Foto's, verslagen en uitslagen 2015


(Terug naar Foto's overzicht)

Zondag 27 december 2015: Eindejaarscorrida Leuven

Een mooie sportieve afsluiter voor 2015.
De weersomstandigheden waren ideaal. Onder een lentezonnetje van zo'n 15 graden was het zelfs puffen. Het parcours was licht gewijzigd zodat we de Damiaanberg niet opliepen.
Opnieuw een record aantal deelnemers voor de DCLA. Tussen de 6000 lopers was JCVELTEM goed vertegenwoordigd. De supporters van de club waren talrijk aanwezig langs het parcours. Zij gaven mij een bijzonder goed gevoel. THX!

Emiel


Zondag 6 december 2015: de Bestorming van Alden-Biezen

1 heuvel, 6 beklimmingen
In voorgaande eeuwen lag de toegangspoort van het Kasteel van Alden-Biesen aan het Apostelhuis, bovenaan het domein. Op deze heuveltop komen 6 wegen samen, het waren de toegangswegen tot het kasteel.
Ik heb slechts deelgenomen aan de 4 beklimmingen goed voor 10 km. De strakke wind maakte het nog zwaarder. Mijn goede vriend Rudy Calders, die net voor mij liep, had er allemaal niet zoveel last van.

Emiel


Zaterdag 5 december 2015: Urban Trail Mechelen

De Urban Trail in Mechelen was superleuk!
19 enthousiaste lopers van onze club waren present: Katinka, Lucienne (met borstnummer van Valerie), Paula (met nummer van Leen), Kristien, Nancy, Sigrid, Helga, Jo, Rik, Geert, Bruno, Thierry, Andy, Patrick, Lieven en Rob.
Ook Michele, Diana en Elke waren van de partij.
De 4500 deelnemers vertrokken om de 15 min, na een opwarming door een publieksopwarmer. We waren er klaar voor!
Het parcours liep door een sfeervol, verlicht Mechelen: door kleine straatjes, tuinen, brouwerij, het stadhuis...
Na de wedstrijd zakten nog heel wat van onze lopers af naar de Grote Markt....tot in de late uurtjes??

Helga


Zaterdag 28 november 2015: Natuurloop Lier

Zoals elk jaar een duizendtal lopers.
Het zijn vooral de weersomstandigheden die het moeilijk maken in de Netevallei. Dit jaar was het de wind maar de zon maakte alles goed.
Emiel en Stijn liepen de 10 Miles.
Lucienne de 5 en Jo de 10 km.

Uitslag: http://www.aclyra.com/wp/wedstrijden/uitslagen/

Emiel


Afsluitende test van 5 naar 10 km


Afgelopen donderdag 26 november namen 34 leden deel aan de afsluitende test van onze najaarstraining: een parcours van 10 km door de straten van ons dorp. Voor sommigen een première, anderen wilden hun persoonlijke besttijd verbeteren. De uitslag vind je hier: uitslag 5 naar 10 km.

Je kan het volledige fotoalbum bekijken door op de foto links te klikken.


Zondag 22 november 2015: Velpe Menetrail Vissenaken

Wat hebben we (Rik, Thierry, Jo, Katinka, Koen, Helga en de zus van Helga) weer genoten van de Velpe Menetrail. Ondanks de vele regen van de afgelopen week viel het parcours nog goed mee, tenminste voor de 8 km. Koen, die de 27 km liep, zakte soms wel diep in de modder. Maar een warme, stomende douche was na afloop verzekerd (in een tentje onder een stralend herfstzonnetje). Nadien uiteraard het gezellige terrasje, met lekker gebak van Katinka en Jo.

Uitslag: http://www.velpe-mene.be/trail/uitslagen2015/index.htm

Helga


Zondag 15 november 2015: Priester Daens Vredesloop Aalst

Nooit bracht terreur vrede of sociale rechtvaardigheid.
De Priester Daens Vredesloop probeert zo veel mogelijk mensen samen te brengen rond wat voor ons al méér dan 70 jaar vanzelfsprekend is.
De Priester Daens Vredesloop gedenkt in een minuut stilte alle slachtoffers van zinloos geweld en in het bijzonder de mensen die vrijdagavond in Parijs het leven lieten.
Het monument als herdenking op 2 oorlogen was treffend voor wat er nu gebeurt rondom ons.
Uitslag: http://www.atletieklandvanaalst.be/wedstrijden/27-eigen-organisatie/416-...

Emiel


Woensdag 11 november 2015: 11.11.11 Solidariteitsloop Vossem

Heel veel volk in Tervuren. Emiel en Maria liepen de 11 km en Marc Doucet de 5 km. Het parcours loopt door het park van Tervuren, in deze periode door de warme kleuren van de herfst verfraaid. Het is een voor iedereen toegankelijke, licht heuvelachtige maar vooral mooie jogging. Toch even verhaal gemaakt toen een loper zijn petfles in het bos gooide. Achteraf bij de aankomst gaf hij toe dat dit verkeerd was.
Emiel


Zaterdag 7 november 2015: De hel van Céroux

In 2011 had ik hier al eens deelgenomen en wist dat het hier niet van de poes is: veel kasseistroken, wisselende lange en supersteile hellingen...
Samen met Eric Thielens van de club en Daniël Lissens die de wedstrijd hard heeft gemaakt. Het was wel eventjes verschieten toen mijn naam werd afgeroepen 1 minuut voor vertrek. Gelukkig was het maar om een correctie voor mijn startnummer.
Emiel


Zaterdag 31 oktober 2015: Zilvermeerloop Mol

Vandaag was het opnieuw een uitermate zonnige zelfs iets te warme dag voor de tijd van het jaar. De moeite om tot Mol te rijden en deel te nemen aan deze loop.
Toch nog heel wat bekenden tegengekomen van Demarsin ondanks de verre verplaatsing.
Er waren 2 afstanden 5 of 10 km. De eerste start was voor de langste afstand om 14:00 en om 15:30 de 5 km. Zeer vlakke omloop op dit recreatiedomein net zoals in Hofstade.
Voor iedereen een medaille, versnaperingen en nog wat van de grote prijzentafel. De aanwezigheidstombola was pas rond 17:30, iets te laat om daar op te wachten.
Emiel


Zondag 25 oktober 2015: Borreltjesloop Kuringen

In een uitermate gezellig centrum en dit onder animo van goeie muziek en speakers.
Om de lopers een extra boost te geven kon je een borrel i.p.v. water krijgen tijdens het lopen. Ik schoof meteen enkele plaatsen naar voor. Jammer dat de beloofde zon er niet door kwam en niet in de tombolaprijzen viel.
Emiel


Zaterdag 24 oktober 2015: Cross der Jongeren Westerlo

Laat de naam niet afschrikken, een cross is het niet en jongeren al evenmin. Wel een mooie bosloop langs het kasteel.
Lucienne liep de 5 km, Emiel de 10 km.
Chantal koos voor de langste afstand nl. 20 km en kwam hiermee als eerste vrouw over de eindstreep.
Wendy kwam toe op een zeer verdienstelijke derde plaats.
Emiel


Zaterdag 17 oktober 2015: Heimolenjogging Keerbergen

Zaterdagnamiddag waren we weer op post op de HEIMOLEN Jogging te Keerbergen. Deze run bestaat uit 1, 2 of 3 ronden van 5,4 km door de villawijken van Keerbergen, 75% op de straten en 25% door het bos of rond de sporthal.
De modder was gelukkig niet te overvloedig aanwezig en bij een temperatuur van +/- 10°C was dit een aangenaam loopweer over een veelal vlak terrein.
Lucienne, Rudi en een revaliderende Geert liepen de 5,4 km terwijl Maria, Wim, Eric en ik 2 rondes liepen. Neil en Herman liepen beide de 16,2km.
We werden allemaal luid toegejuicht door onze trouwe supporters Inge, Luc, Marc en de man van Maria.
Foto's volgen.
Jo


Zondag 4 oktober 2015: Belfius Brussels Marathon & half marathon
Onder een schitterend ochtendzonnetje ging om half elf de halve marathon van start. JC Veltem was goed vertegenwoordigd met Koen, Eric en Jo, naast 9200 anderen.

Een mooie wedstrijd met na 15km de loden hamer van de Tervurenlaan die dan onafgebroken 2 km omhoog gaat.
Toch mooie tijden neergezet: Koen op 1u49, Eric 1u54 en ikzelf op 2u05.

Doordat Eric voor mij aankwam had hij al voor vocht gezorgd op het mooiste terras van Brussel.
Jo


Zondag 4 oktober 2015: Neteloop Hulshout

Daags na Betekom terug een jogging meegepikt die reeds jaren op onze kalender staat aangeduid : Neteloop te Hulshout. Vandaag waren we iets sterker vertegenwoordigd : Lucienne , Rudy en Dave. Lucienne en Rudy verkozen beide om 1 rondje te draaien , ofwel 3,5 km. Beide brachten ze het er met een voldaan gevoel vanaf. Super zo. Een uurtje later stond Dave aan de start van de 10,5 km. Meteen straffer werk en meteen ook een schitterende prestatie van onze begeleider van de 5 naar 10 km ! Of hoe hadden we anders verwacht van iemand die zijn talent daags tevoren reeds toonde tijdens de eerste veldloop van het seizoen. Ook hier leverde hij een prestatie om u tegen te zeggen met een derde plaats als resultaat. Goe bezig man. Om alles nog eens van a tot z bij te praten namen we dan ruimschoots de tijd in het plaatselijk " parochiezaaltje". Normaal tot dinsdag tijdens onze eerste " van 5 naar 10" training.
Luc


Zaterdag 3 oktober 2015: Herfstjogging Betekom

Een inrichting van de plaatselijke schoolgemeenschap in nauwe samenwerking met ROBA. Lucienne als enig JC Veltem - lid aan de start van de kortste afstand. Hier was er nochtans geen gebrek aan keuze : 3 / 6 / 9 of 12 km. De 4 afstanden starten samen , dus meteen een ganse meute de weg op om hun gekozen kilometers in een zo snel mogelijke tijd af te haspelen. Dit is toch zowat de bedoeling van iedere deelnemer. Hier en daar toch een paar enkelingen die het als echt ontspanning opnemen. Na zulke lange periode van inactiviteit begint het stilletjes aan de goede richting bij haar uit te gaan. Doch geen overhaasting is hier de boodschap. Achteraf na de nodige ervaringen uit te wisselen viel onze tafel behoorlijk in de prijzen bij de aanwezigheidstombola. Zo sloten we een zonnige herfstnamiddag op een leuke manier af.
Luc


Zaterdag 26 september 2015: 12-urenloop Westerlo

12 uren aan één stuk lopen en liefst zo snel mogelijk was de opzet van deze wedstrijd. Met de hulp van nog enkele zeer gemotiveerde en bevriende lopers was het al vlug een uitdaging om het KC-team voor te zijn. Met de vele randactiviteiten was er altijd een geanimeerde sfeer. Na dit alles was er nog bodega en fuif maar ik veronderstel dat het licht bij de meeste stilletjes is uitgegaan...
Emiel


Dinsdag 22 september 2015 om 19u: Hapje-Tapje

Het nieuwe loopjaar is met veel enthousiasme ingezet.
Verwelkoming van nieuwe leden, voorstel loopkalender van de club, nieuwe webmaster, trainingsprogramma van 5 naar 10 km, huldiging van de beste loper Stijn, Rudy voor de meest gelopen joggings nl 103, verdeling van de waardebons voor de gelopen joggings.


Zondag 20 september 2015: Herfstjogging Boortmeerbeek

Eerste wedstrijd van de kalender.
Op elke afstand waren we aanwezig.
Zelfs met de tombola vielen we in de prijzen.
Jelle had de hoofdprijs gewonnen. Een gastronomisch weekend met diner. Proficiat!
Met dank aan runningnieuws voor de mooie foto's.
Emiel

Uitslag: www.joggingclubicarus.be/activiteiten_herfstjogging.html


Zondag 13 september 2015: Bollekesloop Antwerpen

Deze loop is meer traditioneel en als alternatief op de Havenrun waren we met meer dan 430 lopers dit jaar. Wel was het duidelijk dat er velen de 2 runs combineerden.
Beter weer want het bleef droog met een flauw zonnetje.

Deze loop door het centrum van Antwerpen is altijd prima georganiseerd.
Aan politiebewaking geen gebrek en bij de aankomst kregen we allen een welverdiend Bolleke.
Jo

Uitslag: http://www.antwerpathletics.be/index.php?page=Bollekesloop


Zaterdag 12 september 2015: Monumentenrun Sint-Truiden
Monumentenrun Sint-Truiden: de foto zegt alles: gezellig, origineel en heel leuk!

Uitslag: http://www.monumentenrun.be/


Zaterdag 12 september 2015: Havenrun Antwerpen

Het is de eerste maal dat er in Antwerpen ook een Havenrun van 15km georganiseerd werd.
De 5000 kaarten waren (te) vlug uitgeput, doch na de oproep van Emiel is het toch nog gelukt een kaart over te nemen.

Het natte, want het regende heel lichtjes, parcours ging langs laad- en loskaden, stockage- en productiehallen, oude en nieuwe havengebouwen en als afsluiter 1000 meter door de lege donkere fabriekshallen van G.M. (Opel) Antwerpen, waar ook de start en aankomst was. Parking was er genoeg als je op tijd was. Ik was er niet helemaal alleen want ik heb Valérie ook zien lopen. Zij eindigde op 1.19.08 en ik op 1.21.49.

Zeker de moeite om mee te doen want ik veronderstel dat er volgend jaar 2 maal zoveel kaarten zullen zijn.
Jo

Uitslag: www.sport.be/havenrun/2015/nl


Zondag 6 september 2015: Teussersjogging Bertem
Teussersjogging Bertem 6 september 2015
Er waren niet alleen lopers maar ook seingevers van JC Veltem. Bedankt aan Helen, Rik, Geert, Marc en Lucienne om ons de juiste weg te tonen.
Ondanks jullie goeie zorgen is er toch ééntje verkeerd gelopen!

Voor iedereen 2 Teussersbiertjes en aanwezigheidstombola.
Van horen zeggen dat ze mijn naam hebben afgeroepen.
Hopelijk was dat dan niet voor de hoofdprijs.

5 Km:
75 662 POULIN Lieven JC Veltem M66 HSE38 05:31 10.872 00:29:15

10 km:
42 7095 HENDRICKX Wim 04:17 14.019 : 45:22
56 7119 LUYTS Emiel 04:27 13.503 :47:06
136 1090 WEYNS Katinka 05:26 11.045 :57:35
150 7120 VANDERSLAGM 05:41 10.553 01:00:16
152 1088 RUELENS Jo 05:45 10.438 01:00:56
Emiel

Uitslag: www.bertematletiekclub.be


Zondag 30 augustus 2015: Decathlon's Klein Willebroek loopt 2015
Zondagmorgen om 11h begon de Decathlon's Klein Willebroek loopt 2015.
We waren al tijdens de Flitsrun gevraagd om hieraan mee te lopen en het was meer dan de moeite.
Met 85 lopers liepen we de 13,7km voor 80 % door het prachtig natuurgebied langs de Olympische roeivijver Hazewinkel.
Een aanrader voor allen van ons die graag in de bossen lopen!
Jo

Uitslag: https://www.facebook.com/events/307561716120517
http://www.kwloopt.be


Zaterdag 29 augustus 2015: Leuven Sprint
Kort maar hevig! Op een kleine 3 km kreeg je heel wat hindernissen te verwerken. Altijd lopen langs de kaarsverlichting en door vele plaatsen die voor mij als Leuvenaar nog onbekend waren. Kim Ruel was er de uitgesproken winnaar en goeie vriend van Luc en Lucienne. Wendy Vermaelen en Lucienne liepen als baby met fopspeen. Eigenlijk verdienden zij ook een mooie prijs.
Emiel

Uitslag: http://www.tofsportnacht.be/pages/Resultaten.aspx


Vrijdag 28 augustus 2015: Voerhoekjogging Vossem
2 afstanden van 5,5 of 11 km die samen vertrokken om 19:30. De lopers van de 11 km dienden 2 rondes af te leggen op een nieuw parcours.

Tom Schelfhout 32:37, Marc Doucet 32:15 en Patrick 30:34 liepen de 5 km.

Maria 1:01:32, Emiel 48:55 en Wim 47:00 liepen de 11 km.


De organisatie had voor een swingende band gezorgd, zo'n 12 man sterk, zij zorgde voor toffe muziek en opnieuw een toffe zomeravond.
Emiel

Uitslag: http://loopcriteriumvlaamsbrabant.be/uitslagen.html
www.voerhoekjogging.be


Zondag 23 augustus 2015: Dwars door Oetingen
Gisteren een eerste jogging na de vakantie meegenomen in Oetingen. Het was tevens het provinciaal kampioenschap halve marathon.
Misschien dat er daardoor meer dan 400 deelnemers toestroomden voor de 7, 14 of 21 km.

Uit de drie aangeboden afstanden gekozen voor de 7 km. Als allerlaatste gestart (alle afstanden startten samen) ben ik in de broeierige hitte geleidelijk opgeschoven naar een 142 plek op 227 deelnemers (7 km). Gelukkig kregen we gedurende de laatste twee km te maken met een regenbui die voor de welgekomen afkoeling zorgde.
De mooie omgeving met een lange passage door het domein Steenhaut verschoof de moeilijke omloop (80 hoogtemeters) wat naar de achtergrond.

Bij de aankomst heb ik de traditionele goodiebag meegekregen (gaande van 1 kg pasta over een flesje Seven up, 10 wondpleisters, een desinfecterende handspray tot de verse mattentaart,...) die de mooie organisatie nog wat meer in de verf zette.
Patrick

Uitslag: http://jcoetingen.be/dwars-door-oetingen/index.html


Zondag 16 augustus 2015: Haachtse Loop
We waren met heel wat leden op deze Haachtse loop.
Vooral Wim zag het zitten, hij wilde haasje spelen voor Dave maar dat was iets te hoog gegrepen. Gisteren liep hij nog de 1/2 marathon in Zaventem en vandaag de 15 km in Haacht. Zijn laatste ronde was zwaar.

Emiel liep met lome benen en dat kon moeilijk anders na Zaventem en Tielt-Winge. Hilda, Lucienne en Marc Doucet liepen de 5 km. Katrien was van plan om samen met Bart de 10 km te lopen. Voor Bart was de tweede ronde net iets te veel. Hierdoor gingen bij Katrien alle remmen los en eindigde zij derde in haar categorie.

Niet vergeten snelle Stijn: hij liep de 10 km.
Hij was dan ook de eerste in zijn categorie.
Achteraf voor elke loper een bord pasta.
Bedankt aan onze trouwe supporter Luc.
Emiel


Uitslag: www.haachtseloop.be


Zaterdag 15 augustus 2015: Dwars door Zaventem
Het zomerweer van de afgelopen dagen zijn we kwijt. De regenradar kondigde heel veel regen aan. Tijdens het lopen was dat zo geen probleem maar achteraf was iedereen verdwenen. Wij zijn wel teruggekeerd voor het optreden van Urbanus. Wim liep de 1/2 marathon in 1:31:18, Emiel de 10 km in 49:40 en Stijn de 5 km in 18:49.
Emiel


Uitslag: http://loopcriteriumvlaamsbrabant.be/uitslagen.html


Vrijdag 14 augustus 2015: Hagelandjogging Tielt-Winge
25ste Hagelandjogging 14 augustus 2015
De JCVELTEM lopers kozen voor de 9,4 km.
Stijn: 36.02 snelheid 3.50
Emiel 43.01 snelheid 4:35
Jo 51.37 snelheid 5.29
Emiel


Uitslag: www.pegasustielt.be


Zondag 9 augustus 2015: Stratenloop Borgt (Grimbergen)
4 KM:
2de Stijn Van Buggenhout (14 min. 30 sec.) (16,55 km/u )
7de Dave De Rouck (16 min. 20 sec.) (14,69 km/u)
19de Jelle De Rouck (19 min. 26 sec.) (12,35 km/u)

8 KM:
7de Stijn Van Buggenhout (31 min. 16 sec.) (15,35 km/u)
Stijn


Zaterdag 8 augustus 2015: Bierloop Holsbeek-Plein
De grootste loopgroep op de bierloop in Holsbeek was die van kapsalon Luc .
Wij werden bijzonder goed ontvangen. Kwamen van niks iets tekort.
Vooral de drank vloeide rijkelijk.
Luc mocht dan ook op het podium komen om een grote fles Kesselbier in ontvangst te nemen.

Luc Havet mocht voor de zoveelste keer een emmer ijswater leegmaken. Ditmaal was Marc Binon een genomineerde die opnieuw 3 namen opsomde.
(foto's op facebook)
Emiel

Uitslag: www.bierloop.be


Vrijdag 7 augustus 2015: Mutotoloop Duisburg
Naar de Congo en terug is de slogan van deze organisatie wel te lopen in Duisburg. Zeer heuvelachtig en gevarieerde omloop. Net voor de start een warme regendouche een aangename verfrissing om van start te gaan.

De 10,4 km werd gelopen door Emiel in 48.14 en Maria in 1:01.03. Marc Doucet liep de 5,3 km in 32:01.
(foto's op facebook)
Emiel

Uitslag: http://loopcriteriumvlaamsbrabant.be/uitslagen.html


Vrijdag 31 juli 2015: Herentals loopt
Bart en ik trokken gisteren naar Herentals. Aanrader!
Volgend jaar JC Veltem als estafetteploeg? Of langste afstand?
Verslag op katrienkinnaert.wordpress.com
Katrien


Vrijdag 31 juli 2015: Excuusjogging Kortenberg
10de editie van deze jogging en maakt deel uit van het criterium.

Velen van JCVeltem vonden geen excuus om niet deel te nemen en waren daardoor met veel enthousiasme aanwezig.

De organisatie had een speciale presentator voorzien, zogezegd ééntje met een hoek af. Geef mij maar Francis die kon je tenminste verstaan.

Uitslag 5,5 km:
De Rouck Jelle 25:52
De Winne Rik 26:07
Van Acker Rob 30:31
Ceunen Helga 30:59
De Blonde Marian 35:32
Beukenhoudt Hilda 36:08

Uitslag 11,3 km:
Hendrickx Wim 47:41
De Rouck Dave 48:47
Luyts Emiel 51:31
Thielens Erik 59:41
Vanderslagmolen Maria 1:02:39
Emiel

Uitslag: http://loopcriteriumvlaamsbrabant.be/uitslagen.html


Vrijdag 31 juli 2015: Katarinajogging Sint-Katherina-Lombeek
De ex-clubgenoten van Den Bos Rond waren nog niet echt gewoon aan het feit dat hun loopmakker Tom vanaf nu de kleuren vertegenwoordigt van JC Veltem. Het is dan ook met blijdschap en een zekere geruststelling dat ik als enige vertegenwoordiger van JC Veltem onze clubkleuren goed verdedigd heb met een 80e plaats op 176 deelnemers op de 5,6 kilometer.

Het tempo van ongeveer 11,5 per uur leunt eindelijk terug aan bij mijn vroegere vorm in 2003-2006, toen ik ook enkele marathons liep. Toegegeven, het vrij vlakke parcours en gunstige weersomstandigheden (aangename temperatuur en niet teveel wind tussen de velden…) waren zeker in het voordeel om leuke tijden te realiseren.

En voor wie graag ooit in Ternat, Liedekerke, Affligem of omstreken loopwedstrijden loopt, ik heb enige parcourskennis daar.

Ik weet het, na de dodentocht binnenkort kom ik zeker meetrainen.
Mogelijk zal ook mijn echtgenote zich aansluiten :-)
Groetjes,
Tom Schelfhout

Uitslag: www.katarinajogging.be


Zondag 26 juli 2015: Bosloop Tessenderlo
Onverwacht heel wat leden in het bosrijke Terhagen.
Op de 4 km waren er 271 deelnemers. Rik eindigde 74ste in 19.47 min en Rob 123ste in 21.58 min.
Over de 8 km waren er 448 deelnemers. Stijn eindige op een mooie 9de plaats in 30.26 min Emiel eindige 128ste in 40.25, dan een zekere Desmet Maria 278ste in 46.54 en op de 300ste plaats Helga in 48.13
Emiel

Uitslag: www.debosvrienden.be


Vrijdag 24 juli 2015: Kermisloop Baal
Dit waren de deelnemers van JCVeltem.

Voor de 5 km liepen:
Wim, Bart, Dave, Maria, Bart en Katrien

Voor de 10 km:
Emiel en Stijn.

Supporters: Luc, Lucienne, André en Marc.
Emiel

Uitslag: www.tremelo.be/gtremelo2/kermisloop


Zaterdag 18 juli 2015: Stratenloop Zomerfeesten Weerde

JC Veltem was op elke afstand vertegenwoordigd:

3 km:
3de Stijn Van Buggenhout (11 min. 34 sec.) (17,37 km/u)

7 km:
3de Stijn Van Buggenhout (24 min. 54 sec.) (16,26 km/u)
9de Wim Hendrickx (26 min. 49 sec.) (15,10 km/u)

10 km:
52ste Emiel Luyts (46 min. 52 sec) (12,96 km/u)
Stijn

Uitslag en foto’s: www.sparta-vilvoorde.be
www.kwbweerde.be/zomerfeesten/stratenloop


Vrijdag 17 juli 2015: Kiezegemse Stratenloop Meensel-Kiezegem
Hierbij klein verslag van Kiezegem:

6 km:
3de Stijn Van Buggenhout (23 min. 13 sec.)(15,51 km/u)
16de Wim Hendrickx (25 min. 55 sec.) 13,89 km/u)
50ste Rudy Vanhalle ( 30 min. 16 sec.) (11,89 km/u)
101 Maria Vandermolen (36 min. 48 sec.) (9,78 km/u)

12 km:
29ste Emiel Luyts (1 uur 1 min. 2sec.) (11,79 km/u)

Iedereen heeft sterk gelopen. Proficiat aan JC Veltem leden
Stijn

Uitslag: http://10mvg.be/


zondag 12 juli 2015: Glabbeek Loopt
5 km:
4de Stijn Van Buggenhout (17 min. 1 sec. )
31ste Rudy Vanhalle ( 22 min. 23 sec. )

10 km:
46ste Emiel Luyts ( 42 min. 57 sec. )
Stijn

Uitslag: http://10mvg.be/node/16


Maandag 6 juli 2015: Tessenderlo - The Classic Tessenderlo
Meer dan 3000 lopers namen deel aan de dertigste verjaardag van 'The Classic'.
Met te weinig training nam Kris en ikzelf deel aan deze massaloop.

Een bruisend centrum waar het volop kermis is. Het was er aangenaam vertier en de rijen supporters waren dik bezaaid. De gezellige sfeer was grandioos door hun vele aanmoedigen.
Tof was het om even nadien door een zaal te lopen waar een grote fanfare voor publiek speelde.

Het waren zwoele temperaturen om te lopen maar vele bewoners hadden hun tuinslang uitgehaald. Zij zorgden voor de nodige verfrissing.
Ook de aankomst op de piste gaf meer aanleiding om nog sneller te lopen door het enthousiasme van muziek en een op dreef zijnde DJ.

Graag tot volgend jaar.
Emiel

Uitslag: www.sport.be/runningtour/theclassic/2015/nl


Zondag 28 juni 2015: Koentjesloop Leefdaal
Een jogging voor het goede doel en kortbij huis. De opbrengst ging integraal naar het vluchtelingenhuis te Leuven.

2 afstanden 5 of 10 km door het glooiende hete zomerse landschap van Leefdaal. Een niet te onderschatte omloop. Vandaar dat ik gisteren in Holsbeek de korte afstand liep.

De zomer is nu echt wel begonnen! Dat hebben we gevoeld. Vooral op de steile hete zandwegen was het afzien. Geen enkel moment om te recupereren zelfs niet in bergaf.
Tot nu toe mijn zwaarste jogging van het jaar.

Om nog wat extra steun te geven was er een betalende tombola. Er zaten wel enkele mooie prijzen tussen zoals ondermeer een 14-daagde reis naar Griekenland, fotoshoot etc.. Wij gingen naar huis met een map photo papier.
Emiel

Uitslag: http://koentjesloop.be/


Zaterdag 27 juni 2015: Boechout – Natuurloop
Voor deze jogging wordt uitzonderlijk het private bos van Moretus opengesteld voor de lopers doch enkel voor de lopers.
Er zijn voor deze heerlijke run 3 afstanden voorzien bovenop de Kidsruns: 3,3 km, 6,6 km en 10 km.
Wij hadden ingeschreven voor 3 rondes en hebben de eerste ronde een Start 2 run-ster meegetrokken, die voor het eerst deze afstand liep.

Een toffe ervaring want de 2 daaropvolgende rondes zijn we met een prima opwarming in de benen kunnen inlopen op onze voorgangers.
Een aanrader voor alle puur natuurgenieters en een ideetje voor onze Start 2 runners!
Jo

Uitslag: www.sgola.be/nieuws/natuurloop-boechout-15e-editie


Vrijdag 26 juni 2015: Holsbeek - Hagelandse Wijnloop
In Hasselt (de bollekesloop) kan je een jeneverke degusteren. In Holsbeek een Hagelands wit wijntje. Misschien kunnen wij op onze lentejogging eens chocovit geven aan de spoorweg.

Opnieuw geen plat parcours maar voortdurend op en af, dwars door de Hagelandse velden en bossen. Samen met Stijn en Patrick hebben we gekozen voor de 7 km. Zelden kies ik voor de korte afstand met als resultaat dat ik nu meer vooraan in het klassement sta nl. 23ste van de 196. Het is duidelijk dat de geroutineerde lopers meer kiezen voor de lange afstand.

Inschrijvingsgeld was € 10, tamelijk veel voor een doorsnee jogging, je kreeg er 3 consumptie bonnetjes voor in de plaats. Bedoeling was om te proeven van de Hagelandse wijnen en bieren. Helaas vielen ze bij mij niet in de smaak. Gelukkig was er Leuvense Stella.

Achteraf nog taart en zoveel meer met het KC team en de SMS club of Sarah Minart supporters club.
Emiel

Uitslag: http://wijnloop.hrc-running.be/


Zaterdag 20 juni 2015: Sint-Pieters-Leeuw – 32ste Leeuwerikloop
Na de oproep van onze voorzitter hebben we met 8 lopers present getekend op de Leeuwerikloop in St Pieters Leeuw.

Onder een stralende zon ( alweer) werden we luid aangemoedigd door onze fotografe Inge en door Lucienne, Luc, Coike en Rik.

Hilda, Wim, Lieven en Marc liepen de 6 km run, wat 1 ronde was terwijl Katinka, Helga, Eric en Jo de 12 km liepen.

Er is in die streek welgeteld 1 heuvel en die zijn we dan 1 lange en 1 korte keer per ronde opgelopen.

Een heel aangename sportieve dag voor onze club met de belofte en de hoop dat de Joggingclub Leeuwerik volgend jaar naar ons komt.
Jo

Uitslag: http://leeuwerik.telenet.be/html/leeuwerikloop.html


Zondag 14 juni 2015: Wezemaal - Jeezekesloop
De foto's van Jo werden ook toegevoegd aan het album van Emiel:

Een klassieker onder de joggings weliswaar onder een jongere ploeg en nieuwe naam.
'De Jeezekesloop' is een verwijzing naar het Christusbeeld bovenaan de steile berg.

Net zoals de voorgaande jaren was het ruim 25 graden.
Iedereen was hierop voorzien zowel de lopers als de geburen die vanuit hun voortuin iedereen natspoten. Aangename verfrissing.

2 afstanden 3 of 10 km. De korte afstand waren 2 plaatselijke rondjes langs het marktplein waar dan ook een massa supporters aanwezig waren.
De 10 km liet de mooiste kanten van de wijngaardberg zien.
3 maal moest je hier serieus uit de pijp komen, 3 keer bergop waarvan telkens je adem werd afgesneden. Tenzij je naar boven wandelt.

Achteraf hebben we met verschillende clubs verbroederd met een broeder Jacob.
Uitslagen van onze leden vind je terug op de facebookgroep.
Emiel

Uitslag: www.jeezekesloop.be


Vrijdag 12 juni 2015: Herselt - 9de Kruistocht
Opnieuw hadden ze onweer voorspeld. Gelukkig bleef het droog maar iets te zwoel om gemakkelijk te lopen.

Ondertussen kennen we de omloop: vlak, stukje zacht lopend beton, zandweg en gras. Van alles wat.
Ikzelf koos voor de 10 km, Rudy, Maria en Hilda liepen de 5 km.
Achteraf een terrasje met het team van kapsalon Luc.
De donkere Leffe stroomde royaal.
Emiel

Uitslag: Herselts Joggingcriterium


Zondag 7 juni 2015: Wijgmaal - Oostrem jogging
Onze loopclub was zeer talrijk aanwezig op deze Oostremjogging: een organisatie waar onze Swoike mee zijn schouders onder steekt.
Het was er dan ook een gezellige bedoening op het zonnige tuinterras. Enkele standjes zoals op een rommelmarkt, muzikanten en de black boots een 'Line dance groep'.

De vernieuwde omloop was heel afwisselend en liep voor een deel door het park van het vroegere ziekenhuis, nu rusthuis. De accordeonisten hadden zich opgesteld langs het parcours naast het bushokje en zij zongen uit volle borst voor alle lopers. Het was weer eens wat anders.
Om de 2 jaar wordt deze jogging georganiseerd. Hopelijk zijn we in 2017 met evenveel of zelfs meer.
Emiel

Flyer Oostrem
Website: http://oostrem.be/


Zondag 31 mei 2015: Brussel - 20 km door Brussel
Twee verslagen van dit grote evenement, van Maria en Emiel!

Dit jaar liep ik de “20km door Brussel” ten voordele van “Run for Think Pink”. Dit is een organisatie die zich inzet voor preventie tegen borstkanker. Jammer genoeg zijn in mijn familie-, vrienden- en kenissenkring verschillende mensen door deze ziekte getroffen. Daarom wilde ik mij inzetten om de 20km door Brussel te lopen voor dit goede doel. Hierbij wil ik trouwens mijn gulle sponsors bedanken voor hun steun.
Het weer zag er maar miezerig uit met veel wind. Maar al bij al was het toch een goed loopweertje, want van de wind hadden we bijna geen last in de hoogbebouwde straten van Brussel en in de lanen langs het park.
Van de club zag ik alleen Daphne in de verte (zij stond op post bij het startlint van box 6, en zou de 20km lopen, ondanks het feit dat zij pas gisteren terug was van Amerika. Dave en Jelle waren haar supporters en ook Luc en Lucienne waren van de partij.
In het begin van de wedstrijd had ik wat last van steken in de zij en ook mijn hamstring speelde wat op.
Bij aankomst (1u 53min 53sec) was alle leed vlug vergeten en was ik blij met mijn geleverde prestatie.
De rest van de zondag was gereserveerd voor het verjaardagsfeestje van mijn trouwste supporter en husband Andre.
Maria

Al om 8 uur afgesproken bij Kenny om deel te nemen aan de grootste jogging van het jaar. Om kwart na 9 hadden we een briefing naar welke startboxen we moesten gaan en wat er van ons verwacht wordt.

Ik kon het niet laten om iemand met een nummer boven de 29000 er op te wijzen dat zij in haar aangewezen box moet starten. Er is niks zo vervelend voor lopers die een snelle tijd willen lopen en moeten slalommen voorbij een rijtje van 3 lopers die dan ook nog vooraan in box 1 zijn gestart.

Met het startschot van de eerste minister konden we eraan beginnen. Wel goed loopweer maar de supporters stonden daar toch warm aangekleed in een miezerige regen.
Elk jaar blijft het indrukwekkend. Vooral in de Wetstraat voel je je een minilopertje in de mensenmassa.
Het koninklijk paleis kwam er aan en Fabiola stond te zwaaien vanuit één van de bovenste ramen. Waarschijnlijk een visioen.
Nu kwamen de tunnels eraan. Wijselijk de rechtertunnel ingelopen daar zit het minste volk.

Minder ging het voor een rolstoelatleet. Als loper krijg je al eens een kramp of een blaar maar bij deze atleet was het platte band. Bijzonder jammer om op deze manier te moeten eindigen.

Over naar de Tervurenlaan km 16. Hier was het al dikwijls bloed vooral zweet en tranen. Neen, zo erg is het ook niet. In een vast ritme naar bovengelopen en uiterst tevreden aangekomen onder de boog van het Jubelpark in een tijd van 1:35:21 uur.
Beter dan verwacht.

Tussen de 40.000 lopers alvast een 9 tal van JC Veltem: Kenny, Dapnhe, Bart Melissen, en Emiel hebben zelfs de organisatie een handje geholpen. Met een startcontrol nummer konden zij vooraan in hun respectievelijke box starten. Zij dienden er voor te zorgen dat elke deelnemer niet opschoof van zodra de nadars werden weggenomen. Verder waren er nog Rebecca, Maria, Wim, Jo en Niel.

Maar vooral niet vergeten Luc en Lucienne, zij hebben mij herkend en aangemoedigd tussen al de lopers. Tof dat jullie er waren om de ploeg van JC Veltem (rond km 18) een hart onder de riem te steken.

Uitslagen van onze leden op de facebookgroep (Emiel, Maria, Wim, Bart M., Neil, Jo, Rebecca, Dave, Kenny)
Emiel
www.20kmdebruxelles.be/nl/


Zaterdag 30 mei 2015: Gelrode - Vorsdonkloop
Traditioneel de avond voor de 20 km van Brussel nog een joggingske in eigen streek. Vorsendonkloop te Gelrode. Bij aankomst reeds 2 JC Veltem vedetten te begroeten: Helga en Rob. Wat verderop Hilda, Wim en Stijn. Goed vertegenwoordigd en misschien stilletjes hoop op een podiumplaats. Want onze Stijn steekt in een goeie conditie hoor, geloof me.

3 afstanden en op de korte deelname van Rob. Al de andere leden kozen de midden afstand. En of ik "onze mannen" ken! Bingo voor Stijn op de middenafstand! Bijna 2 minuten voorsprong. Fier, trots noem maar op maar hier hebben ze toch genoten van ons. Oh ja bij al die fierheid zou ik de prestatie van Hilda en Wim nog vergeten. Belofte maakt schuld en daarom bleef Wim trots aan de zijde van Hilda gedurende gans de wedstrijd. De after-party werd afgesloten met een mini-ballonvlucht richting auto die makkelijk te vinden was. Ra ra hoe zou dit komen ? Antwoorden liefst anoniem onder gesloten omslag, ni iedereen heeft hier zaken mee.
Luc

Uitslag: www.gelrode.be/vorsdonkloop


Vrijdag 29 mei 2015: Herselt - 10de Berg-om-loop
Laatste vrijdag van mei staat gelijk met de eerste jogging van het Herselts criterium. Bergom / Herselt was the place to be. Samen met het vrouwtje richting openingsweekend joggings en meteen weer ééntje om zo vlug mogelijk te vergeten. File door wegwerkzaamheden, of dacht je dat da bij ons alleen is misschien ? Wind, regen, mottige ondergrond, accommodatie om nog geen, sorry, landlopers in onder te brengen. Allez van alles wa, maar ni datgene wat je wenst.

Toch werd er ook nog gelopen. Eerst de 5 km met deelname van Hilda. Zij deed dit uitstekend onder onze luide aanmoedigingen. Bij de langste afstand stond Wim aan 't vertrek. Na onze "doorgedreven" donderdagavond training opnieuw een knap resultaat over de 10 km. Tevreden gezichten dus langs JC Veltem zijde. Als afsluiter een spurtje richting auto om niet doorweekt huiswaarts te gaan.
Luc

Uitslag: Herselts Joggingcriterium


Maandag 25 mei 2015: Aarschot – Aarschotse stratenloop
Op Pinkstermaandag 25 mei heeft de club KNOET in en uit Aarschot een
stratenloop georganiseerd.
Onder een bewolkte lucht met hier en daar een zonnetje en een fris windje zijn we daarvoor naar Aarschot afgezakt en zagen Inge en ik daar onze trouwe supporterclub Luc en Lucienne staan en even later ook Maria en Hilda en Wim.

Er waren 3 mogelijkheden:
1 ronde van 3 km, of 2 dus 6 km, of 4 dus 12 km.
Maria, Hilda en Wim kozen voor de 6 km terwijl ik voor de 12 gekomen was.
Heel Aarschot was verkeersvrij gemaakt en we liepen door straten en door het park.
In totaal sprak men van 800 deelnemers dus zeker een geslaagd event op een mooie mei-dag.
Jo

Uitslag: www.knoet.be/2015stratenloop.html


Zaterdag 23 mei 2015: Céroux-Mousty
Zaterdagmiddag samen met Marc en Rudy richting Céroux. 'k Zou begot niet weten waar dit dorpje ergens ligt. De naam doet ergens een Franse achtergrond vermoeden. Dit was nog juist ook. Ottignies gepasseerd en daar stond ergens tussen de struiken een wegwijzer richting Céroux. Wat had je anders van een wedstrijd van het criterium Brabant-Wallon gedacht. Bij ons noemen ze zoiets: he es Juezeke nog ni geweest.

Goed wedstrijd over 13,6 km met een goei 800 deelnemers. Smalle start langs geparkeerde auto's en over kassei. Moet er nog iet bij. Wel de verhalen achteraf spraken van putten, stenen, netels, distels tot zelfs een loslopende koe. Als dit geen spektakel is! Doch achteraf iedereen blij, want al wie we bij hadden bleek er ook terug te zijn. En welle maar puzzelen om ons evenement zo goed mogelijk bij de deelnemers aan te bieden.
Luc

Uitslag: www.challenge-bw.be


Vrijdag 22 mei 2015: Hallaar - Averechtenjogging
Wanneer je op vrijdagavond richting jogging trekt mag je er zeker van zijn dat er een pak lopers aan de startlijn staan. Ook nu niet anders. Averegtenjogging te Hallaar (nabij Herentals), 3 afstanden en een goei 800 deelnemers. Hier droom je als organisator alleen maar van.

Van JC Veltem zijde 1 starter, Stijn op de korte afstand. Snel vertrek en meteen een afzondering van een man of 10. Hij heeft dit slim gespeeld tussen zulk een sterke tegenstanders en een meer dan behoorlijke vijfde plaats uit de brand gesleept. Flink zo. Daarna genoten van de midden en lange afstand om bevriende atleten aan te moedigen. Meteen het weekend op een "sportieve" manier ingezet.
Luc

Uitslag: www.berglopers.be


Zondag 17 mei 2015: Linden - Lindenbosloop
Zondag 17 Mei 2015 afgezakt naar Linden waar er de eerste Bosloop werd georganiseerd. De start van de 4km om 15u00, en de 7km en 14 km om 15u30. Ikzelf koos opnieuw voor de langste afstand. De start werd een half uur uitgesteld. Blijkbaar was er een buurtbewoner niet opgezet dat er een jogging werd georganiseerd in "zijn" bos. Waardoor hij er niets beter op vond om telkens de linten die het parcours afbakenden kapot de trekken. Toch triestig dat er zo'n mensen bestaan.

Om iets voor 16u00 vertrokken we. Het parcours deed een plaatselijke ronde in Linden centrum alvorens na een kleine km het bos in te trekken. Direct bergop en dat toch voor een tweetal km. Het grootste deel van het parcours lag in het bos, waar het perfect lopen was,bijzonder mooi zelfs, maar heel pittig. De laatste 2-3 km waren op het beton en liepen opnieuw het centrum in. Ronde 1 liep bijzonder vlot, ik kwam door op positie 12. Ronde 2 toch een pak minder. Vooral op het laatste verharde deel begon ik stil te vallen. Bij aankomst was ik net binnen de top 20 op 55.35min. Dus al bij al wel tevreden. Al moet er toch meer snelheid inkomen.
Voor de rest was het een hele mooie jogging, die ook goed georganiseerd was. Zeker een aanrader.
Bart Crabbé

Uitslag: www.lindenbosloop.be/?page_id=611


Zondag 17 mei 2015: Meise - Plantentuinjogging
Blauwe lucht, een aangename 15°C in de schaduw, kortom een prachtige dag voor de jogging in de plantentuin van Meise.
JC Veltem was met 6 lopers goed vertegenwoordigd: Katinka, Nancy, Andy, Bruno, Helga en Rik.
Supporters, chauffeurs en fotografen van dienst waren Rob en Geert
Het parcours liep dwars door de plantentuin, mooi, maar omwille van de vele heuveltjes niet te onderschatten. Rik liep 13,6 km, de anderen 7,2 km.
Andy gaf al lopend een mini interview aan de VRT (te herbekijken met Net Gemist wie dat heeft ;-) )

De organisatie was perfect en er was zeer veel sfeer, zowel op het parcours als achteraf. Helga en Bruno gingen zelfs aan het dansen.
Natuurlijk zorgde ook de zon, de cava en de smakelijke JCVeltem cake
(bedankt Katinka) voor een heerlijke après-run.
Helga & Rob

Uitslag: www.meelopersmeise.be


Zaterdag 16 mei 2015: Wijgmaal - Wijgmaalse Feesten
Zaterdag 16 mei richting Wijgmaal om onze clubleden daar een supportershartje toe te steken. Tijdens de jaarlijkse feesten houden ze er ook een jogging. Nu ga ik er al vele jaren naartoe en nog steeds is het er dezelfde nest rond de aankomstzone. Hier wordt werkelijk niet geleerd uit de fouten ofwel willen ze niet. Kan natuurlijk.

Goed, rondjes van een 2-tal kilometer, hier wordt ook met de klak naar gegooid. Ons nieuw lid Tom, Rudy en Marc verkozen de 8 km. Emiel en Stijn kozen voor de 12 km. De eerste 2 rondjes reed er een fietser voor. De overige rondjes was het koffiedik zoeken naar iemand. Uiteindelijk was er toch in alle afstanden een winnaar en blije gezichten onder de deelnemers. Dus eind goed, al goed.
Luc

Uitslag: http://feesten.wijgmaal.be/


Donderdag 14 mei 2015: Tongerlo-Averbode - Abdijentocht
De paters van Averbode en Tongerlo hebben gebeden tot ze hun gekruiste handen niet meer van elkaar kregen. Het moest zo zijn want in Brugge hebben ze de Heilige bloedprocessie afgelast door het slechte weer en dankzij de gebeden bleef de abdijentocht droog.

Na de 15 km van Woluwe was dit mijn tweede jogging op korte tijd. Het was dan ook een afwisselende bosloop met de beste ondergrond. Bijzonder goed voor mijn helende voet. Leuk is om bij het vertrek hier en daar paters te zien in hun witte paterskleed op de binnenkoer van de abdij. De aankomst was 500 meter omhooglopen de Lekdreef in om ontvangen te worden door de vele supporters waaronder jawel Luc en Lucienne.

Minder was het om de parking uit te rijden. Gewoon een uur stilgestaan en geen meter vooruitgereden. Dat is dan ook het enige minpuntje aan deze mooie Abdijentocht.
Emiel

Uitslag: www.sport.be/runningtour/abdijentocht/2015/nl/


Zondag 10 mei 2015: Schoonderbuken - KWB Jogging
Cooling down noemen ze dat in de sportwereld. Voor mij bestond dat uit een bezoekje brengen als supporter naar een joggingske. Deze keer samen met Rudy richting heilige grond. Scherpenheuvel was the place to be om alle stress van daags voordien weg te gooien.
Zoals gezegd wederoptreden van Rudy na zijn hardnekkige teenblessure. Hij koos slim voor de korte afstand, 2,6 km.

Stijn was er ook en hij verkoos de 5,2 km te lopen. Hij wordt alleen maar sterker naargelang het weekend vordert. Daags na onze eigen inrichting waar hij 2de was op de korte afstand was het ditmaal bingo! Eerste op de 5,2 km. Proficiat man. Fier als een gieter nam hij plaats op het hoogste schavotje. Ook voor 1 keer mag ik terecht fier zijn: een geslaagde eigen inrichting op zaterdag met onze eigen club en het podium de dag erna. Een weekend om van te domen.
Tot een volgende!
Luc

Uitslag: http://www.kwb-schoonderbuken.be/


Zondag 10 mei 2015: Sint-Lambrechts-Woluwe - 15 km van Sint-Lambrechts-Woluwe
Het weer van zondag was gelukkig veel beter dan dat van onze Lentejogging van zaterdag.
Onder een warme lentezon met een koel briesje liepen Bart Crabbé, Kenny en Emiel Luyts en Jo Ruelens van onze club mee de jaarlijkse 15 km loop samen met 1700 andere lopers.

De organisatie was, net zoals de onze, ook compleet in orde met onderweg 2 posten met flesjes water.
Wat we niet wisten is dat de loop continu uit hellingen en dalingen bestond, wat hem uitermate zwaar maakte.

Bart eindigde op de 95ste plaats in een mooie tijd van 1.00.15
Daarna Kenny met een tijd van 1.07.27 en een terug optredende Emiel in 1.14.48 en daarna Jo in 1.22.10.
Een aanrader voor volgend jaar!
Jo

Uitslag: www.15kmwoluwe.com


Zondag 3 mei 2015: Tremelo - Grote prijs burgemeester Paul Dams
Een nieuwe jogging op de kalender. Toch eens een kijkje nemen daar bij het geboortedorp van Pater Damiaan. Samen met Bobo toch wel bekend bij het grote publiek. Inrichter Paul (met zijn rood klakske) had meteen een schot in de roos met zijn eerste inrichting. Over beide afstanden een resem "kanonnen" aan de start hoor. Van onze zijde mochten we Sandra, Hilda, Katrien, Bart en Stijn begroeten.

Deze laatste, pas terug van vakantie, nam een bliksemstart. Achteraf vertelde hij me dat de natte Belgische grond hem parten speelde. Een valpartij kwam roet in het eten gooien. Maar met deze uitslag mag Stijn gerust met opgeheven hoofd de aftocht blazen. De 3 dames deden hun uiterste best en het dient gezegd, wat was ik fier op onze JC Veltem ladies.

De lange afstand was meteen een kolfje naar de hand van Bart. Nog even wat kilometers meenemen want "de 20 van Brussel" komen eraan. Goed "burgemeester". Oh dit "opperhoofd" van de gemeente Tremelo liep de ganse namiddag met zijn "grijs" kopke in de wolken. Ik denk dat hij nog nooit zovele "goeiedag burgemeester" te horen kreeg als vanmiddag.

Nog enkele daagjes geduld en 't is aan ons om te organiseren. Wat de voorbereiding betreft is alles in orde. Als nu de rest volgt kan onze 25e Lentejogging en 35e Halve Marathon er eentje worden om duimen en vingers van af te likken.
Tot zaterdag!
Luc

Foto's: www.nieuwsblad.be/cnt/blcju_01662011 (zoek Stijn en Hilda!)
Info: www.sportsites.be/loopkalender/stratenlooptremelo2015.php
Uitslag: 5 km en 10 km


Vrijdag 1 mei 2015: Langdorp - Langdorpse Demerjogging
Zoals vermeld: 2e jogging van de dag, 2e reclame van de dag. Een geluk dat dit geen alledaagse bedoening is of we moesten iemand " full time" in dienst nemen om het administratieve bij te houden! Nog veel volk aan de start ondanks de overdag concurrentie toch.

Geen JC Veltem gezichten maar dat weerhoudt ons niet om onze andere "favorieten" vooruit te schreeuwen. Een babbeltje links en ééntje rechts en de avond is voorbij, tijd voor een knabbeltje. Nu stilletjes aan terug richting huiswaarts want zondag wacht onze allerlaatste dag om reclame voor onze Lentejogging te maken.
Tot dan.
Luc

Uitslag: www.wijksportraadlangdorp.be


Vrijdag 1 mei 2015: Tildonk - Tildonkse KWB jogging
Om toch nog wat reclame te maken dan maar naar Tildonk op 1 mei. Onmiddellijk wat bekende gezichten: Maria (samen met hare manager André), Nancy, Geert, Wim, Patrick en Marc D. Deze 2 laatste namen de korte afstand voor hun rekening. De overigen mengden zich tussen de "grote mensen".

Met een "af en toe" zonnetje dat begint "fors" te krijgen zagen we meteen ook de deelnemers naar drank "grabbelen". Het begint zomer te worden! Als toeschouwer juichen we dit alleen maar toe. Ik verzeker je dat er sommige dagen bij waren dat supporteren een "keiharde" (lees koude) bedoening was. Dat hebben we er voor over hoor!

Blij als jonge veulens bereikten onze leden de finish en dan zijn we steeds nieuwsgierig wat verhaal er nu te wachten staat. Goed niet te lang treuzelen wat er staat deze avond nog een jogging op 't program. Reclame maken te Langdorp.
Luc

Uitslag: http://loopcriteriumvlaamsbrabant.be/uitslagen.html


Vrijdag 24 april 2015: Betekom - Dijkloop
Mmmm super lekkere hamburgers, een trappist erbij en een gezellige babbel, de vrijdagavond kon niet meer stuk.
Ach ja, we hebben wel eerst gelopen langs de Demer.
Hilda

Uitslag: www.roba-atletiek.be/uitslagen


Zondag 26 april 2015: Antwerpen – 10 Miles
Helaas kon ik zelf niet deelnemen aan de 10 Miles. Maar gelukkig was er Kenny die in mijn plaats wilde lopen. Dat maakte al veel goed.

De chaos bij zo een massaloop moet je erbij nemen maar de voldoening zowel als supporter en zeker als loper geeft een high gevoel.
Er waren dan ook 41.300 deelnemers over de verschillende afstanden. Dus ook de marathon waar Wim aan deelnam. Hij was niet zo tevreden. Het doel was om de ballon te volgen van 3:00 uur maar hij strandde uiteindelijk in een tijd van 3:21 uur.

Kenny mocht plaats nemen in de eerste startwave en kon dus van start om 15:00.
De eerste km's kwamen zwaar aan. Door vooraan te starten wordt je meegezogen door al die anderen. Veel supporters die Emiel riepen naar Kenny.
Geleidelijk aan heeft hij het tempo goed aangehouden en finishte in een tijd van 1:15:59 uur.
Zeer goeie tijd vooral omdat het vrijwel zonder training is gedaan.

Tussen al dat volk kwam Jo van JC Veltem op mijn rug tikken. Hij liep in de tweede wave en had een eindtijd van 1:34:07 uur.

Het blijft toch een speciale ervaring om door de Kennedytunnel, de Waaslandtunnel, op de Meir en langs het Steen te lopen. Ook de vele dj's en de burgemeester Bart de Wever die heeft meegelopen.
Emiel

Uitslag: http://www.sport.be/antwerp10miles/2015/nl/


Zondag 19 april 2015: Perk – Kasteeljogging VAC
Zondagmorgen vlug richting Perk om er enerzijds reclame te maken voor onze Lentejogging en anderzijds onze eigen clubleden met een aanmoedigingske bij te staan. En of dit hielp. Meteen de eerste podiumplaats voor Stijn op de korte afstand. Na zaterdag Linter nu het hoogste schavotje. Knap man.

Patrick en Marc deden hun uiterste best om onze club in de belangstelling te brengen over de korte afstand. Meteen daarna werk aan de winkel. Start van de lange afstand met Maria , Geert en Bart aan de start. Ook hier deden onze clubleden hun best. Bart zoals steeds in de voorste gelederen en Maria en Geert liepen hun wedstrijd op een meer dan behoorlijk tempo uit. Nu vlug huiswaarts want er stonden nog familiale verplichtingen op het programma.
Luc

Uitslag: http://loopcriteriumvlaamsbrabant.be/uitslagen.html


Zondag 19 april 2015: Brussel - 10 km
Een nieuwe jogging op de kalender en wat voor ééntje.
Op de piste in het Koning Boudewijnstadion gingen we geanimeerd van start.
Daar waar elk jaar de memorial Ivo Van Damme plaatsvindt met het topnummer:
de 10 km.

Ditmaal is het een ideale jogging in aanloop naar de 10 Miles (Antwerpen), de halve marathon Ivo Van Damme en de 20 km van Brussel.

Ondanks het hoge prijskaartje (€23) om deel te nemen waren er toch bijna 5000 lopers over de 2 afstanden. Waarschijnlijk zat het mooie weer er ook voor iets tussen.

Eenmaal de piste verlaten, liepen we in de aanpalende parken met het Atomium in zicht. Verdwalen was hier niet mogelijk. Het was helemaal geen vlak parcours en we begonnen al te vergelijken met de eerstkomende wedstrijden.

Verrassend was de aankomst in de concertzaal van paleis 12.
Half in het donker met opzwepende muziek en dansende meisjes zwaaiden met bonbons als je toekwam.

Bijzonder jammer dat ik hier zonder voorbereiding aan deelnam en dus heb meegedaan als een ware jogger. Helemaal mijn dada niet.
'k Blijf maar sukkelen met een overbelastingletsel op de linker voorvoet.
Ik zal eens bij Swoike zijn dokter langs gaan (Dr. Mertens).

Proficiat aan Kenny om liefst 2 minuten voor mij binnen te komen.
Kenny 48:18
Emiel 50:39
Emiel

Uitslag: www.sport.be/brussels10k/2015/nl/


Zaterdag 18 april 2015: Mechelen - 10 km
Onder een stralend zonnetje met een verkoelend windje liepen we met zo'n 146 deelnemers vorige zaterdag 18 april de 10 km van Mechelen langsheen het natuurgebied Mechels Broek en de mooie Dijleoevers als ideale voorbereiding op de Antwerpse 10 Miles van volgende weekend.
Jo

Uitslag: http://ram-atletiek.be/index.php/10-km-van-mechelen


Zaterdag 18 april 2015: Linter - Linter Loopt
Iets voor de middag een berichtje van Rudy: ik ga in Linter lopen! Dan is mijn keuze vlug gemaakt. Berichtje terug: ik ga mee. Met verschillende vertrekuren en verschillende afstanden steeds iets te beleven daar achter de Tiense heuvels. Rudy verkoos de korte afstand (4,2 km) na zijn korte inactiviteit wegens ziekte.

Wie lopen we tegen het lijf: onze JC Veltem maat Stijn. Hij verkoos de midden afstand, 8,4 km. Deze afstanden starten samen en meteen ons lid mee in de voorste gelederen. Ik riep hem toe om "in" het groepje plaats te nemen. Waarom? Wel Stijn neemt graag het commando en met de sterke tegenwind was het toch wel aangeraden om krachten te sparen en "in 't wiel te hangen".

Prima wedstrijd en een derde plaats als beloning. JC Veltem mee op 't podium. Dit is nog maar een week geleden toen diezelfde Stijn in Geel een tweede plaats wegkaapte. Hij is in "form"! Rudy tevreden van zijn heroptreden en ik tevreden als fiere supporter van zulk een "atleten". Dank u wel mannen.
Tot een volgende
Luc

Uitslag: www.linterloopt.be


Vrijdag 17 april 2015: Wolfsdonk – Run With Wolves
De naam van deze jogging boezemt heel wat deelnemers schrik in: Run with wolves! Je zou voor minder. Goed 2 afstanden vandaag, 5,4 en 12,4 km. Sandra, Hilda en Maria kozen de korte afstand. Bart schreef zich in voor de langste. Start om 19u30 van beide afstanden samen.

Een ganse bende trok zich op gang en stond na enkele honderden meters alweer te voet. Smalle doorgang en dan weet je het. De langste afstand kreeg dan onderweg ook nog eens te maken met Parijs-Roubaix toestanden (spooroverweg). Van alles wat en dan is het achteraf ook leuk om naar de spannende verhalen te luisteren natuurlijk. Des te meer een teken dat joggen een sport vol spanning geworden is!
Tot later.
Luc

Uitslag: www.wolfsdonksport.be


Vrijdag 10 april 2015: Langdorp - Gijmeljogging
Mijn eerste vrijdagavond van 2015 een joggingske meegepikt. Wat is er leuker om als "verplichte supporter" een weekend in te zetten. Veel volk en ook bekende JC Veltem gezichten. Maria en Bart aan de start van de 10 km. Sandra, Hilda, Marc D. en Stijn de korte afstand (5 km). En meteen een goede Stijn op de korte. Met zulk een tegenstand, knap man.

Twee toerkes voor de langste afstand en het zoeken naar bekende gezichten kan beginnen. Bart heel knap mee in de voorste gelederen en onze "trouwe" Maria zoals steeds haar wedstrijd afgehaspeld in een tempo waar nog vele jonge veulens van dromen. Achteraf verbroederd met onze trouwe aanhang van steeds en met een voldaan gevoel richting heimat.
Tot een volgende!
Luc

Uitslag: www.kvvv.be


Maandag 6 april 2015: Erps-Kwerps - Paasmaandagjogging
Op Paasmaandag was het uitstekend weer om een jogging te lopen, dus ging ik naar Erps-Kwerps. Kwam een paar bekende figuren tegen, JC Veltem was ook goed vertegenwoordigd:
Op de 12 km: Wim, Kenny en Maria
Op de 6 km: Stijn, Patrick, Geert, Hilda, Arlette, Sandra en Nancy

Wat inlopen en even later konden we van start gaan.
Arlette en ik hebben de 6 km afgelegd in het gezelschap van nog 4 vrouwelijke joggers en dat tot op 500m voor de aankomst, want dan hebben we besloten om ze achter ons te laten.
We waren tevreden met onze prestatie.
Hilda

Uitslag: http://loopcriteriumvlaamsbrabant.be/uitslagen.html


Zondag 29 maart 2015: Londerzeel - Pegasusloop
Jogging die over vlakke landelijke wegen loopt.
Vandaag waren de hindernissen felle windstoten en regenbuien.
De opkomst was dan ook niet spectaculair.
Toch stonden er twee clubleden aan de start nl. Helen(5 km) & Dave(10 km).
Bij aankomst kregen we een doos wafeltjes, wat straks zeker zal smaken met een kop warme cecemel.
Op paasmaandag loop ik de tweede wedstrijd van dit criterium,hopelijk met betere weersomstandigheden.
Dave

Uitslag: www.acpegasus.be/wordpress/?page_id=9


Zaterdag 28 maart 2015: Tervuren - Furaloop
Net voor de start nog een goeie regenvlaag over de ruggen van enkele dapperen van JC Veltem. Jammer dat er dan zelfs geen omroeper was om iedereen wat moed toe te spreken. Gelukkig was er de mooie omloop rond het arboretum in het Zoniënwoud.

Voor Kenny zakte de moed al bijna helemaal in zijn schoenen. Hij had ze thuis vergeten.
Een kwartiertje voor de start toch iemand gevonden die nog een paar in zijn auto had liggen en die nog paste ook. Bedankt Bert Neefs van sportiva Gelrode.

Ikzelf fungeerde ditmaal als supporter, fotograaf en flyer-verdeler. Door een voetblessure zit ik al enkele weken te sukkelen. Momenteel zelfs het lopen moeten onderbreken.
Verrassend om Elke Cumps met Fien tegen te komen op deze jogging. Ze hadden er in ieder geval veel zin in.
Emiel

Uitslag: http://loopcriteriumvlaamsbrabant.be/uitslagen.html


Zaterdag 21 maart 2015: Vilvoorde – Parkloop Sparta
De eerste wedstrijd van het loopcriterium
Vlaams-Brabant: 12 wedstrijden waarvan je er 7 moet lopen om in de prijzen te vallen.
Zeer weinig leden van de club aanwezig, enkel Mil, Wim en Maria stonden aan de start. Had het ledenfeestje daar iets mee te maken :-)

Met het startpistool hoog in de lucht konden we vertrekken, in welke richting? dat weet je nooit bij Sparta.
Tamelijk veel wind, koud en zelfs een stevige regenvlaag net na de start. Het domein 3 fonteinen is niet de gemakkelijkste omloop.
Voor de 12 km heb je 2 rondes met telkens een lange klim. Daarom ben ik ook zeer rustig gestart en langzaam de meeste voorbijgelopen en uiteindelijk een nog betere tijd gelopen dan in 2014.
Bij aankomst voor iedereen een nieuwe sportdrank 'mountain dew'.
Emiel

Uitslag: www.loopcriteriumvlaamsbrabant.be


Vrijdag 20 maart 2015: Ledenfeest - Bertembos
Het jaarlijks ledenfeest was wederom een succes. de leden waren talrijk aanwezig en hebben genoten van het lekkere eten. Luc heeft een goeie speech gegeven met een powerpoint-presentatie. Iedereen was er stil van geworden.
Emiel


Woensdag 18 maart 2015: Leuven - Studentenmarathon
Onder het mom van de Studentenmarathon liep Wim de halve, Rudy en Emiel de 10 km. Laatste 3 km speelde Rudy voor haas en liepen we rond 4:09 de km.
68 1393 rudy vanhalle 00:44:53 13.37 km/h
69 1720 Emiel Luyts 00:44:59 13.34 km/h
37 400 Wim Hendrickx 01:32:27 13.63 km/h
Emiel

Uitslag: https://studentenmarathon.be/


Zondag 8 maart 2015: Averbode - Flitsrun
De eerste warme lentedag van het jaar met de openingsklassieker van het jaar, zoals Helga deze loop noemde.
Iedereen in zijn nopjes, meer hoeft dat niet te zijn.

Met heel wat leden van de club waren we afgezakt naar Averbode waar onze vrienden van de club Demarsin een flitsjogging organiseerden.
Om iedereen te motiveren had JC Veltem wel een schoon geste gedaan door het inschrijvingsgeld te betalen.

Er waren 3 afstanden: 4, 8 of 12 km.
Met een rechte aanloopstart van zo'n 500 meter zag ik er al velen voor mij uitlopen. Ze hadden gelijk want nadien was het rijtjeslopen van zodra je in het bos kwam.
Volledig vlakke omloop met veel draaien en keren. Veel bekenden langs de kant om je aan te moedigen.

Aangenaam terrasjesweer en dus hebben we ons geïnstalleerd op de 'roof' van de sporthal. Het was genieten!
Ondertussen ging de prijsuitreiking van start. Waarschijnlijk vielen we dit jaar niet in de prijzen ofwel hebben we onze naam niet horen afroepen.

Oké Demarsinlopers tot op 9 mei dan is het aan onze beurt.
Emiel

Uitslag: www.joggingdemarsin.vermaelenprojects.net/flitsrun.html


Dinsdag 3 maart 2015: start "Leren Lopen"!
Ruim 30 lopers zijn gestart met bijzondere goeie voornemens.
van 0 naar 5 km in 10 weken!
Succes aan alle start-to-runners.


Zondag 1 maart 2015: Putte-Grasheide - Volksloop
Als opwarmer van het joggingseizoen was er de KWB-jogging te Putte-Grasheide. Vroeger de opener van het seizoen. Op de korte afstand namen Katrien, Stijn en Rudy deel. Op de langere waren we vertegenwoordigd door Bart, Kenny, Wim en Emiel.

Marleen nam achter het fototoestel plaats en Marc en ikzelf namen de aanmoedigingen voor onze rekening. Met toertjes van een 2,5 km was het dan aangenaam als supporter vermits er steeds lopers passeerden. Stijn deed het heel goed op de korte en Katrien en Rudy hadden al afgesproken om er een degelijk trainingske van te maken. Iedereen tevreden!

De 10 km-boys legden er van in 't begin de pees op. Snelle start van Bart met in zijn zog Wim gevolgd door Kenny en ouwe getrouwe Emiel sloot voor JC Veltem de rij af. Wacht maar. Deze sluwe vos komt wel naargelang het einde nadert en inderdaad. En of ik hem al ken!!! Goed iedereen een pracht prestatie, mooie beelden en schorre kelen wat kan je dan meer verlangen om deze namiddag op een aangename manier af te sluiten.
Luc

Uitslag: www.volksloopgrasheide.be


Zaterdag 21 februari 2015: Lillois - Les crêtes brainoises
Zaterdag 21 Februari 2015, de 3de jogging van de "Challenge BW" in Lillois.
Aangekomen om 14u, want je kan best goed op tijd komen als je je auto op wandelafstand kwijt wilt geraken. In de sporthal zat er al een delegatie van JC Veltem te wachten. Toch altijd bijzonder leuk als je bekende gezichten tegenkomt.

Er waren opnieuw 2 afstanden: De 12.8 en 6.2 Km. Alvorens de start even opwarmen, en daar zagen we dat het einde nog pittig was. Een verwittigd man is er 2 waard.

Om 15u was de start. Weer een duizendtal joggers aan de start. Deze keer koos ik voor een wat tragere start. Onze verkenner met de fiets had ons al gewaarschuwd dat er een paar zwaardere stukken in het parcours zaten. Het parcours bestond vooral uit met plassen bezaaide veldwegen, maar deze waren goed beloopbaar. Zoals de meeste joggings van de "Challenge" opnieuw steeds bergop-bergaf.

Aan km 9 begon dan het zwaarste stuk, met een wat langere helling dat overging naar een kasseiweg, gevolgd door een glibberig modderpadje. En in de laatste kilometer nog een steil stuk dat ons naar de finish leidde. Gelukkig stond Luc ons daar naar boven te supporteren. Je moet het maar doen, door weer en wind. Bedankt!
Na een deugddoende douche een goei pintje, en het zat er weer op.
Ik ben uiteindelijk 46ste geëindigd in 50min 41sec dus best tevreden.
De volledige uitslag: jogging.lavenir.net
Bart C.

Op de lange afstand (12,8 km): Bart C., Dave, Rudy, Emiel
Op de korte afstand (6,2 km): Helen
Door weer en wind, in de regen aan het supporteren: Luc

Uitslag: www.challenge-bw.be
http://jogging.lavenir.net/classement-les-cretes-brainoises-a-lillois-12...


Zaterdag 14 februari 2015: Eeklo - Trail Provinciaal Domein Het Leen
Wie Valentijn eens op een originele manier wou vieren moest vandaag in Eeklo zijn.
10,6km in het Provinciaal domein het Leen.
527 deelnemers die de keuze hadden uit 1,2,3,of 4 ronden.
Door de natte weilanden, modderige boswegeltjes en af en toe een klein stukje verhard.
Bij aankomst kregen alle dames een roos en elke deelnemer daarenboven nog een fles Cava.
Ook JC Veltem was vertegenwoordigd door Helga en Rob.
Het was erg zwaar maar bij aankomst hadden we een tevreden gevoel.
Een aanrader, volgend jaar zien ze ons in Eeklo alvast terug!

Zeer origineel startschot, een knallende kurk van een fles cava ;-)
Rob

Uitslag: http://cavalopers.be/


Zondag 8 februari 2015: Hofstade - Vijfde winterjogging Bloso Domein
Na weken van nachtvorst en dagen die amper boven 0°C uitkwamen, scheen zondag zowaar een zonnetje en konden we de handschoenen en haarband zelfs thuislaten!

Veel JC Veltem-volk aan de start, en aan de kant.
Op de 5 km: Wim, Stijn, Eric, Patrick, Helen, Hilda, Arlette, Sandra en Bart Milissen, ondertussen kersvers lid (volgende keer dus inschrijven onder JC Veltem!).
Op de 10 km: Bart C., Rik, Emiel, Dirk, Geert, Katinka, Nancy Maria en Helga.
Aan de kant: trouwe supporters Luc en Marc, André, Katrien, die een beetje ziekjes was, maar toch kwam supporteren (ook foto's op facebook) en Marleen met fototoestel.

Over de après kan ik niets vertellen, want ik moest direct na mijn 5 km naar huis voor het verjaardagsfeestje van de dochter.
Op de foto's zag ik Marleen ijverig flyers van de Lentejogging steken achter de ruitenwissers van de auto's!
Helen

Uitslag: www.heidejoggers.be


Zaterdag 7 februari 2015: Terhulpen - Jogging du Fon des Ails
Ruim een uur voor de start was het al zoeken naar parking. Ze verwachten hier dan ook ruim 1000 lopers waaronder heel wat Vlamingen. Zelfs van Veltem!
Bart als de nieuwe topper, Emiel en Rudy en trouwe supporter Luc.

Ijzig koud was het aan de start van de jogging in Terhulpen en zoals gebruikelijk met enkele minuten vertraging konden we dan toch vertrekken. Ééntje in bloot bovenlijf, een andere op zijn blote voeten. Ik denk dat die laatste met gehavende voeten is toegekomen.

Vooral het park van Solvay met het aanpalende Zoniënwoud waren prachtig. Gelukkig was de ondergrond nog wat bevroren en was het net geen modderploeteren.
Emiel

Uitslag: www.challenge-bw.be


Zondag 11 januari 2015: Aalst - Dirk Martens Corrida
Nog steeds komkommertijd, vandaar dat ik weer wat verder moest rijden voor een jogging.
Gelukkig had ik deze keer gezelschap: Marnix van Blosom Meerbeek heeft de smaak nu echt te pakken, sinds de aflossingsmarathon in Berg. Gezellig om niet alleen naar Aalst te moeten rijden, en we hebben nog samen gelopen ook.

Prima loopweer, niet té koud, droog. Op het (zeer) kronkelige parcours in de binnenstad van Aalst hadden we weinig last van de wind. Wel veel kasseitjes, en veel smalle stroken waar het moeilijk inhalen was voor de rappe mannen, die ons de derde toer begonnen te dubbelen. Ze brulden "LINKS!" en ik had niet de kans om te vragen of ze nu bedoelden dat WIJ links moesten lopen of dat ze ons links gingen passeren ;-)
Afijn, geen accidenten gebeurd.

Vanaf 10 km kreeg ik weer de gebruikelijke last van het fenomeen "BBQ-tenen": een verhit gevoel in mijn voorvoet, net alsof mijn voeten in brand staan. Het was aftellen naar de finish, daar gauw mijn linkerschoen en sok uitstampen, en dan een verrukkelijk bekertje water erover gieten... Nog wat rondstappen op de koude kasseien met de blote voet, en dan werd het al wat draaglijker.

Eindtijd 0:57:42, goed voor een gevleide 12,5 km/h. De afstand van 12 km zal wel ietsje korter geweest zijn, maar we waren toch content!
Helen

Uitslag: http://maspoe.be/bestanden/DDCRIT2015/DMC/jogging%20corrida%20Aalst%2020...


Zaterdag 3 januari 2015: Berlare - Nieuwjaarscorrida
Het is komkommertijd op gebied van joggings.
Daarom moest ik wat verder uitwijken om toch een wedstrijdje te kunnen lopen. Zonder tegenstand kan ik mezelf er immers niet toe brengen om wat rapper te lopen.

Volgens het weerbericht mocht ik nog hopen dat de regen zou gedaan zijn tegen 16u (start), maar helaas, het is heel de tijd blijven gieten.

Bij de start gingen ze er serieus vandoor! Ik stond precies stil. Na een km kruisten we de eersten en zo kon ik zien dat ik 7e vrouw was. Een tiental meter voor mij liep de 6e in een groepje. Ik heb dan toch een versnelling geplaatst om aan te sluiten bij het groepje. De snelheid lag mooi rond de 12/h.

Halverwege de laatste van de 4 ronden heb ik het er dan op gewaagd, en heb de dame en haar volgelingen achter me gelaten. De 5e dame bleef helaas buiten bereik, maar ik mocht toch tevreden zijn met mijn tijd: 47'50" voor 9,7 km.
Bij aankomst kregen we een papieren zak met aardbeidrank, sportdrank en een bon van de Running Center Zwijndrecht, Gent of Paal.
De zak heeft het net uitgehouden tot aan de kleedkamer in de sporthal :-)
Helen

Uitslag (misschien): http://nieuwjaarscorrida.weebly.com/