dat de afstand weer niet klopte, liefst 600 meter minder dan de 10 km. Niet getreurd, in ruil voor je versleten borstnummer kreeg je een plastieke omslag met rits. Ik stel voor om voortaan een drankbonnetje te geven. De stella was er dik in orde.
Emiel
Foto's: Zie Facebook - JC Veltem

Uitslag: www.fcrillaarsport.be


Zondag 15 september: Vorselaar - Monumentenloop
Vandaag de Monumentenloop gedaan in Vorselaar. 28.195 km op 2.03.55 minuten binnen aan 13.65 km en 04.24/km. Ben content, weekend geslaagd. En merci aan de supporters Lucienne, Mark, Rudy en Luc voor de steun. Hé hé, laat Eindhoven maar komen!
Wim

Uitslag: www.kasteellopers.be


Zaterdag 14 september: Werchter - Hanewijk jogging
Zware regenval net voor de start van de 5 km. Zelfs een opwarming zat er niet in voor Lucienne (27'31) en François (31'12).
Beter ging het voor de starters van de 12 km, windstil en geen druppel regen.
Emiel (52'24) liep de volledige 12 km bijna helemaal alleen, op een moment heb ik de weg moeten vragen. Dirk heeft de smaakt goed te pakken en liep een mooie tijd van 54'49.
Lopen langs de vele kronkels van de Demer en onderweg pater Damiaan tegenkomen, het is eens wat anders.
Emiel
Foto's: Zie Facebook - JC Veltem


12 september: infovergadering in Ratjetoe
Vanaf dinsdag 17 september 2013 trainen we van 5 naar 10 km in 6 weken. Op de infovergadering in zaal "Ratje Toe" lichtte Dave het trainingsschema nader toe. Er zal aan een zeer menselijk tempo worden gestart (8 min/km) zodat iedereen kan volgen.

Nadien werden de waardebonnen uitgereikt die onze leden konden verdienen met het lopen van joggings in de kleuren van JC Veltem. Topscorer van dienst was Rudy met zomaar eventjes 67 gelopen joggings!

Voor de volledigheid, hieronder de eindstand (eind augustus):
Rudy: 67
Emiel: 50
Lucienne: 40
Wim: 28
Dave: 27
Hilda: 28
Zij kregen een bon van 50 euro.
Luc: 16
Marleen: 15
Maria: 15
Zij kregen een bon van 30 euro.
Laura: 10
Kenny: 10
Zij kregen een bon van 20 euro.
Ingrid: 5
Zij kreeg een bon van 10 euro.

De volgende leden kwamen helaas niet aan het minimum van 5 gelopen joggings: Helen, Swoike, Peter, Paul T, Helga, Paula, Marijke, Gerald en Mieke.

Verder konden de leden nog kleding aankopen in onze clubkleuren. En blijven hangen tot in de latere uurtjes want drank was er genoeg!
Helen


Zondag 8 september 2013: Malderen - Molenloop
De eerste keer dat we deze mee liepen, Lucienne ging voor de 6 km of twee rondjes... Rudy, Wim en Dave gingen voor de 9 km of drie rondjes. Niet te vergeten onze Luc was ook weer paraat als trouwe supporter.

Het was een vrij snel parcours en volledig verkeersvrij.
Rudy zit met een lichte blessure net als Dave en besloot om traag te starten, Dave besloot om iets sneller te gaan en had Wim mee als haas. Ons Lucienne zit nog in volledige opbouw maar was toch tevreden over haar wedstrijd, Rudy heeft dan weer geen hinder ondervonden van zijn blessure en kon dan zijn wedstrijd dan toch nog vrij snel uitlopen en ziet de marathon van Eindhoven weer helemaal zitten op de tweede zondag van oktober.
Onze Wim heeft dan Dave perfect gehaasd om onze eindtijd op 37'20" te beëindigen.
Iedereen dus happy en dan nog ne goeie gedronken om onze zondag goed af te sluiten.
Dave

Uitslag: www.molenloop.be


Zaterdag 7 september 2013: Overijse – Zavelenborreloop
De zavelenborreloop was er zo eentje van mamamia. Met ander woorden ZWAAR heuvelachtig. De afstand op mijn gps was 14,1 km ruim een km meer dan aangekondigd op de kalender. Geen probleem voor Wim, hij zit in een superconditie en liep deze afstand in een uur tijd. Ikzelf had er meer moeite mee en deed er 5 minuten langer over. Ik kwam zelfs niet aan de hielen van An Renckens.
Emiel

Uitslag: www.scott2run.be/resultaten.php
Foto's: Zie Facebook - JC Veltem


Zondag 1 september 2013: Bertem - Teusserjogging
Met 5 seingevers (Marleen, Luc, Lucienne, Peter en Marc) en 6 lopers was JC Veltem goed vertegenwoordigd. Het was een moeilijk beloopbare omloop. Ik bedoel veel stof, kasseien, zware klim, en een te lange afdaling in een holle weg.

Kenny had voor de 5 km een snelle start genomen en kon die snelheid zelfs behouden met een supertijd van 23.38 min. Maria liep de 5 km in 28.09 min.
Verrassend was dat Rudy (42.56) 19 sec. sneller was dan Wim(43.16). Emiel (44.12) zit in een goede conditie vooral omdat ik Dave(44.22) 10 sec achter mij heb gelaten. Sorry Dave. Dirk had een tijd van 50.26 min.

Na de inspanning de ontspanning met vele flesjes Teussers. De podiumplaatsen waren niet voor ons, maar in de tombolaprijzen hadden we meer geluk. Wim won een set om lekkere hapjes mee te maken. Ikzelf won een XS purper vestje en een verblijf in Lorett del Mar.
Ik mag er niet aan denken ;-)
Emiel

Uitslag: www.scott2run.be/resultaten.php


Vrijdag 30 augustus 2013: Aarschot - BSJ jogging
BSJ Jogging Aarschot
Op de valreep kwam deze jogging nog op onze kalender.
Alweer eentje op een vrijdagavond in de omgeving van Aarschot. Maar zeker een verplaatsing waard.
De organisatoren hadden een reuzeparking klaar staan maar vrijwel niemand heeft ze gevonden. Jammer want rond de plaats van gebeuren was alles volzet. Zeer wisselende omloop met telkens een ronde van 4.5 km.
Lucienne liep deze ronde in 27.07 min. Hilda in 27.05 min. Wim liep 9 km in 36.19, Rudy 39.44 en Maria in 47.21. Emiel de 13.5 km in 59.37 min.
Emiel

Info: https://www.facebook.com/events/618296641529908


Zaterdag 24 augustus 2013: Binkom - Sint-Rochusloop
Wanneer je nog eens naar je geboortestreek terug kan en dan nog wel om een jogging, 'k denk dat er weinig plezierigere dingen bestaan. Goed 5 of 10 km was de keuze en beide dames kozen de kortste.

Hilda en Lucienne weten wel dat de omloop hier niet van de gemakkelijkste is en vatten de loop dan ook met enige rem in de benen aan. Enkele rechte stukken van vals plat en inderdaad dan is het opletten geblazen. Samen deden ze dat weer schitterend zodat we allen voor Emiel konden supporteren, want hij nam de langste afstand voor zijn rekening. Zoals de laatste weken liep ook hij deze wedstrijd schitterend uit, hij heeft kalmpjes doch met veel verstand opgebouwd.

Marleen, Marc en ikzelf stonden aan de kant om onze atleten aan te moedigen, dus hebben we dat weer gezamenlijk tot een goed einde gebracht hetgeen we in de feesttent met een leuke nababbel nog eens overdeden.
Luc

Uitslag: http://users.ugent.be/~pdevuyst/uit2013/srb24aug.pdf


Vrijdag 23 augustus 2013: Vossem - Voerhoekjogging
Vrijdagavond en dan een jogging organiseren, sowieso garantie op succes, dat was deze keer te Vossem niet anders. De langste afstand (11 km) telt hier mee voor het Scott-criterium en uiteraard waren hier dan ook de meeste deelnemers voor ingeschreven. JC Veltem was hier vertegenwoordigd door Wim, Emiel en Dirk. De kortste afstand werd gelopen door Lucienne, Kenny en Maria. Doch deze laatste had de splitsing gemist waardoor ze meteen de langere kilometers voor haar rekening nam.

Met vertrek op het dorpsplein en dan richting Duisburg, dan weet je meteen dat er klimwerk te wachten staat. Onderweg sloeg de 5km af en konden de atleten van de 11km hun hart verwarmen met de omgeving van het park van Tervuren te bedwingen. De JC Veltem deelnemers werden bij het uitkomen van de bos luid aangemoedigd door hun supporters hetgeen hun nog een duwtje in de rug gaf om de laatste hectometers tot een goed einde te brengen. Proficiat aan allen en tot een volgende.
Luc

Uitslag: www.scott2run.be/resultaten.php


Zondag 18 augustus 2013: Haacht – Haachtse loop
De organisatie van deze stratenloop opteerde voor een nieuwe omloop. Niet meer in het volle centrum, maar net er buiten. Veel onverharde wegen en voldoende
schaduw.

Onze atleten liepen telkens rondes van 5 km. Lucienne in 29.27, Hilda 32.23, Ingrid 32.23, Maria 26.36 en Francois in 30.17. Voor de 15 km Emiel in 1.06.38, Dave met een pijnlijke achillespees in 1.08.20 en Wim die na 2 weken verlof een tijd liep in 1.08.41.
Achteraf was er voor iedereen een bord pasta. Hiervoor moest je wel lang aanschuiven in een stomende kantine.
Emiel

Uitslag: www.haachtsestratenloop.be


Vrijdag 16 augustus: Merchtem - Kwb corrida
Met juist 900 deelnemers is deze jogging dus eentje van de "dikst bezette" uit de bredere regio. Lucienne, Rudy en Dave verkozen om de 6 km te lopen. Samen met Diane, Marc en de beide "woefkes" waren wij supporters van dienst. Dave verkoos om stevig door te lopen, de 2 andere maakten er een doorgedreven training van. Als achteraf iedereen tevreden is, wat kan een mens dan nog meer verlangen van deze aangename vrijdagavond.
Luc

Uitslag: www.kwbmerchtem.be


Donderdag 15 augustus 2013: Zaventem – Dwars door Zaventem
Traditiegetrouw is er op 15 augustus Dwars door Zaventem. Met verschillende afstanden op de affiche is er dus keuze in overvloed, gaande van karamelleloop tot halve marathon. Dit jaar was JC Veltem op de korte afstand vertegenwoordigd door Sandra, Lucienne en Marleen. De halve door Rudy en Emiel.

Aan supporters ook geen gebrek, Geoffrey, Rube en Luc schreeuwden hun kelen schor om hun vedetten aan te moedigen. En of dit loonde, onze jongste aanwinst en tevens ook zoon van onze recentste aanwinst, nl. Robbe werd grandioos en met veel overtuiging winnaar van de 600 meter.

Dus aan diegene die twijfelen of onze joggingclub wel iets voorstelt en of je er aan je trekken komt met deze is het antwoord nog maar eens duidelijk geworden, JC Veltem is er van jong tot oud ongeacht "atleet" of niet !!!!
Luc


Uitslag: http://www.sportzav.be/activiteiten/jogging/uitslagen.php


Zondag 11 augustus 2013: Grimbergen -
Memorial "Carolus Van Capellen"

Dave had deze jogging aanbevolen en hij had gelijk. Het was wel even zoeken naar dat stukje Borgt in Grimbergen.
Een kleine jogging maar ze hadden veel te bieden. Een mooie omloop door het centrum, door het park en langs het kanaal.

Voor elk kind was er achteraf een mooie prijs. Ook bijna elke loper viel in de prijzen. Dave ging met een friteuse naar huis, Daphne met een senseotoestel en zoon Jelle een koelbox.

Dave liep de 4.8 km in 16.17 min op een zesde plaats van de 67. Rudy liep deze afstand in 16.44. Emiel liep de 9.7 km in 42.50 min. Volgende week lopen we met enkele leden de halve marathon in Zaventem. Wij rekenen op onze supporters.
Emiel


Zaterdag 10 augustus 2013: Holsbeek - Bierloop
Met enkele steile klimmen op de Kesselse bergen zou ik dit geen kermisloop noemen.
Rudy en Kenny liepen samen de 7 km in dezelfde tijd van 36.05 min.
Emiel liep deze ronde 2 maal ofwel 14 km in 1.08 uur.
Emiel

Uitslag: www.kwb-holsbeek-plein.be


Vrijdag 9 augustus 2013: Duisburg - Mutotoloop
Blijkbaar zijn er nog velen op vakantie van JC Veltem.
Enkel Kenny en ons kersverse lid Dirk Stroobants namen deel aan deze Scott-loop.
Kenny liep de 5.3 km in 25.55 min, op een 29 ste plaats van de 119 deelnemers.
Dirk liep de 10,2 km in een tijd van 57.12 min.
De nieuwe toppers van JC Veltem!
Emiel

Uitslag: www.scott2run.be/resultaten.php


Zondag 4 augustus 2013: Kortenberg – Excuusjogging
Het vernieuwd parcours was niet min. Alsof we altijd maar in stijgende lijn liepen.
Opnieuw waren het temperaturen van rond de 30°. De brandweer zorgde wel voor verkoeling met een regendouche. Niettemin liep Kenny de 5,5 km in 26.03 min. Rudy liep de 11 km in 47.21min., Dave in 49.20 min. en Emiel in 50.59 min.
Volgende week loopt JC Veltem in Duisburg en Holsbeek.
Emiel

Uitslag: www.scott2run.be/resultaten.php
www.excuusfeesten.be


Zaterdag 3 augustus 2013: Gelrode – Stratenloop
Ondertussen zijn we de hitte al goed gewoon.
Gisteren was het nog 37° vandaag toch nog goed voor 27°.
We kozen wijselijk voor de 6 km. Rudy (30'18") zijn tijd was wat minder scherp, maar hiervoor had hij een goede reden! In de laatste ronde kreeg hij een Ommegang aangeboden en heeft die op korte tijd meester gemaakt. Kenny werd aangemoedigd door een ganse ploeg van supporters en liep binnen in 28'31", Emiel in 25'43".
Emiel

Uitslag: www.gelrode.be/stratenloop

Vrijdag 26 juli 2013: Baal – Baalse kermisloop
Zoals elk jaar waren het tropische temperaturen met sterke lopers aan de start.
JC Veltem was erbij. Op de 5 km liepen mee Wim in 19.07 min. Dave in 20.28 min. Rudy 21.56 min. Maria 26.19 min. Emiel liep de 10 km in 43.05 min. Kenny en Lucienne waren helaas tot opgave gedwongen. Volgende week spreken we zaterdag af in Gelrode en zondag in Kortenberg. Meer info op de kalender.
Emiel

www.tremelo.be/Baalse_kermisloop_1.html


Vrijdag 19 juli 2013: Kiezegem – Kiezegemse Stratenloop
Met 11 minuten vertraging ging deze jogging van start, om de eenvoudige reden dat er enkelen geen parking hadden gevonden. Luc en Marc (onze supporters) stonden met veel ongeduld te wachten waar we bleven. Rudy (26.41), Wim (24.46) en François liepen de 6 km. Ikzelf de 12,57 km in 57.18.
In een leuke kermissfeer nog wat nagepraat over het warme weer en de gemengde openbare douches.
Emiel

Uitslag: www.10mvg.be/node/6


Zondag 14 juli 2013: Glabbeek – 10 Mijl van Glabbeek
Onder een loden zon toch richting Glabbeek gereden om er onze JC Veltem leden bezig te zien. Lucienne verkoos de kortste, 3 km, Rudy en Wim trotseerden alles en schreven zich in voor de 16 km. Met bijna een kilometer lange doortocht langs open veldwegen en dan ook nog met een hoogteverschil in dan weet je onmiddellijk dat dit er ééntje was om in te kaderen, de langere, licht lopende afdaling hierna kan hier niets aan veranderen.

Inderdaad, samen met Marc heb ik er velen figuurlijk zien sterven! Zulke warmte, parcours en afstand lonen daartoe. Toch hebben ze het er alle 3 behoorlijk goed vanaf gebracht en dat alleen al verdiend een pluim. Na een deugddoende douche was de "godendrank" dan ook meer dan welkom. Sorry Wimpie in jouw geval was het ditmaal geen "Duvelke", maar een frisdrankske als beloning!
Luc

Uitslag: http://www.10mvg.be/node/5


Zaterdag 13 juli 2013: Weerde - Mosseljogging
Zaterdag 13/07 richting Weerde om daar aan de jaarlijkse "mossel" jogging deel te nemen. Om zeker te zijn dat iedereen wel voorbij de speeltuin van Hofstade reed nam ik maar zelf het commando want je weet nooit met zulke "kastars" bij u. Overzijde grote baan parking genoeg op het domein van een plaatselijke vervoersmaatschappij en wijle riching tent. En inderdaad de geur alleen al deed u zeker niet aan lopen denken.

Traditioneel zijn het hier de jaarlijkse feesten en dan komt "René en Mariake" ook nog eens met hunne fiets tot daar om een kommetje mosselen achterover te slaan. Professioneel als we zijn denken zetten wij onze verstandswijzer op lopen. Rudy, Maria, Hilda, Lucienne en ons splinternieuw lid en trouwens mijn buurvrouw Sandra schreven hun in voor de korte afstand nl. de 3.5 km. Dit onder een Belgisch zonnetje, meer dan genoeg!

Aan supporters ditmaal geen gebrek: Marc, Geoffrey, Rube, Andre en zoon en ikzelf trotseerden alles om onze kelen schor te schreeuwen en dit zeker voor onze allernieuwste aanwinst Sandra die haar eerste deelname ooit aan een jogging op een schitterende manier afsloot. We besloten dan maar om de aanwezigheidstombola tesamen af te wachten, doch ik denk dat dit maar een éénmalige gebeurtenis is hoor. We moesten zelfs de lichten van de auto opsteken dus je kan raden hoe laat het dan wel geworden is, en dan nog richting Veltem moeten trekken zonder iets, je zou voor minder nadenken. Het plezier was er niet minder om hoor!
Luc

Vrijdag 12 juli 2013: Wiekevorst
Wiekevorst is absoluut geen aanrader om te gaan lopen. Het is een saaie en volledig vlakke omloop. Toch veel volk, hoe kan het toch op een vrijdagavond?
Mede door de frisse temperatuur liepen we allemaal zeer snel.
Als enige dame van de club liep Marleen de 3,8 km in 21.27 min. De volgende start was de 10,7 km.
Wim in een supertijd van 42.59 min. Rudy was ook in goede doen en had een tijd van 43.07 min.
Emiel in 47.26 min.
Voor iedereen een mooie handdoek en Aquarius bij de aankomst.
Emiel


Zaterdag 6 juli 2013: Rillaar – Stratenloop
Zaterdag 6/07, voor de tweede dag op rij onder een loden zon een jogging lopen. Hier in ons klein landje misschien een uitzondering maar zomer is zomer. Hilda , Marleen en Lucienne verkozen de korte afstand, 3.8 km en Emiel en Rudy kozen om de lange 11.7 km te lopen. Alle afstanden vertrokken samen om 18 u 30. Gezien de temperatuur werd hier nog hard gelopen, doch allemaal getekende gezichten bij aankomst hoor.

Samen met Diane en Marc deed ik mijn uiterste best om veel lopers een hart onder de riem te steken hetgeen vandaag gezien meer dan welkom was. De organisatie had zich wel duidelijk goed voorbereid hier was niets op aan te merken. Achteraf hebben we het minder laat dan de vorige dag gehouden, doch er kwam zeker zoveel "nababbel" als de dag tevoren aan te pas hoor!
Luc
www.tdorpsgenot.be


Vrijdag 5 juli 2013: Peulis - Peulisjogging
Vrijdag 5 juli samen met een ganse troep JC Veltem leden richting voetbalveld Peulis om ten eerste "ons Hilda" hare verjaardag op een sportieve manier te vieren! Samen met Laura en Lucienne nam zij deel aan de korte afstand, 5 km, Maria nam de 8 km voor haar rekening en de heren Emiel, Wim en Rudy liepen de 12 km. Onder een broeierig zonnetje mochten ze er dan omstreeks 18u30 aan beginnen. Met allen dezelfde startplaats, het plaatselijke "voetbalstadion?" maar wel verschillende vertrekuren was het dan ook aangenaam om hier als toeschouwer te fungeren vermits uw ganse avond hiermee gevuld was.

Marleen zorgde er ditmaal samen met Marc voor dat dit allemaal op de plaat vastgelegd werd zodat André en ikzelf ons konden beperken tot aanmoedigen, hetgeen met deze temperatuur al een opgave genoeg was. De dames deden op de kortste afstand hun uitertste best hetgeen hun achteraf door Maria en de heren op schitterende wijze werd nagedaan. Na hun verkwikkende douche was het dan nu de beurt aan een fris glaasje "godendrank". Gezien de weersomstandigheden een " terrasje "meer dan welkom was, werd er dan ook geen aanstalten gemaakt om richting heimat terug te keren. Een geluk dat Emiel het pad effende of we zaten er misschien nog of had hij nog andere bedoelingen want ik hoorde hem iets mompelen van nog huiswerk te maken of zoiets!
Luc

Uitslag: http://jtpeulis.webs.com/uitslagen2013.htm


Maandag 1 juli 2013: Schriek – Groentenjogging
De 3.7 km werd gelopen door Hilda in 21.58 min., Ingrid 22.48 min en Laura 17.53 min.
Maria liep de 7.2 km in 38 min.
De 10.7 km: Emiel in 47.06 min. en Rudy in 43.28 min.
Emiel

Uitslag: http://home.scarlet.be/kwb-joggings/2013/schriek/schriek_2013.htm


Vrijdag 28 juni 2013: Vorselaar – KWB jogging
Emiel


Vrijdag 28 juni 2013: Vorselaar – KWB jogging
Vrijdagavond ben ik naar Vorselaar geweest om er deel te nemen aan de KWB jogging. Ik koos voor de 15 km. De uiteindelijke afstand was 14,76 km. We liepen drie rondjes van net geen 5 km en 90 % van het parcours was op boswegen.

Net voor de start begon het lichtjes te regenen en dat bleef zo tot op het einde. Ik heb een gelijkmatig tempo gelopen van begin tot einde en deed er 1.04.23 over, zonder tot het uiterste te gaan.
Zondag sluit ik mijn drukke loopweek in Schriek af. Ook Hilda, Laura, Maria,Emiel en……. zullen dan van de partij zijn.
Rudy

Uitslag op http://home.scarlet.be/kwb-
joggings/info/vorselaar.htm


Zaterdag 22 juni 2013: Holsbeek – Hagelandse Wijnloop
15u: 7 - 12 km
Om deel te nemen aan deze wijnloop mocht je wat verwachten. Het inschrijvingsgeld was €10.
Gelukkig kreeg je waar voor je geld. Er was niet alleen Hagelandse wijn maar ook bier :-). Naast de gewone bevoorrading (water) kon je onderweg een eerste maal degusteren van het Hagelandse vocht.

Maar eerst lopen. Het was een zeer pittige omloop. De eerste km’s waren steil. Wie de Chartreuzenberg kent weet wat ik bedoel. Met de nodige reserve starten was aangewezen of ze konden je komen oprapen. Wat ook gebeurt is bij een van de deelnemers. Over naar de laatste km’s, vrijwel 3 km naar beneden lopen waarvan veel op kasseien om dan nog eens op het vlakke alles te geven wat je nog over hebt.

Het was de moeite om deze wedstrijd te verkiezen boven de scottloop in Machelen.
Als mijn gezondheid het toelaat kom ik volgend jaar terug :-).

Ps: Nu mijn valies maken want morgenvroeg vertrek ik op vakantie naar Nice. Volgende week ben ik terug thuis en kan ik deelnemen aan de groentenjogging in Schriek.
Tenminste als de verkeersleiders niet staken in Frankrijk.
Emiel

Uitslag: http://wijnloop.hrc-running.be


Zaterdag 22 juni 2013: Machelen – MAC jogging
Vandaag als enige Veltemloper deel genomen aan de MAC-jogging.
Hier valt niet veel over te schrijven... Normaal gezien een snel parours, maar vandaag besliste de wind daar anders over.
Het is zeker geen waauw parcours, de klote wind maakte het nog minder waauw en de achillespees is ook nog geen honderd procent.
Bij aankomst kregen we een fles rode wijn... hopelijk is deze wel waauw.
Dave

Uitslag: www.scott2run.be/resultaten.php


Vrijdag 21 juni 2013: Ramsel - Ramselse Routeloop
Vele lopers waren afgezakt naar Ramsel. Hier komen zelfs de betere lopers naartoe waaronder ex-Europees kampioen veldlopen Bekele. Bij de vrouwen hadden we een Belgische marathon kampioen Els Rens. Met al dat volk en een lauwe zon was de zomer alvast goed ingezet.

Natuurlijk was JC Veltem ook aanwezig: Marleen, Lucienne, Hilda en Laura. Zij liepen de 5 km. Voor de 10 km tekenden Emiel, Rudy en Wim. En niet te vergeten onze trouwe supporters Luc en Daniel waren er ook.

Opmerkelijk waren hier de vele aanmoedigingen langs de weg. Vooral de 10 km lopers liepen harder dan ze eigenlijk konden. Vandaar dat hier op de 5 en 10 km het parcours- record werd verbroken.

Na de wedstrijd heerste er op de speelplaats van de school een gezellige kermisdrukte. De organisatie had voor iedereen een mooie attentie van wasverzachter tot shampoo en nog veel meer.
Emiel

Uitslag: www.ramselseroutelopers.be/routeloop/uitslagen/uitslagen-2013.html


Zondag 16 juni 2013: Buizingen – Sabboika jogging
Voor de tweede maal op rij waren we te gast aan de andere kant van ons normale optreden, ditmaal was Buizingen The Place to be, voor de Sabboika jogging: meetellend voor het Scott2Run criterium. Gezien ik hier verleden jaar ook nog meeliep kon ik dan ook op voorhand vertellen dat dit een zware omloop is, en dan spreek ik van veel bergop lopen, smalle paadjes en een lange niet ongevaarlijke afdaling richting eindmeet langs een boswegeltje.

Lucienne verkoos de 6 km, Wim en Rudy namen de 12 voor hun rekening. Beide afstanden starten samen en het is dan ook niet simpel om in die ganse meute iemand te herkennen. Daar Lucienne met veel trainingsachterstand zit bracht zij het er goed vanaf. Wim en Rudy hielden beide onze club in ere met een schitterend resultaat op de langste afstand. Om ieder van hen tevreden te stellen hebben we dan maar een ommetje langs Vossem gemaakt om deze wedstrijd op een goedkope manier door te spoelen.
Luc

Uitslag: www.scott2run.be/resultaten.php


Zaterdag 15 juni 2013: Affligem – Affligemloop
Zaterdag 15/06 samen met Lucienne, Swoike en Rudy naar Affligem om eens aan de andere kant van de ring aan een jogging deel te nemen, wel als toeschouwer/supporter, doch die zijn ook belangrijk. Onder hun drietjes gingen ze de korte afstand, ofwel de 5. 3km, meelopen. Er waren 3 afstanden en deze vertrokken met telkens 5 minuten tussen, waarvan de kortste als laatste.

Gezien we hier "jogging vreemd" waren was het wel een beetje aftasten wat de omloop voorschotelde. Natuurlijk kan je hier pas naderhand over meepraten en naar wat ik kon uitmaken aan de verhaaltjes links en rechts was het een redelijk pittig toertje, doch alles werd goed gemaakt met een grote fles Affligemse als beloning.
Luc

Uitslag: http://www.a-r-s.eu/T1/affligemloop.html


Vrijdag 14 juni 2013: Herselt-Blauberg - kruistocht
De derde wedstrijd van het Herselts jogging criterium.
Net zoals de vorige vrijdagen was er veel volk. Ook JC Veltem was goed aanwezig. Maria, Hilda, Marleen, Laura en Rudy liepen de 6 km. Mil en “Wir” de 10 km.

Het waren rondjes van 2,5 km met veel supporters waaronder André en Daniël. De start en aankomst was op het verzorgde voetbalplein. De zon was verwarmend aanwezig wat mee voor een toffe ambiance zorgde. Opnieuw hadden we veel calorieën verbrand. Maar geen nood, in de plaatselijke frituur hebben we dat ruimschoots terug aangevuld.
Emiel
Uitslag: http://www.herselt.be/content.php?hmID=1827&smID=2048&ssmID=496&sssmID=3...


Dinsdag 11 juni: een terugblik op onze Lentejogging
Weerom een geslaagde editie met 383 deelnemers.
Alvast bedankt voor jullie sterk gewaardeerde hulp! Zonder jullie hulp (en ook van veel niet-leden) had dit evenement niet kunnen doorgaan.

Daarom hadden we iedereen uitgenodigd in zaal Ratje Toe in de Kerkstraat te Beisem voor een glas en een hapje. Alle leden waren uiteraard welkom, ook diegenen die op zaterdag 27 april niet aanwezig konden zijn.


Zondag 9 juni 2013: Wezemaal - Aardbeijogging
Helaas de aardbeijogging stopt ermee na 34 edities.
Voor de laatste maal gingen we dus met Marleen, Emiel, Dave, Wim, Luc, Lucienne, Hilda en Ingrid naar de Aardbei-jogging. Het ging geen schoonheidswandeling worden daar waren we ons van bewust. Het is een parcours met drie zware klimmen en vooral de eerste was steil. Onregelmatige trappen hoog naar omhoog lopen. Het was op sterven na als je boven kwam. Tenminste als je niet stil viel.

Dave en Wim hebben de 10 km samen gelopen allebei op het scherp van de snee met slechts 1 sec. verschil bij de aankomst. Drie minuten na deze heren kwam ik in het gezelschap van Stef Wauters aan. Hij perste er nog een sprintje uit maar die eer mocht hij dan hebben.

De dames hebben 2 plaatselijke rondes gelopen, Lucienne had de beste benen. Jammer dat ze voor de 3 km lopers geen water hadden voorzien bij de aankomst. Waarschijnlijk een schoonheidsfoutje want voor de rest was alles zeer goed in orde.

Achteraf met burgemeester Dirk Claes nog gepraat. Hij bevestigde dat volgend jaar alles het- zelfde zal blijven. Uitgezonderd dat het een jongere ploeg zal zijn onder het meekijkend oog van de ervaren rotten. De grote verandering is de naam wijngaardloop.
Iedereen keerde huiswaarts met een kistje aardbeien maar zoals gebruikelijk niet zonder eerst nog een terrasje te doen in café de ster bij Boeres.
Emiel

Uitslag: www.aardbeijogging.be


Vrijdag 7 juni 2013: Neerwinden - Schouffelrun
Het was al lang geleden maar vandaag was het voor de tweede maal op rij een zomerse dag. Iets te warm om goed te lopen. We moeten ons nog wat aanpassen.
‘De run’ zoals ze het in Neerwinden noemen was wel op gebetonneerde wegen tussen de velden. Ronny Schoolmeesters gaf me nog wat tips om een zo scherp mogelijke tijd te lopen. Volgens mijn gevoel liep ik sneller dan verleden jaar. Maar de werkelijkheid is anders. Minder goede conditie en dus 2 minuten trager.

Marleen liep de 5 km in een rustig tempo. Zij zag nog een truitje met joggingclub Veltem op. Na kennismaking bleek het truitje van stiefpapa te zijn (die niet meer loopt).
Net vandaag was er ook de voetbalmatch Belgie-Servië. De organisatie had een groot scherm geplaatst in de kantine. Daarmee waren de voetbalsupporters ook tevreden.
Emiel

http://users.telenet.be/de.schouffeleers/deschouffeleers/frame.htm


Zaterdag 1 juni 2013: Lier - Pallieterjogging
Gisteren hebben Emiel en ikzelf deelgenomen aan de 29ste editie van de Pallieterloop in Lier. Deze klassieker start aan het Zimmerplein met vlak ernaast het Schapenkoppenplein waar ook de aankomst was.
Een massa volk en vooral veel kinderen die aan de stadsparkloop van 700 meter deelnamen. Ze ontvingen veel aanmoedigen en bij aankomst kregen ze allemaal een mooie medaille waar ze trots op waren.

Om 16uur werd de start gegeven voor de 5 en 10 km. Dit verkeersvrije parcours liep door de historische binnenstad en langs de groene rand van Lier. In het begin ging het langzaam want er waren veel deelnemers in de smalle straten (trechtervorming). Weinig kleine kasseien maar bredere straatstenen in de propere binnenstad.

Ikzelf heb het rustig gelopen aan een traag tempo en genoten van de sfeer. De splitsing van de 5 en de 10 km was goed aangegeven. Bij aankomst heb ik even moeten aanschuiven voor de automatische registratie. We kregen een T-shirt en sportdrank. Nog op Emiel gewacht en door de koude wind zijn we snel terug huiswaarts gekeerd.
Marleen

Uitslag: www.pallieterjogging.be


Vrijdag 31 mei 2013: Herselt - Berg-om-loop
Dit is de eerste jogging van de vijf die deel uitmaakt van het Herselts joggingcriterium.
Hilda liep de 5 km. Er waren vele deelnemers ondanks het vroege startuur 19.00 uur en dit op een vrijdagavond. Emiel en Rudy hebben de natuurloop van 10 km gelopen. Het waren 4 zware heuvelrondes. Het enige vlakke was rond het voetbalterrein waar je wat kon recupereren en drinken.

Door de vele regen van de afgelopen weken was het veel modderlopen. Met spikes lopen was hier best mogelijk. Het had veel weg van een veldloop daar op het domein van de Hertberg.
De omgeving had zoiets uit de jaren ’60 met de oude kantines, de luidsprekers, de hoge populieren rond het voetbalplein. Alsook de inschrijving voor slechts € 2.
Emiel

Uitslag: http://www.herselt.be/vrije-tijd/sport/sportaanbod/herselts-joggingscrit...


Zondag 26 mei 2013: Herent - Oostrem Jogging
’s Voormiddags nog drie uur op de koersfiets gezeten, dan uitgebreid gebruncht met pistolees en een zachtgekookt eitje. Uitgeteld op bed gevallen voor een kort middagdutje, en dan naar Oostrem, waar JC Veltem in grote getale verwacht werd. De organisatie van de jogging was voor het goede doel, en daarom vergeven we graag dat het soms een beetje... professioneler kon.

Eerste stap: inschrijven! Niet zo eenvoudig, maar na vele omzwervingen vonden we toch de inschrijvingen, waar Luc en André de lakens - ik bedoel, de nummers - uitdeelden tegen een zacht prijsje.
Benny, Marc D., Hilda en Marleen gingen voor de korte pijn (3,7 km), Wim, Rudy, Peter, Marjan, Bea en ikzelf voor de langste afstand van 7,4 km.

Even inlopen, en dan was het wachten op de start. Dat duurde even, maar uiteindelijk kwam Swoike eraan onder luid gejuich. Moest hij het fluitje meebrengen? Ik weet het niet. Even later brulde iemand “Eén, twee, drie, start!” en we waren vertrokken. Ik stond helemaal achteraan, maar met een kleine 80 deelnemers was dat niet zo'n probleem, ook niet in een smal straatje met aan weerszijden geparkeerde auto's. Er stond een stevige wind, het zonnetje scheen en de temperatuur was prima. Ik kreeg het zelfs warm. Even later haalde ik de eerste vrouw in. Hoera!

Na de eerste ronde van 3,7 km was er bevoorrading met water. De man die vlak voor me liep pakte naar hetzelfde bekertje en zo had ik er geen vast. Ik riep hem nog toe "Mag ik ook wat?" maar te laat, hij had de rest van zijn bekertje al royaal over zijn nek gekieperd. Ik heb hem iets niet al te beleefd toegebruld, maar kom, het was niet zo ver meer.
Op km 6 kon ik met enig leedvermaak de man-met-het-bekertje van me afschudden, om na 35'05" over de finish te lopen. Yes! De man-met-het-bekertje kwam er ook aan, en was dan zo galant me een bekertje water aan te bieden. Ik heb mijn excuses aangeboden en we konden er allebei mee lachen. Nog even bekomen en dan supporteren voor de andere JC Veltemmers die nog binnenliepen. Warme kleertjes aan en dan tijd voor drank (koffie of iets sterkers). Ik vroeg Luc of er nog een prijsuitreiking ging komen, maar hij dacht van niet. Jammer! Dan maar in de rij staan voor een pannenkoek, maar dat schoot niet op, met één pitje. Opgegeven.

's Avonds kregen alle deelnemers zowaar een mail met de uitslag en de foto's… van de prijsuitreiking. Die heb ik dus gemist :-(
Als er iemand een dezer dagen in de buurt komt van Oostrem, breng mijn beker dan zeker mee, en graag met een pannenkoek erbij, want die heb ik ook gemist!
Helen

P.S.: Swoike gaf Peter dinsdagavond de beker mee. Dankjewel!

Uitslag: Uitslag KWB-JOGGING 26 mei
Foto's Opendeur Oostrem: Webalbum OPENDEUR OOSTREM


Zondag 26 mei 2013: Brussel – 20 km door Brussel
Verslagen van Emiel en Paul Tisaun:

Dit jaar liep ik met een T-shirt van de stichting Sint-Luc. Het was de bedoeling om mensen te vinden die het peterschap voor mij wilden opnemen en dan ook een storting doen ter ondersteuning van o.a. medisch onderzoek. Het was een mooie gelegenheid om enkele collega’s hierover aan te spreken. Tot mijn verbazing zijn er zelfs enkele die hun geldelijke steun toezegden. De 20 km is dus meer dan alleen maar lopen.

Het blijft de topper van alle joggings. Niet alleen door de 37.000 deelnemers maar door nog zoveel meer: zoals de Bolero van Ravel bij de start, de supporters, de orkestjes, de tunnels en de Woluwelaan op het einde. En niet te vergeten rond de 8ste km, Maria die ik kon voorbijlopen.

Niet alleen heb ik sponsors gezocht voor de stichting maar was ik ook medewerker voor de 20 km. Om 8uur30 afgesproken aan het museum met de organisatie. Na de briefing naar box 4 vertrokken. Toevallig de box waar kroonprins Filip zat in verscholen. Hij kon hem wel niet echt wegsteken. Vele camera’s en fotografen stonden klaar om een foto te nemen. Ikzelf heb het voorzichtig aangepakt. Ik had me voorgenomen om de blauwe ballon te volgen. Helaas waren die al vertrokken in box 2. Gezien het uitstekende loopweer heb ik altijd rond de 12 km/uur kunnen lopen met als eindtijd 1 uur 40 min. Juist 20 km op de Garmin.
Emiel

20KM Brussel: take 5
Het begon nochtans niet zo goed. Vroeg opstaan + miezerig weer, en ik ben al geen ochtendmens. Erger was het uitvallen van de elektriciteit in onze straat. Dus niks warm te eten en zo naar de trein van kwart voor acht, dacht ik. Maar onderweg bood het busje van de cultuurdienst, die met 5 gingen lopen voor de mucopatiënten, me een lift. Dus ruim op tijd in het zaaltje van G3W voor koffie, omkleden en borstnummer 19665. Nog even een groepsfoto en dan naar de start 300m verder. Mensen met een wegwerp plastiek van de droogkuis blijken goed beschermt tegen regen en wind; idee om mee te nemen.

Sinds vorig jaar is het vertrek voorbij de Arcaden van het Jubelpark. Daar is meer plaats voor de 37.000 lopers in 6 boxen; start om de 5 minuten. Dus om 10h18 al over de registratiemat. Nog even zwaaien naar de camera en we zijn aan Schuman. In de drukte bijna gestruikeld aan een boordsteen. Lopers moeten altijd aandachtig zijn voor de grond (flesjes ed ); een verzwikte enkel kunnen we missen. De Wetstraat is goed zichtbaar want gaat omhoog. Ik kies voor de stoep rechts, het is er minder druk. Linksaf nu langs het Park waar de eerste plassers halt houden; stress? Voor het koninklijk paleis liggen de kasseien echt onregelmatig en vereisen stevige voeten en schoenen. Ook op de weg naar het Justiepaleis is het ook niet echt comfortabel lopen met tramsporen en kasseien. Iedereen wil dan op het strookje asfalt maar dat schiet niet op. En de tijd is goed: minder dan 6min/Km. Een eerste waterbevoorrading met de nodige drukte. Ik steek het eerste blokje druivensuiker … en verlies even verder de rest … maar beslis om terug te keren en het pakje op te rapen; ik kan niet zonder glucose om de 20minuten; inbeelding?

Alhoewel er veel publiek staat is de stemming niet echt uitgelaten; zou het kille weer meespelen? Geen regen en fris; ideaal loopweer dat wel. We duiken de volgende tunnel van de Louisalaan in en in het naar boven gaan passeren we de eerste stappers; overmoedigen? Ik loop nog met het flesje Spa, waar de lucht is uitgeknepen tegen het klotsen, maar het is geen dorstig weer. Soms aan de wegkant een mountenbiker met oortje; security? Maar nergens incidenten. Aan elk groot kruispunt staat een ander orkestje. Het is een bonte bende deelnemers: vele talen/kleuren/outfits maar ook handbikes, lopers met kinderkoetsen en clowns. Zelfs een bare-foot runner met een gans andere looptechniek; opgepast voor zijn blote tenen! De wegen in TerKamerenbos kronkelen. Ik snij de bochten af zonder te hinderen, want het blijft toch druk. Onderweg is er voldoende drank bevoorrading; nu zijn het Isostarblikjes. Bij de boog van de 10KM met tijdregistratie: 54’44’’. Als we dat kunnen houden zitten we goed. Langs de kant veel schoon volk. Aan de Terhulpsesteeweg herken ik Pieter De Crem met familie. De bergop drukt het tempo. Ook vrouwen gaan nu ongegeneerd achter de haag plassen; niemand die hier van op kijkt. In de lange afdaling naar de vijvers van Woluwe kan ik mijn lange looppassen nog eens uittesten en terrein terugwinnen. De spieren beginnen wel wat te verzuren maar ik zit nog op schema bij KM 17.

In de Vorstlaan kan er onder de bomen op een zachte ondergrond worden gelopen. Plots schiet een professionele cameraploeg het parcours op om te filmen… prins Filip (37965) is enkele passen voor mij. Omgeven door bodyguards loopt 37395 normaal en doet wat elke loper doet: zweten. Ik wens Bat 3Para sterkte. De begeleiders beamen. Even een blik van begrip met ZKH/SMR , maar ik ga het groepje voorbij.

Die laatste KMs “vals plat” lijken veel langer. Nog even een geforceerde glimlach naar de wedstrijdcamera en daar is de fontein Montgomery. De Arcaden komen al terug in zicht; daar ligt de meet. De loopbaan wordt nu smaller, het gejoel neemt toe, de vermoeidheid wordt verbeten, hier en daar toch nog kunnen voorsteken. Dan de ontlading en voldoening van 1h53’54” of 10,75KM/uur maar wel bijna 6 minuten beter dan een vorige beste tijd.

Naar huis terug met metro en trein voor een warm bad en eten. Elektriciteit is gemaakt. Mission Accomplished.
http://chronorace-web.cloudapp.net/classements/classement20k.aspx?eventI...
Paul Tisaun

Uitslag: www.20kmdoorbrussel.be


Zaterdag 25 mei 2013: Wijgmaal - Wijgmaalse feesten Stratenloop


Uitslag: http://feesten.wijgmaal.be/


Maandag 20 mei 2013: Elewijt – Den Elewijtse Halve
Hier wou ik vandaag een tijd neerzetten onder het 1u30.
Het parcours was zo goed als vlak, de temperatuur was perfect om te lopen en er stond weinig wind.
Met Rudy als haas kon ik in een zetel lopen, maar door het vrij hoge tempo in het begin (tussen de 4'01"/km en 4'10"/km) heb ik Rudy moeten lossen na 13km. Op dit moment in de wedstrijd zat mijn snelheid nog vrij goed om mijn doel te halen, maar na 17km begonnen er groepjes lopers mij voorbij te gaan en dan begon de moed mij in de schoenen te zakken tot een gemiddeld tempo van 4'38"/km (13km/u).

Eens voorbij de 20ste km keek ik nog eens naar mijn tijd en dacht nog aan een laatste inspanning om toch nog de onder de 90' te duiken. Het is mij spijtig genoeg niet gelukt en ben binnen gelopen in 1u30'16" en rudy iets meer dan 1u28'.

Over deze wedstrijd heb ik nu ook een dubbel gevoel...mijn pr is wel verbeterd met maar liefst 4'30", maar mijn doel om onder de 90' te duiken is dan weer niet gelukt.
Toch tof dat Luc, Marc en Lucienne ons perfect hebben aangemoedigd... anders was mijn tijd misschien nog slechter geweest.
Dave, Rudy

Uitslag: www.elewijtsehalve.tk


Vrijdag 17 mei 2013: Hallaar – Averegtenjogging
Met kippenvel stonden we aan de start van de Averegtenjogging. Niet van de schrik maar van de koude. Amper 13 graden, mistig en donker. In de kleine voetbalkantine was het een drukte om iedereen in te schrijven. Op enkele vierkante meter stonden de prijzentafel, de inschrijvingen, praattafels en een verkoopstand van Scott. Veel zal de man niet verkocht hebben, zijn gezicht stond op onweer. Zelfs wat uitleg vragen was tegen zijn zin.

Omroeper van dienst was Paul Winnepenninckx. Helaas had hij geen deelnemerslijst maar met zijn ervaring kende hij zelfs de lopers van JC Veltem. Om 19:45uur kon de 5 km van start. 10 minuten later op een ongebruikelijk uur 19:55uur de 10 of 15 km. Het was een mooie omloop in een uitgestrekt domein. Af en toe wat in de plassen lopen maar dat vinden volwassenen ook al eens plezant. Rudy en Kenny hebben samen de 10 km gelopen. Weliswaar onder het voortdurend geblaas en gepuf van iemand die net achter hen liep. Ikzelf liep de 10 km met een collega loper (Neefs Bert) die me er voortdurend wilde aflopen. Het is hem enkel gelukt in de aankomstsprint. Net zoals in Huldenberg.

Voor iedereen was er een sponshanddoek. De tombola hebben we niet afgewacht. Daarvoor was er teveel volk en lawaai. Op de hoek van de straat was er wel nog een gezellig cafeetje à la Pussycat. We hebben ons daar in de zetels laten ploffen en ons biertje laten bezorgen door een charmante dienster.
Emiel

www.berglopers.be/averegtenjogging.html


Zondag 12 mei 2013: Huldenberg - Lentejogging
Op deze wedstrijd stonden we met vier aan de start... Rudy, Emiel, Wim en Dave. Het parcours loopt praktisch volledig off road en gaat toch redelijk bergop en met weinig of geen recuperatie in. De afdalingen die er volgen zijn dan ook nodig om een goede tijd neer te zetten, maar op het einde van de afdaling is het dan de tanden stuk bijten om op het vlakke tempo te houden.

Dit jaar heeft de organisatie er een lusje bijgevoegd zodat de afstand 1,2km langer is. Sommigen onder ons vonden deze minder zwaar dan het vorige parcours, maar ik heb het opgezocht op mijn Garmin gegevens en vorig jaar gaf deze 110m winsthoogte aan en nu op de vernieuwde omloop 118m winsthoogte. Al bij al waren we alle vier toch tevreden over onze wedstrijd (denk ik toch), spijtig dat we zo lang moesten wachten op de prijsuitreiking.
Dave

Uitslag: www.scott2run.be/resultaten.php


Zaterdag 11 mei 2013: Rotselaar - Middelbergjogging
Gezien mijn batterijen terug zijn opgeladen heb ik deelgenomen aan de Middelbergjogging. Wel niet een van de minste. Volgens mij het zwaarste parcours van het jaar. Op deze omloop kan je nooit volledig herstellen door het constante klimmen en dalen. Het is altijd lopen op het scherp van de snee. Wijselijk heb ik gekozen voor de 6 km want ik moet nog wat reserve houden voor morgen in Huldenberg.

De omroeper deed zijn uiterste best om bij aankomst elke loper bij naam te noemen en te feliciteren. Een waardering als je de zware steile Middelberg beklommen had. Voor de geleverde inspanning kreeg je als beloning een grote fles Broeder Jacob.
Emiel

Uitslag: www.middelberg.be


Donderdag 9 mei 2013: Bièrges - Jogging
Deze maal koos ik om te gaan lopen bij onze zuiderburen.
Gezien mijn blessure heb ik mij in het midden van de 735 starters gezet. Dat was wel geen goed idee. Hierdoor heb ik minuten verloren.

Het beloofde een zware omloop te worden door modderige veldwegen. Er was zelfs een helling met een stijgingspercentage van 30%! zo’n 100 meter aan een stuk. Voor de meesten betekent dit voorovergebogen stappen en hard hijgen. Door de smalle wegen kreeg men al vlug een trechter en was het stapvoets aanschuiven. Dit kostte wel veel tijd. Hierdoor liep je nooit alleen. Het was dikwijls wat duwen en trekken maar dat was competitief.

Nadien was er enkel een povere tombola en verder niks. Alvorens naar huis te gaan, de specialiteit van Rixensart geproefd “de Vipauraintaart” met een blonde Grimbergen.
Gezondheid !
Emiel

Uitslag: www.challenge-bw.be


Zondag 5 mei 2013: Meise - Nekkerloop
Vandaag was JC Veltem op de drie afstanden vertegenwoordigd.
Marleen liep de 5,7 km, Emiel de 11km, Rudy en ikzelf tenslotte de 10 miles. Het parcours liep voor grootste deel door een domein van een of andere rijke burger.

Met ons vieren hebben we een, twee of drie rondjes tot een goed einde gelopen. Aan de eindstreep waren er sinaasappels, appels, peperkoek en water voorzien. Na een verfrissende douche,hebben we nog gezamenlijk een glas gedronken en zo een vermoeiende loopweek afgesloten.
Dave

Uitslag: www.meelopersmeise.be


Vrijdag 3 mei 2013: Hoeilaart – Felix Sohieloop
Vrijdagavond... Voor de traditionele Happy Hour op het werk had ik een kratje "Kwaremont" meegebracht: een traditioneel blond bier van hoge gisting, op artisanale wijze gebrouwen met zorgvuldig geselecteerde hop- en moutsoorten. Mijn collega zorgde voor de droge worstjes erbij.

Niet direct de meest optimale voorbereiding voor een jogging, maar kom, ik was wel "Happy".
Aan de start in Hoeilaart zag ik Emiel, Dave, Rudy en Kenny, die nog wat last had van scheenbeenpijn. Even later klonk het startschot, en vertrokken we door de smalle straatjes van Hoeilaart, en dan het bos in. Steil bergop, en gelukkig daarna weer naar beneden. Ik had tot doel gesteld om de 12 km/h gemiddeld te halen, en dat was nog niet zo makkelijk. Om mijn geteisterde spijsvertering niet te bruuskeren, was ik rustig vertrokken, maar het ging gaandeweg toch beter.

Na 8 km voelde ik wel dat ik de afstand niet meer echt in de benen had, maar toen het tempo dreigde te zakken, zag ik twee dames voor me opdagen, en die moesten er toch nog aan geloven. De laatste km haalde ik zowaar nog 13,5 km/h. Mijn 12 km/h had ik ruim gehaald, hoera.

Aan de aankomst was er enkel water, maar dat was prima voor de dorst, want het was warm. Elke deelnemer kreeg er ook nog een gadget: een geel opvouwbaar tasje, en we mochten er nog drie stukken fruit bijsteken.
Volgende jogging probeer ik het eens zonder Kwaremont vooraf!
Helen

Uitslag: www.scott2run.be/resultaten.php


Woensdag 1 mei 2013: Oud-Heverlee – SVK Bosloop
Vandaag was het kiezen tussen de Scottloop in Tildonk ofwel de bosloop in Heverlee. Ik koos voor het laatste. Met een licht golvend parcours en een zachte ondergrond was het goed lopen voor mijn hiel. Ze hadden hier zelfs meer inschrijvingen tov 2012 ondanks de concurrentie van Tildonk.

Midden de voetbalpleinen had je een groot terras met veel volk en goed weer. Met deze prachtige locatie trek je veel volk aan. Goed voor zo’n 1000 lopers. Ter plaatse ben ik Koen Schoofs tegengekomen. Hij ging voor de 5 km en ikzelf heb de 8 km gelopen.

Voor de start moest iedereen achteraan aanschuiven in de smalle dreef. Hierdoor zat ik in het midden van de groep en heb een goede start gemist De eerste km’s moest ik altijd van links naar rechts zwieren om op mijn juiste positie te komen. De laatste km’s gingen vlot en alles bij mekaar heb ik toch nog een mooie tijd gelopen.

Alvast een goede organisatie daar was iedereen het over eens.
Volgende maand kan je in Runnersworld lezen of dit de mooiste race was.
Emiel

Uitslag: www.svk-oh.be/web/ai1ec_event/114-2/?instance_id=24


Woensdag 1 mei 2013: Tildonk - Stratenloop
Op deze eindelijk zomerse namiddag, misschien draagt de feestdag er wel zijn steentje toe bij, reden we met een gans kliekje richting Tildonk om daar de KWB-jogging te betwisten dewelke ondertussen mee in het Scott2Run criterium is opgenomen. De dames, Hilda, Ingrid en Lucienne namen de korte afstand ofwel de 6 km voor hun rekening. Gans de loop bleven ze bij elkaar doch op het einde kwamen Hilda haar spurterskwaliteiten naar boven en gooide ze de 2 andere dames losjes "uit het wiel".

Daarna was het de beurt aan de grote jongens en hier kregen we van JC Veltem zijde Dave, Wim en Rudy aan de startlijn. Met 3 rondes van 4,2 km en dit onder een loden zon, je zou voor minder aan leukere dingen denken dan aan lopen. En inderdaad het was een ware uitputtingsslag, dat kon je zo op de getekende gezichten aflezen. Na een verschroeiende start kon Dave het tempo aanhouden, alhoewel tijdens de laatste ronde Wim nog heel dicht in zijn buurt kwam. Rudy keek wijselijk vanop afstand toe hoe deze 2 kemphanen het duel onder hun beidjes uitvochten met "den bakker" ditmaal als overwinnaar van club-zijde gezien.

Achteraf kon iedereen zich verzoenen met de geleverde prestatie en onder het goedkeurend oog van Helga en Luc als supporters konden we onze schor geschreeuwde kelen met een deugddoend natje terug op orde stellen.
Luc

Uitslag: www.scott2run.be/resultaten.php
   Zaterdag 27 april 2013:
23e Lentejogging en 33e Halve Marathon JC Veltem
  Het was een mooie, zonnige uitgave van de Lentejogging. Beetje fris maar er werd toch hard gelopen!

Uitslag

Onze fotografen zijn weer druk in de weer geweest!
Hieronder vind je de foto's.
 
544 Foto’s Koen Schoofs 610 foto's Frank Bulens 217 foto's Emiel Luyts


Donderdag 25 april 2013: Laatste training - Start2Run
Onze Start2Runners zijn er helemaal klaar voor.
Nog twee keer slapen en dan is het... Lentejogging 2013!


Zondag 21 april 2013: Antwerpen – 10 Miles
10 miles van Antwerpen. De voorbereiding was beperkt tot het paasverlof, bijna dagelijks 5 à 8 km op strand en zeedijk. Daarna niet meer gelopen. Na een goede nachtrust en een stevig smakelijk ontbijt, ik durf haast niet schrijven: spek met eieren.

De verplaatsingstijd naar A’pen met het openbaar vervoer is meer dan de looptijd, maar de overstap naar de trein gold al als opwarming want er bleef maar 1minuut sprint over. Na de tram was er nog een dik half uur tot voor de start. Alleen al voor de 16 km circuleren er 24000 lopers. Daardoor manoeuvreren, van inschrijving + iets eten, naar WC, naar omkleedweide en kledingbewaarplaats, gaat traag.
Tijd om de megalomane Runnersexpo (een 100 m lange tent) te bezoeken was er niet meer. Dus direct achteraan aanschuiven aan de +1h45 ballon. En toen kwam de zon erdoor, veel warmer moest het nu ook niet worden.

Door het vertragingseffect van de Zandloper pas na 38’ over de startlijn met de nodige discomuziek en rookeffecten. Psychologisch is het leuk om van achteraan zelf veel mensen te kunnen voorsteken maar er komt toch heel wat gedrum bij kijken. Eerst tijdje meegelopen met een peloton para’s (as in the old days). Die mannen liepen voor het goede doel en in full-battle. Maar op de eerste helling voelde ik dat er meer inzat, zeker toen na een half uur de rode ballon van 1h35 in zicht kwam. En geen last meer van hamstring pijn, nu niet overmoedig worden en doseren. Maar in de afdalingen voluitgaan. Na de Kennedytunnel is er nog een heel stuk “vals plat”.

De eerste waterbevoorrading pas na 7 km, dat werd tijd met die zon. Hoog tijd om een blokje druivensuiker te steken. Het effect is al na een paar minuten voelbaar. Een paar woorden met een medeloopster uitgewisseld voor de moraal. De ritme vertraging van de bevoorrading is helemaal weg en we zijn in de helft, langs de kaaien. Links en recht joelende massa’s volk aan de terrasjes. De binnenstad heeft veel kasseien en is vermoeiend. Steeds andere orkestjes. Hier en daar een herkenningspunt, maar we blijven gefocust. De Meier is gelukkig geplaveid maar smal tussen de menigte. En nog altijd niemand bekends gezien.

Km 12, laatste waterbevoorrading en de bekertjes zijn op. Er wordt uit de 2 literflessen gedronken én gesproeid. Weer klein tijdsverlies maar noodzakelijk ivm deshydratatierisico. Terug proberen loopritme en ademhaling te coördineren. Dat lukt want we halen die gekke clown van daar straks weer in. We draaien nu de Waaslandtunnel in. In de lange afdaling kan de turbo nog even worden aangezet en velen voorbijgestoken. En weer staat er een ambulance, blijkbaar een spijtige jaarlijkse noodzaak. Te weinig gedronken misschien? De stijgende helling doet iedereen pijn.

Op het einde van de konijnenpijp priemt de zon in de ogen. Reeds 1h28, yes! Nog een goede km en we zijn nog niet kapot. De laatste 500m kan er nog en spurtje af. Na 1h34 en oneffen komen we volgens mijn Polar over de finish. Das meer dan 2 minuten beter dan vorig jaar.
Daar kan ik mee leven. Vooral dat 2 uur na wedstrijd mijn bloeddruk 2cm lager/beter was en dit zonder medicatie. Verantwoord sporten is dus gezond. Over een maand moet er dan iets minder dan 2 uur inzitten op de 20 km.

Mijn theorie is dat:
1) goed uitgerust naar een wedstrijd gaan beter is dan de laatste week nog trainen, zeker op leeftijd,
2) vocht- en suikerverlies tijdens de wedstrijd compenseren belangrijk is,
3) kracht, dosering en focus van alle leeftijden is.
Paul

Uitslag: www.dvvantwerp10miles.be


Zondag 21 april 2013: Tervuren - Furaloop
Nog altijd na 25 jaar blijft deze Furaloop een succesformule, mede door het zachte weer, het mooie parcours, het Arboretum en het scott2run criterium. Er was vandaag wel concurrentie van de Antwerp 10 miles. Maar hier in Tervuren was het zeker zo leuk en veel rustiger.

Ikzelf koos voor de 8 km. Zeer voorzichtig gestart en volgens aanvoelen altijd maar opschuiven en snelheid verhogen. Bij het minste dat ik meer loop flakkert de ontsteking terug op. Omdat ik graag de 20 km van Bxl. wil meelopen neem ik nu geen enkel risico. Dave zit in een topconditie en heeft een scherpe tijd neergezet. Hij heeft het zo goed gedaan dat hij Wim met een dikke halve minuut heeft geklopt. Nu nog bevestigen in de volgende wedstrijden hé Dave. Wim begon zich al voor te bereiden. Hij heeft achteraf maar 1 Duvel gedronken nadien cola light. Goe bezig Wim.

Luc en Lucienne hebben ons hard aangemoedigd om zowaar onze grenzen te verleggen. Thanks!
Volgende week is het onze lentejogging. De S2R’s lopen hun 5 km. Emiel (5 km), Laura(12 km) en Wim (halve marathon) zijn de voorlopers voor het Runnersmagazine. In het meinummer hebben wij ons voorgesteld. In het juninummer geven we een terugblik. Aan iedereen tot zaterdag 27 april ’13.
Emiel

Uitslag: www.scott2run.be/resultaten.php of www.furalopers.be/furaloop


Zondag 14 april 2013: Perk - Kasteeljogging VAC
We hebben er lang op gewacht, een stralende zon en temperaturen boven de 20 graden. Tijdens het lopen was het zeker niet meer dan 15 graden in het prachtige domein Ribaucourt.
Samen met Rudy de 12 km gelopen. Hilda liep de 5 km. Marleen zorgde voor de foto’s en verdeling van de flyers.

Eindelijk gaat het de goede richting uit met mijn voet. (bindweefselontsteking). Ik kon het dan ook niet laten om voor de 12 km te kiezen. Eerste 2 rondes rustig gelopen. Maar bij het ingaan van de derde ronde was het hek van de dam. In de verte liep een dame met paardenstaart en kort rokje. Het tempo wat verhoogd en aangesloten. Verder in een hogere versnelling vrij vlot de eindmeet bereikt.

Ondertussen was de temperatuur goed de hoogte ingegaan. Het terras zat overvol en het was lang wachten op het eerste biertje van de dag.
Emiel

Uitslag: www.scott2run.be/resultaten.php


Zaterdag 13 april 2013: Mechelen - 10 km van Mechelen
Deze wedstrijd stond voor het derde jaar op rij in mijn agenda.
Vorige twee edities liep het parcours deels over de grote baan zo langs de Zandpoortvest om daarna de dijk van de Dijle af te lopen.
Dit jaar kreeg de organisatie geen toelating van de politie om over de Zandpoortvest te lopen en hebben ze het parcours moeten aanpassen. We liepen onmiddelijk de dijk van de Dijle af en maakten zo een blokje langs de Mechelsvest om dan een stukje over de Bonheidensteenweg te lopen en de terugkeer naar de Nekker terug langs de Dijle te lopen.

Het was een beetje een groene omloop geworden en was veel plezanter lopen dan dat we over de Zandpoortvest liepen.
Na 2011 48'25" en 2012 43'36" heb ik 2013 in 39'46" gelopen en zo is mijn doel van dit seizoen al volbracht... nl. een 10 km wedstrijd onder de 40' duiken.
Hopelijk 2014 nog een beetje sneller en behouden ze het vernieuwde parcours.
Dave

Uitslag: http://10kmvanmechelen.be/


Vrijdag 5 april 2013: Gelrode - Appelbloesemjogging
Wel opvallende foto’s voor deze bloesemjogging. Iedereen warm
ingeduffeld en de meesten met lange kousenbroek. Er was zelfs een loper die zich in de gordijnen rolde van de kou. Samen met Kenny hebben we nog wat flyers van onze lentejogging verdeeld.

De ploeg van JC Veltem: Wim, Rudy, Emiel, Kenny en Maria kozen voor de 7 km. Op de garmin was het net 8 km. Toch was dit een zware maar mooie omloop. We liepen tussen de boomgaarden helaas zonder bloesems. Nooit vlak, altijd tussen berg en dal.

Voor Wim en Rudy was het rustig wat joggen, zij hadden immers de dag voordien de ½ marathon Ivo Van Damme getest. Emiel en Kenny hebben de 7 km samen gelopen. Jammer dat Kenny zijn laatste 4 km met een opgezwollen voet en met veel doorzetting toch is aangekomen. Voorlopig ligt Kenny dus in de lappenmand.

Zoals gebruikelijk zijn we nadien alle leed gaan doorspoelen in
Moedermeule. Een taverne met een enorme Breugeliaanse schotel. Hé Rudy!
Emiel

Uitslag: www.knoet.be/2013appelbloesemjogging.html


Maandag 1 april 2013: Erps-Kwerps - Paasmaandagjogging
De winter wil maar niet wijken. Op deze Paasmaandag was iedereen goed ingepakt tegen een gevoelstemperatuur van 1°. De wind blies al eens op kop en langs de spoorlijn kreeg je ruggensteun. Resultaten vergelijken met voorgaande jaren is moeilijk. In 2011 was het in de zon 31° en in 2012 regende het pijpenstelen.

JC Veltem was voor deze thuismatch massaal aanwezig: Marleen zorgde voor de mooie foto’s. Luc, François en Marc waren onze trouwe supporters en mascotte Chayenne blafte vrolijk mee. Op de 6 km liepen mee Lucienne, Hilda, Mieke, Helen en Emiel. Op de 12 km Dave, Rudy, Wim en Laura.

De Scott2Run wedstrijden zijn altijd een plezier om mee te lopen. Altijd wel iemand waar je je leed kan tegen vertellen. Helaas heb ik het nog altijd over mijn blessure (al sinds november 2012). Met momenten gaat het beter. Van zodra ik wat meer begin te lopen is die zeurende last er weer.
Toch was er eentje die me wou wijsmaken dat ik minder hard moet lopen en me moet voorbereiden op een marathon. Daar moet je altijd met reserve lopen.
Ik ben ook altijd benieuwd hoe dicht Dave bij Wim komt te lopen en Rudy in één van de volgende weken over die twee zal gaan.
Iedereen van ons geeft het beste van zichzelf en deelnemen blijft het belangrijkste.
Emiel

Uitslag: www.scott2run.be/resultaten.php

Runnersworld mei 2013
Onze leden Emiel, Laura en Wim blikten vooruit op de Lentejogging. In volgend nummer lezen we hun ervaringen met de Lentejogging 2013.


Zondag 10 maart 2013: Averbode - Flitsrun
Een uurtje voor we vertrokken naar Averbode viel er veel sneeuw. Ondanks dat, waren de vaste lopers aanwezig: Emiel, Kenny, Wim, Dave, Lucienne, Laura, Hilda. Supporters Luc, Lynn en Vicje en fotograaf Marleen deelden in de vreugde.

Dave en Wim hebben sterk gelopen. Vooral chapeau voor Dave die ’s nachts had gewerkt en dan nog een jogging afwerkte. Ei zo na had hij bijna Wim te pakken. Voor Kenny was het zijn eerste jogging en het smaakt naar meer zei hij achteraf. Emiel liep met een lichte chronische peesplaatontsteking. Na wekenlang te fietsen en zwemmen komt er eindelijk wat verbetering in. Hilda liep de 4 km, Lucienne en Laura de 12 km.

Ondanks de vele sneeuw was het mooie parcours aangenaam om te lopen. Achteraf met de ganse groep gezellig iets gedronken en afwachten of we de hoofdprijs zouden hebben. Helaas met lege handen (of was het zonder handen Emiel?) naar huis gegaan. In het Hof van Zichem de nodige koolhydraten terug aangevuld met een lekkere pasta.
Emiel

Uitslag: www.joggingdemarsin.vermaelenprojects.net/flitsrun.html


Vrijdag 8 maart 2013: Ledenfeest – De Venkel - Kortenberg
Dit jaar hebben we gekozen voor een nieuwe locatie. Zo konden Albert en Ilze van Bertem Bos ook eens hun benen onder tafel schuiven.

In het mooie kader van de kasteelzaal heeft Bea onze lopers ontvangen en kreeg ieder een klever met zijn naam erop. Heel praktisch, zo konden we iedereen met de voornaam aanspreken. Tijdens het aperitief kregen we lekkere hapjes en schuimwijn. Ondertussen konden we genieten van de foto’s van het afgelopen joggingjaar.

Om 20 uur was het de beurt aan Peter om de algemene vergadering in te leiden. Onze voorzitter was zeer positief over het afgelopen jaar. Hij vond het zelfs zo goed dat we onze consumpties niet hoefden te betalen na de koffie.
Tijd om plaats te nemen aan de ronde tafels en te genieten van het uitermate verzorgde en smakelijk menu.

Het was een succes en ik kan alleen maar hopen dat we volgend jaar met nog meer leden kunnen samen zijn.
Emiel


Zondag 3 maart 2013: 29ste Volksloop - Putte-Grasheide
De traditionele opener van het nieuwe joggingseizoen ligt te Putte-Grasheide. Vanaf dit jaar moeten ze wel de concurrentie aangaan met Hofstade. Keuze uit afstanden genoeg hier: kinderlopen , 2.4 , 5.2 of 10.4 km. JC Veltem was op de 5.2 km goed vertegenwoordigd : Maria, Laura, Hilda, Lucienne en Emiel namen deze afstand als opener en Rudy verkoos om de langste mee te doen . Allen luid aangemoedigd door André en Luc.

Met een ietsje frissere temperatuur was het dan ook geen doetje om als u supporter op te warmen, doch met verschillende leden als deelnemer is er toch wel altijd iemand waar je kan naar uitkijken. Achteraf was het dan leuk om horen hoe ieder op zijn manier deze opener verteerd had en hopelijk zijn we weer vertrokken voor een spetterend, blessurevrij loopjaar!
Luc

Uitslag: www.volksloopgrasheide.be


Zondag 3 maart 2013: Winterjogging - Hofstade
Deze middag samen met het vrouwtje deelgenomen aan de winterjogging in Hofstade. Na een weekje ziek zijn heb ik toch besloten om de korte afstand van 5 km te lopen in het Blosodomein.
Het is een leuk offroad rondje... enkel 7€ inschrijving voor een bewijzerd parcours dat je dagelijks kan gaan lopen vind ik toch een beetje langs de dure kant.

Ondanks ik een viertal dagen met griep in de buik heb gezeten wou ik er toch een wedstrijd van maken en heb me aan de start meteen goed vooraan genesteld.
De eerste km was ook iets te snel... 3'42"/km,de benen voelden ook meteen vrij zwaar aan. Ik heb het tempo ook met een kleine 30"/km laten zakken en dat voelde snel beter aan in de benen. Van het moment dat ik een vlot tempo gevonden had, kwam er mij nog iemand voorbij gelopen en dat was ook de enigste. Die heb ik dan terug opgeraapt na 3,5 km tot de laatse 700m heeft hij zich achter mij lekker uit de wind gezet en de laatste halve km zet hij nog een versnelling in,waar hij snel een groot gat maakte dat niet meer te dichten was.

Dit maal had ik wel eens het geluk aan mijn zijde,want 150m voor de finish dacht de hielenplakker dat hij er al was... ik had direkt gemerkt dat zijn tempo zakte en ben met een laatste versnelling nog over hem gewipt en dit niet meer uit handen gegeven. Mijn garmin gegevens gaven 5,120km aan in een tijd van 20'57"...Daphne liep haar wedstrijd ook nog in een mooie tijd 29'40".
Dave


Zaterdag 23 februari 2013: Natuurloop – Lier
Zaterdag ben ik naar Lier geweest om er deel te nemen aan de maandelijkse natuurloop die er in de wintermaanden op het programma staat.
Voor de start liep ik Johan Vermaelen van Demarsin tegen het lijf. Aangezien we beiden op zondag een lange duurloop op het programma staan hebben, besluiten we om samen de 10 km als een goede training op te vatten.

Het was koud en er stond een ijzige wind. Gelukkig stond de wind anders dan gewoonlijk en was het vooral wind tegen in de eerste twee en laatste drie km en niet tijdens het lange stuk van 5 km langs het water.
Nadat we ons achteraan het pak opgesteld hadden en de eerste 2 km erg rustig liepen, zijn we dan aan een plezante inhaalrace begonnen, waarbij het tempo stelselmatig de hoogte in ging.
Rond km 8,5 hebben we ons tempo licht aangepast voor een vrouw die we onderweg opgescharreld hadden (niet tegen mijn vrouw zeggen aub) en die tegen de wind in beschutting achter ons zocht. We konden haar nog van positie 4 naar 3 brengen.
De laatste km hebben we het gas nog eens open gedraaid en kwamen we samen binnen in iets meer dan 43 minuten.

Ondertussen is vandaag (zondag) ook de duurloop samen met Dave van 19 km achter de rug, alsook de après-run in Cafe de Markt te Steenokkerzeel (sponsor van onze lentejogging).
Alhoewel het slechte karakter van de verslaggever kennende, durf ik zeggen dat ik niet zeker ben dan de après-run van Dave al gedaan is.
Tot de volgende.
Rudy

Uitslag: www.aclyra.com


Dinsdag 19 februari 2013: Leren Lopen - Dag 3 (en 1)
De 3de dag is alweer voorbij. 43 "Leren Lopers" paraat waarvan er 8 die vandaag hun eerste dag deden. Door de krokusvakantie en een griepepidemie was het een goed idee om week 1 in week 2 nog eens opnieuw te doen, zodat iedereen op een goede manier kon starten. In totaal hebben we 48 effectieve inschrijvingen. Geen topjaar qua aantal inschrijvingen maar misschien wel een topjaar qua "blijvers" en de grootte van de groep is nog net te doen. Het is een enthousiaste groep en ondanks de koude van de eerste dagen een mooie opkomst.

Het nieuwe trainingschema dat we volgen bevalt de lopers en de begeleiders. Voor een evaluatie is het nog wat vroeg maar het ziet er goed uit. Proficiat aan alle mensen die gestart zijn! Volhouden is de boodschap, lopen is een mooie, makkelijk in te plannen, en effectieve sport waar je erg lang plezier van kan hebben. Bedankt Koen en Emiel voor de eerste mooie foto’s van de nieuwe groep.
(Klik op de foto om naar het album te gaan.)
Peter


Zaterdag 9 februari 2013: Bodyline loop - Terneuzen (NL)
Bij ons staat er vandaag niet veel soeps op de kalender,dus ben ik zo maar naar Nederland afgezakt. Ik ben goed op tijd vertrokken en bij aankomst mij ingeschreven voor de hoofdafstand... halve marathon. Parking was er voldoende, de kleedkamers waren tip top in orde, wij kregen zelfs ons eigen opbergkastje om onze spullen in op te bergen.

Alle afstanden vertrokken op het zelfde tijdstip... eerst een kilometer warming up rondje en dan werd de wedstrijd op gang geschoten. Het waren plaatselijke rondjes van 3.9km over brede fiets en wandelpaden. De kortste afstand was één ronde, de volgende afstand waren twee ronden, en de hoofdafstand waren vijf ronden.
Voor mij zou het normaal een training vlotte duurloop worden,maar na de eerste ronde voelde ik dat de benen vrij goed waren en heb er dan toch maar een beetje wedstrijd van gemaakt.
Ik had mij bij twee andere lopers genesteld en zo hebben we ieder op zijn toer de kop getrokken. Na de derde ronde heb ik effe een versnelling gemaakt en ik was ze allebei kwijt.

Voor mij liep er ééntje volledig alleen en heb geprobeerd om er bij te geraken om met ons twee de wedstrijd verder te zetten... maar ik schat dat hij een twintigtal seconden voor mij zat en om dat gat dicht te lopen is mijn conditie nog niet de volle 100%.
De laatste ronde heb ik het tempo wat laten zakken, want diene voor mij kraakte toch niet en die twee dat ik eraf gelopen heb waren nog ver weg. De laatste anderhalve kilometer keek ik nog effe achter mij en één van die twee kwam nog met een versnelling kortbij. Ik had gelukkig nog de kracht om hem voor te blijven tot de finish,het scheelde maar 2" en de andere die volgde al op 1'30".

Toch ben ik tevreden over mijn wedstrijd... ik kwam als 16e over de meet van de 41 deelnemers in een tijd van 1u32'48".
Na een kwartiertje uitlopen,genoten van een warme douche en als aandenken een zak vol fruit meegekregen. Op de tombola uitreiking heb ik niet zitten wachten,want het was nog meer dan uur naar huis rijden.

Voor wie interesse heeft: dit was de laatste keer dat de verantwoordelijken deze wedstrijd organiseerden en zoeken opvolgers om deze nog enkele jaren verder te zetten.
Zo zit mijn eerste wedstrijd van het jaar erop en verdien weeral twee euros op mijne bon :)
Dave

Uitslag: http://trimlopenterneuzen.webklik.nl/page/homepage

Leren Lopen - aangepast schema
Vanwege de sneeuw hebben we het schema aangepast door er de 7de week uit te knippen en door week 5 en 6 door te schuiven naar week 6 en 7.
De 7de week was oorspronkelijk bedoeld om een test van 15 minuten te doen maar die hebben we dus overgeslagen.

RONDOM - 16 januari
Jullie kennen misschien RONDOM, een magazine dat onder grote oplage wordt verdeeld in Leuven en omliggende gemeenten. Onze club kwam in de kijker in de week van 16 januari. Voor wie het gemist heeft (of niet in groot-Leuven woont), is hier de ingescande versie.


Zaterdag 12 januari 2013: Natuurloop – Lier
Zaterdag 12/01/2013 samen met Wim en Rudy richting Lier getrokken om daar aan één van de Natuurlopen van Lier deel te nemen. Gezien de conditionele achterstand en de nog steeds niet volledige genezing van mijn blessure verkoos ik om de korte afstand, 5 km, te lopen en dit aan een rustig tempo.

De 2 andere "Charels" schreven zich in voor de 10 km en spraken af om samen te blijven, doch er een min of meer pittig loopje van te maken. En achteraf hebben ze het er schitterend vanaf gebracht, naargelang hun eindtijd was dit meer dan pittig hoor! Binnen de 41 min. op die afstand, chapeau boys, het podium loert ergens om de hoek komend seizoen!

Ik hield het de 2 eerste kilometers wijselijk kalmpjes aan, doch de verleiding om te versnellen was weer sterker dan mezelf met als beloning een meer dan voorziene degelijke eindtijd. Dus onze rit richting Zimmertoren is er ééntje met voldoening geweest. En hiermee hebben we nog een eervolle vermelding verdiend, want de kop is er af, dit is meteen het eerste verslag van het nieuwe jaar!! Hopelijk volgen er nog vele!!!
Luc

Uitslag: www.aclyra.com

[url=http://alternatefuel.ru/#zmxmj]this site[/url] - mega site , http://alternatefuel.ru/#vncfb mega site

[url=http://commentjob.ru/#aaics]this site[/url] - page here , http://commentjob.ru/#xzzvg nice site