Foto's, verslagen en uitslagen 2014


(Terug naar Foto's overzicht.)


Zondag 28 december 2014: Bergom (Herselt) - Mid-Winterjogging
Vanwege de sneeuw- en ijstoestanden werd de Mid-Winterjogging zondagochtend eerst omgezet in een groepsloop zonder tijdopname, maar 's namiddags toch weer in een jogging, zij het op een aangepast parcours. Het oorspronkelijke parcours zou te gevaarlijk zijn.

Het uiteindelijke parcours was ook nog spannend! De eerste km van elk van de 4 toeren liep bergop en bergaf langs een onverlicht pad, enigszins verhard met grind. Het linkerspoor was tamelijk ijsvrij. Sommige lopers (zoals Rudy) waren zo slim om een hoofdlamp op te zetten, anderen (zoals ik) moesten erop hopen dat de weg echt wel doorliep. Alles draaide om "vertrouwen" ;-)

Dave had wat last van zijn bekkenkam, en had daarom aangeboden om haas te spelen. Dat was heel welkom, zeker op de verlichte stukken. Op het donkere deel liep ik toch liever voorop, om iets te proberen zien van de grond.

Knetterkoud was het, een graad of -4°C. Ondanks de handschoenen vroren mijn vingers eraf. Wonderlijk genoeg liep het eigenlijk nog vlot, in het donker en over de ijsplekken. Na 8,82 km liep ik over de meet als derde in 42'36". Dik boven de 12 km/h, en dat was al heel lang geleden!

Snel warme kleren aangetrokken, nog even gewacht op Dave en Rudy. Om daarna te merken dat het podium net voorbij was:-(
Even teleurgesteld natuurlijk, maar dan mocht ik toch nog mijn prijs in ontvangst nemen: mooi boeket bloemen, twee flessen wijn, Delhaize-bon van 25€ en een mooie trofee. Ze zijn gul daar in Bergom, maar een beetje te rap voor mij ;-)

Daarna met Dave en Rudy nog ene gaan drinken in het gezellige café "Goede Vrijdag" achter de kerk van Herselt. Heerlijke speciale biertjes van 't vat. Ik koos voor de "Piraat", hoewel de "Winter-ezel" eigenlijk meer van toepassing zou geweest zijn voor mij ;-)
Helen

Uitslag: www.bergomfeest.be


Zondag 28 december 2014: Leuven - Eindejaarscorrida
De laatste koudste-loop van 2014! Wel niet alleen maar samen met nog zesduizend andere lopers in het verkeersvrije centrum van Leuven.
Je kon kiezen voor 3 verschillende afstanden: 4, 8 of 12 km.
Maar ook 3 verschillende starturen. Net iets moeilijker om onze deelnemende atleten (25) te ontmoeten laat staan een groepsfoto te nemen.

Het was een pittige winterse omloop. Vooral in de Bondgenotenlaan was het bibberen en koud aan de handen. Toch heb ik gelopen in korte broek en zonder handschoenen. Uit ervaring weet ik dat je al vlug te warm hebt na enkele km's.
De omloop was wel sneeuwvrij maar het was toch opletten voor ijzelplekken.
Zeer jammer was het voor Kenny die door ziekte niet kon deelnemen. Ook Wim was niet in zijn sas en kon niet voluit gaan.
Emiel

4 km
Jelle De Rouck. 19:44
Patrick Maes. 22:05
Hilda Buekenhoudt 24:32
Lucienne Geiregat. 25:25
Paula Verreydt. 26:49

8 km
Rik De Winne. 35:01
Eric Thielens. 40:48
Veerle Perriens. 40:53
Katinka Weyns. 41:02
Rob Van Acker. 42:04
Daphne De Wit. 47:57
Nancy Goeseels. 48:24
Geert Verberckt. 48:35
Andy Vrijders. 48:42
Marc Doucet. 49:21
Jürgen Dewin. 49:24

12 km
Emiel Luyts. 52:03
Neil Brooks. 52:52
Katrien Kinnaert. 55:38
Rebecca Gysen. 57:39
Wim Hendrickx. 58:57
Leo Eelen. 59:32
Paul TIsaun. 1:03:36
Maria Vanderslagmolen 1:03:45
Elke Cumps. 1:09:45

Uitslag: racetimer


Zondag 21 december 2014: Brussel 10K - Gaston Roelants loop
Een kwartiertje voor de start stonden Jo, Kenny en ikzelf in de startbox.
Net iets te fris om zomaar stil te staan. Gelukkig was er een goeie speaker met Gaston Roelants himself, de gouden medaille winnaar op de 3000 meter steeple op de olympische spelen in Tokio 1964. Ondertussen al 50 jaar geleden.

Gaston met de klak was in zijn nopjes, hij wenste iedereen een "joyeux Christmas". Verder nog enkele tips zoals "het moet goed zitten in je hoofd" en "hou altijd nog wat reserve".
Op deze omloop was het echt wel nodig om niet altijd alles te geven. 2 rondjes van 5 km met altijd een stevig heuveltje in het verschiet.

Als traagst vertrekkende kwam ik eerst Jo tegen, maar hij maakte geen aanstalten om mee te gaan. Na een 3 tal km kwam ik de snelst vertrekkende tegen, Kenny. Als vader gaf ik hem ook maar een tip, opletten er volgen nog 7 km :-)
Ikzelf kwam binnen in 44:16, Kenny in 45:59 en Jo in 53:41.
Voor iedereen een AA-drink en een mooie medaille.
Emiel

Onder een vaal decemberzonnetje bij een temperatuur van ruim 8°C hebben Emiel, Kenny en Jo de 10 km van Brussel gelopen.
De start werd traditioneel door onze Leuvense oud-Olympisch kampioen Gaston Roelants gegeven. Deze vierde zijn gloriejaar in 1964 toen hij voor ons land in Tokyo de Gouden Medaille won op de 3000 m steeple.

De 10 km worden in het park van Laken, voor het Koninklijk Paleis gelopen, deels op verharde en deels op zandpaden doorheen het park en zijn vooral gekend voor de typisch Brusselse hellingen die tijdens de 2 ronden continu op en af gelopen worden.
Jo

Uitslag: http://www.sport.be/runningtour/10kgastonroelants/2014/nl/uitslagen/


Zaterdag 20 december 2014: Lier - Natuurloop
Zaterdag 20/12 terug richting Zimmertoren te Lier om er de 2e loop mee te pikken van de reeks natuurlopen. Onderweg rustig een babbeltje met onze Swoi die vandaag aan een heroptreden toe was na zijn hardnekkig aanslepende heupblessure. Ginder tijd genoeg om "inschrijving en kletsen met Jan en Alleman" binnen de voorziene "opwarming" af te werken.

Half 2 en we beginnen der aan, start van de 10 km met ons lid Katrien erbij. In "ons voorwoord" vertrouwde ze mij stilletjes toe dat ze toch wel liever de langere kilometers voor haar rekening neemt i.p.v. de korte afstanden. Goed zo en achteraf bleek dit eens te meer een wijze beslissing! Goeie tijd neergezet en misschien is dit wel terug het begin om te dromen van een ... euh marathon?

13u35 en start van de 5 km met deelname van 2 JC Veltem leden: Lucienne en Swoike. Beide deden dit meer dan behoorlijk hoor tot Lucienne in de laatste rechte lijn ineens parkeerde en "stop gedaan met lopen" riep. Omgeving rechter hamstring zei "genoeg voor vandaag". Met een dikke "verdoeme" dan maar richting kleedkamer. Oh ja onze Swoi nog vergeten tussen al die ellende, mooi binnen het half uur, knap man.

Dan om 13u45 start van het laatste onderdeel van de dag, de 10 miles. Hier ook 1 lid aan de start, Stijn Vanbuggenhout. En of ze dit geweten hebben te Lier! Een schitterende 13e plaats van de 283 deelnemers in 1u00min34sec. Dit is "SCHITTEREND" maar met GROTE LETTERS! Omgerekend juist geen 16 km/u. Daar moeten er vele hard voor duwen om hem met de fiets te volgen! Dit is dan ook meteen het einde van een namiddag atletiek om u tegen te zeggen.
Tot een volgende
Luc

Uitslag: http://natuurlopenvanlier.be/


Zondag 14 december 2014: Berg-Kampenhout - 25ste Eindejaarsjogging
Wegens renovatiewerken ging de 25ste editie van de eindejaarsjogging in Berg door ipv Kampenhout.
Het parcours was landelijk over geasfalteerde wegen.
Met zen achten stonden we aan de start... vier voor de 5 km en vier voor de 10 km.

Eindtijden voor de 5km zijn:
Stijn in 17'45"
Jelle in 26'09"
Katrien in 27'57"
Lucienne in 29'48"

Eindtijden voor de 10 km zijn:
Dave in 41'32"
Wim in 41'36"
Emiel in 43'28"
Maria in 55'34"
Dave

Uitslag: www.joka.org


Zaterdag 13 december 2014: Berg-Kampenhout - 5e (Aflossings)marathon
We hebben er weer van genoten!
Goed georganiseerd door het bestuur: de voorbereidende loopjes, de ploegindeling, betaling van inschrijving en bonnetjes, de wafels, de vele aanmoedigingen...
Helga
Het filmpje 2014 Marathon Kampenhout volgt de lopers op het parcours, echt een aanrader om te bekijken! Ik zag onder meer Paul Tisaun lopen, mezelf met Marnix (Blosom) babbelen en Emiel binnenlopen. Mooi!
Helen

Weersvoorspelling: licht bewolkt met hier en daar een vleugje zon. Wow, na vrijdag is dit het beste wat kon voorspeld worden. Het kon niet anders of een groot gedeelte van het parcours lag er "verzopen" bij na de regenval van de voorbije dagen. Het was dan ook met een bang hartje afwachten naar de commentaren van de eerste lopers, doch deze waren nog redelijk positief.

Allez vooruit, we zijn der aan begonnen. Onze bijna jaarlijkse traditie geworden aflossingsmarathon te Kampenhout met de club is meteen met een positieve noot op gang geschoten. Het was een drukte daar waarin iedereen zo'n beetje iets aan 't zoeken was. De ene zijn mede loopgenoten, de andere de inschrijvingstafel, nog iemand anders de wc's , misschien speelt stress hier ook wel zijn rolletje in, wie weet? Stilaan komt 10u dichterbij en begeeft de rij "atleten" zich richting start.

JC Veltem neemt hier deel met 3 ploegen en 1 individuele loper, dit is al zeker de eerste podiumplaats die we mee richting heimat brengen! Klokslag 10u wordt het startschot gegeven en zet de ganse meute zich in beweging om aan zijn of haar "calvarietocht" te beginnen. Wij als team hadden ervoor gekozen om onze tentjes in de aflossingszone op te stellen zodat we onze aankomende leden tijdens hun laatste meters onder luid gejuich kunnen onthalen. En of ze dit gehoord hebben daar te Berg.

Gelukkig werkt de post niet tijdens het weekend of er stak misschien wel een "GAS boete" in de bus. Tof!! Onze 3 ploegen leverden een onderlinge strijd maar de "Benny" bracht zijn 42,195km alleen tot een schitterend einde en dit onder zulke weersomstandigheden, CHAPEAU (en deze letters zijn nog te klein) AAN IEDERE DEELNEMER.

We mogen zeker onze supporters niet vergeten en daarom Sandra, Chris, Patrick, Helen, Marc en Dave (vergeef me als ik iemand vergeet) dank u wel om onze lopers aan te moedigen. Maar zonder iemand te min te doen mogen we voor één keer toch een staande ovatie vragen voor: Benny, Emiel, Leo, Neil, Koen, Kenny, Rob, Hilda, Veerle, Jan, Eric, Arlette, Katinka, Helga, Valerie, Rik, Paul en Lucienne die ons schitterende uren "atletiek" voorgeschoteld hebben. Oh ja nog vergeten: Helga en Lucienne bedankt voor de lekkere cake en wafels en Dave die alles op en top vanaf de zijlijn noteerde!
Luc


JC Veltem1: 3:45:52

 1. Lucienne Havet 43'54"
 2. Paul Tisaun 1:20:42 (36'48")
 3. Rik De Winne 1:51:08 (30'26")
 4. Valerie Deschryver 2:27:58 (37'06")
 5. Helga Ceunen 3:07:38 (39'40")
 6. Katinka Weyns 3:45:52 (38'12")

JC Veltem2: 3:57:31

 1. Arlette Magits 43'53"
 2. Eric Thielens 1:19:28 (35'11")
 3. Jan Zegers 1:57:20 (36'52")
 4. Veerle Perriens 2:34:45 (37'30")
 5. Hilda Buekenhoudt 3:19:08 (44'23")
 6. Rob Van Acker 3:57:31 (38'23")

JC Veltem3: 3:15:02

 1. Luyts Kenny 33'34"
 2. Schoofs Koen 1:04:50 (31'16")
 3. Brooks Neil (14km) 2:10:02 (1:05:12)
 4.  
 5. Eelen Leo 2:44:12 (34'10")
 6. Luyts Emiel 3:15:02 (30'50")

JC Veltem Benny Neefs: 3:26:10 !!

 1. 1°ronde 31'50"
 2. 2°ronde 1:05:46
 3. 3°ronde 1:41:00
 4. 4°ronde 2:15:45
 5. 5°ronde 2:51:23
 6. 6°ronde 3:26:10

Uitslag: https://sites.google.com/site/marathonkampenhout/uitslagen


Zondag 23 november 2014: Velpe-Mene - Trailrunning
Het was een schitterende november zondagmorgen, met een blauwe wolkenloze lucht toen een 10-tal dapperen van onze club, vergezeld van een schare onmisbare supporters aan de onbekende eerste trailrun van natuurpunt Velpe Mere begonnen.

Een knappe prestatie van iedereen, beloond met een VTM reportage starring Lucienne en Hilda.
Jo


Als lid van Natuurpunt liet ik enkele weken geleden een loopwedstrijd op de kalender van de club plaatsen, de Velpe Mene trail.
Dat het niet zomaar een loopwedstrijd was, maar een “trail” drong eigenlijk maar door toen daags voordien een mail kwam met richtlijnen:
“Het parcours heeft beperkt aantal hoogtemeters vergeleken met de trail in de Ardennen, doch de ondergrond is zwaar; Trailloopschoenen zijn een meerwaarde, doch als u hierover niet beschikt is het van belang uw veters goed vast te knopen. Doseer dus goed uw inspanning zeker als u nog niet gewoon bent van trails te lopen.”

JC Veltem was op deze trail goed vertegenwoordigd, de niet-routine wedstrijdlopers: Katinka en Rik, de sporadische wedstrijdlopers: Helga en Rob en de geroutineerden: Helen, Lucienne, Hilda, Rudy en Jo. Supporters van dienst: Inge, Luc en Marc.
Onder een blauwe hemel en met een stralende zon, genietend van het prachtige natuurparcours door schitterende herfstkleuren....het was ideaal!
Maar na enkele kilometers werd het drassiger en vettiger en moesten we goed uitkijken waar we onze voeten neerzetten. En dan werd het nog natter, af en toe bleef er iemand steken in de modder, Lucienne viel een keer naar voor, een keer naar achter. Rudy liep wel even verloren, maar vond uiteindelijk toch de aankomst!
Mooie beelden die later op de dag te zien waren in het VTM journaal ( TV debuut van Lucienne en Hilda)
De video is te zien op http://www.velpe-mene.be/trail/

Na afloop een heerlijke douche in bijna open lucht (een tent op een tennisveld),
En dan de verrassende prijsuitreiking: Rik werd op het podium geroepen als derde man voor de 8 km, een prachtige prestatie. Maar hij had er dan ook een goede voorbereiding opzitten, nl de zondagslopen in Heverlee.
Maria, je zou dit leuk gevonden hebben, volgend jaar zeker meedoen.
Helga

Uitslag: www.velpe-mene.be/trail


Zaterdag 22 november 2014: Lier - Natuurloop
Wanneer je de natuurlopen van Lier op de kalender tegenkomt, weet je meteen dat we richting winter toe gaan. Daar was gisteren evenwel niks van te merken. Met temperaturen die lente doen vermoeden was het dan ook aangenaam vertoeven in de omgeving van de Zimmertoren.

Met meer dan 900 deelnemers kunnen ze hier meteen van een geslaagde editie spreken. Voor mij is er hier één heel negatief punt aan het hele gedoe: daginschrijving 7 euro en aan de aankomst krijg je juist een bekertje sportdrank! Schandalig noem ik dat! Natuurlijk, het is geen verplichting om er naartoe te gaan maar iemand die graag loopt heeft dat er dan weer voor over! Ik hoor het al in de verte ZOTTEN.

Wegens wegenwerken ( waar te lande kan je er onderuit? ) hadden de inrichters hun parcours moeten aanpassen en de commentaar achteraf was redelijk positief. Traditioneel wordt hier zeer snel gelopen en dat was nu niet anders. Bij de korte afstand ( 5 km) resulteerde dit in een prachtige 4de plaats van ons lid Stijn Van Buggenhout. Na langdurige blessure steekt hij terug zijn kop op en het zal niet lang meer duren vooraleer er een podiumplaats aankomt. Knap man!

Bij de vrouwen was er op de 5 km eveneens een sterk wederoptreden van Katrien. Lucienne en Rudy deden het zoals altijd knap op hun manier. Samen met Marc kon ik onder dit "herfstzonnetje" genieten van een prachtige namiddag "atletiek". Tot een volgende en dat is morgen tijdens de Velpe Trail ergens in de Vissenaakse velden.
Luc

Uitslag: http://natuurlopenvanlier.be/


Zondag 16 november 2014: Aalst - 4de Priester Daens Vredesloop
Het was toch eventjes twijfelen, 10 € voor niet eens een grote jogging. Maar allez, voor het goede doel en de vrede doen we alles :-)
Bij het binnenrijden van Aalst werd je met wegwijzers geleid naar de keizershallen-parking op 400 meter van het gebeuren.

Bij aankomst was de 5 km net van start, ik wist dat Rudy hier tussen zat maar spijtig kon ik hem niet aanmoedigen. Achteraf heeft hij dat wel voor mij gedaan op mijn 3 rondes in het wat oubollige stadscentrum.
Alles was goed afgebakend en de vele seingevers hielden alles correct in het oog. Enkel via oversteekplaatsen konden de supporters en wandelaars de lopers kruisen.

Door de vele scherpe bochten, hoge trottoirs en ontelbare paaltjes hebben we toch goed gelopen. Rudy liep de 5 km of 1 ronde in 19.51 min. Ikzelf liep de 3 rondes of 14,6 km in 1:05:35 uur.

Achteraf in mijn ééntje op een gezellig verwarmd terras met de medaille rond de nek wat bekomen met een blonde Leffe. Recupereren kan ook heel eenvoudig.
Emiel

Uitslag: www.atletieklandvanaalst.be


Dinsdag 11 november 2014: Vossem – 11-11-11 loop
Vandaag liep JC Veltem op verschillende plaatsen in het land, misschien daarom de lage opkomst in Vossem?
Ik heb enkel Maria gezien, die de 11 km ging lopen. Ik hield het bij 5 km, maar ben wel met de fiets naar Vossem en terug gefietst. Dat is ook al wat :-)
Helen

Uitslag: www.iucju.ugent.be/11/14/


Zaterdag 15 november 2014: Niel


Dinsdag 11 november 2014: Holsbeek – Soeploop
Voor mij een nieuwe jogging, wat zal dat geven? ......... CHAOS
VERKEERD GELOPEN!
Alles zag er nochtans goed uit, slechts 3€ om in te schrijven en achteraf als beloning een grote kom bloemkoolsoep.

Verrassende start, plotseling liep er iemand naar voor en iedereen volgde voor de 5, 7 of 12 km. Mooie maar stevige en glibberige omloop. Onderweg wel voldoende bordjes maar niet altijd zichtbaar. Te weinig seingevers en geen mountainbikers die de kopgroep op het juiste pad moesten leiden. Hierdoor raakten ook Stijn en Johan het spoor bijster.

Supporters die langs de kant stonden zouden voor een wegwijzer hebben gestaan en zodoende liepen de eerste 20 rechtdoor ipv af te slaan.

Sommigen hadden bijna 14 km op hun Garmin, anderen amper 11 km. Wim werd nog net op tijd verwittigd door een wandelaar waar hij moest afslaan. Gelukkig was hier geen uitslag voorzien en zodoende hebben we alles wat gerelativeerd.

Dit was een jogging als geen ander en toch de moeite om volgend jaar voor terug te komen.
Emiel
https://www.facebook.com/Soeploop


Maandag 10 november: Scott2Run Happening
Het Scott2Run regelmatigheidscriterium werd afgesloten met de passende honneurs.
voor iedereen een glaasje cava bij aankomst en veel geduld alvorens het officiële gedeelte kon beginnen. Voor JCVELTEM mochten Maria, Kenny en Emiel een waardebon in ontvangst nemen.

Leuk om iedereen op deze manier te ontmoeten. Dit jaar was er geen dansje bij maar de sfeer was er niet minder om. Hopelijk lukt het de organisatie om in 2015 door te gaan met het regelmatigheidcriterium.
Emiel

Einduitslag Scott2Run: www.scott2run.be/classement.php


Donderdag 6 november: test van 5 naar 10 km
Met 31 deelnemers was deze editie van 5 naar 10 er eentje om niet vlug te vergeten. Aan iedereen werd gevraagd om een kwartiertje vroeger te komen, en inderdaad rond 19u45 viel er in de inkomhal van sporthal Ivo van Damme een massa zenuwen te bespeuren. Je kon zo op de gezichten aflezen dat dit wel een uitdaging was die met stip in ieders geheugen gegraveerd stond.

Na een woordje uitleg, achteraf is het toch een vlucht om warmere oorden en een verkwikkende douche op te zoeken, en de nodige bedankingen aan deelnemers maar evenzeer aan hun 8 - weken begeleiders vertrok de ganse meute richting startplaats om er een lap op te geven. Er stonden 3 grote en 1 kleiner rondje geprogrammeerd met telkens doorkomst in 't centrum van ons dorpke waar "de juryleden", supporters en fotograaf Emiel voor een aanmoediging zorgden.

Druppelsgewijs liepen ze binnen en het dient hier gezegd het was van de eerste tot de laatste een "eindexamen" om u tegen te zeggen. Hier is maar één woord op zijn plaats "PROFICIAT" aan iedere deelnemer en een dikke dankjewel voor je deelname en inzet. JC Veltem is weer een spektakelstuk rijker en wie weet hebben we hier een aantal mensen aan een nieuwe "sportieve" uitdaging geholpen. Blijven trainen!
Luc

Uitslag: Uitslag 10 km 6-11-2014.pdf


Zondag 26 oktober 2014: Kuringen - Borreltjesloop
Kuringen was helemaal in de ban van deze jogging.
Naar het keukenjargon vertaald: alle ingrediënten zijn aanwezig om er wat van te maken. Lopers, supporters, kinderanimatie, jenever en 2 speakers die er constant de goede sfeer inhouden.

Voor de 5 km hadden velen zich verkleed. Halloween is in aantocht en waarschijnlijk was hier iets mee te verdienen. Goed voor leuke momentopnames. Lucienne en Rudy liepen in het JC Veltem tenue.

Een uurtje later was het mijn beurt voor de 10 km. Korte rondjes van 2,5 km met telkens een klimmetje en jeneverke of water, wat je ook verkiest. Het centrum inlopen was in een dalende lijn en je kon de massa volk overschouwen. Samen met de luide maar wel goeie muziek was het een loopje om niet gauw te vergeten.

Achteraf hebben we nog enkele jenevers geproefd.Emiel

Uitslag: www.borreltjesloopkuringen.be


Zaterdag 25 oktober 2014: Westerlo - Cross der Jongeren
Alleen al om in de Beeltjensdreef te lopen zou je tot hier komen. Prachtig bosrijk domein met een kasteel dat tot de verbeelding spreekt.

Sinds het jaar 1957 organiseren ze hier deze cross en niet alleen voor de jongeren maar ook voor de minder jonge. Zodoende namen Rudy en ik deel aan de 10 km. Marleen zorgde voor de foto's en Luc was niet alleen supporter maar onderhield de goeie contacten met de andere teams.
Vooral het KC team moeten we goed opvolgen. Het zit er vol met hazen.

Opmerkelijk waren de vele tombolaprijzen die op de tafel bleven staan. Ik vraag mij af of alle omslagen zijn verdeeld in de prijszakken.
Emiel

Uitslag: www.falos.be


Zondag 19 oktober 2014: Kortessem – Zes Kerkenloop
De Zes Kerkenloop was de afsluiter van de "Haspengouw Challenge" waardoor heel wat lopers naar de fruitstreek afgezakt kwamen.
Je kon kiezen uit twee afstanden: 5 of 15 km. Gezien mijn gestage opbouw naar de 10 km gewoon gekozen, samen met 178 anderen, voor de 5 km. Meer dan voldoende met de zomerse temperaturen. Voor de 15 km kwamen er zelfs 220 lopers opdagen. Het mooie landelijke parcours over smalle betonbaantjes tussen de boomgaarden nodigde uit om er flink tegenaan te gaan.

Moe maar voldaan aangekomen na 27.35 wat net boven mijn ambitieuze doel van 27.30 was. In het zakje zaten, hoe kon het anders, enkele appelen en een zakje chips. De tombola, met voor 4.000 euro aan prijzen, heb ik aan mij laten voorbijgaan. Hiervoor zou ik bijna 4 uur moeten gewacht hebben. Alles bij elkaar een goed georganiseerde jogging en wie weet volgend jaar de 15 km.
Patrick

Uitslag: www.zeskerkenloop.be


Zondag 19 oktober 2014: Boutersem – Trage Wegen Jogging
10 uur, extreem vroeg om deel te nemen aan een wedstrijd.
Met de wijsheid "ochtendstond heeft goud in de mond" heb ik mijn wekker al om 7 uur gezet.
Samen met Lucienne en Lindsay deden we hier voor de eerste maal mee. Het was een verrassend zware omloop. Je moest bijna volledig lopen op modderige veldwegen of gewoon tussen de mais en de patatten.
Katrien heeft de microbe goed doorgegeven. Samen met haar zonen en neven stond ze aan de start van de 5 km. Het ging hier niet wie de snelste maar wel wie de traagste of laatste zou toekomen.

Eindelijk werd het wat vlakker en de onwetenden dachten dat we binnenliepen. Links en rechts liepen ze mij in gedreven tempo voorbij en ik zette dan ook maar mijn eindsprint in. Wat een vergissing! Onmiddellijk volgde er nog een rondje in het park met opnieuw een bergop na mijn sprint. Het zuur in de benen kan ik niet beschrijven.

Na de inspanning kreeg iedereen dezelfde dvd "ware liefde wint altijd".
Wat kan het leven mooi zijn!
Emiel

http://blc171a.wix.com/voetweg41


Zaterdag 18 oktober 2014: Keerbergen - Heimolenjogging
Hoogzomertemperaturen waren het! Een stralende zon, lopers in frisse singlets en topjes, korte shortjes. Klagen over de zon deden we niet, want het zal het laatste warme weekend van het jaar zijn.

Hilda, Lucienne en ikzelf liepen bescheiden de 5,4 km. Rudy deed er nog een toertje bovenop voor de 10,8. Geen JC Veltemmers op de 16,2 km, maar genoeg andere dapperen die nog een rondje extra zweetten.

Lucienne vond voor de laatste 1,5 km steun bij Cheyenneke, die dapper meetrippelde op zijn korte pootjes. Aan de aankomst had de fotograaf geen oog voor Lucienne, maar enkel nog voor Cheyenne. Vandaar de prachtige foto op de site van joggingclub Keerbergen!
Ook nog foto's van Hilda en Rudy gevonden. Wie wil, kan de fotogallerij zelf ook nog eens nakijken.

In de prijzenzak voor iedereen een paar kilo appelen, en voor sommige gelukkigen nog een extraatje: een nietjesmachien, tuinhandschoenen, ... Ikzelf had veel geluk, in mijn zak zat een prima loopshirt van Asics, dat nog paste ook!
Helen

Uitslag: www.joggingclubkeerbergen.be/heimolenjogging.html


Zondag 12 oktober 2014: Hasselt – Dwars door Hasselt
Voor de eerste maal deelgenomen aan de 32ste en vierde grootste loopwedstrijd van het jaar. Het was me al aanbevolen en ik moet toegeven, het was een meevaller.
Meer dan 11000 lopers over de verschillende afstanden. Ikzelf liep de 15 km in 1:07:27 en clubmakker Jo de 10 km in 53:06. Eerst de handbikers en na enkele minuten mochten de lopers van start.

Altijd was er wat te beleven op de omloop, vele dj's, een muzikant met harmonica, de fanfare enz. Ook leuk intermezzo dat je door de drukkerij van het Belang van Limburg loopt op een geel tapijt. Halfweg kom je voorbij Kuringen. Een mooie doortocht waar zowat elke bewoner zorgt voor sfeer en ambiance. De loop langs het kanaal was mooi maar hier was er toch wat tegenwind.

Vanaf het stadhuis staat er meer en meer volk langs de kant. Nu loop je echt dwars door Hasselt in smalle straten waar iedereen supportert. Nog wat versnellen naar de eindstreep toe en met een medaille rond de nek op zoek naar mijn fotograaf.
Emiel

Uitslag: http://www.sport.be/runningtour/dwarsdoorhasselt/2014/nl/


Zaterdag 11 oktober 2014: Wolfsdonk - Dubh-Linn jogging
Uitslag: www.dubh-linn.be/uitslagen.php


Zondag 5 oktober 2014: Hulshout - Neteloop

www.neteloop.be


Zondag 5 oktober 2014: Dilbeek – Jogging '80
Deze jogging voor de eerste keer gelopen,dankzij Rudy want ik kende deze totaal niet.
Voor 4,5 € kreeg ik een zwaar parcours voorgeschoteld… 4 trailtoeren van 5 km.

Bij aankomst een grote fles kriek en een aanwezigheidstombola.
Het enige minpunt vond ik dat ze de start met 20’ uitstelden omdat er nog volk aan het inschrijven was… Sorry maar 15:00 is 15:00.
Dave

Uitslag: http://uitslagen.3athlon.be/wedstrijden/2014/dilbeek2014.htm


Zaterdag 4 oktober 2014: Betekom – Herfstjogging
Met keuze uit 4 te lopen afstanden is de herfstjogging te Betekom er dan meteen eentje om aan te doen vermits de mogelijkheden hier dan ook ruim genoeg zijn. Traditioneel komen we in de ruime omgeving dan ook de steeds terugkerende bekende gezichten tegen.

Er zou hier vandaag maar één podiumplaats mogen uitgedeeld worden en wel aan de 3 personen die verleden week het initiatief namen om aan de 12-uren wedstrijd mee te doen: beter bekend onder het KC-team ofwel Karen, Rudy en Johan. Deze mensen hebben er namelijk samen met hun overige teamgenoten voor gezorgd dat het bedrag dat in "hun pot" overbleef verleden week aan een goed doel werd bezorgd, en wel naar dit van "hun supporter op de eerste rij" de ALS Liga. Karen, Rudy, Johan en de overige schenkers een "dikke, dikke merci” van mij maar zeker ook van de overige "slachtoffers" van deze vreselijke spierziekte.

Naar de wedstrijd nu. Start om 15u30 van de 3, 6, 9 en 12 km. De ganse meute trok zich op gang en meteen was het zoeken naar een bekend gezicht. Van JC Veltem zijde was dit Helen en Rudy voor de 6 km en Lucienne voor de 3 km. Marc en ikzelf stonden dan ook paraat om hen met een aanmoediging naar een knap eindresultaat te loodsen. En inderdaad ze deden dit alle drie heel goed, terecht om fier op te zijn. Met een zak vol "prullen" konden we dan ook de verfrissingszone opzoeken. Niet getreurd onze babbel achteraf was er daarom niet minder om. Tot een volgende.

Uitslag: http://www.gbsbetekom.be/gbsbetekom/herfstjogging-zaterdag-4-oktober-201...


Zaterdag 27 september 2014: Westerlo - 12 uren jogging
Op vraag van onze bevriende lopers Karen Claes, Rudy Sol en Johan Vermaelen, met als naam het KC-Team Holsbeek, namen 2 van onze leden Lucienne en Rudy deel aan een 12-uren loop te Westerlo ingericht door de plaatselijke scoutsgroep. Zelf kan ik natuurlijk alles perfect van langs de zijlijn in 't oog houden, al zou ik ook anders willen maar het lot beslist, en het dient gezegd hier komt nog meer bij kijken dan bij onze eigen inrichting.

Eerlijkheidshalve moet ik toegeven, de organisatie was echt top hoor! Nu hoe komen wij daar terecht, wel op een jogging kwam één van onze bevriende genoemde initiatiefnemers op ons toegestapt met de vraag of we geen zin hadden om hier onze medewerking aan te verlenen met onmiddellijk onze goedkeuring hierop. Het dient vermeld deze 3 personen hebben er echt iets fantastisch van gemaakt, we werden van bij onze aankomst tot op 't eind gewoon in de watten gelegd, zowel de 2 lopende leden als ikzelf als supporter!

Wat de loop zelf betreft het waren steeds rondjes van een 740-tal meters en dit zoveel mogelijk af te leggen natuurlijk met tussenin extra punten te verdienen met verschillende extra proeven. De weergoden waren iedereen goed gezind zodat hier niets dan blije gezichten te bespeuren waren. Zoals al tientallen keren vermeld komt het sportieve op de eerste plaats maar naargelang hier de uren vorderden zag je voortdurend iemand van elke deelnemende ploeg richting scorebord lopen om te zien en te rekenen hoe je het verdere verloop kon aanpakken. Dus zenuwen speelden wel duidelijk een rol.

Uiteindelijk finishten we op de 4de plaats van de 17 deelnemers, een resultaat dat eenieder tot tevredenheid stelde. Met een voldaan gevoel terug huiswaarts, met een sportieve dag op een leuke manier afgesloten maar nog meer met een vriendschap die aangesterkt is onder onze al zeer ruime kring maar nog meer met een dikke dank u Karen, Rudy en Johan om aan ons te denken en mee te laten snoepen van dit spektakel!
Luc

Uitslag: www.12urenjogging.be


Zondag 21 september 2014: Boortmeerbeek – 18e Herfstjogging
We namen deel aan de 18de editie van de Herfstjogging. Zoals de naam al zegt, begon het weer 's morgens ook alsof het al volop herfst was, maar na de middag bleef het gelukkig droog en was de zon regelmatig van de partij.

De opkomst voor deze wedstrijd was eerder matig maar JC Veltem had toch 7 lopers aan de start van de 3 verschillende afstanden.
Om 15u werd de start gegeven van de 3,5 km. Hierin liepen Lucienne, Hilda, Paula en ikzelf het parcours dat liep door de straten en veldwegen van Boortmeerbeek. Een half uurtje later was het dan de beurt aan de lopers van de 7 km en de 10,3 km. Op de 7 km liep Helen haar afstand over 2 toeren en op de 10,3 km liepen Emiel en Rudi vlot hun 3 toeren.

Onder aanmoediging van Marleen, Marc en Luc slaagde we allemaal in onze afstand waarbij Helen knap de 2de plaats bij de 7 km voor dames haalde.
Na afloop stond er voor elke deelnemer een fles wijn klaar en Helen werd ook nog extra beloond met allerlei lekkernijen. Ikzelf en Emiel vielen ook nog in de prijzen met de afsluitende tombola.
Kortom het was weer een leuke ervaring en zeker voor herhaling vatbaar.
Lindsy

Uitslag: www.joggingclubicarus.be/uitslagen.html


Zondag 21 september 2014: Malderen - Drie Provinciën Natuurloop
Deze was dus de laatste wedstrijd van het Londerzeelsloopcriterium craft criterium.
De afstanden waren 5,6 - 10,5 of de halve marathon.
Het was een mooie omgeving waar je start in Vlaams-Brabant zo door Oost-Vlaanderen en Antwerpen terug richting Vlaams-Brabant te lopen.
Jelle liep de 5,6 km in maar liefst 25' en kon dan als eerste zijn mooi loopshirt van Craft gaan afhalen.

Een uur later starten de 10,5 en halve marathonlopers gezamelijk.
Eerst een lusje rond de kerk zo door de sporthal en dan een of twee toertjes van 10,5 km met aankomst of passage in de sporthal.
Na aankomst een goed gevulde zak en een fles Tongerlo prior.
Na mijn aankomst ook mijn mooie shirt van Craft gaan ontvangen en met een goed gevoel terug naar huis gekeerd.
Dave en Jelle

Uitslag: http://roparunners-londerzeel.webs.com/natuurloop.htm


Zaterdag 20 september 2014: Hoegaarden – Holle Wegen Jogging
Voor mij was het de eerste maal dat ik aan deze jogging deelnam.
Het was alvast de moeite om tot in Hoegaarden te komen.
Zelfs een beetje jammer dat ik deze loop niet eerder heb ontdekt.
Lucienne heeft de 5 km gelopen, ikzelf liep de 14 km.

Veel holle wegen in een mooi natuurkader. Eerst langs de gekende brouwerij waarna we een fameuze helling moesten oplopen. Eenmaal boven was er een muzikant die op een trompet leuke deuntjes speelde. Op een andere plaats speelde er iemand blokfluit. Altijd een plezierige boost tijdens het afzien want plat was het voor geen meter.

Je kon je BMI en vetgehalte laten meten door het CM. Dat ging vrij simpel. Door een meetapparaat met beide handen vast te nemen kon je na enkele seconden de resultaten aflezen. Ik was er vrij gerust in want alles is oké.

Voor iedereen 2 blikjes Hoegaarden en een grote tombola waar we niet op gewacht hebben. Buiten nog een beetje van het goede weer genoten.
Emiel

Uitslag: www.hollewegenjogging.be/nl


Vrijdag 19 september 2014: Rillaar – Wijnbergloop
Vrijdagavond, na een warme dag hagen snoeien, ging ik nog een joggingske doen in Rillaar. En ik was daar helemaal alleen! Allez, er waren nog andere lopers, maar geen JC Veltemmers. Zoals onze voorzitter zou zeggen, niet getreurd.

Ik heb de 5 km gelopen, het was al warm genoeg. De Wijn"berg" was maar een hellingkje, en viel best wel mee. Iedereen liep van me weg bij de start, maar nadien heb ik nog enkele vrouwtjes opgeraapt. Zo eindigde ik toch nog vierde, en had de 12 km/h weer (nipt) gehaald.
Moe maar voldaan, en met 5 peren in een plastieken zakje trok ik naar huis.
Helen

www.fcrillaarsport.be
Uitslag: www.kvvv.be/uitslagen/uitslag_wijnbergloop_2014.xls


Zondag 14 september 2014: Malderen – 21e Molenloop
Vandaag vond de voorlaatste jogging van het craft criterium plaats in Malderen.
We stonden met liefst 410 lopers aan de start over vijf verschillende afstanden nl.3-6-9-12 en 15km.
Ik had met onze Jelle gekozen voor de 6km.

Bij aankomst kregen we als aandenken een synthetische badhandoek en een flesje palm hop,Jelle kreeg dan weer een zak snoep ipv. de palm hop.
Volgende week staat de laatste van het criterium in de agenda...en hier ga ik voor de halve marathon als voorbereiding voor mijn marathon eind oktober.
Dave en Jelle

Uitslag: www.molenloop.be


Zondag 14 september 2014: Tienen – De Tien van Tienen
Verzekeraar Ergo organiseerde een sportieve middag voor iedereen. Met Lucienne, Rudy en Emiel kozen wij voor het loopnummer.

Een omloop van 5 of 10 km rond het zonnige sportcentrum Grand Slam.
Rondjes van 2,5 km met zeer nijdige klimmetjes erin. Het was bijna altijd lopen op het gras, langs de verzorgde voetbalterreinen en prachtige atletiekpiste. Het zijn daar geen sukkelaars in Tienen!

Na onze loop gisteren in Werchter waren we terug in goede doen.
Zelfs Lucienne kon terug de 5 km lopen. Opnieuw kregen we positieve commentaar van de omroeper over onze club. Ook ik kreeg een complimentje bij aankomst van mijn 10 km als één van de uitblinkers. Ik ga eens navragen wie de speaker van dienst was :-)

Deze maal mochten we de tombola niet missen. Het waren dan ook superprijzen, o.a. ballonvluchten met onmiddellijk vertrek vanaf Glabbeek, een Musseeuw-koersfiets, duo-tickets voetbal Rode duivels tegen Andorra enz... Maar helaas we gingen met lege handen naar huis. Toch niet helemaal, voor iedereen een badhanddoek en blij dat we erbij waren.
Emiel

http://sportcentrumgs.be/8-nieuws/49-infopagina-10-van-tienen.html


Zaterdag 13 september 2014: Werchter – 8ste Hanewijkjogging
Vernieuwd parcours stond op de affiche.
1 of 2 rondjes van 5 km. Een hobbelige afwisselende omloop.
Velen hadden zo hun bedenking maar naar mijn idee is het beter.
Anders liep je te lang op de oever langs de Dijle. Bij goed weer zal dat nog meevallen, maar mocht het slecht weer zijn met wind is het wel echt afzien.

Helen, Lucienne en Rudy liepen de 5 km. Ikzelf liep de 10 km net binnen de 45 minuten. Kon mij wel telkens fixeren op een loper die wat voor mij uitliep. Niks aan te doen het drijft je snelheid omhoog.

Van de ijsemmers heb ik niks gezien laat staan gehoord, want ik was net de 10 km aan het lopen. Luc mocht een emmer over Marie-José kappen die op haar beurt Ludo Heylighen nomineerde. Geen probleem voor Luc en hij ging een tweede emmer vullen voor Ludo. Op deze nazomerse dag was het volgens mij een aangename verfrissing. Pol had jammer genoeg geen droge kleren bij. Marleen heeft nog een telefoontje gedaan naar Dirk Claes maar die zat met 7 jubilarissen.
Het einde van de icebucket is nog niet in zicht.

Mijn favoriete speaker van dienst was deze maal slecht verstaanbaar.
Jammer want Pol heeft altijd wat te vertellen over de lopers.

Na het proeven van hun bier (geen etiket op de fles) was het hoog tijd om naar de plasweide te gaan.
Emiel

https://www.facebook.com/BuurtcomiteHanewijk?fref=ts
http://www.sport.be/running/nl/kalender/info.html?calendarevent_id=27290...


Dinsdag 9 september 2014: Ratjetoe - infovergadering 5 naar 10
Vanaf dinsdag 16 september starten we opnieuw gedurende acht weken met een training van 5 naar 10 kilometer. Dave lichtte het trainingsschema van 8 weken nader toe op de infovergadering in zaal Ratjetoe.

Luc verwelkomde Jan Zegers als nieuw bestuurslid. Jan is steeds trouw op post op de trainingen, en heeft nog heel wat meer in zijn mars. We zijn zeer blij dat hij het bestuur komt versterken en heten hem van harte welkom!

Verder was het ook een feestelijk moment: de aankoopbons werden uitgedeeld aan de leden die het voorbije jaar aan joggings hadden deelgenomen voor JC Veltem. Onze voorzitter mocht de honneurs waarnemen en deed dat met enthousiasme!
Helen


Zondag 7 september 2014: Bertem - Teussersjogging
Zondag had de laatste wedstrijd plaats van het Scott2Run criterium in Bertem. Het weer was mooi, zelfs wat te warm om te lopen, maar excellent voor de vele toeschouwers.
Wij waren met 2 lopers van JCV : Wim en ikzelf. Wim had in de voormiddag een duurloopje van 22 km afgehaspeld, en kwam nu ook nog eventjes de 10 km mee "uitlopen".

Het parcours startte bij de plaatselijke brouwer en dan door "de Vlaamsche velden" (scene opgenomen in deze serie), stijgend door Bertembos en dan terug vrij stijl afdalend langs een oud kasseiwegje met gevaarlijke kinderkopjes. De 10 km waren 2 rondes.
Op de afslagen werden we enthousiast aangemoedigd door bestuursleden van JCV die de functie van seingever op zich hadden genomen nl Lucienne, Marleen, Luc, Rudy en Rik.

Als beloning kregen we een appel en 2 "Teussers", een plaatselijk streekbiertje. Ik was 3e in mijn categorie DVC en kreeg er nog een lekkere fruitkorf bij.
Maria

Uitslag: www.scott2run.be/resultaten.php
www.bertematletiekclub.be


Zondag 7 september 2014: Lummen: Memorial Rik Clerckx
In plaats van onze wekelijkse zondagsloop te starten aan de sporthal, kozen Marian en ik voor de memorial Rik Clerckx in mijn geboortedorp.
Het was ideaal loopweer. Het parcours van 9.5 km liep rond het Schulens meer, onverharde weg, door de velden en over de dijk.

Voor ons was het een rustige duurloop, we hebben genoten van de mooie natuur, de reigers, de schapen, de vele vogels.
Na afloop hebben een heerlijk broodje gegeten en enkele glazen bubbels gedronken. (cava = tip voor het bestuur)
Volgend jaar doen we zeker weer mee!
Helga

Uitslag en info: www.memorialrc.be/uitslagen


Zaterdag 6 september 2014: Vissenaken - T-Run - Tienen loopt
Aansluitend op het dorpsfeest mocht er ook een sportief item inkomen, de T-run. Voor de derde maal konden we hierdoor deze omgeving en vriendelijke mensen leren kennen.
Een mooie omloop in het landelijk, glooiende landschap van deelgemeente Vissenaken.

Te weinig deelnemers voor deze goed georganiseerde loop. Het moet gezegd worden, Paul Winnepennickx zorgt voor de passende commentaar alsof er honderden lopers waren. Jammer dat de beide afstanden niet samen konden starten.
Lucienne en Rudy liepen de 5 km.
Om 16:40 uur kon de 10 km van start.

Het was al vlug alleen lopen maar eindelijk kon ik aansluiting vinden bij de tweede vrouw in de uitslag. Ze liet me wat voor haas spelen maar dat zinde me niet en ik liet haar galant voor me uitlopen.

Voor iedereen een zeer waardevolle prijzenzak. Voor de club met het meest aantal deelnemers een cheque van € 200. Voor de eerste 3 in elke categorie een grote groentekorf. Dan hadden we nog de aanwezigheidstombola met als hoofdprijs een gasbarbecue. Het kon niet op.
De avond was daar nog niet afgelopen. Luc Steeno en Bart Kael hadden daar nog een optreden.
Niet voor ons, plichtbewust hadden we nog een bezoekje gepland bij Dirk de broer van Ivo Van Damme.
Emiel

Uitslag: www.vissenaken.be


Vrijdag 5 september 2014: Aarschot - Waterloop
Vrijdagavond met enige vertraging op weg naar de Waterloop in Aarschot, jogging op de oevers van de Dijle. Onderweg nog file omwille van kettingbotsing. Uiteindelijk toch goed op tijd.

Hilda, Lucienne, Lindsy en Rudy liepen de 4 km. Voor Lindsy was het haar 1e wedstrijd, en zij zette meteen een mooie prestatie neer!
Wim liep de 14 km en ikzelf de 8 km.

Voor 4 euro hadden we een mooie avond met veel loopplezier en een grote badhanddoek er bovenop. Daarna nog op "kasteelbezoek" met de supporters Luc, Daniel en Andre.
Maria

Uitslag: www.knoet.be/2014stratenloop.xls


Vrijdag 29 augustus 2014: Vossem - Voerhoekjogging
We gaan ons nogmaals inzetten voor het goede doel.
Ditmaal voor de grute plattoo van Rob Vanaudenhove. Een organisatie die geld inzamelt en schenkt aan goede doelen.
Onder het peterschap en startschot van Miel Puttemans met daarbij het scott2run criterium kan er nog weinig mislopen.

2 afstanden, 5 en 11 km voor een groot gedeelte door het park van Tervuren. Helemaal geen vlakke omloop. Voortdurend klimmen en dalen, op en af.
Wel een zeer mooie parcours, het is eens wat anders dan kleine rondjes rond de kerktoren.

JC VELTEM was talrijk aanwezig: Lucienne, Hilda, Paula en Rudy liepen de 5 km. Emiel, Kenny, Wim en Maria de 12 km. Niet te vergeten onze supporters Luc en Marc, dank u.
Zo veraf maar ook kortbij "de Congo". Een goedkoop maar gezellig caféetje en vaste rendez-vous plaats als we in die omgeving lopen. Plezierig dat iedereen op die afspraakplaats was.
Emiel

Uitslag: www.scott2run.be/resultaten.php
www.voerhoekjogging.be


Zaterdag 23 augustus 2014: Binkom – Sint-Rochusloop
Een eentonige omloop met bijzonder weinig lopers en nog minder supporters langs het parcours.
Maar niet alles was saai! Luc had voor de Ice Bucket Challenge Rudy Sol genomineerd.

Na het lopen zag ik hem met een emmer water en veel ijs dat een vriendin had meegebracht. Met een stoel in het zonnetje ging Rudy Sol deze uitdaging met plezier aan. Van een koude douche na zijn 10 kilometer had hij geen spijt. Alles voor het goede doel.

Ondertussen kregen we honger. Met plezier hebben we aangeschoven voor de barbecue. De plaatselijke traiteur had zelfs zijn frigotoog mee voor de saladebar en alles stond uitnodigend gepresenteerd.

Ook ik moest binnen de 48 uur de challenge aangaan. Maar geen probleem. Ik heb meteen iedereen voor de dag nadien uitgenodigd bij mij thuis rond 17 uur. Er moet toch iemand water kappen en filmen. Helaas niemand gezien. Gelukkig was mijn buurvrouw bereid om deze taak over te nemen en mijn vrouw Marleen heeft gefilmd. Martine had een fles sterke drank bij als opwarmertje. Samen dus nog een elexierke gedronken. Proost!
Emiel


Ice Bucket Challenge
Natuurlijk kan JC Veltem niet achterblijven, en doet mee!
Voor elk lid (en zelfs niet lid) dat een ijsemmer over zijn hoofd krijgt, zal de club 10€ rechtstreeks aan de ALS liga storten (tot max 500€).
Onze voorzitter, Luc, trapt zelf de campagne af. Respect.

En ook de rest van JC Veltem liet zich niet onbetuigd.
Volg de verdere uitdagingen op onze facebook-groep.


Zondag 17 augustus 2014: Haacht – Haachtse Loop
Een vlakke omloop in de groene omgeving van Haacht. Het was wel kil en grijs, sterke wind maar zonder regen. Eindelijk.
Nog voor ik startte werd mijn naam afgeroepen dat ik me moest aanmelden. Blijkbaar hadden ze mij een verkeerd borstnummer meegegeven. Dat is me nog nooit overkomen. Enkele minuten voor de start met de magneetjes alles switchen liever niet.

Rondjes van 2,5 km. Heel wat onverharde wegjes, soms iets te smal. De eerste km's zaten mijn benen nog wat stram, zeer zeker een vervolg van die 1/2 marathon. Langzaam aan stapje voor stapje ging het beter en sneller.
Van het ogenblik dat ze me niet voorbij lopen in de laatste km's vind ik alles nog oké.

Op de terugweg naar de kantine, kwam ik Sandra tegen. Zij heeft de 5 km gelopen in een tijd van 33:21 min. Ikzelf liep de 10 km in 44:13 min.
Niet te vergeten Stijn hij mocht opnieuw het podium op, voor een derde plaats op de 10 km in 36:40 min.

Bij aankomst een blikje sportdrank en voor de liefhebbers een bord pasta. Ik verkoos de mosselen van de VLMS kermis in het Warot. Ze waren Super.Emiel

Uitslag: www.haachtseloop.be


Zaterdag 23 augustus 2014: Binkom - 6de St.-Rochus-stratenloop
http://fcbinkom.be/


Vrijdag 15 augustus 2014: Zaventem – Dwars door Zaventem
Opnieuw hadden we prijs en niet met de tombola maar met de regen. Een kwartier voor de start begon het zowat te stortregenen. Iedereen ging schuilen waar mogelijk.
Voor de kinderen waren er naast de loopnummers twee springkastelen en clowns.
Spijtig dat ze er niet meer van konden genieten.

Al half doorweekt konden we van start voor een goeie 20 km. Rustige start trouwens met Dave en Kenny op enkele meters voor mij.
Voortdurend mijn eigen tempo gezocht. Na km 15 voelde alles nog prima aan en kon ik het risico nemen om een versnelling hoger te gaan. Het doet wel deugd als je er dan nog z'on 10tal kunt oprapen onderweg incluis Kenny.

Dave heeft hier gelopen als voorbereiding voor zijn marathon. Maar de laatste 5 km waren zeker sneller dan zijn eerste 5 km. Wim “Speedy Gonzales” die was al direct gaan vliegen. Maria hebben we terug gezien bij de aankomst. Aan haar gezicht te zien kon je niet merken of ze nog moest starten of was aangekomen.

Naast de vele eet- en drankstanden was er een massagestand. Volgens de broers Eggerickx zeker de moeite. Voor iedereen een tombolabiljet en met veel geluk een mooie prijs.
Emiel

Uitslag: www.scott2run.be/resultaten.php


Donderdag 14 augustus 2014: Tielt-Winge - Hagelandjogging
Zelden of nooit durf ik zeggen dat het een rustige korte duurloop wordt.
Wel vandaag koos ik samen met Hilda, Paula, Arlette en Rudy voor de korte afstand van 4,7 km. Als loslopertje voor de 1/2 marathon van Zaventem was dit de ideale voorbereiding.
Toegegeven dat het lopen rond de 12 km/u helemaal anders voelt. Je kan meer genieten van de omgeving en een babbeltje onderweg met Rudy kon er nog makkelijk af.

Helaas was er een zeer actieve buienzone die over Tielt trok en opnieuw waren we druipnat bij aankomst. Volgens Jill Peeters is de zomer voorbij.
In ruil voor je borstnummer kreeg je een zeer gevulde surprise zak met nog een kg wortelen er bovenop.
Emiel


Zondag 10 augustus 2014: Grimbergen - Stratenloop van Borgt
Frank Deboosere had het voorspeld. Noodweer!
Binnenblijven en eventueel de kelder inkruipen.
Een stevige regenbui net voor het vertrek van de 4 km. Nadien is de zon er doorgekomen en was het zelfs aangenaam loopweer.

Het waren rondjes van 2 km. Opnieuw geen vlakke omloop. Het was goed verdeeld ongeveer 1 km vanaf de kerk naar omhoog lopen en dan rustig 1 km naar beneden.

Wim, Rudy en Dave kozen voor de korte afstand. 4 km is natuurlijk alles uit de kast halen maar met resultaat. Wim kwam binnen als derde loper in 15:25, Dave vierde in 16:19 min.en Rudy in 18:08 min. Proficiat mannen, hopelijk kunnen jullie dat verzilveren in één van de volgende joggings.
Voor de 8 km tekende Emiel met zoon Kenny. Ik had het geluk dat er na 500 meter plotseling 2 hazen naast mij kwamen lopen. Er was zelfs eentje zo vriendelijk dat hij mij droeg bij moeilijke momenten :-) Bedankt Rudy Sol en Johan Vermaelen.
Ik liep de 8 km in 36:39 min. en Kenny in 38:40 min.

Zoals elk jaar zorgt deze organisatie dat elke loper met een zwaar gevulde prijzenzak naar huis gaat. Ook waren er vele tombolaprijzen.
Opnieuw was Dave bij de gelukkigen en won hij een mooi dekbedovertrek.

Soms is het moeilijk te begrijpen dat ze slechts een 100-tal lopers aan de meet krijgen. Andere organisaties hebben 500 lopers aan de startlijn en je gaat er met lege handen naar huis.
Emiel


Vrijdag 8 augustus 2014: Duisburg - Mutotoloop
Opnieuw een parcours dat voor geen meter vlak is.
De eerste km's vallen nog goed mee op asfaltweg en in dalende lijn.
Maar vanaf km 4 een lange holle weg met kasseien maar dan in stijgende lijn goed voor zo'n 2 km. Één van de langste klimmen die ik al gelopen heb. Doordat het de afgelopen dagen veel geregend heeft, lag er veel modder.
Het was zelfs tamelijk donker in enkele boswegen. De organisatie had hier voor verlichting gezorgd.

De commentaren bij de aankomst waren van "niet te doen" , "stikkapot" enz...
Bij een leuk einde met een dikke prijzenzak en optreden van een covergroep konden
we even uitrusten na alle zware inspanningen.
Emiel

Uitslag: www.scott2run.be/resultaten.php
www.mutoto.be


Zondag 3 augustus 2014: Kortenberg - Excuusjogging
Alvorens in te schrijven kwam je voorbij de grote rommelmarkt. Veel volk en vooral gezelligheid.
Jogging georganiseerd door Jeugdhuis t'Excuus. Vlakbij Veltem, dus veel volk van JC VELTEM? Verkeerd. Gelukkig kwam ik Luc en Lucienne tegen.

Zoals gewoonlijk was de politie HerKo drukdoende bezig de laatste wagens aan het beboeten en wegslepen. Iedereen opzij, niks in de weg.
Om 15:45 namen Dave en zoon Jelle de start voor de 6 km. Dave had al 15 km in de voormiddag gelopen om in de namiddag wat snelheid aan te kweken. Om 16:00 de 12 km, 2 zware rondes voor Maria, Emiel en Sandra.

Mede door de zwoele warmte, antibiotica voor mijn ontstoken oog (dat maar niet wil genezen), dat samen met 2x2 zware klimmen was het zwaar afzien. Blij dat ik binnen was.
Ondertussen werd het tamelijk donker. Een paar druppels regen en dan echte stortregen. Juist op tijd binnen om te schuilen in de inkom van de sporthal.
Echt jammer niet alleen voor de lopers maar zeker voor de organisatie die er hun werk van hebben gemaakt. Volgend jaar blijven we wat langer en drinken we eentje meer.
Emiel

Uitslag: www.scott2run.be/resultaten.php


Zaterdag 2 augustus 2014: Gelrode - Stratenloop Gelrode
Voor de 30ste maal ging deze klassieke stratenloop door in hartje Gelrode. Kleine rondjes van 2 km met telkens een licht heuveltje.

Vele geburen hadden hun terrasmeubels langs de straatkant gezet en zij genoten met de nodige verfrissing. Anderen zorgden voor vele natte sponzen en nog andere voor verfrissende douches. Naar de aankomst toe had je de kermis en bij aankomst al die fotografen. Op die manier zijn de korte rondjes nog heel aangenaam.

Maria en Hilda kozen voor de korte afstand van 2 km
Emiel, Rudy en Helen voor de 6 km.
Wim ging voor het dubbele de 12 km.

Voor iedereen was er een tombolaprijs. Ik kreeg een grote kartonnen doos en dacht eventjes de hoofdprijs te hebben geschoten. Het waren een 5 tal oude bierglazen. Niemand van JC VELTEM was geïnteresseerd. Met alle respect heb ik ze terug gebracht.

Het verslag is wat uitgebleven maar ik dacht dat iemand toezegde om wat bij de foto's te schrijven. Het is altijd leuk om achteraf eens terug in het archief te gaan.
Emiel

Uitslag: www.gelrode.be/stratenloop


Zondag 27 juli 2014: Tessenderlo - Bosloop
Na de snelle loop in Baal en met de vele kapelletjes voor de Meyboomvoorstelling zat alles nog wat stram.
Het kon niet anders dan rustig te starten voor de 13,65 km.
Een geluk want die laatste km's waren loodzwaar.
Hilda en Paula liepen de 4,2 km en Helga en Rudy de 8,4 km. Stijn ging ook voor de lange afstand.

Het was een prachtige bosloop in een uitgestrekt natuurgebied.
Allemaal zanderige boswegen zoals het hoort in de Kempen.
Bij aankomst voelde ik terug energie in mij stromen. Fotografe Marleen en de supporters van JC VELTEM stonden vlak aan de aankomstlijn. Bedankt!

De organisatie had gezorgd voor een zeer verzorgde barbecue.
Meteen het einde van deze sportieve namiddag.
Emiel

Uitslag: www.debosvrienden.be


Vrijdag 25 juli 2014: Baal - Baalse Kermisloop
Vanmorgen opgestaan met een ontstoken en pijnlijk linkeroog. Ik zag mijn loop voor vanavond al in het water vallen. Doch met de juiste medicatie ging het al veel beter in de loop van de late namiddag. Zodoende was ik niet te houden en zocht het bekende dorp van Sven Nijs op.

Een ideale omloop om je record op de 5 of 10 kilometer wat scherper te stellen. Niet alleen door de biljartvlakke omloop maar ook door de vele toppers die hier aan de start verschijnen.

Gelukkig waren de supporters van JC Veltem aanwezig. Niet alleen voor mij maar ook voor Katrien, Sandra en Wim die de 5 km liepen, en Maria de 10 km. Ikzelf ben de 10 km met wat reserve gestart om vanaf de derde ronde bij Stef Claes te komen die geflankeerd was door twee hazen Johan en Rudy.
Maar dat heeft niet veel geholpen. Ik heb hem 10 seconden aan zijn broek gelapt en eindigde in 43:32min op (mijn Garmin) 9,82 km.

Achteraf in de grote tent met de ganse ploeg nog wat nagepraat. Soms onderbroken door de schreeuwerige stem van de dame die de winnaars afriep. Toch bedankt voor de T-shirt van sponsor kleding Bobo.
Emiel

Uitslag: www.tremelo.be


Maandag 21 juli 2014: Kasterlee - Dwars door Kasterlee
Naar de defilé in Brussel ofwel de 16 km door Kasterlee.
Ik heb niet lang moeten nadenken. Heb wel wat moeten recupereren van de hitteloop afgelopen vrijdag in Kiezegem maar de benen voelden terug goed aan om de 16 km door Kasterlee te lopen.

Zeer afwisselende natuurloop, wel met een pittige eerste 4 km.
De overige 12 km was te doen maar hiervoor moest je toch ook al eens in het mulle kempense zand lopen.

Stijn kwam binnen in 1:03:44. Het liefst had hij binnen het uur binnengelopen maar dat was iets te hoog gegrepen. Emiel eindige in 1:17:40. Ik heb de laatste 200 meter nog alles uit de kast moeten halen. 2 lopers achter mij hoorde ik met rasse schreden naderen en moest een versnelling hoger schakelen. Komt daarbij dat ik gehinderd werd door een jong gastje dat mee wilde binnenlopen.

Inschrijvingsgeld €12 is tamelijk veel. Maar je kreeg er een mooie shirt voor en een lekker ijsje met een koekje van Destroopere zegt Marleen.
Emiel

Uitslag: www.dwarsdoorkasterlee.be


Zaterdag 19 juli 2014: Kobbegem - Corrida Kobbegem
Ben vandaag voor de 4de keer gaan lopen in Kobbegem.Dus kende het parcour heel goed,en is een parcours dat me heel goed ligt, licht heuvelachtig maar toch snel. Rudy was er ook en ging ook de 6 km meedoen, maar had zijn start gemist, heel spijtig weer een goede loper van Veltem minder.

We stonden aan de start met 39 deelnemers op de 6 km, niet veel maar dat hoeft ook niet. Zo'n lopen zijn toffer met minder deelnemers. Heb de form te pakken, maar schiet nog altijd wat te kort, maar voel het elke wedstrijd beteren, en deze stond ook aangekruist. Ben uiteindelijk 2de geworden in 21.59 minuten . Zeker niet slecht, maar moet nog sneller kunnen.
Stijn

Info: www.kobbegem.org/joggingclub_kobbegem.htm


Zaterdag 19 juli 2014: Grimbergen - Veldkantjogging
Vandaag de veldkantjogging in Grimbergen meegelopen.
Voor de start werd nog afgeroepen dat het 33,4 graden was en een vochtigheidspercentage van 45%. Gelukkig liep het parcours bijna volledig door het Linterbos, zodat de warmte toch een beetje verdraagzaam was.

Ik heb voor twee rondjes gekozen of 8,4 km en die uitgelopen in 38'35". Het tempo is er wel nog niet maar de goesting wel.
Dave

Uitslag: www.acgrimbergen.be/content/resultaten/2014_07_19_Veldkantjogging.pdf


Vrijdag 18 juli 2014: Meensel-Kiezegem - Kiezegemse Stratenloop
Vrijdag 18 juli nog eens een joggingske meegepikt in Kiezegem... het was lekker bakken en het parcours ging ook vrij goed omhoog.
Ik heb samen met Rudy voor de zes km gekozen en Mil heeft de 12 km tot een goed einde gebracht. Ik had nog geen superbenen maar de goesting is er terug en het gevoel na de jogging was ook goed. Eindtijd was 29'25" voor 6,25km.

Zaterdag ga ik voor het eerst deelnemen aan de Veldkantjogging te Grimbergen.
Dave

Uitslag: www.10mvg.be/node/6


Zondag 13 juli 2014: Glabbeek – 10 mijl van Glabbeek
Gelukkig heb ik slechts voor de helft gekozen nl. de '5 miles'. Voor de zoveelste jogging op rij kregen we stortregen. We waren nog maar net gestart en we speelden weer allemaal "plons de lopende kikker".
Nu mag het echt stoppen, ik ben verzopen :-)

Hoe goed het gisteren ook ging, zo slecht liep het vandaag.
Iedereen stak mij gezwind voorbij in de laatste ronde. Geen greintje energie meer en ik moet toegeven: jonger worden lukt me niet.

Gelukkig waren de supporters aanwezig Luc, Lucienne, Marc, Marleen en zovele anderen die we ondertussen al goed kennen. Na de jogging is het één grote tafel met lekkere zelfgebakken cake van Marie-Josée.

Er waren vele winnaars in verschillende categorieën. Maar we hebben het over Sarah Minart uit Herent die met ruime voorsprong bij de vrouwen won.
Ik ging al vlug een handtekening vragen maar werd afgewezen. Rudy kreeg wel een handtekening en vroeg mij om deze achteraf in te scannen.
De laatste trofeeën waren voor Emiel en Rudy met een speciale vermelding als dappersten van de wedstrijd. (Grapjesfoto).

Kortom we hebben ons opnieuw goed geamuseerd en kijken al uit naar volgende vrijdag in Meensel-Kiezegem.
Emiel

Uitslag: www.10mvg.be/node/5


Zaterdag 12 juli 2014: Weerde – KWB stratenloop
Ondanks de vele regen van de afgelopen dagen lag de omloop er nog goed bij. Naargelang de afstand die je liep had je 1, 2 of 3 rondes af te leggen.
Stijn heeft de korte afstand gelopen als opwarmer om nadien voluit te gaan voor de 7 km. Emiel koos voor de 10,2 km.

Van bij de start heb ik direct Stef gevolgd (papa van Karen Claes). De eerste ronde was iets te snel naar mijn gewoonte, de tweede ronde was het voortdurend aanklampen om in de derde ronde alles te geven en mijn goeie vriend op enkele seconden na mij te zetten. Eindtijd 43:51 min. voor de 10,2 km. Zeer tevreden.

Bij aankomst was het al onmiddellijk je borstnummer afgeven. Dat was het. Geen verrassing, geen drankbonnentje, zelfs geen sfeermaker om het de supporters wat aangenaam te maken. NIKS !
Emiel

Uitslag: www.sparta-vilvoorde.be
Info: www.kwbweerde.be/zomerfeesten/stratenloop


Zondag 6 juli 2014: Leefdaal – Koentjesloop
Een mooi nieuw initiatief in Leefdaal: de Koentjesloop, ter nagedachtenis van Koen Renglé, een fervent fietser, loper en wandelaar, bekend en geliefd in heel Leefdaal. De opbrengst van deze jogging gaat naar het vluchtelingenhuis Leuven.

Omdat een wedstrijd altijd leuker is dan een tempoloop alleen, en omdat onze Lennart dringend wat beweging nodig had, trok ik hem mee voor de 5 km.
In zijn opdracht "mama voorblijven" is hij glansrijk geslaagd. Na 500 m liep hij al gezwind van me weg, en weigerden mijn hamstrings verder alle dienst. Gisteren wat teveel gedaan, in een opwelling 's ochtends 20 km gelopen, dat was ook al jaren geleden.

Afijn, ik was heel trots op mijn zoon! Het parcours was ook niet min, ik kende het nog uit mijn enduro-tijd met de motor. Veldwegen op en af, veel zand, gelukkig geen modder (hoewel het wat miezerde), en de laatste km bergaf een zeer geaccidenteerde holle weg met grote stenen, kleine stenen, grind, en diepe voren.
We hebben nog even gesupporterd voor Emiel die de twee zware ronden had afgewerkt. Chapeau hoor!

Op de tombola (iedereen prijs) won ik een drinkbus, en Lennart een van de hoofdprijzen: een fotoshoot voor max. 4 personen van een uur, in Leuven.
Hoera, nu kunnen we eindelijk eens échte foto's van ons gezinnetje laten maken!
Voor de after-loop zijn we niet gebleven, Luc en Lucienne zag ik er nog, en Marc Magits. En nog veel ander volk van Bertem en uit de buurt natuurlijk.

Volgend jaar doen we zeker weer mee.
Helen

Een nieuwe jogging op de kalender, de "koentjesloop".
Koen Renglé was een fervent sporter. Tijdens zijn laatste dagen is er met hem gefantaseerd over een jogging met zijn naam.
Vandaar deze loop met als grote opzet het inschrijvingsgeld door te storten aan het vluchtelingenhuis te Leuven.

Het was maar net op de valreep dat de meesten op de hoogte waren van deze loop. Het was vooral via Facebookevent, Twitter en andere sociale media dat de meesten naar Leefdaal zijn afgezakt.

Opnieuw geen lichte opdracht.
Van bij de start was het 3 km in stijgende lijn, wat vlak, nog een serieuze klim en dan naar beneden op een oneffen pad met veel losse stenen.
De 10 km lopers mochten 2 maal deze ronde lopen.
Gelukkig viel de temperatuur goed mee en zat de zon wat achter de wolken. Helen en Lennart liepen de 5 km. Emiel de 10 km in 45:20 min.

Voor iedereen een tombolaprijs en een babbel met de fanatieke marathonlopers ~ de broers Koen en Willem Eggerickx.
Emiel

Uitslag: http://koentjesloop.be/


Vrijdag 4 juli 2014: Peulis - Peulis Jogging
Op weg naar de Peulisjogging was het 27 graden.
Veel te warm om te lopen maar de leden van JCVELTEM zijn doorzetters.
Alhoewel we waren slechts met twee, Rudy liep de 5 km in 21:39 min.en Emiel de 12 km in 55:43 min.
In de laatste ronde begon het hevig te regenen en kregen we opnieuw een verkwikkende douche net zoals in Schriek.
Bedankt aan de supporters Luc, Lucienne en Marc maar ook de woestijnlopers en de Demarsinlopers.
Emiel

Uitslag: http://jtpeulis.webs.com/


Zondag 29 juni 2014: Schriek - Groentenjogging
De weergoden waren de organisatie ongunstig gezind. Gedurende de wedstrijd en uren ervoor viel de regen met bakken uit de lucht.
Geen probleem voor de lopers. Het was lopen onder een heerlijke douche met veel zuurstof maar wel natte voeten.

Zonder opwarming zijn de meesten gestart. Niet zo ideaal voor de spieren en pezen. Er dienden 1-2 of 3 rondjes te worden gelopen. Volledig vlak maar wel saaie omloop.

Samen met de supporters Luc, Marleen en André was het wederom een plezante zondagmiddag ondanks het slechte weer.
Hilda 23:43 en Paula 24:26 liepen de 3,8 km
Stijn, Rudy 31:25 en Maria 38:33 de 7,4 km
Emiel de 10,7 km in 46:58 min.

Komend weekend hebben we vrijdag de Peulisjogging, zaterdag Rillaar en zondag de koentjesjogging in Leefdaal.
Emiel

Uitslag: http://home.scarlet.be/kwb-joggings/info/schriek.htm


Zaterdag 21 juni 2014: Machelen – Jogging van MAC
Op de langste dag trok ik naar Machelen voor de jogging van Mac. Als ik nog wou meedoen aan het Scott2run-criterium moest ik de 10 km lopen. Er was ook nog een 5 km, en een 1-mijl loop voor kinderen tot 12 jaar. (de 3 jongste lopertjes waren amper 4 jaar!)

Ondanks de vermoeide benen (de dag ervoor liep ik in Ramsel de 5km in 25min.58sec) koos ik dus voor de 10 km.
Het parcours was nagenoeg helemaal vlak, op een bultje in een veldweg na, en liep over 2 rondjes in het stadion van Machelen, door een wirwar van straatjes, door woonwijken, door het veld, door het park en terug het stadion in.
Het was een parcours met enorm veel bochten, draaien en keren over een afstand van 5 km, dat we dus 2 keer moesten lopen.

Er waren veel deelnemers van Acko en Mac zelf natuurlijk. Niemand van JC Veltem gezien.
De zon was heet op de langste dag en er waren amper wolkjes of schaduw te bespeuren. Het werd een zware 10 km voor mij waarvoor ik 54min 46 sec nodig had. Volgens mij zat de Routeloop van Ramsel nog zwaar in de benen... en misschien waren de glaasjes wijn achteraf toch niet zo'n goed idee geweest.
Als prijs kreeg iedereen een fles Bordeauxwijn, en de kinderen een fles Kidybul!
Maria

Uitslag: www.scott2run.be/resultaten.php


Vrijdag 20 juni 2014: Ramsel - Ramselse Routeloop
Op de 5 km Ladies: Sandra
Op de 5 km Open: Stijn, Maria en Hilda
Op de 10 km: Wim en Helen
Supporters: Luc en co

Uitslag: http://www.herselt.be/content.php?hmID=1827&smID=2048&ssmID=496&sssmID=3...


Zondag 15 juni 2014: Buizingen – Sabboika Jogging
Vandaag naar Buizingen geweest, en had besloten de 6 km te lopen. Op de loop kwam ik weer bekend volk tegen, en kwam ook een clubgenoot tegen: Emiel, die liep de 10 km. Ging het parcour verkennen, en de bergaf op het einde is toch wel het gevaarlijkste van de hele loop.

De start werd gegeven en was nu als eerste weg en dat was een geruststelling.
Na 3 km kwam ik er door en kon het inhalen beginnen, en heb de 2de plaats kunnen bemachtigen in een tijd van 22,29 min.
Emiel werd knap 57ste in 56,38 min op de 10 km (Garmin 12,3 km!).
Stijn

Uitslag: www.scott2run.be/resultaten.php


Vrijdag 13 juni 2014: Herselt – Kruistocht
Het is een wekelijkse gewoonte geworden bij JC Veltem om op vrijdag een jogging te gaan lopen.
Deze maal trokken we naar Blauberg. We konden kiezen tussen 2 afstanden 5 of 10 km, maar diegene die gekozen hadden voor de 5 km hadden zich misrekend want het bleek 2 rondjes van 3 km te zijn. Maar al bij al heeft iedereen de eindstreep gehaald en was tevreden over zijn prestaties.

Alleen voor onze supporters was de ontgoocheling groot, weer geen hamburgers. Dus hebben wij maar besloten om aan de organisatoren van de volgende jogging te zeggen dat ze voor hamburgers moeten zorgen, zo niet dreigen wij onze supporters te verliezen, want ze hebben het echt niet op die warme honden. Oef, het komt in orde, dus wij zijn weer van de partij, tot volgende week vrijdag.
Hilda

De derde aflevering van het Herselt's joggingcriterium en we waren er weer bij!
Op de 6 km Maria, Sandra, Paula, Hilda en ik, en op de 10 km Emiel en Wim.

De 6 km bestond uit twee rondjes van 3 km. In het begin van de tweede ronde merkte ik dat mijn medelopers een bekertje vasthadden. Shit, de bevoorrading dus weer gemist! Die kiekens zetten zich altijd in de buitenbocht, en ik heb dat natuurlijk niet door :-(

Gelukkig stond Wim een eindje verder te supporteren met een flesje water in de hand, en was zo vriendelijk om me van de volledige uitdroging en oververhitting te redden.

De omloop bestond vooral uit boswegen in het domein Hertberg, hobbelig gras op het voetbalplein, en last but not least, het "Vegecolpad", gemaakt van biologische asfalt, en een droom op op te lopen! Helaas maar enkele honderden meter lang, maar toch een fijne afwisseling.

Aan de aankomst werden we weer vergast op peperkoek en fruit. Deze keer hadden ze de appelsienen gelukkig in zes gesneden en niet in kwartjes. Misschien teveel klachten gehad van lopers met gescheurde mondhoeken?
Helen

Uitslag: http://www.herselt.be/content.php?hmID=1827&smID=2048&ssmID=496&sssmID=3...


Maandag 9 juni 2014: Elewijt - de Elewijtse Halve
Al van vorige jaar had ik beslist de halve marathon van Elewijt mee te doen. Na gisteren 2 wedstrijden gedaan te hebben zat het toch wat in de benen. Tijdens het opwarmen ging het vrij goed en voelde ik het bijna niet meer.

Aan de start zag ik heel wat zeer goede lopers en ik hoopte gewoon dat ik tegen het 1 uur 25 zou binnen zijn. We moesten 4 ronden van 5,25 km doen, en tijdens deze 4 ronden stonden ze heel veel met waterbevoorrading daar kunnen veel loopwedstrijden een voorbeeld aan nemen.

Na 18 km kreeg ik het zwaar in de benen en begonnen ze stilaan te verzuren. Maar als je nog 3 km moet doen geef je het niet op, en zet je door, en ik kwam binnen in 1 uur 26 min. 56 sec. Toch wel heel tevreden.
Stijn

De laatste drie jaar is deze wedstrijd voor mij een traditie geworden. Dus tegen beter weten in mij toch ingeschreven voor de halve marathon ipv de 10,5 km.
De start ging vlot en de benen voelden goed aan en ondanks de warme temperaturen was er in het begin toch voldoende zuurstof in de lucht, dankzij de regen die voor de middag al eens gevallen was.

Na 11 km begon ik al te chaufferen en wat ik tot vorig jaar nooit zou doen is uit de wedstrijd stappen. Na 17 km heb ik dus mijn borstnr van mijn shirt getrokken en richting kleedkamer gewandeld.

Gelukkig heeft Stijn in de clubkleuren de volledige 21,1 km tot een goed eind gebracht, en heeft Sandra haar werk goed gedaan achter den toog.
Dave

Uitslag: www.elewijtsehalve.tk


Maandag 9 juni 2014: Aarschot - Aarschotse Stratenloop
Net als gisteren was het extreem warm weer. De weersvoorspelling dat het ging onweren in de late namiddag was de enige reden waarom ik niet zou lopen. Maar gelukkig bleef het zeer droog in Aarschot.

Paula, Maria en Hilda speelden safe en kozen voor de 3 km. Ikzelf vond mezelf wat overmoedig door te kiezen voor de 12 km in 56.05 min.
Toch is het me zeer goed afgegaan. Voorzichtig gestart met uitzonderlijk een extra zweetbandje. Geleidelijk juiste tempo zoeken en aanhouden. Gelukkig stond Marleen klaar om een foto te maken en koud water aan te reiken dat ze nog vlug was gaan kopen.

Speaker van dienst Pol Winnepennickx heeft net als gisteren in Wezemaal onze club in de kijker gezet. Zowel over de lentejogging als telkens er iemand van ons aankwam had hij iets te vertellen.

Niet vergeten vrijdag 13 juni de kruistocht op de Blauberg in Herselt en zondag de Sabboika jogging (Scott2Run) in Buizingen.
Emiel

Uitslag: www.knoet.be/sportief.html


Zondag 8 juni 2014: Wezemaal - Jeezekesloop
Had vandaag besloten om de 3 en de 10 km te lopen, en mijn vriendin liep ook de 3 km waar ze al een tijd voor aan het trainen was. Ze was wel laatste maar ze het heel goed gedaan in een tijd van 22 min. 30 sec., en 1 min. 30 sec sneller dan vorige jaar en dit met zo'n warmte. Wat ben ik heel trots op haar. Ik liep ook de 3 km en ben 2de geworden in 9 min. 54 sec. na een sterke Michiel Nijs, ik had terug het gevoel van vorige jaar.

En daarna me voorbereiden voor de 10 km. Ik had maar 20 min. om in orde te zijn voor de 10 km. Hier stonden heel wat goede lopers aan de start en wist zal hier niet vanvoor zitten. Het parcour was zwaar, maar wel heel mooi om te lopen. En ben als 19de binnengekomen en wel tevreden met de wedstrijden.
Stijn

www.jeezekesloop.be


Vrijdag 6 juni 2014: Herselt – Langdonkenloop
Ging vandaag de 5 km meedoen. Had een beter gevoel dan anders. Bij de start al een paar bekenden gezien,waar tegen ik het moest opnemen. De start werd gegeven en ik miste mijn start compleet, dat is nog niet veel gebeurd.

Het parcours lag er heel slecht bij en je kon niet veel snelheid maken want je moest steeds afremmen. Ben 10de geworden in 17,07 min. en ben heel tevreden en zeker met de tegenstand.
Stijn

Veel te warm, weinig zuurstof en toch stonden ze er weer met zen negenen, die van JC Veltem! Start op het voetbalplein, weggetjes door het veld en door het bos.
De zon stond met momenten zo laag dat je op sommige plaatsen gewoon niet kon zien waar je voeten gingen terecht komen.

Niet echt een parcours waar je vlot kon lopen maar gelukkig waren ze er, onze supporters, zij moedigden ons aan en sommigen dreigden zelfs met de aankoop van een zweepje. Maar loontje komt om zijn boontje want toen de supporters goesting kregen naar een hamburger ontdekten ze dat er alleen maar hotdogs verkocht werden J

Bij de aankomst werden we wel verwend, iedereen kreeg peperkoek, stukjes appelsien, banaan en aardbeien.
Nu werd het tijd om al het vocht dat we verloren hadden in de vorm van zweet weer bij te vullen door duvels, wijn, pintjes en andere drankjes. En daarna keerden we tevreden naar huis terug, half opgegeten door de plaatselijke insekten.
Paula

Uitslag: www.herselt.be/content.php?hmID=1827&smID=2048&ssmID=496&sssmID=357#a671


Dinsdag 3 juni 2014: S2R test 5 km - bis
Dinsdag 3 juni was het dan zover, de mensen van de S2R 2014 die tijdens de Lentejogging van 26 april hun test niet konden afleggen om de één of andere reden waren vandaag op post om "hun" examen af te leggen.

Samen hadden we afgesproken om aan sporthal Warot onze dinsdag training te laten plaatsvinden om zo deze mensen een hart onder de riem te steken zodat ze er niet alleen voor stonden. Uiteraard werd dit door onze leden schitterend opgevolgd en kunnen we met enige fierheid melden dat iedere deelnemer aan de reeks S2R 2014 met glans geslaagd is! Proficiat!

Meteen was dit ook "The moment" om onze nieuwe loopshirts te showen. Super mooi! Ook een woordje van dank naar onze begeleiders toe, deze mensen hebben zich toch 10 weken lang opgeofferd om de "nieuwelingen" om te dopen naar "volwaardige joggers" dank u wel! We verwachten jullie dan ook verder op onze wekelijkse dinsdag- en donderdagavond trainingen om 20u en zondagvoormiddag om 10u30 aan sporthal Ivo van Damme waar we samen aan een nieuwe wending in ons sportief wereldje werken.

In naam van gans JC Veltem een dikke proficiat en tot later.
Groetjes
Luc


Zaterdag 31 mei 2014: Wambeek: Jogging 't Hol Op
Vandaag voor de eerste maal naar Wambeek afgezakt om deel te nemen aan de jogging 't hol op.
Het was een mooi parcours met toch wat hoogtemeters en met afwisselende ondergrond (asfalt,kasseistroken,veldwegen).
Het parcours was zeker niet vlak en met het warme weer was het niet de moment om een toptijd te lopen.
Zo heb ik er een vlotte training van gemaakt en de 11.25km afgelegd in 49'44".

Alle afstanden bijeen was er een opkomst van 650 lopers,ik denk meer dan dat er inwoners zijn in Wambeek.
Spijtig van de speaker die ze hebben ingehuurd... dat trok dus op niks, precies dat ze diene uit het Rozenhof zijn gaan halen.
Dave

http://www.wambeekjogging.be/jogging-t-hol-op/uitslagen/


Vrijdag 30 mei 2014: Herselt - Bergomloop
Vandaag is het de eerste van de 5 joggings, een organisatie van de Herseltse sportdienst.
De start was op het voetbalplein. Best was dat je tamelijk vooraan en snel kon starten.
Na 300 meter liep je in een omgekeerde trechter en was het voor velen al onmiddellijk aanschuiven.
In het bos kreeg je pittige bospaadjes te verwerken. Doseren was hier belangrijk.

Hilda 34:47 Helen 24:50 Sandra 33:37 en Stijn 18:22 liepen 2 rondes.
Kenny 45:33 Wim 40:35 en Emiel 44:26 goed voor 4 rondes of 10 km.

Luc en Marc zorgden voor de mooie foto's.
Kenny

Uitslag: www.herselt.be/content.php?hmID=1827&smID=2048&ssmID=496&sssmID=357#a670


Donderdag 29 mei 2014: Jogging Bièrges
Al voor de derde maal deelgenomen aan deze loodzware loop.
Niet alleen door de zanderige veldwegen maar vooral het voortdurend op en neer lopen in deze landelijke omgeving. Het toppunt was de Col du Buchet. Helemaal voorover gebogen met de ogen naar de kasseien en proberen te lopen.

Om 15 uur was de start op de drukke rue du Combattant tov de sporthal. Tot op het startuur reden er nog altijd auto's door. Slechts 1 persoon moest 800 lopers duidelijk maken dat we op het voetpad moesten blijven staan. Typisch Waals zeker. Achteraf kleine tombola en blikje Schweppes bij aankomst.
Emiel


Zaterdag 24 mei 2014: Gelrode: Vorsdonkloop
Mijn vorige wedstrijd was bijna een jaar geleden. Na enkele maanden loopstop, kine en stabilisatieoefeningen, was ik terug aan het opbouwen, en vandaag was het dan de eerste test. De 4,3 km was al lang ver genoeg voor mij, net als voor Paula.
Maria, Stijn en Kenny gingen voor de 8,7 km, en Wim en Emiel deden er nog een rondje bij voor de 13 km.

Ondanks dat het iets frisser was dan gisteren, was het toch zweten in de zon. Met de wind viel het nog redelijk mee: de start was een recht stuk naast de spoorlijn, met wind in de rug. Nadien liepen we door het bos, en hadden we enkel het laatste stukje de wind op kop.

Ik wou proberen de 12 km/h te halen, en dat is me net gelukt. Het deed wel zeer :-(
Stijn haalde de derde plaats binnen op de 8,7 km, proficiat!

Na afloop hebben we er uiteraard een (en meerdere) op gedronken. Ik heb me nog een pannenkoek gegund, en die smaakte heerlijk. Ook de prijzenzak was goed gevuld, in allerlei variaties en combinaties: yoghurt, pudding, koekjes, een keukenhanddoek, een pennenzak, een ontbijtkom, ...
Op de aanwezigheidstombola heb ik niet meer gewacht, want ik moest dringend naar huis om eten te gaan maken.
Helen

Uitslag: www.gelrode.be/vorsdonkloop


Dinsdag 20 mei 2013: Hapje Tapje
Hapje Tapje was een overweldigend succes! Thanks aan al degene die onze joggingclub een warm hart toedragen!!!
Luc

Dinsdag 20 mei 2014 geen training maar gezellig samenzijn met onze leden. Onze voorzitter bedankte iedereen voor de medewerking aan onze afgelopen lentejogging. Voor onze feesteditie 2015 zijn de fundamenten al gegoten. Proost op de vriendschap!
EmielZondag 18 mei 2013: Brussel – 20 km door Brussel
Met 40.200 stonden we aan deze start voor de 35ste editie van de '20 km van Brussel'. Samen met Kenny en Maria waren we startcontroller en hadden we de taak dat elke loper in zijn box bleef tot de start. Ik stond met Kenny aan de startlijn voor box 3 met de lopers van box 1 voor ons. Voortdurend zag ik lopers met nummers boven de 20- en 30.000. Heel kordaat pakte ik ze bij de arm om ze aan te manen naar hun eigen box te gaan.

In box 2 zat koning Filip met liefst 8 bodyguards. Een selfie was niet mogelijk. Aangemoedigd door koningin Mathilde en de kinderen kwamen net op dat ogenblik de koning, Kenny en ikzelf voorbij gelopen. Het viel me wel op dat de koning in een lange broek en blauwe polo liep.

De steun en het vele water onderweg was echt wel nodig. Vooral op de Tervurenlaan werd het met momenten op de tanden bijten. In de laatste kilometers had het meer weg van een slagveld.
Velen stapten of lagen langs de kant om hulp te vragen. Voor één iemand, een ervaren loper eindigde deze 20 km met een dodelijke afloop.

Ondanks het vroege startuur was de warmte al sterk aanwezig. Naast een goede voorbereiding, snelheid onder controle en veel drinken loop je hier een mooie tijd. Tot grote ergernis moest ik onderweg de bosjes induiken en dat kostte me ruim 1 minuut. Nadien terug het juiste hartritme vinden maakt nog eens 30 sec. verlies.

Voor Kenny was het de eerste maal dat hij hieraan deelnam. Hij liep een mooie tijd en bij aankomst kon hij zelfs nog lachen. Wel was hij onder de indruk toen ze iemand aan het reanimeren waren.

Aan iedereen van JC VELTEM die wil deelnemen in 2015 geef me een seintje en ik zorg voor jullie nummer.
Emiel
Dit is de uitslag van onze leden:
Emiel 1.35.57 Katrien 1.37.42 Kenny 1.43.58 Maria 1.56.41 Robert Verlaak 2.28.00 Sandra 2.40.17
Ook Rob Van Acker en Frank Bulens liepen mee.

Lees ook Katrien haar blog op http://katrienkinnaert.wordpress.com/2014/05/18/20km-van-brussel-2/

Uitslag: www.20kmdoorbrussel.be


Zondag 11 mei 2014: Woluwe-St-Lambert: Zatopec 15 km
De Zatopek Urban Tour of de 15 km van Woluwe. Goed voor zo'n 2500 lopers. Nooit gedacht dat een magazine zoveel volk aan het lopen brengt.

Met opnieuw een sterke wind en pieken tot 6 Beaufort, gaf de politicus Maingain het startschot. Het was een zeer zware omloop. De Woluwelaan als dal, al wat links en rechts ligt is klimmen. Ze hadden hier veel seingevers nodig. Het was voortdurend over drukke kruispunten en langs hoofdwegen, wel zeer afwisselend.

Terug de Woluwelaan over richting St-Luc. Op de lange en steile Mounierlaan stonden mijn collega's klaar om mij aan te moedigen. Goeie boost voor de laatste 3 km.
Uiteindelijk klokte ik af op mijn Garmin in 1.04.31 met een afstand van 13 km 700. Begrijp niet waarom ze hier spreken van de 15 km van Woluwe.
Emiel

Uitslag: www.zatopekurbantour.com/nl/klassiekers/sint-lambrechts-woluwe/de-wedstr...


Vrijdag 9 mei 2014: Hoeilaart – Felix Sohieloop
Een afwisselend parcours: in het bos, geen open vlaktes, in smalle straten en steile stukken maakten dat het ondanks de 5 Beaufort nog goed lopen was in Hoeilaart.

Het waren 2 rondes van 6 km. Al vanaf de eerste ronde liepen we rond de 4.30 min. de km. Kenny liet zich niet kennen en volgde zeer slim op een meter afstand. Enkel in de laatste km's moest hij lossen. Ik kreeg wat verderop Marc Francois van training 7 in het vizier. Ik kon hem wel voorbijlopen maar in de sprint was hij de snelste.

Voor Kenny heb ik nieuwe loopschoenen gekocht. Ik ben benieuwd of die sneller
zijn :-).

Uitslag op scott2run
Emiel 49.32--Kenny 50.32--Maria 1.02.09--Sandra 1.18.38
Emiel

Uitslag: www.scott2run.be/resultaten.php


Donderdag 1 mei 2014: Oud-Heverlee – 17e SVK Bosloop
Ik ben op 1 mei mijn eerste jogging na de test van start to run gaan lopen in Oud-Heverlee (bosloop). Ik liep de vijf kilometer officieel in 35:47, maar een klein minuutje mag er nog van af, want ik was één van de laatsten om te starten en kon pas relatief laat echt beginnen lopen.

Na enkele minuten brak in het bos de hel (of beter: een hels onweer) los met alles erop en eraan: regen, bliksem, donder, en op een bepaald moment zelf hagel. Door mijn natte brilglazen zag ik soms alleen schimmen voor mij lopen. Maar toch heb ik de finish gehaald. Ik zal me mijn eerste jogging na de start to run zeer goed herinneren...
Joël Rooms

Uitslag: www.svk-oh.be


Donderdag 1 mei 2014: Tildonk – Tildonkse KWB jogging
Enkele minuten voor 15 uur zag het er somber uit aan de startlijn.
Iedereen zat nog in de FC kampioenen-kantine te schuilen voor de regen. Bij een laatste donderslag stopte de regen en spoedde iedereen zich naar het voetbalplein.

De laatste trainingen kon Kenny mij goed loslopen maar als het wedstrijd is, heb ik blijkbaar nog altijd de snelste benen.
Van bij de start nam Kenny een grote voorsprong en dacht dat het kalf al verdronken was.
Ik was op achtervolgen aangewezen. In de laatste ronde kwam ik er bij en kon het verschil maken. Ik liep zoals in mijn betere dagen rond de 14 km/u. Maar het zal er aankomen dat opa de duimen moet leggen. Nog meer km's trainen Kenny.
En de looptechniek nog verfijnen.

Gewoonlijk loop ik op 1 mei in Heverlee, maar door het Scott2Run-criterium ben ik hier van start gegaan. Zeer vlakke omloop met weinig variatie. Veel wind als spelbreker.

Aan de aankomst kreeg iedereen een filmdoosje. Bij inruiling kreeg je een mooie attentie mee.
Goed van de organisatie om elke loper te belonen.
Zondag 11 mei loop ik de 15 km van Woluwe en op 18 mei de topper van alle joggings de 20 km van Brussel.
Emiel

Uitslag: www.scott2run.be/resultaten.php


Zondag 27 april 2014: Antwerpen – 10 Miles & Marathon
Tomorrowland aan de Schelde hoorde ik zonet de radio.
Een mensenmassa, luide maar goeie muziek en dj's van studio Brussel, met momenten ging je er sneller van lopen.
Voor mij een tijd rond 1 uur en 17 min. Terugkeer liep minder vlot.
De laatste lopers kregen voorrang op de auto. No problem.
Emiel

Mij laten overhalen om eens de ten miles mee te doen. Het doel was uitlopen en het is mij gelukt. Na de eerste tunnel leek er geen einde te komen aan de bergop. In de Waaslandtunnel begonnen er velen te joelen en te klappen, daar kreeg het tempo wel even een goeie boost van. Op het einde was de sfeer wel best ok. Persoonlijk vind ik de sfeer in Brussel wel toffer.
Sandra Calders

Uitslag: www.antwerp10miles.be


Maandag 21 april 2014: Erps-Kwerps - Paasmaandagjogging
Ik vertrok met weinig verwachtingen: warm weer, last van de allergie,… Doelstelling, net zoals in Perk: lopen met een goed gevoel.
En ja, ik geef toe, 12km/h wou ik graag halen.
Toegekomen, kom ik Emiel en Marleen al tegen. En bij de inschrijving ook Lucienne en Sandra.

Om 15u start van de 12km. Ik ken het parcours… klein heuveltje om te starten, dan een stuk onverhard. Km 1 kom ik door in 4’40″. Ik zou graag aansluiten bij een groepje, en niet alleen vallen langs het spoor, maar het groepje is me iets te snel. Gelukkig staat er – in tegenstelling tot andere jaren – weinig wind.

Ik loop Hilda en Paula nog voorbij in hun laatste meters. Ik moet dan nog wel een 2e ronde doen.
Ik kan toch nog enkele lopers voorbij steken. Tja… ik heb nu wel wat kilometers in de benen in deze marathonvoorbereiding. En ook het tempo volhouden lukt aardig.
Ik finish in 56’07″ voor 11,98km (tijd en afstand gemeten met mijn Garmin).
Zeer tevreden en goed gevoel!

Nog een 2-tal kilometer uitgelopen en dan de rest van JC Veltem opgezocht: Supporters Lucienne en Marleen, en lopers Hilda en Paula (6km), Wim, Emiel, Sandra en ik (12 km).
Iets drinken, wat bijpraten… Duidelijk dat enkelen scherp staan ;-).
Katrien

Uitslag: www.scott2run.be/resultaten.php


Zaterdag 19 april 2014: Mechelen - 10 km van Mechelen
Ik dacht dat dit één van de grotere joggings was. Integendeel. Wel enkele honderden lopers maar niet de loopsfeer die je zou verwachten.

Het gebeuren lag op het provinciaal sportcentrum de Nekker. Niet door Mechelen maar vooral langs het jaagpad van de Dijledijk en langs het natuurgebied "het Mechels Broek".
Veel ooievaars gezien die de 4 Beaufort beter apprecieerden dan de lopers.

Weinig bekend volk, enkel Rudy Sol tegengekomen. Hij heeft me nog wat gehaast in de laatste km's. Achteraf met Rudy Sol (ultraloper) nog een 7 km gaan bijlopen opnieuw in een goed tempo.
Voor iedereen een T-shirt, ik kreeg een damesshirt, maar dat zal Marleen geen probleem vinden.
Emiel

Uitslag: www.10kmvanmechelen.be


Vrijdag 11 april 2014: Langdorp - Gijmeljogging
Op vrijdagavond 11 april trokken we met een mooie afvaardiging van JC Veltem naar de 14de Gijmel jogging. Met een ideale looptemperatuur en de aanmoedigingen onderweg van Luc, Lucienne en Mark legden we het parcours in het flink tempo af. De eerste 100 meter zorgde al voor een opstopping, maar daarna verspreidden de meer dan 550 lopers zich over het vlakke parcours.

Swoike zorgde ervoor als personal animator dat de dames op de 5 km (Cathérine, Paula & Hilda) mooi aansloten door ze regelmatig op te wachten en vervolgens aan te moedigen om een beetje sneller te lopen. De grootste afstand was gelukkig via de straat want de bospaden en veldwegen werden niet door iedereen gesmaakt.

De 10 km werd afgelegd in 2 rondjes, en voor sommigen zonder bevoorrading omdat de stand verscholen stond opgedekt.

’s Avonds bleven we bij een drankje nog even plakken met de hoop van met een 8-daags verblijf in de buurt van Alpe D’Huez naar huis te kunnen gaan. Het werd echter enkel een tafelkleed of serveerschaaltjes. Al bij al toch een leuke avond. Voor herhaling vatbaar.
Dirk

www.gijmeljogging.be


Zondag 6 april 2014: Perk – Kasteeljogging VAC
Gisteren nog de velo maar vandaag was het weer een loopwedstrijd...wel de 5,6km gelopen ipv de 11,5km.
De benen voelden vrij goed aan en dan toch besloten om er een wedstrijd van te maken.
Goed voor een tiende plaats in 22'08"(gem.3'58"/km)
Dave


Het moet gezegd worden, lopen rond een immens kasteel omgeven met grachten, het spreekt tot de verbeelding. Een hertekend parcours maar beter dan de vorige versie. Enkel jammer dat je na de eerste km al in een rijtje moest lopen.

Hilda 39.02 min. Paula 39.03 min. en Dave 22.10 min. gingen voor de 5,4 km. Dave koos voor de korte afstand, gisteren had hij nog 140 km gefietst op het parcours van de ronde van Vlaanderen. Stijn 43.54 min. Kenny 57.50 min, Katrien 56.13 min Emiel 52.47 min. en Dirk 55.31 min. liepen de 11,4 km.

Met de tombola won Dave liefst 4 Duvels, Kenny mocht ook naar de prijzentafel maar was met zijn kroost al naar huis.
Tot vrijdag in Langdorp.
Emiel

Uitslag: www.scott2run.be/resultaten.php


Zaterdag 5 april 2014: Niel - Dijkrun
Vandaag tweede wedstrijd van het weekend na gisteren de Appelbloesemjogging te hebben gelopen.
Ging ik naar Niel voor de 5 km en proberen een hele goede uitslag te lopen. Had een super gevoel en super benen na gisteren. Net zoals gisteren kwam ik weer Rudy Sol tegen en Joris Rottiers. Aan de start keek ik wat rond of er veel concurrentie was. Toch een aantal man maar maakte me niet veel zorgen. Joris zei tegen mij, zal voor je haas spelen.

En om 14u30 kwam het startschot en zoals gezegd Joris begon direct het haaswerk, en had een goede 50 meter naar 100 meter ging hij van kop en hinderde de tegenstand in de bocht. Zodat ze om Joris moesten, en dan was het mijn beurt. Ging tegen 3:40 de km was het tempo dat ik de eerste 2 km ging lopen en de kloof werd groter. Maar er kwam een loper terug van de club Bonheiden Bart Francois Hellemans. Dan besloot ik het tempo te verhogen naar 3:20 de km en hij moest terug lossen. En kon het tempo goed houden tot 4,5 km van het einde dan moest ik minderen maar de kloof was groot genoeg en kwam als eerste over de eindstreep in een tijd van 18,38 min.
Stijn

Uitslag: www.dijkrun.be


Zaterdag 5 april 2014: Beauvechain
Schitterend weer om te lopen rond de militaire basis van de First Wing. Een zeer landelijke omgeving met mooie vergezichten.

Toch was het afzien op het vals plat. Ik had altijd wel het singlet van Rudy in het oog. Af en toe liet hij zich wat afzakken zodat ik weer kon aanklampen. Enkel in de laatste km's kreeg ik een energieboost en kon mijn achterstand terug goed maken. Emiel en Rudy kwamen samen toe in een tijd van 57.35 min.

Deze maal zaten we niet in één of andere duffe zaal maar uitgestrekt op het voetbalplein genietend van de zon en een Waals biertje. Foto's op facebook
Emiel


Vrijdag 4 april 2014: Gelrode - Appelbloesemjogging
Vandaag klaar voor de 1ste wedstrijd van het weekend, de Appelbloesemjogging in Gelrode. Maar deze wedstrijd was wel zonder uitslag, en de meeste zien het als het begin van het seizoen.

Er was veel volk dat ik kende, en dat maakte het wel leuk om er eens terug te lopen. Moest andere jaren werken tot 20 uur en dan ging het niet. En besloot vandaag dan om de 7 km te lopen, het was een zware omloop en zeker de laatste afdaling was heel gevaarlijk. Daarom heb ik geen risico's genomen en ben officieus 7de geworden in een tijd van 30’33”.
Heel tevreden want er zat veel kracht in de benen,wat ik de laatste weken niet meer had.
Stijn
http://www.knoet.be/2014appelbloesemjogging.html


Zaterdag 29 maart 2014: Reet - Lentejogging
29/03 eerste maal meegedaan aan de 25ste editie van de lentejogging in Reet.
Niemand die ik kende toen ik arriveerde,maar na dat ik mijn nr had afgehaald stond opeens Robby Verschueren voor mij.
Hij nam deel aan de 14km en ik aan 9km
Het parcours was keren en draaien en alles behalve vlak.
Het waren lussen van iets minder dan 3km.
Bij het binnenlopen kregen we een fles wijn,peperkoek,aquarius en een staal koelende zalf.
Zowel Robby als ikzelf hebben onze afstand op een mooie zesde plaats geëindigd ,ik was binnen in 34'45" en Robby in een 54'42"
Dave


Zaterdag 29 maart 2014: Parijs - Ecotrail de Paris
Ecotrail de Paris, de wedstrijd waar ik al een tijdje naartoe aan het werken was - op vrijdag al naar Parijs gegaan, want je kon je startnummer enkel ter plaatse ophalen - dat ging ook de dag zelf nog wel aan de aankomst, maar ik had geen zin om voor de start nog half Parijs te doorkruisen.

Het hotel lag op een goeie km van de start en het bleek wel dat we niet de enigen waren - zelfs op vrijdag was het hotel vol met mensen in loopkledij en ook in de plaatselijke pizzeria (aangeraden door het hotel) werd amper pizza maar vooral pasta geserveerd.

De wedstrijd zelf dan - 3200 man ingeschreven voor de 30 km - dus behoorlijk druk bij de start, maar toch kon ik makkelijk vooraan plaatsnemen aan de startlijn. De startstrook was een mooie brede rechte baan van een paar 100 m die wel al dadelijk omhoog liep - toen kon ik ook nog van het uitzicht genieten. De eerste 6-7 km waren redelijk golvend, maar in de volgende 10 km waren er regelmatig stroken waar lopen niet meer doenbaar was - te steil - zelf bij flink doorwandelen ging de hartslag op die stukken niet onder de 170.

Daarna volgden een paar km die eerder dalend waren, maar soms ook te steil om tempo te kunnen maken. Rond km 23 kwamen we aan de Seine en was het parcours vlakker - ik had gehoopt om hier het tempo terug naar de 12km/h te kunnen optrekken, maar dat lukte niet - de trappen die we af en toe moesten doen om op de eilanden in de Seine te geraken braken het tempo nog meer.

Ondanks mijn lagere tempo werd ik toch niet zo vaak voorbijgestoken, en ik kon ook regelmatig nog mensen voorbijsteken die nog meer terugvielen. Na 2h38 bereikte ik de finish aan de Eiffeltoren met 29,5 km op de GPS - op de 277st plek - als 2de van de 5 gestarte collega's en als eerste Belg (er waren er dan ook maar een kleine 50 aan de start). Gelukkig was het fantastisch weer en was het heel aangenaam om daar te wachten op de rest.

Les voor een volgende keer: meer lopen op hartslag en minder op gevoel - boven de 2 uur betaal ik blijkbaar dubbel voor het verspillen van energie tijdens het eerste uur.
Koen

uitslag: http://ecotrail.livetrail.net/classement.php?course=30km
route: http://connect.garmin.com/course/6085298


Zaterdag 29 maart 2014: Tervuren - Furaloop
Gisteren de Furaloop in Tervuren gaan lopen. 16 km in een heuvelachtig parcours. Hier waren 5 atleten van JCVeltem aanwezig.
Wim binnen op 1.07.40 uur, Emiel op 1.16.13 uur de Kenny op 1.20.47 uur Dirk op 1.24.50 uur en Sandra door ziekte spijtig niet kunnen uitlopen.
Nadien ne goeie gedronken op het terras.
Op naar de volgende.
Wim

Uitslag: www.scott2run.be/resultaten.php
www.furalopers.be/furaloop


Zaterdag 22 maart 2014: Vilvoorde - Parkloop Sparta
Gisteren,samen met Miel en Wim deelgenomen aan de 12 km lange parkloop van Sparta.
Het parcours liep door het domein drie fonteinen en is alles behalve vlak.Op de 211 deelnemers hebben we het zeker niet slecht gedaan... Wim liep binnen in 49'40" als 39ste,Dave had een tijd van 50'14" voor een 45ste plaats en Miel uiteindelijk als 118de in een tijd van 57'46".
Dave

Uitslag: www.scott2run.be/resultaten.php


Zaterdag 22 maart 2014: Dworp - Lentejogging
Vandaag met Luc en Coiske naar de lentejogging in Dworp getrokken. Ik heb er de 11,6 km gelopen. Het was een heuvelachtig parcours dat voor een groot deel door het Hallerbos gaat. Ik had gisteren bij een verkeerde beweging mijn kuit wat bezeerd en ben niet voluit gegaan. Ik deed er 52.51 min over, goed voor een 73 ste plaats op 209 deelnemers.

Achteraf was er een grote aanwezigheidstombola en ik had het geluk om de hoofdprijs te winnen, een MTB Thompson raptor v2. Het was nog even puzzelen om alles in de wagen te krijgen.
Rudy

Uitslag: www.joggers-beersel.be
www.sportsites.be/uitslagenlopen/2014/lentejoggingdworp116.pdf
www.sportsites.be/uitslagenlopen/2014/lentejoggingdworp47.pdf


Woensdag 19 maart 2014: Leuven - Studentenmarathon
Ik had eigenlijk gisteren pas beslist om de studentenmarathon te lopen - de naam klopt al lang niet meer, de halve marathon is al een hele tijd de langste afstand. Vanmiddag had ik de voorinschrijvingen al eens bekeken en gezien dat zowel Wim als Emiel meeliepen. Bij de inschrijving liep ik Wim al tegen het lijf. Even later doken ook Luc en Lucienne op en ook Emiel liet zich al snel zien.

Vorig jaar was de wedstrijd niet doorgegaan omwille van het slechte weer maar dit jaar konden de weersomstandigheden amper beter zijn. Het jaartje rust had blijkbaar wel een beetje voor wat sleet op de organisatie gezorgd, want een kwartier voor het vertrek wist eigenlijk nog niemand echt waar de start gegeven zou worden. Een paar minuten later bleek dat de start echt wel op de piste was, onder een opgeblazen portaal, en zelfs de richting waarin we moesten vertrekken werd snel duidelijk. Wim kon ondertussen maar met moeite van mijn looprugzak blijven - als ie toch aan mij moest zitten, dan liefst daar :-) en we waren klaar om te vertrekken, tot er een stroompanne optrad en de boog inzakte.

Met een 10-tal minuten vertraging konden we toch vertrekken - de start was, voor mij althans, bijzonder snel - eerste km aan 15km/h en de tweede aan 14km/h - daarna liet ik het tempo naar een tempo zakken dat ik wat langer kon volhouden - maar mijn idee om relatief rustig aan 5 min/km te lopen liet ik toch maar varen.

Ik had het parcours niet online gevonden, maar van vorige edities wist ik wel dat de heuvels tussen Leefdaal en Korbeek-Dijle het zwaartepunt waren en na een stukje langs de Dijle gelopen te hebben ging het daarna dan ook stevig omhoog, maar gelukkig mag je dan ook terug dalen. Na een 14-tal kilometer dacht ik dat we gewoon het oude parcours in omgekeerde richting zouden volgen, maar er zaten een paar kleine variaties in, met wat extra hoogtemeters. Het werd me duidelijk dat ik een voor mijn doen goeie tijd aan het lopen was en de laatste kilometers kon ik nog een beetje versnellen.

Toen ik de piste opliep zag ik WIm al langs de kant staan - hij leek al uitgerust - het finale rondje op de piste was een beetje doodgaan, maar ik kon toch nog iemand inhalen op 50m van de finish. Mijn Garmin gaf 1:33.30 aan voor 20,44 km - net wat te kort dus, maar wel mijn beste tijd voor die afstand. Emiel kwam even later ook binnen, ook ruim sneller dan de tijd die hij vooraf voorspeld had. Iedereen was dus tevreden over z'n prestatie, maar een echte mogelijkheid om ervan te genieten bij een drankje was er eigenlijk niet, zelfs het croque standje voor het goeie doel was al uitverkocht.
Koen

Uitslag: http://studentenmarathon.ulyssis.org/


Zondag 16 maart 2014: Heusden-Zolder - Vijverrun
Op hun flyer stond geen adres waar de jogging plaats vond. Vijverrun dus ergens waar er water is en in Heusden-Zolder. Na wat vraag en zoekwerk hebben we onze locatie gevonden.

Onmiddellijk in loopkledij gezet, inschrijven en van start voor een mooie omloop. Volledig in de natuur. Soms wat moeilijk lopen op de zandgronden maar aangenaam in het bos met hoornblazers en rond talrijke vijvers.

Rudy had zijn loop van in Waterloo goed verteerd en liep in een mooie tijd van 50.39 min. Ikzelf had nog wat stramme benen maar geleidelijk aan ging het beter, in een tijd van 53.1 min.

Naar huis met een T-shirt, sportvoeding, petje, en bandana.
Emiel

Uitslag: www.heusden-zolder.be


Zaterdag 15 maart 2014: Waterloo - Jogging
We hebben hem nochtans niet gezien, de leeuw van Waterloo! Maar wat een chaos aan de start. Had het nog 1 minuut langer geduurd was iedereen vertrokken zonder startsignaal.
In een 3 meter brede aardeweg moesten 900 lopers vertrekken.

Vervolgens kwamen we uit op een brede baan om nadien opnieuw in een zeer nauw wegje te lopen naast de autostrade. Gelukkig konden we nadien in het mooie Zoniënwoud lopen, langs het kasteel van Argenteuille.

Iedereen wou hier zo vlug mogelijk weg met als gevolg dat we ruim een 1/2 uur stapvoets moesten rijden om op de autostrade te geraken. Een organisatie dat slachtoffer is van hun succes.
Emiel

Info: www.challenge-bw.be


Zaterdag 15 maart 2014: ledenfeest
Ons ledenfeest was er dit jaar eentje om bij te blijven: samen met de algemene vergadering ging het nieuw bestuur voorgesteld worden. Als kandidaat voor de één of andere functie brengt dit toch steeds stress toestanden met zich mee. Wanneer je dan druppelsgewijs de clubleden in hun " service dress" ziet binnenvallen dan wordt het je helemaal te warm vanbinnen.

Peter zorgt zoals steeds voor de nodige afleiding met zijn verzamelde beelden over het voorbije loopseizoen maar stilaan naderen we tussen hapjes en aperitief door het voor mij hoogtepunt van de avond: bekendmaking bestuur en gezien mijn kandidatuur om het voorzitterschap over te nemen komen de vlinders in de buik langzaam tot "ontploffing". Wanneer dit alles bekend gemaakt wordt en er een oorverdovend applaus uit de menigte opstijgt besef ik pas het gebeuren. Aan iedereen die met JC Veltem begaan is een dikke dank u wel. Maar zonder de fantastische gedreven groep gaande van clublid tot bestuurslid die mij ter ondersteuning staan had ik dit zeker nooit aanvaard, laat dat duidelijk zijn, deze mensen mogen ook voor één keer in de hulde betrokken worden. Ook een dikke merci aan Bea en Peter om op zulk een manier en met opgeheven hoofd deze vereniging over te dragen.

Goed tijd om een plaatsje te zoeken aan de lang uitgerekte feesttafel. Om de avond op te vullen had ons nieuw bestuurslid Rik samen met een paar collega's als tussendoortje een leuke kwis bedacht met als achtergrond natuurlijk de joggingclub in gedachten. De finale werd uiteindelijk beslist na een ex aequo van de verschillende teams, Maria mag zo de wisselbeker mee naar huis nemen voor een jaartje wel met de belofte dat Andre de onderhoud ervan op zich neemt. Zo werd ons ledenfeest 2014 afgesloten en is het vanaf nu aan het vernieuwde bestuur "the moment" om de toekomst van deze geweldige club in goede banen te leiden.
Luc

Gelukkige verjaardag, Ivo!
Op de dag dat Ivo Van Damme 60 jaar geworden zou zijn, geven we graag een boekentip mee.

De biografie '1:43.86' is niet alleen een must voor atletiekliefhebbers, maar ook een inspiratiebron voor recreatieve lopers.

Met dank aan running.be voor het mooie artikel!


Zondag 9 maart 2014: Chimay - Trail & Vie
Rond nieuwjaar overtuigde een collega me om mee te doen met de eco-trail de Paris, eind maart. Om eens een trail wedstrijd te lopen als voorbereiding was deze loop in Chimay eruit gekomen: iets korter, wat minder hoogtemeters en een paar weken voor het echte werk.

De start was voorzien om 9h30 - dat betekende al vertrekken in Herent om 7h - het ontbijt dat voorzien was voor de deelnemers lieten we aan ons voorbijgaan. Voor de start was een jas nog aangenaam, maar bij de start toch maar gekozen om in t-shirt te lopen - het jasje ging in de rugzak. Er waren in totaal 750 deelnemers, de start ging wat moeizaam omdat we allemaal door een smalle poort moesten, maar daarna kon je vrij makkelijk opschuiven.

Na een 3-tal kilometer gingen we de bossen in, aanvankelijk allemaal mooie bospaden, maar na een tijdje kwamen er een paar beekjes in de weg liggen en bleek ook dat het mooie weer van de afgelopen week ruim onvoldoende was om de modder te laten opdrogen. De enige bevoorrading op 14km heb ik aan me laten voorbijgaan, ik had zelf voldoende drank mee - het was nochtans een uitgebreid buffer met koeken, fruit, cola, water en chimay, ik kon wel wachten tot de finish voor dat laatste.

De wedstrijd liep vrij vlot, ik kon een tempo net boven de 5 min/km wel volhouden tot op een 3-4 tal kilometer van het einde een bordje hing 'ici commence la zone technique' - toen werd me snel duidelijk wat men bedoelde op de affiches aan de start met 'n'oubliez pas : les 4 derniers kilometres, c'est mental' : over beekjes springen, een helling waar men zo vriendelijk was om een touw te hangen zodat je je kon optrekken of gewoon bomen over de weg waar je onder of over moest, niet helemaal de rustige afdaling richting finish waarop ik gerekend had, maar eigenlijk wel leuk om te doen.

De finish was aangenaam om te bereiken - de bloemen waren enkel voor de vrouwen (allemaal kregen ze er een) - maar de bevoorrading was wel de moeite, en na een recovery shake toch maar voor de chimay een zoute crackers gegaan.
Gelukkig was ik aangekomen voor de grote groep en kon ik nog een warme douche nemen alvorens naar de, in de prijs inbegrepen, barbecue te gaan.
Koen
www.traildechimay.tk


Zondag 9 maart 2014: Averbode - Flitsrun
Zondagmorgen en dan een jogging, iedereen verwerkt dit op zijn eigen manier. Je ziet er met een brede glimlach om de lippen maar evenzeer kom je er tegen met spleetoogjes. Ieder zijn ding! JC Veltem was hier vandaag sterk vertegenwoordigd. Op de korte afstand : Hilda, Marleen en Rudy, de 8 km Sandra en de langste afstand was weggelegd voor Stijn, Wim, Maria en Emiel.

Met dit schitterend lenteweer was het aangenaam vertoeven hier te Averbode in de omgeving van de vroegere Cross-Cup omloop. Zoals steeds is dit een tot in de puntjes verzorgde jogging, georganiseerd door onze vrienden van Demarsin. Natuurlijk loop je hier veel bekenden tegen het lijf en dan valt de job van supporter ook wel mee, nietwaar André.

Met de jogging zelf vielen we ditmaal buiten de prijzen, kan ook moeilijk anders gezien de sterke prestatie van onze leden gisteren te Spa maar met de tombola was het wel prijs en dit zelfs driemaal. Je zou durven denken dat het op een vriendendienst gelijkt maar niets is minder waar. Fier als een gieter verlieten we dan ook het terras van de sporthal waar het aangenaam vertoeven was tussen pot en pint met een deugdoend zonnetje op onze knikker.
Luc

www.joggingdemarsin.vermaelenprojects.net/flitsrun.html


Zaterdag 8 maart 2014: Spa - Francorchamps Run
Om het eens anders te doen was er ditmaal op onze gekende formule 1 omloop geen wedstrijd voorzien voor snelle bolides maar wel eentje voor atleten met loopschoenen. Hier werd vandaag voor de eerste maal een loopwedstrijd gehouden en dit over 3 afstanden: 7, 14 en 21 km.

Wie dit tot een goed einde wou brengen moest tevens uit het goede hout gesneden zijn. Wanneer je de race - wagens al aan het werk hebt gezien dan kan je onmiddellijk de link leggen met een heuvelachtige omloop, niet moeilijk want je zit hartje Ardennen. Bij aankomst ginder konden Rudy en ik meteen ons nieuw lid Stijn met zijn supporters verwelkomen. Niet lang daarna verbroederden we met onze vrienden van de Woestijnroutelopers, te samen met onze Demarsin maten Johan en Rudy. Toch leuk wanneer je in de atletiekwereld wat volk kent.

Met telkens een kwartier tussen werd eerst de kortste afstand om 11 u op gang geschoten en onze eigen vedette Rudy vertrok om half 12 om zijne halve marathon tot een goed einde te brengen. Donderdagavond had ik hem nog gezegd van binnen 1u40 te finishen en flink dat hij was, de eindstreep overgelopen in 1u39 en dat op zulk een zware omloop, Proficiat Rudy. Nog een grotere eer was er weggelegd voor onze nieuwste aanwinst Stijn, hij finishte als EERSTE op de 14 km. Meteen JC Veltem op het hoogste schavotje, prachtig man! Zo konden we deze aangename lentedag met een heerlijk gevoel afsluiten!
Luc

Info: www.spa-francorchampsrun.eu
Uitslag: http://kraftmanchronotiming.be/uitslagen.html


Zondag 2 maart 2014: Putte-Grasheide - 30ste Volksloop
"Et alors" zeiden ze op het werk toen ik een uurtje vroeger vertrok. Onbegonnen werk om uit te leggen dat ik ergens tegen Putte ging lopen. Dus ik weg.

Ter plaatse was het net zoals de andere jaren een gezellige drukte en de dreef stond vol supporters. Ik was nog net op tijd om Stijn (18.50), Marleen(32.58), François (27.35) en Sandra (32.08) nog wat aan te moedigen. Zij gingen voor de 5 km.

3 kwartier later mochten Emiel (44.55), Kenny(47.40) en Maria (56.56) de 10 km lopen. Het waren 4 rondes met veel bochten en alle soorten van ondergrond. Ik had een licht vermoeden dat Kenny het mij vandaag moeilijk ging maken. De laatste training kon hij makkelijk van mij weglopen.

Maar het ging niet zo goed zei hij achteraf. Luc was de fotograaf en het moet gezegd, de foto's waren zeer geslaagd. Bedankt Luc en de supporters Marc en André.
Ik wil er absoluut bij vermelden dat je voor slechts € 3 inschrijving met een mooie prijs naar huis ging.
Emiel

Uitslag en info: www.volksloopgrasheide.be


Zondag 2 maart 2014: Cross de Bousval
Vandaag deelgenomen aan de Cross de Bousval, 2de wedstrijd van de Challenge Delhalle. Voor de langste afstand van 14,4 km waren er 719 deelnemers. Het was een jogging over een heuvelachtig parcours in een achtvorm.

Meteen na de start is het al 1,2 km klimmen. Het gaat dan constant op en af. Het moeilijkste deel van de jogging was voor mij rond 7 km. Was een helling in 2 delen die er zeer modderig bijlag met daar tussenin een schuinsliggende weide met gras tot enkelhoogte.

Na 8 km kom je terug bij de start voor de tweede lus vaneen goede 6 km. Dan kan je meteen de Côte de l’eglise bewingen. Het eerste steile stuk in kasseien en vervolgens nog een uitloper van een goede 500 meter in asfalt. Na nog een paar modderige stukken heb ik de aankomst bereikt na 1.08.37. Dit was goed voor een 188ste plaats. Moe maar voldaan. Er was nog een mooie 4de plaats voor Ludo Heylighen op de 5 km.
Rudy

Uitslag: www.lavenir.net/jogging


Zondag 23 februari 2014: Hofstade - Winterjogging
Onder een aangename winterzon was het heerlijk lopen in Hofstade. Prachtige omgeving, veel lopers en leuke sfeer.
Minder was dat je €7 moest neertellen en bij aankomst kreeg je enkel een appel. Niettemin hebben we alles gegeven.

François, Sarah, Dave en Wim liepen de 5 km.
Deze laatste liepen mee in de kop van de wedstrijd. Wim deed zijn uiterste best om Dave het vuur aan zijn schenen te leggen maar het is hem niet gelukt. Voor de 10 km liepen Maria, Dirk, Cathérine, Stijn, Emiel en Rudy. Voor Stijn was het zijn eerste wedstrijd voor JC Veltem. Mooi zo Stijn, en welkom in de club.

Emiel voelde de Rudy korter en korter komen, maar gelukkig was hij traag gestart en kon ik hem voor blijven. Niet alleen in Hofstade was het leuk ook achteraf bij sponsor café de Markt hebben we onze grote dorst gelest.
Volgende afspraak in Putte-Grasheide.
Emiel


Zaterdag 22 februari 2014: Jogging de Lillois
Altijd de moeite om bij onze zuidervrienden te gaan lopen. Niet voor de prijzen maar voor de prachtige gevarieerde omloop. Vooral het klimwerk is er niet min. Op de laatste lange bergop is Rudy mij galant voorbij gelopen met als resultaat dat hij mij met meer dan een minuut voor mij toekwam. De 12.63 km voor Rudy in 57.40 min Emiel in 58.57 min.
Emiel

http://jogging.lavenir.net/challenge-du-brabant-wallon-nouvelle-victoire...


Dinsdag 18 februari 2014: start van de nieuwe reeks "Leren Lopen"
Allemaal lopers die met vol enthousiasme klaar staan om te trainen van 0 naar 5 km.
Vandaag 18 feb. is de S2R definitief van start gegaan met als einddoel de 5 km op de lentejogging de 26 ste april.

Download het nieuwe trainingsschema 2014 en een welkomstwoordje met enkele tips.


Zaterdag 25 januari 2014: Jogging de Nivelles
Samen met Emiel en Luc gaan lopen in Nijvel.
Het was een pittig parcours. Constant op en af en na 7,5 km een lang stuk in open veld pal tegen de wind in.
Volgens de mededeling voor de start stonden we met 1200 deelnemers voor de eerste Challenge du Brabant Wallon van 2014. Ikzelf liep de 10.5 km in 47.15 min. Emiel in 49.20 min
Rudy

Info: www.challenge-bw.be